Bogci írta:Sztem meg vannak támadóink és most ha jön Villa meg van Messink Bojant is többet bevethetnénk hogy egyre többet tapasztaljon meg még Henry vagy Ini ha le nem sérülnek...mindenki a csatársorral van elfoglalva de közben a védelmünkben van nagyobb baj . Amellett hogy elég könnyen kapunk gólt ha a védők is fenn vannak az ellenfér térfelén. Egy-egy kontrából simán gólt rúg nekünk bárki vagy szöglet szabadrúgás ....Valdes nem a legjobb és nem érdemel ennyi fizetést sem . És ahogy Rivaldo mondta ennél jobb nem lesz sosem és ha ezt a szintet jövőre is megütjük az lesz a csoda...a Real meg megint villoghat....(bízni lehet és kell is a csapatunkban) de nem mindig mi jövünk ki jól a meccsekből és Kaká is nagyon jó focista sokszor elég neki is csak passzt adni egy jó gólhoz! A brazil -usa konf kupa döntőjén is úgy küzdött hogy ők nyerjenek hol itt hol ott volt a pályán ...!!! Szóval tőle lehet félni . Valdes meg el van magától szálva ha am is Iker Casillashoz hasonlította magát mikor minden meccs elején el van aludva mert azt hiszi rögtön gólt rúgunk és kész...aztán meg lenyomjuk az ellenfélt ...jön egy kontratámadás és kész a baj .....meg nem értem miért kell felrohani az összes védőnek az ellenfél térfelére ???nem lehet csak 11 emberrel gólt rúgni ?
És mire mondják hogy szép foci ? Arra hogy sokáig nálunk a labda és passzolgatunk ?? Azt nem bánom hogy nálunk a labda de a többi csapat olyan könnyen szerez gólt néha,mi meg 100x megpróbáljuk és mi vagyunk a jobbak mégis más győz??? Ez így nem jó. Tudom hogy nagyon pesszimista vagyok! Lehet hogy azért mert ilyen borúsan látok mindent van amiben igazam van ! És le lehet szólni azért amit írtam!Csak azt írtam le amit tapasztalok....
Szia!
Első körben azért van most nagy hangsúly fektetve a támadószekcióra,mert javában zajlik az Eto'o-Villa Saga és abszolút nem mindegy,h mi lezs ennek a végkifejlete.Bojan nagy tehetség,de egyelőre kevés az elsőszámú csatársághoz.Titi meg akármennyire is eleve KCS,nem hinném,h csúcsformában bírna egy fullos szezont (márpedig ez az lesz

).Szal kell egy klasszis és ez a fentebbi 2 közül kerülhet ki (v mindkettő

!?).Mivel bazi nagy név mind2,ezért nagyobb a visszhangja abuginak.Keirrison azért kell,mert akármi is lészen,a közeljövőben mindenképp kellene az utánpótlás 9es poszton.Bojan mellé is
A védelemben is frissítésre számíthatunk,Filipe már a küszöbön (?).Sztem Caceresben is több van,mint amit jópáran kinéznek belőle.Jön vissza Henrique,és persze ott van Dani,valamint most hosszabítunk Rafával és Puyíval.Abidal,Milito...Tehát olyan nagyon nem szűkös a keret és tuliképpen nem is kell nagyon belenyúlni.
Azért mennek ennyire fel a védőink is,mert leszűkítjük a területet az ellenfél számára.Manapság a foci egy kábé 30 méteres hosszon zajlik.Ha ennél mélyebb az első és az utolsó ember közti sáv,az már nem jó.Ez az ideális ahhoz,h ne legyen rés a playák között.Minél sűrűbb a hűló,annál nehezebb kijátszani.Támadásoknál is sokkal egyszerűbb a passzolgatás,ha közel vannak egymáshoz a játékosok.Márpedig a mi játékunk ez a csiki-csuki.Lényegében a védekezésünk is ebből áll.Mi nem úgy védjük a kapunkat,h az ellenfél labdázását próbáljuk kizónázni,hanem inkább legyen a miénk a zsuga.Ezzel megy az idő is,és nem mellékesen könyebb támadást kezdeményezni.
Bizony,az a szép foci,amikor szezon átlagban cirka 65-35 %-ban birtokoljuk a bőrt,és hosszú-hosszú percekig kergeti az ellen (amivel rendesen fárad),és ezzel a sok mozgásos,rövidpasszos,látványos,kreatív focival rengeteg gólt szerzünk.
A kapott góljaink nagy része,megfigyeléseim szerint valóban pontrúgások után születtek,ahogy Te is írtad.Erre is fel lehet készülni,de ebben még bőven van hova fejlődnünk.A kontrákból származó gólok pedig elkerülhetetlenek,mivel ellenünk a csapatok 90%-a beáll védekezni és erre építi a támadásait.Szal ha gólt lőnek,akkor szinte csak ilyenekből tudnak.
Bezony,előfordul,h a kapuralövések aránya 30-2,labdabirtoklás 80-20,a másik cspat játékosainak négyzetrácsos a hátuk a hálójuktól,annyira benyomjuk őket és mégis ők nyernek.Erre azért meglehetősen ritkán volt idén példa.De ettől függetlenül még valós jelenség,mások meccsein is.Erre mondják,h a labda gömbölyű

Benne van a pakliban,mivel ezt a játékot gólra játsszák és nem a látványt pontozzák.

Néha előfordul,h akár 2 napig is játszhatna egy csapat és mégsem lőne gólt,a másiknak meg elég egy értelmes megmozdulás és máris ott a 3 pont.De valahol ez is a foci szépsége (persze,akkor azért nem annyira,ha az ember csapata veszít így

).
És azért zárójelben megjegyezném a "könnyen kapott gólok" terén,h idén mi szedtük be a legkevesebbet a Ligában,35öt,38 meccsen

És mivel rúgtunk 105öt,így átlagolva ~3:1 az arányunk
Kakától meg nem kell annyira beKakálni

Persze jobb félni,mint megijedni,de akkor sem.HA mégis meg tudjuk közeliteni az idei produkciónkat (miért is ne?

),akkor a reál csak nyugodtan villoghat,kevés lesz.Szűken,de mögénk szorulnak.N ekem ebben bízni jobban esik,mint már most aggódni a jövő miatt.Menet közben úgyis meglátjuk,h h alakul a bugi,addig meg fő az optimizmus.Megvan rá minden okunk.Van 3 megérdemelt trófeánk,egy konkrétan kész csapatunk,kiváló szakmai stáb.A riválisok meg csak törekedjenek rá nyugodtan,h megszorítsanak minket,jót fog tenni a bajnokságnak.És nagyobb élvezet lesz egy ilyen névsort felmutató egyletet lenyomni
Röviden ennyi