messi sokkal nagyobb játékos lehet, mint ronaldinho, egyszerűen azért, mert messi nem egy hangulatember. ronaldinho RÉGEN IS olyan volt, hogy ha nem volt éppen kedve, akkor nem csinált semmit.OvaMind írta:Szerintem Messi eleve nem akkora játékos, mint Ronaldinho volt annak idején. Bizony sokszor eltűnik a mezőnyben, és jobbal nem nagyon megy neki még. A lövőtechnikája sem a világ legjobbja, akárcsak a fejjátéka (pici szegény). Szerintem fejlődni fog, és nem fog hamar kiégni, mint a brazil, de nem olyan jó szerintem még.
A viszont megállapítható, hogy az idei Barca jobb, mint az akkori, mert csapatként jobban funkcionál. És ez a lényeg! A támadójátékban rendszerint 6 világklasszis vesz részt, akik szenzációsan szolgálják ki egymást.
Messi szent tehén a drukkerek körében, de én sokkal inkább beszélnék Xavi és Iniestafüggőségről, mint Messifüggőségről.
Azt azért hozzátenném, ha már Ronaldinhoval hasonlítjuk össze, hogy a brazil nem kapott taktikai utasításokat, Messi ennél kötöttebben, képességeit sokkal inkább a CSAPAT szolgálatába állítva játszik.
"Bizony sokszor eltűnik a mezőnyben, és jobbal nem nagyon megy neki még."
benne van vagy 40 meccs már a lábában, ilyen hosszú szezonja még SOHA nem volt. egyébként évek óta a legaktívabb csapattag iniesta mellett. tény, hogy mostanában nem hajtja annyira szét magát minden meccsen, de ez talán érthető figyelembevéve a körülményeket.
jobbal nem megy neki, lol. ritka a jó kétlábas játékos. messi mostanában több gólt is jobb lábbal lőtt, cselezgetni meg senki sem a gyengébbik lábára szokott.
"A lövőtechnikája sem a világ legjobbja, akárcsak a fejjátéka (pici szegény)."
semmi gond a lövőtechnikájával, tavaly még én is kritizáltam a befejezéseit, de mostanában világklasszis már ebben, messze messze hatékonyabb. mi az, hogy lövőtechnika? sok gólt kell lőni támadóként, ennyi a lényeg. ha egy gurítással, akkor azzal.
az viszont tény, hogy szerintem is xavi és iniesta a legfontosabb pillérei a barca játékának. elsősorban xavi, ő a motor. messi viszont a fegyver, amit el kell sütni. és annak elképesztő. mezőnyben mostanában annyira nem, dehát istenem.