Mai Sztár Sportban róla van összeállítás:
Egy pár részlet az interjúból

Aki nem követi nagyon közelről a spanyol bajnokság mindennapjait,még az is tudja,hogy a Villarealban sokkal jobban játszol,mint a Barcelonában.Mivel magyarázod ezt?
Riquelme:A bizalommal.Számomra ez a kulcsa mindennek.Luis van Gaalnál egyáltalán nem éreztem,hogy fontos játékosnak tartana.Amióta a Villarealban játszom,más a helyzet.Ellentétben a Barcával,itt biztos lehetek abban,hogy ha nem sikerül egy csel,akkor is játszhatok a jövő héten is.A Barcában gátlásosá tett,hogy bizonytalan volt a sorsom.Görcsöltem,nem mertem kockáztatni.
................

Milyen érzésekkel gondolsz vissza Luis Van Gaalra?
Riquelme:Talán sokan azt várják tőlem,hogy csupa rosszat mondjak róla.De nincs miért.Tisztelem a határozott,fegyelmezett,őszinte embereket.Van Gaal mindig egyenes és becsületes volt velem.Soha nem csapott be.
Az első találkozásunkkor elmondta,hogy nem ő kérte a leszerződtetésemet,ezért nem ígérhet semmi jót.Ezt be is tartotta.
No comment....

Megejtően szerény vagy.Miért nem akarsz egy kicsit csillogni? A játéktudásod alapján a Primera Division egyik legnagyobb sztárja lehetnél!
Riquelme:De tényleg nem érdekel! Megelégszem azzal,ha a Villareal kulcsjátékosa lehetek.

A téged bírálók azt szokták felróni Neked,hogy percekre eltűnsz a mezőnyben.
Riquelme:S ki az,aki kilencven percen keresztül csillog?Ki az,aki az egész mérkőzésen képes 100%os teljesítményt nyújtani?Ilyen csak egy volt:Diego Maradona.Nekem másmilyen a stílusom.

Mit szólsz ehhez a spanyol kritikához:számodra a Villareal a legmegfelelőbb csapat,sokkal inkább illik hozzád,mint a Barcelona,mivel te csak egy kiscsapatban tudsz igazán jól játszani,egy sztárklub körüli állandó felhajtás kikészít....?
Riquelme:Egyszerű választ fogok adni:a Boca Juniors tagjaként megválasztottak Dél-Amerika legjobb játékosának.A Bocával megnyertem a Libertadores-kupát és a Világkupát is.A Boca már csak elég nagy klubb,nem?
Vannak még érdekes részek,de ezeket is mire leírtam...
Forza Riquelme!