Nos hölgyek-urak, fiúk-lányok!
A kis nyári Gamper túrával kapcsolatos aggályainkat már lentebb olvashatjátok, összefoglalva: Irtózatos mennyiségű időt kidobnánk vele a kukába (minimum 2+2 nap oda-vissza út), valamin az Iván által előzetesen kalkulált útiköltségnek minimum a kétszerese, de könnyen lehet a háromszorosa is a végső összeg, az időben több út miatti benzinplusz, és az autópályadíjak miatt.
Tudjuk, ti választottátok az időpontot, és az utazás típusát is, ám most ismét szeretnénk másik irányba mozdítani a társaságot. Aztán írjátok a véleményeteket, mi csak ismét feldobunk egy ötletet.
A fent említett nehezítő körülmények miatt egyrészt a repülés irányába szeretnénk terelni a dolgot, másrészt pedig a nyári túra helyett egy rövidebb, de tartalmasabb őszi útra gondoltunk.
A legfontosabb indokok a következőek (bővül mert tuti kihagyok.. ) :
- - Utazási költségeket illetően kevesebb volna, akár busz (forgalom miatt), akár fapados repülő jegyek, hiszen nyár után, szezon után volnánk
- A szállás személyekre értendően lényegesen rugalmasabb volna, hiszen nincs szezon
- Nem kéne most az elkövetkező pár napban eldönteni mindenkinek, hogy jön-e, vagy sem, meg tudja-e oldani anyagilag, vagy sem.
- Valószínűleg lényegesen jobb helyekre juthatnánk egy őszi bajnokin, mint egy mindig teltházas Gamperen, és szerintem jobb meccset is láthatnánk.
- Lényegesen jobb, kellemesebb volna az időjárás
Ivánnak napokon belül foglalnia kéne a szállást, ugyanis a nyári időpontunkra már akadnak más érdeklődők is. Így aztán, ha maradna ez a formáció, dolgoznunk kéne konkrétumokon nagyon gyorsan, és mindenkinek hamar el kellene dönteni, és aztán elkezdeni befizetgetni a különböző összegeket.
Az őszi túra hátrányairól is : nyáron többetek van szabadságon nyilván, és egyszerűbb is ezt megoldani, az őszihez is kéne 2-3 nap szabadság. Iskolából ezt bárki megoldja, munkahelyről neccesebb.
Nem tudom ki tervezett esetleg tengerben fürdést, az ősszel nyilván nem mehetne igazán, ellenben városnézés egészen könnyedén, jobb időjárással, kevesebb emberrel.
A magam részéről emellett az ötlet mellett volnék, ami nem meglepő, tekintve hogy a nyárira nem igazán tudnék menni, ugyanakkor mindenképp objektív maradtam, és tulajdonképpen csak közvetítem Iván gondolatait is. Emellett, mondom: költségekben nem járnánk sokkal rosszabbul repülővel, de nyernénk 3 napot, ami elképesztően sok (persze nem feltétlen BCNban töltenénk mindhármat, hanem később indulás, korábban érkezés), illetve az őszi sokkal kellemesebben hangzik a fent említett dolgok miatt.
repcsi vs busz dolgot még majd konkrétabb árakkal próbáljuk prezentálni, elsősorban az időpont változást kellene kommentálni.

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila