Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
ezt már én is be akartam tegnap írni, csak kicsit bukóbb stílusban...Varga Tamás írta:Nos, elég sokat gondolkodtam, hogy ebben a tragikus órákban papírra vessem-e ezeket a sorokat. Viszont azt gondolom, nem teszek rosszat.
Előre bocsátom, az én szívemben is hatalmas fájdalom lakozik. Tegnap reggel szinte letaglózott a hír, el sem jutott teljesen a tudatomig.
Azonban, mint tudjuk, 2004-ben szívizom-betegséget diagnosztizáltak nála, ergo: szívbeteg volt, ami miatt akkor 4 hónapot ki is hagyott, majd folytatta a sportpáyafutását.Tudom, hogy rendszeresen járt kontrollra, meg rendszeres vizsgálatok alatt is állt. Valahol azonban egy hangyányit felelőtlennek érzem ifj. Ocskay Gábort. Mert amint Édesanyámnak elmondták, mit tehet, mit nem tehet súlyosan veszélyeztetett szívbetegként (2 szívműtét, műbillentyű, egy túlélt infarktus és tüdőembólia után), úgy ezt Ocskay-nak is elmondták. Édesanyám pl. 2 kg-nál nem emelhet többet, nem végezhet közepes fizikai munkát sem, 1992-ben leszázalékolták.
Akkor nehéz fizikai megterhelést igénylő sportot sem feltétlenül sem szabadott volna folytatnia Gábornak. Én elhiszem, hogy nehéz lett volna befejeznie a pályafutását, de mi a fontosabb: a sport vagy az Élet?
Nem kívántam vitát indítani, vagy azt a benyomást kelteni, mintha okoskodnék, csupán felvetettem a saját felelősségét.
Ettől még szívből sajnálom, és imádkozom lelki üdvéért - mint ahogy tegnap este is megtettem.
R.I.P.
Nem tudom. Édesanyám első szívműtéte 1984-ben volt. És még él.Krojf írta:Amit írtál Tamás abban van igazság nem kevés, de lehet hogy ha
Csicsót akkor eltiltják a jégtől, akkor már abban az évben elveszítettük
volna Őt!
Dr. Papp Lajos szívsebész-professzor kezelte, aki azt mondta, hogy
akár a hirtelen leállás is okozhatta Csicsó halálát.
Azzal hogy újra jeget kapott akkor Csicsó, azzal lehet hogy az élete
hosszabbodott meg.
Egyébként is a JÁTÉK volt az élete és nem abba halt bele.
Mennyi siker maradt volna ki az életéből, ha örökre leparancsolják
a jégről!
K.
Én is gondoltam hasonlókra mint Te, viszont az ORVOSOK adtak neki 4 hónap után szabad utat, hogy folytathassa a pályafutását, ergo szerintük IS elhárult a veszély,és nem tanácsolták neki, hogy ne folytassa. így nem érzem felelőtlen döntésnek részéről, ha az orvosi beleegyezés nem lenne, akkor valóban az a helyzet.Varga Tamás írta:
Nem kívántam vitát indítani, vagy azt a benyomást kelteni, mintha okoskodnék, csupán felvetettem a saját felelősségét.
Ettől még szívből sajnálom, és imádkozom lelki üdvéért - mint ahogy tegnap este is megtettem.
kicsit off:Szandi írta: Hogy lehet ezt kiszűrni? Valami nagyon nincs rendben, ha sorozatban történnek ilyen felfoghatatlan tragédiák. Assetom mit lehetne csinálni.![]()
Varga Tamás írta:Ocskay Gábort az Isten nyugosztalja, adjon Neki örök nyugodalmat, és az örök világosság fényeskedjék Neki!
http://www.youtube.com/watch?v=_njLxnqX ... re=related
"A nagy emberek meteorok, akik felemésztik önmagukat, hogy fénnyel árasszák el a világot!"
Köszönjük Gábor!