Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
chi omega
Entrenador del Barça

2009.04.13. 08:33:40

OvaMind írta:Szerintem Messi eleve nem akkora játékos, mint Ronaldinho volt annak idején. Bizony sokszor eltűnik a mezőnyben, és jobbal nem nagyon megy neki még. A lövőtechnikája sem a világ legjobbja, akárcsak a fejjátéka (pici szegény). Szerintem fejlődni fog, és nem fog hamar kiégni, mint a brazil, de nem olyan jó szerintem még.

A viszont megállapítható, hogy az idei Barca jobb, mint az akkori, mert csapatként jobban funkcionál. És ez a lényeg! A támadójátékban rendszerint 6 világklasszis vesz részt, akik szenzációsan szolgálják ki egymást.

Messi szent tehén a drukkerek körében, de én sokkal inkább beszélnék Xavi és Iniestafüggőségről, mint Messifüggőségről.

Azt azért hozzátenném, ha már Ronaldinhoval hasonlítjuk össze, hogy a brazil nem kapott taktikai utasításokat, Messi ennél kötöttebben, képességeit sokkal inkább a CSAPAT szolgálatába állítva játszik.
messi sokkal nagyobb játékos lehet, mint ronaldinho, egyszerűen azért, mert messi nem egy hangulatember. ronaldinho RÉGEN IS olyan volt, hogy ha nem volt éppen kedve, akkor nem csinált semmit.

"Bizony sokszor eltűnik a mezőnyben, és jobbal nem nagyon megy neki még."

benne van vagy 40 meccs már a lábában, ilyen hosszú szezonja még SOHA nem volt. egyébként évek óta a legaktívabb csapattag iniesta mellett. tény, hogy mostanában nem hajtja annyira szét magát minden meccsen, de ez talán érthető figyelembevéve a körülményeket.
jobbal nem megy neki, lol. ritka a jó kétlábas játékos. messi mostanában több gólt is jobb lábbal lőtt, cselezgetni meg senki sem a gyengébbik lábára szokott.

"A lövőtechnikája sem a világ legjobbja, akárcsak a fejjátéka (pici szegény)."

semmi gond a lövőtechnikájával, tavaly még én is kritizáltam a befejezéseit, de mostanában világklasszis már ebben, messze messze hatékonyabb. mi az, hogy lövőtechnika? sok gólt kell lőni támadóként, ennyi a lényeg. ha egy gurítással, akkor azzal.

az viszont tény, hogy szerintem is xavi és iniesta a legfontosabb pillérei a barca játékának. elsősorban xavi, ő a motor. messi viszont a fegyver, amit el kell sütni. és annak elképesztő. mezőnyben mostanában annyira nem, dehát istenem.
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.04.13. 08:17:30

palesz77 írta:
aynas írta:nem olyan jó, minr dinho volt? ugyan már. sztem sokkal jobb. aki nem így gondolja, az nem ért a focihoz :lol:
kedden sztem a padon fog ülni, és az eredmény alakulásától fügően kap lehetőséget.
hát ebbe a ki nem ért a focihoz vitába én nem kezdenék bele :wink:
csak nézd meg, Ronaldinhot csúcsformában, a 2005-2006-os szezonban pl. néha van ismétlés a Barca tv-n. a játék minden területén maximumot nyújtott, egyedül a védekezésben nem, de azt nem is kellett elvárni tőle. akkoriban a valaha élt legnagyobb volt, és Messi még nincs közel ehhez a szinthez, de remélem el fogja érni :D
Sztem sincs még a csúcsformában lévő R10 szintjén, de én is ugy gondolom, h elérheti. Ronie is 25 évesen volt a csúcson, és Messi még nincs annyi.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2009.04.12. 14:11:20

aynas írta:nem olyan jó, minr dinho volt? ugyan már. sztem sokkal jobb. aki nem így gondolja, az nem ért a focihoz :lol:
kedden sztem a padon fog ülni, és az eredmény alakulásától fügően kap lehetőséget.
hát ebbe a ki nem ért a focihoz vitába én nem kezdenék bele :wink:
csak nézd meg, Ronaldinhot csúcsformában, a 2005-2006-os szezonban pl. néha van ismétlés a Barca tv-n. a játék minden területén maximumot nyújtott, egyedül a védekezésben nem, de azt nem is kellett elvárni tőle. akkoriban a valaha élt legnagyobb volt, és Messi még nincs közel ehhez a szinthez, de remélem el fogja érni :D
aynas
Capitá del Barça

2009.04.12. 13:57:45

nem olyan jó, minr dinho volt? ugyan már. sztem sokkal jobb. aki nem így gondolja, az nem ért a focihoz :lol:
cps46
Entrenador del Barça

2009.04.12. 13:52:10

ozsimiki írta:szntem azt már csak visszavonnák ha eltiltást érő lapot kapna,és egyértelműen nem érdemelné meg (bár ezt a mostani döntést se értem, jó lett volna megindokolni,h miben látták a jogosságát a lapjának, az is jobb lett volna ha azt mondják,h nem az esés miatt kapta,hanem mert legyintett utána pl, legalább az egy ok.)
Az baj, hogy az ilyen szövetségek nem nagyon szeretik elismerni, hogy az általuk kirendelt játékvezető hibázott. És egy lap eltörlése azt jelentené, hogy megkérdőjelezik a játékvezető hitelességét, ezért nekik is könnyebb, ha inkább helybenhagyják az ítéletet, bármennyire is jogtalan volt.
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
noname
Llegenda del Barça

2009.04.12. 13:50:45

Így utólag úgynézki Roni emléke is megszépült. Neki is voltak bőven olyan meccsei, ahol egyáltalán nem remekelt. Pl kupában is játszott jónéhányszor, és szinte mindig az volt meccs után h gyenge volt. Messi is, illetve általában az egész csapat is így tesz. A tegnapi meccs már az 1. perc után megvolt, egyedül a védőink hiánya miatt ment valamire néha a Recre. Senki se erőltettte a játékot, nem volt minek.
Réadésul még fáradt, ez is ltászott a játékán. A kis válogatott kirándulását nemigazán volt ideje kipihenni. A Bayern ellen nem játszatnám egész meccsen.
A Fifa egy szégyen
tudomka958
Jugador d'estrella

2009.04.12. 13:38:36

OvaMind írta:Szerintem Messi eleve nem akkora játékos, mint Ronaldinho volt annak idején. Bizony sokszor eltűnik a mezőnyben, és jobbal nem nagyon megy neki még. A lövőtechnikája sem a világ legjobbja, akárcsak a fejjátéka (pici szegény). Szerintem fejlődni fog, és nem fog hamar kiégni, mint a brazil, de nem olyan jó szerintem még.

A viszont megállapítható, hogy az idei Barca jobb, mint az akkori, mert csapatként jobban funkcionál. És ez a lényeg! A támadójátékban rendszerint 6 világklasszis vesz részt, akik szenzációsan szolgálják ki egymást.

Messi szent tehén a drukkerek körében, de én sokkal inkább beszélnék Xavi és Iniestafüggőségről, mint Messifüggőségről.

Azt azért hozzátenném, ha már Ronaldinhoval hasonlítjuk össze, hogy a brazil nem kapott taktikai utasításokat, Messi ennél kötöttebben, képességeit sokkal inkább a CSAPAT szolgálatába állítva játszik.

én már máskor is leírtam:messi van annyira érett játékos,hogy tudja melyik meccsen kell megszakadni és mikor nem...
a multkori bajnoki után is kóstolgatták itt néhányan és akkor is azt írtam nézzék meg a bayern ellen!oszt ott is vót...
az ilyen meccseken ha belefér el kell kerülni a sérülést,az izmoknak csak egy könnyed edzésnyi terhelést adni...
sok nagy meccs áll előttünk!!!
OvaMind
Jugador d'estrella

2009.04.12. 11:53:26

Szerintem Messi eleve nem akkora játékos, mint Ronaldinho volt annak idején. Bizony sokszor eltűnik a mezőnyben, és jobbal nem nagyon megy neki még. A lövőtechnikája sem a világ legjobbja, akárcsak a fejjátéka (pici szegény). Szerintem fejlődni fog, és nem fog hamar kiégni, mint a brazil, de nem olyan jó szerintem még.

ozsimiki
Adminisztrátor

2009.04.12. 11:52:34

dnske írta:Azért a mit nem tehet részhez hozzátenném:

Nem eshet el a 16-oson belül, akármekkorát rúgnak belé, ez azért nehéz :)
szntem azt már csak visszavonnák ha eltiltást érő lapot kapna,és egyértelműen nem érdemelné meg (bár ezt a mostani döntést se értem, jó lett volna megindokolni,h miben látták a jogosságát a lapjának, az is jobb lett volna ha azt mondják,h nem az esés miatt kapta,hanem mert legyintett utána pl, legalább az egy ok.)

+szntem minden bíró látta az esetet,és tisztában van vele,h jogtalan volt az a szitu,így nem hiszem,h könnyen szórnák hasonló esetnél neki a sárgát.

azért egy egy hiba (játékvezetői),h ezután mindig így lesz.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
dnske
Barça B

2009.04.12. 11:28:21

Azért a mit nem tehet részhez hozzátenném:

Nem eshet el a 16-oson belül, akármekkorát rúgnak belé, ez azért nehéz :)
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.04.12. 11:16:19

ozsimiki írta:
Fecooo, én is elfogadom a te gondolatmenetedet,de szntem fiatalsága ellenére, le fogja kezelni a szitut,és támadásokban nem látjuk kárát.
úgy legyen ;)

azért sztem kedden pihennie kéne, biztos, ami biztos
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.04.12. 11:13:06

House írta:22 éves, és meglehet a 2. BL címe.:shock: (bár persze puyolnak is, etoonak is, vv-nek is, stb.. csakhát, ez lio topicja. :)) - ezzel együtt az 1. aranylabdája. 8) -
Ráérünk ezen akkor agyalni, ha bejutottunk a döntőbe, de remélem így is lesz!

Fecooo, én is elfogadom a te gondolatmenetedet,de szntem fiatalsága ellenére, le fogja kezelni a szitut,és támadásokban nem látjuk kárát.
Kép
House
Entrenador del Barça

2009.04.12. 11:05:22

22 éves, és meglehet a 2. BL címe.:shock: (bár persze puyolnak is, etoonak is, vv-nek is, stb.. csakhát, ez lio topicja. :)) - ezzel együtt az 1. aranylabdája. 8) -
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.04.12. 10:57:22

ozsimiki írta:
de én meg pont erre írtam,h amiben a legjobb,abban szntem kicsit sem fogja gátolni, nem igen kaphat vki sárgát,mert elmegy 3-4 ember mellett,stb...vagy mert ad egy szép paszt, esetleg mert ki kényszerítőzik egy hatalmas helyzetet...

akkor meg nem baj,ha figyel,amikor esetleg némi védekezési feladata lesz az adott szituációban.
oké elfogadom a gondolatmeneted, de egy szubjektív vélemény:
Messi ösztönből csinálja, amit csinál, ez a játékának lényege, nincs racionális válasz rá, egyszerűen tudja, mikor mit kezdjen.ha el kell kezdenie azon agyalni, hogy ebből-abból gondja lehet, akkor pont a lényeg "sérül", és azért még fiatal, tehát lehetséges, h ez meg fog látszódni a játékán. de mindannyiunk érdekében remélem, h tévedek!
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.04.12. 10:52:59

Fecooo írta:
pont ez a lényeg... semmi nagy dolog, csak épp annyi, h vigyáznia kell, ez pont elég ahhoz, h ne tudja a maximumot nyújtani,
de én meg pont erre írtam,h amiben a legjobb,abban szntem kicsit sem fogja gátolni, nem igen kaphat vki sárgát,mert elmegy 3-4 ember mellett,stb...vagy mert ad egy szép paszt, esetleg mert ki kényszerítőzik egy hatalmas helyzetet...

akkor meg nem baj,ha figyel,amikor esetleg némi védekezési feladata lesz az adott szituációban.
Kép
House
Entrenador del Barça

2009.04.12. 10:50:04

ozsimiki írta:annyi,h nem reklamálhat,amit amúgy sem szokott,és nem csinálhat butaságot, utána rúgás,stb. szntem nem lesz ebből semmi gond, így ha még igaz is lenne az elméleted,akkor sem jelent semmit.
Mindenesetre, izgulni fogok emiatt kedd este. :roll:
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.04.12. 10:48:25

ozsimiki írta:

szerk: fecooo, összeesküvés elméletedhez:

mivel Messi nem lesz eltiltva, illetve ez nem evidens, ezért nem sokat jelent az az egy sárga, figyelnie kell,de ez nem akadályozza meg abban amiben verhetetlen, a helyzetbe kerüléseket,és helyzet kialakításokat :wink: annyi,h nem reklamálhat,amit amúgy sem szokott,és nem csinálhat butaságot, utána rúgás,stb. szntem nem lesz ebből semmi gond, így ha még igaz is lenne az elméleted,akkor sem jelent semmit.
pont ez a lényeg... semmi nagy dolog, csak épp annyi, h vigyáznia kell, ez pont elég ahhoz, h ne tudja a maximumot nyújtani, ha bennelesz a "félsz"... ha pedig csak egy apró gátlás is megjelenik a fejében, akkor már nem biztos, h varázsolni tud majd az elődöntőben... nem bunda ez természetesen, csak pici hátráltatás, ami még pont nem feltűnő... lehet, h baromság, amit gondolok, de sajnos olyan világban élünk, ahol még ez is megeshet...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2009.04.12. 10:50:31-kor.
barca99
Llegenda del Barça

2009.04.12. 10:44:28

mindorokke_barca írta:Nem értem miért lenne jogtalan a kritika? Élvezem,hogy vannak játékosok akik a szemetekben Szentek és sérthetetlenek és ha bárki kritikát fogalmaz meg vele kapcsolatban annak neki kell esni. Ami istenítés megy itt a jól sikerült meccsei után szerintem ugyanolyan joggal meg lehet említeni a hibáit is. Nem volt fontos pillanat? Pár másodperccel később 2-1 lett, csak szerencsére a bíró nem adta meg... Nem kicsit izgalmas 10 perc elé néztünk volna....
Most nem értenék Veled egyet, tegnap láttam DP büntetőjét (aki ugye nem akármilyen pontrúgó), és pontosan így végezte el. Ilyen "flegmán". A kapus megette a testcselt, gól lett.

Őszintén szólva nekem is hiányzik egy Ronaldinho féle pontrúgó. Tudta hova kell tenni a labdát, és izomból be is tette oda. Más kérdés, hogy kb. ennyi büntetőt ő is kihagyott, mint Messi... de nekem személy szerint jobban tetszenek azok a magabiztos büntetők. Tudja, hogy sarokra tudja tenni anélkül, hogy kapufa lenne, és meg is tudja csinálni.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.04.12. 10:41:33

Fecooo írta:
céé semmiben se jobb Messi-nél, max. fejelésben
Szerintem fejelésben, és jelenleg még lövőtechnikában, jobb. igaz Messi idén több gólt szerzett már,de távolról veszélyesebb cr, ez a kettő dolog amiben jobb. másban szerintem sem.

szerk: fecooo, összeesküvés elméletedhez:

mivel Messi nem lesz eltiltva, illetve ez nem evidens, ezért nem sokat jelent az az egy sárga, figyelnie kell,de ez nem akadályozza meg abban amiben verhetetlen, a helyzetbe kerüléseket,és helyzet kialakításokat :wink: annyi,h nem reklamálhat,amit amúgy sem szokott,és nem csinálhat butaságot, utána rúgás,stb. szntem nem lesz ebből semmi gond, így ha még igaz is lenne az elméleted,akkor sem jelent semmit.
Kép
House
Entrenador del Barça

2009.04.12. 10:41:20

Fecooo írta:
érdekes nem?
angol bíró+ következő ellenfél angol= Messi-t nem mentik fel...
nem szeretek összeesküvéselméleteket gyártani, de ez... :evil:
Hát igen, ebben van valami. Ezek után még inkább mondom, hogy s**r bíró volt a meccsen. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára House 2009.04.12. 10:41:49-kor.
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.04.12. 10:37:27

House írta:
:lol: :lol: :lol: a feldobja magát rész cr-nak megy. :) Egyébként igen, Messinek nem brazilos, hanem, argentínos cselei vannak. :D

Jah meg messinek helybenhagyték a sárgát.. RÖHEJ. :evil:
már leírtam korábban, még tegnap, h mi a véleményem erről, ha érdekel nézd vissza ;)

inkább bemásolom, és vállalom a véleményem...
Fecooo írta:
érdekes nem?
angol bíró+ következő ellenfél angol= Messi-t nem mentik fel...
nem szeretek összeesküvéselméleteket gyártani, de ez... :evil:
House
Entrenador del Barça

2009.04.12. 10:36:11

Fecooo írta: vegyünk egy szabványos Bud Spencer filmet. jön a kis kínai, bemutat 5 cigánykereket, 6 szaltót, hadonászik előtte, erre a jó öreg Bud egy pofonnal lecsapja... nah melyik a hatékonyabb? :D
Messi nem a látványra megy, hanem a hatékonyságra, persze nagyon sokszor épp ezek miatt a finom mozdulatok miatt lesz látványos, amit csinál. már eléggé túlragoztam, de tömören: cr Messi-hez képest semmi...
Ez a Bud Spenceres hasonlat ez nagy. :D

A feldobja magát rész cr-nak megy. :) Egyébként igen, Messinek nem brazilos, hanem, argentínos cselei vannak. :D

Jah meg messinek helybenhagyték a sárgát.. RÖHEJ. :evil:
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.04.12. 10:32:06

House írta:A világ jelenlegi legjobbja. Ehez úgy gondolom nem kell többet hozzátennem. De nézzétek már meg, robot ő vagy ember? EMBER, csupa nagy betűvel. (Ezenkívül persze csoda is. :D) De az ember hibázik. Mondjuk nem értem.. Egy kihagyott tizenegyes, nem a világ vége. CR is kihagyta a tavalyi BL döntőben, mégis bajnok lett az MU. :roll: FORCA BARCA!
nem tudom emléxetek-e rá, h cérinya az elődöntőben a 2. meccsen ,az elején mit csinált ellenünk? ;)
céé semmiben se jobb Messi-nél, max. fejelésben, lehet, h jobban jár, ha olyan reklámfilmeket forgat, ahol a majom-képe látszik és fejelést mutat be, mert lábbal nem ér fel Messi szintjére, az öncélú cselei 4-5 m-re a védőktől semmit se érnek...hirdesse magát fejjel ;)
sokan odavannak a biciklicseleiért...hát az mit ér? ha egy bizonyos távolságon belülre kerül hozzá egy védő vagy feldobja magát, vagy elpasszolja, párharcokba nem szokott belemenni (vagy max. ritkán) Messi-nél meg az az átlag, ha 3 védőt hagy faképnél... nem csinál nagy cseleket, hanem pont annyit, ami kell, ezért zseni!
kis off a hasonlításért:
vegyünk egy szabványos Bud Spencer filmet. jön a kis kínai, bemutat 5 cigánykereket, 6 szaltót, hadonászik előtte, erre a jó öreg Bud egy pofonnal lecsapja... nah melyik a hatékonyabb? :D
Messi nem a látványra megy, hanem a hatékonyságra, persze nagyon sokszor épp ezek miatt a finom mozdulatok miatt lesz látványos, amit csinál. már eléggé túlragoztam, de tömören: cr Messi-hez képest semmi...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2009.04.12. 10:40:44-kor.
House
Entrenador del Barça

2009.04.12. 10:26:40

bali 15 írta:A nekifutok megtorpanok módszer csak pelének ment.
CR-nek maradt a neki futok, elesek. :lol:
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
bali 15
Director del Fútbol

2009.04.12. 10:25:00

lluisllach89 írta:
bali 15 írta:
Ja mindenki kihagyhat tizit. Maradona Jugoszlávia ellen kilencvenben, Baggio 94-ben. És emlékszel a tavaly BL döntőre? :D
Ahogy játéktudásban, úgy 11esrúgásban is nem kicsit jobb Leo mint a cicafiú.

Okosan nekifut Leo és gyönyörűen elszokta gurítani a másik oldalra. Kb úgy ahogy tegnap Del Piero rúgta a Genoának.

Viszont Ronaldo nekifutok-megtorpanok játéka engem már nagyon idegesít.
A nekifutok megtorpanok módszer csak pelének ment.
Válasz küldése