PC Guruk FIGYELEM: Intel vagy AMD???
-
- Director del Fútbol
Én a régit, ami 900Mhz-es Intel Celeron volt húztam a kezdettől 1100-ra, és tökéletesen futott mindig is, de hát egy ilyen gyengus procit érdemes is húzni ha bírja, az új 3000+ -os AMD-met szintén lehetne (gondolom), de ezt meg nem érdemes, mert........ MERT NEM! Minek? 

"Més Cuen un Club"
-
- Director del Fútbol
Nos abból kiindúlva, és hallgatva az okos szóra - engem is 'le pirítottak' itt a fórimban, hogy minek akarom felhúzni a vadi új 3Ghz-es procimat - jobb nem hozzzányúlni! Kifejtsem? Nos, 2Ghz már nem olyan rossz, sőt! Azzal szinte minden játék elmegy, minek azt tovább húzni, azzal csak kockáztatod, hogy hazavágod a procid, vagy lecsökkented az élettartamát!?... Vagy ne tedd, vagy inkább vegyél egy nagyobb procit, amely azt a nagyobb sebességet erölködés nélkül produkálja...jokedvu írta:tehát hogy adott egy viszonylag jó proci, (pl 2 GHerzes)
szoktátok-e feljebb húzatni (pl 2,5re) ?
Ezzel kapcsolatban mi a véleményetek.
Ha mégis nagyon szeretnéd, akkor pedig csak szépen lassan fokozatosan tedd, nehogy egyből hazavágd!... Addig mehetsz, amíg bele nem fagy a rendszer, ha belefagy, akkor már sok....

"Més Cuen un Club"
-
- Director del Fútbol
Igazatok van, meggyőztetek - már mások is mondták, hogy felesleges, csak gondoltam.....
... de én is azt mondom, hogy örüljünk annak ami van (pláne ha ilyen [auto_cenzúra] jó!!!), és ne kockáztassunk, az hiányozna még, hogy megfőzzem....
... de én is azt mondom, hogy örüljünk annak ami van (pláne ha ilyen [auto_cenzúra] jó!!!), és ne kockáztassunk, az hiányozna még, hogy megfőzzem....
"Més Cuen un Club"
- Lujo
- Capitá del Barça
Egy 3000-es procit teljesen felesleges húzni, mert az már így is bivalyerős. Egyébként ha mindenáron húzni szeretnéd, akkor azt a BIOS-ban lehet megtenni.
Egyébként ehhez 1-2 évig tényleg nem kell hozzányúlnod.
Egyébként ehhez 1-2 évig tényleg nem kell hozzányúlnod.
-
- Director del Fútbol
Nos Enrique - eladtam a régi 'fapados gépemet', csak a nemrégiben vásárolt 17" Samsung monitoromat, és egy LG cd író, újraíró, DVD combómat tartottam meg belőle, és ehhez vásároltam:
- Foxcon (csavarmentes ház!!!) - nagyon design-os
- Asus K8V SE Deluxe alaplap - az egyik legjobb Asus alaplap
- AMD Athlon 64 3000+ proci
- Glacialtech hűtő (AMD 3700-ig!!!)
- 1 db 512MB-os 400Mhz-es Hynix memória
- 1 db 80Gb-os 7200-as Matrox SATA winyó
- 1 db LG 52X CD-rom
- 1 db floppy drive
- Sound Blaster LIVE 5.1-es hangkártya
- és a lényeg: ASUS RADEON 9600XT 128MB-os vidikártya
- és még egy modem...
Nos ez így egyben kereken 180.000 magyar forintomba került!!!! Az Aqua Computerben vettem, ott elég olcsók a cuccok, és korrektek is az eladók, segítőkészek!!!
Nem kevés ez a pénz, de én is azt remélem, hogy most ehhez nem kell hozzányulnom még vagy 1-2 évig legalább!!!?... Max még memóriát lehetne bele vennem!?..
- Foxcon (csavarmentes ház!!!) - nagyon design-os
- Asus K8V SE Deluxe alaplap - az egyik legjobb Asus alaplap
- AMD Athlon 64 3000+ proci
- Glacialtech hűtő (AMD 3700-ig!!!)
- 1 db 512MB-os 400Mhz-es Hynix memória
- 1 db 80Gb-os 7200-as Matrox SATA winyó
- 1 db LG 52X CD-rom
- 1 db floppy drive
- Sound Blaster LIVE 5.1-es hangkártya
- és a lényeg: ASUS RADEON 9600XT 128MB-os vidikártya
- és még egy modem...
Nos ez így egyben kereken 180.000 magyar forintomba került!!!! Az Aqua Computerben vettem, ott elég olcsók a cuccok, és korrektek is az eladók, segítőkészek!!!

Nem kevés ez a pénz, de én is azt remélem, hogy most ehhez nem kell hozzányulnom még vagy 1-2 évig legalább!!!?... Max még memóriát lehetne bele vennem!?..
"Més Cuen un Club"
- Enrique
- Presidente del Barça
- Kapcsolat:
Én nem hinném h nagyon húzatni kéne már azt a 3000es procit.... Nekem fele annyi van, mégis megy minden...Silvanus írta:Köszi, jó hallani, hogy végre egyszer jót vettem!...Lujo írta:Silvanus: Az a kártya, amit vettél, nagyon jó. A másodikról meg általában álmodozni szoktak. Játékhoz tökéletes az a konfig, amit leírtál. Az Intel CPU-s gépek előnye ha jól emlékszem, inkább a lebegőpontos számításnál jön elő, amit pl. építészmérnökként a megfelelő CAD program használatakor fontos.
Ha bármi géppel kapcsolatos segítség kell, szólj.
És ha már így felajánlottad, akkor kérdeznék is: hol lehet felhúzni a biosban a 3000+ -os procimat legalább 3400, vagy 3600-asra??? És mikre kell figyelnem, hogy biztonságos is legyen a dolog, és ne égessem le a vadi új procimat?!... Feszkó, stb......
Ha tudsz ebben nekem segíteni, akkor azt nagyon megköszönném!!!

Meg fölösleges a kockázat is....
Mennyi volt össz-vissz a gép mindenestül?
-
- Director del Fútbol
Köszi, jó hallani, hogy végre egyszer jót vettem!...Lujo írta:Silvanus: Az a kártya, amit vettél, nagyon jó. A másodikról meg általában álmodozni szoktak. Játékhoz tökéletes az a konfig, amit leírtál. Az Intel CPU-s gépek előnye ha jól emlékszem, inkább a lebegőpontos számításnál jön elő, amit pl. építészmérnökként a megfelelő CAD program használatakor fontos.

És ha már így felajánlottad, akkor kérdeznék is: hol lehet felhúzni a biosban a 3000+ -os procimat legalább 3400, vagy 3600-asra??? És mikre kell figyelnem, hogy biztonságos is legyen a dolog, és ne égessem le a vadi új procimat?!... Feszkó, stb......
Ha tudsz ebben nekem segíteni, akkor azt nagyon megköszönném!!!
"Més Cuen un Club"
- Lujo
- Capitá del Barça
Silvanus: Az a kártya, amit vettél, nagyon jó. A másodikról meg általában álmodozni szoktak. Játékhoz tökéletes az a konfig, amit leírtál. Az Intel CPU-s gépek előnye ha jól emlékszem, inkább a lebegőpontos számításnál jön elő, amit pl. építészmérnökként a megfelelő CAD program használatakor fontos.
-
- Director del Fútbol
Lujo - köszi, de fillérre pontosan ki van számolva minden - már vagy 200-szor át is számoltam!
)) Az AMD-s cucc valóban olcsóbb, és még jobb teljesítmény is ki csikarható belőle, mint az Intelből, pl.: egy 3000+ -os AMD procit simán fel lehet húzni 3600-ig is!!! Állítólag!?... Majd kiderül!
Máshol is érdeklődtem, és szinte mindenhol az AMD mellett tették le az emberek a voksukat!!!
Egyébként igazatok van a videókártya sem mindegy, SŐT! Ezzel tisztában vagyok, azt csak azért nem írtam le, mert abból sajna most csak olyat tudok venni, amire pénzem marad, és nem olyat, amilyet szeretnék!!!
Amire marad pénzem, az egy Abit Radeon 9600XT 256MB-os - nagy cool!!!! Viszont amilyet szeretnék, az egy ATI X800-as (vagy mi?!...), ami kb. 170 rongy!!!
))

Máshol is érdeklődtem, és szinte mindenhol az AMD mellett tették le az emberek a voksukat!!!
Egyébként igazatok van a videókártya sem mindegy, SŐT! Ezzel tisztában vagyok, azt csak azért nem írtam le, mert abból sajna most csak olyat tudok venni, amire pénzem marad, és nem olyat, amilyet szeretnék!!!

Amire marad pénzem, az egy Abit Radeon 9600XT 256MB-os - nagy cool!!!! Viszont amilyet szeretnék, az egy ATI X800-as (vagy mi?!...), ami kb. 170 rongy!!!

"Més Cuen un Club"
- Enrique
- Presidente del Barça
- Kapcsolat:
Be volt építve? Szal integrált? Az nem jó... Nekem sose volt olyanom, de mindig mondták h hülyeség integrált vidit venni. Nem tom mien, de ki lehet cserélni, ha jobbat akarx venni?Bodiroga írta:Az AMD jóval olcsóbb sztem.
Nekem régebben is Amd volt, s mikor újítottam, akkor is azt vettem.
És én olyan Asus alaplapot kaptam amibe bele volt építve a Geforce 4, tehát egybe megoldottam a videókártyát a többivel.
Én sztem integráltat nem érdemes venni.

Az AMD jóval olcsóbb sztem.
És én olyan Asus alaplapot kaptam amibe bele volt építve a Geforce 4, tehát egybe megoldottam a videókártyát a többivel.

- Enrique
- Presidente del Barça
- Kapcsolat:
Egyébként az én konfigom:
AMD Athlon 1600+, az alaplapomról fogalmam nincs...
, 768 DDR ram, Radeon 9600.
Ezeken mindem tökéletesen fut. A Doom3 is csak néhanapján szaggat bele 1 kicsit, pedig ahhoz aztán kell erő...
Szal az alsó kettő közül én bármelyiket elfogadnám, már csak 1 jó videokártya kéne bele, aztán kész.
AMD Athlon 1600+, az alaplapomról fogalmam nincs...

Ezeken mindem tökéletesen fut. A Doom3 is csak néhanapján szaggat bele 1 kicsit, pedig ahhoz aztán kell erő...

Szal az alsó kettő közül én bármelyiket elfogadnám, már csak 1 jó videokártya kéne bele, aztán kész.

- Enrique
- Presidente del Barça
- Kapcsolat:
Hm. Ez 1 jó kérdés. Én úgy gondolom, h mind2n minden játék el fog futni. Ez tutter. És az h mien procid van az végülis tökmind1, mert csak a teljesítményük számít. Az h hogy fut 1 játék az attól függ h mijen a videjókártyád és mennyi a ramod! A proci csak utána jön.
Igen, az AMD kicsivel olcsóbb, bár az Intel az elterjettebb, de drágább.
Ja és sztem a legfontosabbat, a videokártyát kihagytad...
Az a játékoknak a legfontosabb. 
Én azt mondom h AMD, és amennyivel olcsóbb, annyival többért tudsz videjókártyát venni!

Igen, az AMD kicsivel olcsóbb, bár az Intel az elterjettebb, de drágább.
Ja és sztem a legfontosabbat, a videokártyát kihagytad...

Én azt mondom h AMD, és amennyivel olcsóbb, annyival többért tudsz videjókártyát venni!

- Lujo
- Capitá del Barça
Hi!
Ha elsősorban játszani akarsz, akkor mindenképp az AMD procis gépet vedd meg, mert azok játékra tökéletesen megfelelnek és az áruk jóval kedvezőbb, mint egy hasonló órajelű Intel CPU-é. Azért összeszámolom, hogy melyik mennyibe kerülne, ha gondolod!?
Ha elsősorban játszani akarsz, akkor mindenképp az AMD procis gépet vedd meg, mert azok játékra tökéletesen megfelelnek és az áruk jóval kedvezőbb, mint egy hasonló órajelű Intel CPU-é. Azért összeszámolom, hogy melyik mennyibe kerülne, ha gondolod!?
-
- Director del Fútbol
Helló, Barca testvérek!
PC-hez értő emberek szakmai tanácsát, segítségét várom a "NAGY" kérdés megválaszolásában, miszerint:
- Mit vegyen az egyszeri ember, ha csak felszínesen ért a számítógépekhez, és csak játzsani szeretne vele, de azt nagyon, és sokat, a legújabb játékokkal is!!!???...
INTEL vagy AMD procival szerelt erőművet???
A következő összetételt próbálom szembe állítani egymással, amelyek árban nagyjából egyenrangúak:
1. ABIT IC7 (Dual!) DDR400 alaplap, egy Intel Pentium 3Ghz-es (400-as) procival, és két 256MB-os DDR400-as Kingston memóriával
vagy
2. Asus K8V-SE Deluxe DDR400-as alaplap, egy AMD Athlon 64 3200+ procival, és egy 512-es DDR 400-as Hynix memóriával
Szóval?!... Ki mit mond, melyik a helyes út???
PC-hez értő emberek szakmai tanácsát, segítségét várom a "NAGY" kérdés megválaszolásában, miszerint:
- Mit vegyen az egyszeri ember, ha csak felszínesen ért a számítógépekhez, és csak játzsani szeretne vele, de azt nagyon, és sokat, a legújabb játékokkal is!!!???...
INTEL vagy AMD procival szerelt erőművet???
A következő összetételt próbálom szembe állítani egymással, amelyek árban nagyjából egyenrangúak:
1. ABIT IC7 (Dual!) DDR400 alaplap, egy Intel Pentium 3Ghz-es (400-as) procival, és két 256MB-os DDR400-as Kingston memóriával
vagy
2. Asus K8V-SE Deluxe DDR400-as alaplap, egy AMD Athlon 64 3200+ procival, és egy 512-es DDR 400-as Hynix memóriával
Szóval?!... Ki mit mond, melyik a helyes út???

"Més Cuen un Club"