barca99 írta:És akkor már miért nem értelmesebb a tényleges életfogytiglan? Miért jobb megölni, mint bezárni 50-60 évre, hogy ott rohadjon meg valami börtönben?
Ezek elvi kérdések. Szerintem ahogy ő, ugy mi sem vehetjük el senkinek az életét, persze biológiai értelemben. Azt meg pláne nem tartom elfogadhatónak, hogy valaki ezekről döntsön, illetve végrehajtsa azt (aki nem is érintett közvetlen a dologban).
Azt viszont, hogy embereket, akikről bizonyítható hogy (élet)veszélyesek a társadalomra, elzárják a másokkal való érintkezés lehetőségéről, sokkal kevésbé ellenzem.
Persze lehet hogy csak én vagyok így ezzel.
Ha persze egy szerettemmel történne valami, amiért halálbüntetést osztanának egyesek, akkor más lenne a helyzet. De nem mondom hogy elégedett lennék ha utána az illetőt vki kivégezné. Ebben az esetben már más lenne az, amit tennék, de azt meg valószínűleg nem józan ésszel tenném.
Baromi sokat gondolkoztam ezen anno, amikor retorikát tanultam, halálbüntetés pro v kontra előadást tartottam 45 percen keresztül.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila