2009.05.31. 13:09:14
Nagyon sajnálom, hogy vége ennek a szezonnak. Az idény alatt, főleg az utóbbi két hónapban hozzászoktunk a heti két izgalmas meccshez, a címekhez, az egész idényre tekintettel a gólözönhöz, gálázáshoz, gyönyörű, nagybetűs FUTBALLHOZ!!!
Rengeteg örömöt okoztak a srácok, néha még könnyt is fakasztottak, tették szebbé a sokszor pocsék napokat. Büszke, és végtelenül hálás vagyok ezért!
A BL-döntő után még csupán most kezdek igazából magamhoz térni, s feldolgozni ezt az örömöt, úgy hogy a helyén kezeljem. Sajnos ahogy látom itt is sokan felületesek, "megvan egy újabb cím, triplázás, jövőre ismét"...
Nem értékeljük sem a játékosok és a stáb tökéletesen összehangolt szorgos, odaadó munkáját, sem a művészi előadásokat, pazar meccseket, sem a sikerek és a három cím értékét, s történelmi jelentősséget.
Szerencsére átélhettük, gazdagabbak lettünk, boldogabbak, ezt már senki sem veheti el tőlünk, magunkkal visszük a sírba.
Most még badarság jövőbeli igazolásokról beszélni, mikor még Pep is csak annyit legyintet az újságírók faggatása miatt, hogy erősítés, vérfrissítés kell.
Semmi értelme oldalakat írni erről, az ember esze megáll, néha már borzalom, hogy napokig egy témán rágódnak itt...
Minden elismerésem és tiszteletem azok felé, akik bárminemű segítséggel, munkával járultak hozzá ehhez a csodálatos szezonhoz. Legyen az a Camp Nou egyik karbantartója, szakácsok, sofőrök, támogatók, orvosok, Txiki, Pep... Rengeteg ember tökéletesre csiszolt munkája.
Természetesen az összes játékost ki lehetne emelni.
Hihetetlen jó érzés, hogy ilyen szoros a kohézió a játékosok között, ilyen nagy az áldozatkészség, mind egymásért, mind a sikerekért, stb. Maradjon ez így, bízom a szakmai stáb jó motivációs munkájában, de most még jöhet a megérdemelt pihenő. Pep is rendkívül szimpatikusan, ambiciózusan, lelkesen dolgozott minden egyes nap, a földön maradt, s nagyon jól dolgozott össze a stáb többi tagjával. Most már a klub halhatatlanjai közé emelkedett, de megérdemli a bizalmat, s úgy hiszem ez csak az első állomás volt.
Még nemrég kezdődött a szezon, s azóta rengeteg fenomenális produkciót láthattunk, tökéletesen megkomponált támadásokkal, csodaszép gólokkal, s pocsék dolog, hogy a több, mint 60 meccs nagy részét lehetetlen megőrizni az emlékekben, s minden egyes szép dolgot elraktározni.
A BL-döntő utáni ünneplés nagyon megható volt, elérzékenyültem a boldogságtól, fantasztikus volt látni ilyen önfeledten ünnepelni ezt a sokra hivatott, ellentmondást nem tűrő, bombaerős, gyönyörűen futballozó sikercsapatot.
Ez a csapat méltó a jelzőkre és dicséretekre, végig lojális maradt a klub eszméihez, történelméhez, s nem utolsó sorban a futballhoz is.
Biztos vagyok benne, hogy büszkén nézne rájuk Gamper, s tapsolna Kubala...
Természetesen nem mehetek el szó nélkül az oldal mellett sem. nagyszerű munkát végeztek, s bár ez más témához tartozna, számomra az eurobarca név összeforrott a Barça-val. Köszönet érte, csak így tovább!
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton