Ebdon Lake írta:...
Egy kicsit azért vitatkoznék veled.
Egyrészt ezt a sok sztár dolgot én butaságnak tartom. Először is, hiába cikkeztek Fantastic 4-ról, a tavalyi szezon során kb. 2-3 meccs volt, amikor mind a 4 egészséges volt. Eto'o és Messi sérüléssel bajlódott, Ronaldinhoval egyre több probléma volt, Henry-nek magánéleti és beillesztkedési gondjai voltak.
Henry hiába mondja, hogy culé, a támadó 3-asból ha valakinek elfogyhat a motivációja, az ő. Egyszerűen elért mindent, ilyenkor számolni kell a visszaeséssel is. Főleg, hogy ma-holnap 32, fizikailag is megérzi már. Emellett Samu min. 1 hónapra elutazik ANK-ra, esetleges sérülések, és a sok plusz meccs (spanyol és eu-i szuperkupa, klub-vb)... Mindenkinek jutna elég meccs.
Tehát én is azon az állásponton vagyok, hogy kell egy szélső, és az sem baj ha nagy név, mert szvsz ez motivációs szempontból sem hülyeség.
Eddig egyértelműen Ribéry-re tettem le a voksom, neki örülnék a legjobban. Az egyik fő szempont, hogy jobb és balszélen is ugyan olyan klasszis teljesítményre képes, kétlábas, plusz ha kell, tudja játszani a Messi féle irányítót is.
Viszont Silvát is nézegettem mostanában, és ő sem lenne elvetendő ötlet. Bár szerintem idén inkább irányítót játszott, de régebben nyomta a szélen is, szerintem itt is megállná a helyét balszélen. Plusz, ami mellette szól, hogy valamelyik meccsén (amin láttam) egészen elképesztő mezőnymunkát végzett középen, futott előre hátra, szerelt, ütközött, hajtott. Ő tehát bevethető lenne a kp-n is. Nem mellesleg spanyol.
Esetleg ha kisebb kalibernben gondlokozna a vezetőség, ott van az Ajaxban Suárez, aki valami brutál szezont hozott össze (31 meccsen 22 gól, 15 gólpassz), esetleg a Deporos Guardado.
Majd eldönti Pep és Txiki, hogy egy balszélső - kp vagy egy minden téren bevethető támadó kell a csapatnak. Gondolom számításba veszik, hogy ilyenkor az ifik mennyi esélyhez jutnak majd.
Végül pedig a csatár poszt sem lenne butaság, főleg Llorente nem. Nyílván nem véletlenül hívta be Del Bosque sem, bár lehet, hogy pont emiatt kellene neki olyan csapat, ahol állandóan játszik. Lenne végre egy erőcsatárunk, kíváncsi lennék mit csinála egy ilyen csapatban. Persze ebben az esetben kölcsön kellene adni Bojant egy középcsapatba, ahol játszik is. Sok érv volt már mellette és ellene is, hol fejlődik és hol nem. Én inkább azon a véleményen vagyok, hogy játsszon minél többet, mert idén a legtöbb esetben látszott rajta a meccshiány. Utánpótlás kategóriában viszont szórta a gólokat, valahogy ki kellene hozni belőle magasabb szinten is. Itt viszont középen nem igen játszik (pedig világ életében csatár volt), szélen meg szerintem nem hozza a kellő szintet. Én nem igazán örülnék ha jövőre is csereszélsőként lenne számontartva, arra itt van Pedro vagy Jeffren is.