Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
faithnomore
Entrenador del Barça

2009.03.28. 08:45:26

micsoda? :o :shock: csak én maradtam le a lényegről?
megnéztem a futamot és kifejezetten örültem hogy nem minden a papírforma szerint alakul

milyen csalás?
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
robertfcb
Capitá del Barça

2009.03.28. 08:21:30

Mi van itt kérem??? Szabálytalan autóval nyeregetünk... remélem minnél hamarabb kizárják a Brawn-t. Kész vicc.
Kép
EuroBarça Tour 2009

Proxima estáció: Sagrera
Visça el Pinchos muronos!
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2009.03.27. 21:17:44

Jut eszembe...
Olyant hallottam, hogy szombatról vasárnapra virradóra nyári
időszámításra állunk át!!!
Ne felejtsetek 02:00-kor 03:00-át állítani és vasárnap ennek
megfelelően időzíteni a 7:20-as élő versenyközvetítést!
K.
gianni
Entrenador del Barça

2009.03.27. 21:07:42

Én is az 1edzést néztem ahol a "dupla diffúzoros" csapatok könnyedén futották a gyors köreiket.Persze ezekből az adatokból nem lehet levonni a köv.tetéseket de az biztos,hogy ahogy a hétvége folyamán is egész évben meglepetésekre számíthatunk.
És továbbra is go ALONSO!
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.27. 11:48:03

Na vmeddig néztem hajnalban neten (már német rtl se közvetíti :evil: ) a szabadedzéseket,de nem végig.

első eredménye:

1.ROsberg
2.Nakadzsima
3.Kimi

itt nagyon kis különbség volt köztük

4.Rubens: itt már fél másodperc
7. Massa
10.Alonso
13.Kubica
16.Hamilton

2. szabadedzés:

1.Rosberg
2.Barichello
3. Trulli
10. Massa
11. Kimi
12. Alonso
17. Hamilton

itt már elég jó idő született az első két helyezettől, Rosbergé: 1.26.053
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.26. 20:38:13

gianni írta:02:30-tól az első szabadedzés,hajrá ALONSO te vagy a legjobb :)
húúú, köszi az infót, el is felejtettem,h ilyen hamar lesz már, reggelre gondoltam. na akkor azt meg is nézem, ennyi hónap F1 nélkül,már az is felüdülés lesz :D

+szoktatni kell a szemem azokhoz a hűderonda hátsó szárnyakhoz :? :x
Kép
gianni
Entrenador del Barça

2009.03.26. 20:34:39

02:30-tól az első szabadedzés,hajrá ALONSO te vagy a legjobb :)
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.26. 20:28:04

LG írta:
ozsimiki írta:

nekem csak a nevetségesen ronda hátsó szárnyak nem tetszenek, na meg a szerencsére elvetett hülye érmes rendszer nem tetszett volna, ezenfelül szerintem bőven több dolog fog történni, még a tavalyi évnél is.
Meggyőztetek. Annak nagyon örülök én is, h nem vezették be az érmes rendszert, hatalmas baromság lett volna. De az viszont nem lenne hülyeség, ha mondjuk a futamgyőztes mondjuk 2-vel több pontot kapna.
jaja, emlékszem még a "régi" pontozást, első 6 kapott ,és ugye első 10 pontot második 6ot. aztán megváltoztatták, h az első 8 kapjon (ez helyes is),de arra nem gondoltak a nagyokosok,h előbb utóbb úgy is változtatni akarnak ,mert így tulajdonképpen a győzelem nem is akkora fegyver. két pont nem sok.

már akkor úgy kellett volna,hogy első 8, kap,viszont megnövelik az első 3 helyezett pontjait is pl. 4-5 pontos difit tuti állítanék az első és második közé.

és akkor talán ilyen érmes baromságok se jutnának eszükbe :roll:

nah de nézd is LG, jó lesz ez!

FORZA FERRARI!
FOREVER SCHUMI!
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.03.26. 20:14:27

ozsimiki írta:

nekem csak a nevetségesen ronda hátsó szárnyak nem tetszenek, na meg a szerencsére elvetett hülye érmes rendszer nem tetszett volna, ezenfelül szerintem bőven több dolog fog történni, még a tavalyi évnél is.
Meggyőztetek. Annak nagyon örülök én is, h nem vezették be az érmes rendszert, hatalmas baromság lett volna. De az viszont nem lenne hülyeség, ha mondjuk a futamgyőztes mondjuk 2-vel több pontot kapna.
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2009.03.26. 19:52:57

Hogy senki ne maradjon le semmiről.
Az időmérő szombaton 6:40-től élőben, 13:40-től felvételről,
a verseny vasárnap 7:20-tól élőben, 13:20-tól felvételről
az RTL Klubon!
A Sportklub vasárnap még 19:00-tól ismétli a versenyt.
K.
Fernando
Llegenda del Barça

2009.03.26. 15:40:08

Énis nagyon várom már, hogy a hétvégén megkezdődjön az új szezon. Remélem így Alonsonak több sansza lesz. Ha tavaly nem Reanultban ül, talán közelebb lehetett volna a tűzhöz. Idén, hogy kiegyenlítődnek picikét a különbségek nagyobb reménnyel várom a rajtot :wink:
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Vito
Llegenda del Barça

2009.03.26. 15:31:35

a stewardok szabályosnak minősítették a diffúzorokat, úgyhogy mindhárom vitatott csapat elindulhat holnap! :)
bár hivatalos végeredmény úgysem lesz, mert tuti megfellebbezik a mostani döntést.

-push the Button! -
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.26. 15:19:35

Kraloval értek egyet!

+hozzáteszem,h jó nagy bolond lennél, ha pont most hagynál fel a nézésével :D de ez csak a személyes véleményem.

nagyon kiszámíthatatlan lesznek a dolgok, főleg az elején, egy új helyzetnek nézünk elébe, amikor olyan csapatok is odaérhetnek, akik eddig sosem reménykedhettek biztonsággal győzelemben...

nagyon érdekes idény lesz,én már nagyon várom, természetesen nem bánnám,ha a Ferrari behúzná a címeket,de az egész miliője merőben más lesz, szóval ennyi év F1 nézés után LG, ne pont ilyenkor hagyd abba, amikor felpezsdítik az egészet úgy igazán :wink:
Kép
miihii
KHAL

2009.03.26. 00:03:50

Kralo írta:
LG írta:Nemtudom nézzem-e...ez a sok cirkusz a szabályok körül nekem elvette a kedvem az egésztől :?
Javallom megtekintésre! A szabályzat körüli herce-hurca az F1 része. Cirkusznak kell lennie akkor is, amikor nem éppen vasárnap 2 óra van.

Rengeteg izgalomra számítok. Egyrészt ismeretlen erősorrend, méregethetik egymást itt az első futamon. Jó pár új gomb a kormányon, elvileg könnyebb előzés, főként kers vs. kers nélküliek között. Érdekes rajt, ha mondjuk Brawnék elöl végeznek, de a kersesek jobban rajtolnak. Aztán ugye a slick gumik, kinek mennyire fekszik majd? Lesznek komoly kanyarvételek.
Ha pedig nincsenek nagy különbségek autók között... akkor hujujuj. Egy ilyen mezőny ahol Alonso, Kimi, Hamilton, Button Kubica, Vettel közel hasonló tudású autóval nem vonatozva körözne az elképesztő lenne. Persze káoszba is torkolhat a futam rengeteg balesettel, sok SC-vel.
Ne az utóbbi legyen. Remélem a futam után is minimum 6 csapattal számolhatunk, akik versenyképesek lehetnek a szezonra nézve.
Egyetértek Kraloval!
Annyi cécó volt már a szünetben a F1 körül,h épp ideje volt már elkezdeni a szezont. :D
Az újításoknak hála abszolút zéróról indul mindenki,szinte nincsenek erőviszonyok sztem.Egyenlőre nem lehet tudni,h kinek mennyire sikerült alkalmazkodni az új gépjárművekhez.És a Kollega által felsoroltak miatt is tuti izgalmas verseny lesz.
Emlékeim szerint a tavalyi pontvadászatra is Kimit tartották a legesélyesebbnek.Ez jó ómen.HAMINAK BEJÖTT :twisted: :wink:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Kralo
Entrenador del Barça

2009.03.25. 22:58:13

LG írta:Nemtudom nézzem-e...ez a sok cirkusz a szabályok körül nekem elvette a kedvem az egésztől :?
Javallom megtekintésre! A szabályzat körüli herce-hurca az F1 része. Cirkusznak kell lennie akkor is, amikor nem éppen vasárnap 2 óra van.

Rengeteg izgalomra számítok. Egyrészt ismeretlen erősorrend, méregethetik egymást itt az első futamon. Jó pár új gomb a kormányon, elvileg könnyebb előzés, főként kers vs. kers nélküliek között. Érdekes rajt, ha mondjuk Brawnék elöl végeznek, de a kersesek jobban rajtolnak. Aztán ugye a slick gumik, kinek mennyire fekszik majd? Lesznek komoly kanyarvételek.
Ha pedig nincsenek nagy különbségek autók között... akkor hujujuj. Egy ilyen mezőny ahol Alonso, Kimi, Hamilton, Button Kubica, Vettel közel hasonló tudású autóval nem vonatozva körözne az elképesztő lenne. Persze káoszba is torkolhat a futam rengeteg balesettel, sok SC-vel.
Ne az utóbbi legyen. Remélem a futam után is minimum 6 csapattal számolhatunk, akik versenyképesek lehetnek a szezonra nézve.

GO ALONSO!
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.03.25. 20:21:51

Nemtudom nézzem-e...ez a sok cirkusz a szabályok körül nekem elvette a kedvem az egésztől :?
miihii
KHAL

2009.03.25. 03:02:29

A benzingőzt egyre jobban kezdem már érezni :wink: Kezdek lázban égni teljesen,annyira várom már a szezont ezekkel az újdonságokkal,az esetleges első futamos balhéval,stb... 8)
Előrejelzésként:
a szombati időmérőt 6:40től kezdi nyomatni a rötölö klább,
a futam vasárnap 7:20tól lesz sugározva ugyanitt.
Ismétlés mindkét nap fél kettő magasságában.

Am erről a legújabb hirigelésről annyit,h igen soxor előfordult már,h egyes csapatok rugalmasan értelmezték a szabályokat.Más megközelítésbe helyeztek dolgokat,kicsit átértelmezték és megtalálták a kiskaput.Nyilván igen bonyolult lenne a legapróbb részletekig úgy rögzíteni egy-egy módosítást,h ne lehessen továbbgondolni,de ez lenne az egyetlen út.Ha lenne :!: Mint a jogi írományoknak,ennek is bizonyára megvan a maga speckós nyelvezete,amit többféleképpen lehet érteni.
Az F1ben pedig sűrűn előfordul ugye,h nem lehetünk egészen biztosak benne,h egy-két kérdésben valóban jó döntések születtek.Versenyhelyzetekre is gondolok,amik nincsnek letisztázva,és esetleg ugyanolyan esetnél is eltérő retorziót alkalmaztak.Szal egy nagy katyvasz az egész és egyre csak bonyolítják,aminek következtében maguk a kitalálók sem tudják már h mi-merre-hány méter...Így meg igazán nehéz igazságot tenni szerintem.

Más.(Sőt picit OFF :oops: ):
Mivel a F1 rajtja utáni hétvégén kezdődik a MotoGP versenysorozata is,így eléggé hegyezem magam erre is.Viszont sajna még nincs infóm róla,h fogja e tutira közvetíteni vmely magyar adó.Tudtok erről vmit?Esetleg az m1-en nyomják tovább?Remélem nem a neten kell követnem VALE 9. és TALMA 2. VB címéhez vezető utat 8)

És a végére egy kis adalék a ferkásoknak:
http://www.telesport.hu/Hirek/2009/03/2 ... _ujra.aspx
(Pfú,de nem esett jól ezt belinkelni :twisted: :wink: )
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.24. 23:14:44

Ők azt nyilatkozzák, meg a willisek is, hogy semmiben sem szabályellenes ugye (tudom,h nem ezt kérdezted), csak a többiek nem jól értelmezték a szabályokat, ill annak a határait, míg ők ki tudták jobban használni a szabály adta lehetőségeket, azaz annak határait, a riválisok nem. és most ugye logikusan azzal érvelnek a támadott istállok,h azért mert ők figyeltek fel bizonyos dolgokra,és ők lépték meg, a többiek savanyú a szőlő alapon reklamálnak a FIA-nál, csak mert nem nekik jutott eszükbe.

de a lényeg: az említett csapatok 100%osan biztosak,h szabályos minden alkatrész, és egy korábbi ellenőrzés is ezt támasztotta alá :roll:
Kép
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.03.24. 21:48:39

Valaki el tudná mogyorózni nekem hogy valójában miben is tér el egymástól a vitatott diffúzor a jótól??? Cikkeznek itt hetek óta róla, de a szabályt, meg a hibát azt senki nem említi sehol. Most utánanéztem, azaz megnézegettem a diffúzorokat, látom is hogy van különbség, de örülnék ha tudnám, hogy melyik az a megkötés aminek pl nem felel meg a Brawnosoké. Széles, magas, alacsony, keskeny, több benne az elem, kevesebb...blabla.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Bogika87
Jugador d'estrella

2009.03.24. 20:39:15

A bukmékerek Kimire fogadnának
Ferrari, Raikkönen
A William Hill brit fogadóiroda az ausztráliai idénynyitó előtt Kimi Räikkönent és a Ferrarit tartja leginkább bajnokesélyesnek.
Érdekes, hogy a brit fogadóiroda nem a hazaiak világbajnok kedvencét, Lewis Hamiltont favorizálja. Mindemellett az is meglepő lehet, hogy a Ferrari berkein belül sem nézik ki Felipe Massából, hogy jobb teljesítményt nyújtana a finn csapattársnál. Pedig a Scuderia a hivatalos nevezési listán Massának adta a 3-as (előkelőbb) rajtszámot, Kiminek pedig a 4-est. Vajon ez csak egy gesztus lenne Felipe tavalyi kiemelkedő teljesítményére, vagy a csapat valóban őt tartaná első számú pilótának? A sportfogadó irodák egytől eggyig Kimi feltámadásában hisznek.
A tavaszi teszteken remeklő Brawn GP pilótái előkelő helyen foglalnak helyet a bukmékeri listán. A legtöbb summát a Force India versenyzőire fogadva lehet kaszírozni. Ha Fisichella, vagy Sutil lenne a bajnok, akkor 250-szeres pénzt vihet haza a vakmerő tippelő.
Kimi Raikkönen 4/1
Fernando Alonso 9/2
Jenson Button 9/2
Lewis Hamilton 9/2
Felipe Massa 5/1
Robert Kubica 11/2
Rubens Barrichello 12/1
Nagyon helyes 8)
Keep flying Kimiii!! 8)
¡¡¡ Boti, boti, boti Madridista qui no boti!Salude los Campeones!!!
¡¡¡ Copa,Lliga i Champions!!!
miihii
KHAL

2009.03.24. 20:21:29

Szeretném megkérdezni,h nem fog frissülni a szavazás?Mert gondoltam idén is tippelhetnénk a világbajnokra.Ha megoldanátok,naon megköszönném.
Leomessi14
Entrenador del Barça

2009.03.24. 17:03:06

Bleydh írta:Szerintem a F-1 nagyon unalmas.

A penz= 50%
Az autó= 40%
Az ember= 10%

Ez csak ami én dolgozom! :mrgreen:
E meg egy 3 eves hsz de az iroja szerintem gondolkozzon el rajta hogy pldul a Ferrarinal miert nem barrichello lett 5-szor vilagbajnok,a Renaultnal miert volt az hogy Alonso 2 verseny megnyert mig Piquet 15 pontot gyujtott :? sztem jelen allas szerint 50% Penz(ezt elismerem :( ) de 25-25 %a kocsi es a pilota is !......meglatjuk...
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.03.24. 16:44:25

Az imént olvastam az NSO-n, hogy Ron Dennis és Briatore kis híján nem utaztatták el csapataikat Ausztráliába, mondván Ecclestone tartozik a csapatoknak.

Végül sikerült megállapodni. :lol:
Nem meglepő, itt is inkább a hír szenzáció értéke. Egyébként kíváncsi lennék, hogy mégis milyen nagyságrendű pénzről van szó. Az pedig számomra evidens volt, hogy az öreg Börni és Flavio megegyeznek. Több, mint jó barátok. 8)

Egyébként le a kalappal Briatore előtt, én minimum példaképként tudok rá tekinteni. Zseniális ember, aki mindig tudta mikor kell hol lennie. Arról nem is beszélve, hogy mekkora spíler. A nulláról nem csupán milliárdokat hozott össze, egész életében elképesztően gyönyörű nők (a köbön) csüngtek a... (igen, ott is :lol:) pénztárcáján. Ezt csak úgy csemegeként jegyeztem meg.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.03.23. 20:24:43

Válasz küldése