Championship/Football Manager

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.02.05. 18:38:47

varnagykrisztian írta:Csumi!Szerettem volna kipróbálni magam az AC Milan kispadján de vicc hogy a középpálya jobb/bal oldalára támadó szélsőnek csak egy játékos R10 rakható!Pénz meg igazolni nem nagyon van!Valami ötlet?
Állj fel szélső nélkül :wink:

4-1-2-1-2 vagy 4-2-2-1-es taktikai hadrend és máris nem kell szélső!
.
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2009.02.05. 18:30:45

Csumi!Szerettem volna kipróbálni magam az AC Milan kispadján de vicc hogy a középpálya jobb/bal oldalára támadó szélsőnek csak egy játékos R10 rakható!Pénz meg igazolni nem nagyon van!Valami ötlet? :-k

Kép

1993 óta FC Barcelona szurkoló vagyok!Sokan irják hogy nem nehéz "nagycsapatokkal" eredményeket elérni, ebben van valami de én a Barcánál mindig a legtöbbett akarom kihozni a játékosaimból!A saját "DREAM TEAM"-emet állíthatom össze és köréjük építek egy nagyszerű csapatot!Megpróbálom mindig leigazolni a lehető legjobb játékosokat,személyzetet, és nagy neveket veszek mert posztra igazolok!Mikor a kedvenc csapatommal a Barcával vagyok nem adom el a fél csapatot hanem max 1-2 játékost igazolok ha szükség van az aktuális keret erősítésére!A csapatot Guardiola kollégámhoz hasonlóan én is rotálom és megadom minden játékosnak a lehetőséget hogy bizonyítson és szívesen nyúlok a fiatalokhoz is!És nem is adom el a játékosaimat max akkor ha betöltik a 33 évet, bármennyit kinálnak egy kulcsemberemért elöbb adom el a stadiont mint őket, mert megtiszteltetés az hogy az edzőjük lehetek!A generált játékosokat nem szeretem mert szerintem a játék elveszti a varázsát de ez az én véleményem!Van olyan hogy napokig nem játszom mert agyalok valami taktikán vagy igazoláson, ez kissé betegesnek tűnik de gyógyítható vagyok, legalábbis ezt mondták az orvosok!A támadó foci szerelmese vagyok és még idegenben is a győzelemért hajtok, az EL CLASSICO-kat meg egyszerüen imádom!Szeretem olvasgatni más managerek beszámolójait akik "kis" csapatokból nagyokat csinálnak őket nagyon tisztelem a kitartásuk miatt, és kinevetem és elitélem azokat akik fikáznak másokat dolgokért!Miért kell más beszámolóján kételkedni aki évekig a csúcson van!Sokan irták hogy 40- 50 mérkőzés óta veretlenek!A heverom az Interrel 95 mérkőzésen volt veretlen!És az Arsenal is a való életben aszem 49 mérkőzésen volt veretlen!Miért fáj az másoknak ha valaki csal?Irigykednek mert valaki sikereket ér el csalással vagy az nélkül?Csaljanak, ez egy JÁTÉK ők így érzik jól magukat mi meg küzdünk a sikerekért, és akkor mi van!A kételkedőknek meg: :-#
Pety-d
Jugador del Barça

2009.02.04. 22:05:23

Engem is érdekelne, csak még sosem játszottam FM- et online és az érdekelne, hogy hogyan kell ezt csinálni és mi kell hozzá? :D
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2009.02.04. 19:03:55

gentdelbarca írta:Hejho,

Egy nagyszabású FM Online kupa kerül megrendezésre nem sokára. Aki már játszott online és használta az irc-et annak ajánlom hogy ismét aktivizálja magát a kupa miatt, aki pedig még nem játszott online, annak pedig éppen itt az ideje. Megéri. :)

http://www.esl.eu/hu/fm2009/1on1/news/76305/
Szia.Engem érdekelne de még sosem játszottam Online!Eredeti játékom van!
Mit, hogyan, merre, meddig?Köszi!

Kép
gentdelbarca
Capitá del Barça

2009.02.04. 18:09:00

Hejho,

Egy nagyszabású FM Online kupa kerül megrendezésre nem sokára. Aki már játszott online és használta az irc-et annak ajánlom hogy ismét aktivizálja magát a kupa miatt, aki pedig még nem játszott online, annak pedig éppen itt az ideje. Megéri. :)

http://www.esl.eu/hu/fm2009/1on1/news/76305/

Akinek kérdése van az vegyen fel msn-en: gentdelbarca@freemail.hu
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gentdelbarca 2009.02.05. 09:32:12-kor.
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.02.04. 12:16:33

Ilyen rossz volt a Manchester? :D

Folytatnom kéne tovább a 2. évemet az Alkmaarral, de a BL sorsolás kicsit elvette a kedvemet. Meg a bajnokságban is olyat várnak tőlem, amely nem feltétlen reális. (pl. első 3 helyen kéne végeznem, nem veszik észre, hogy kb. teljesen véletlen volt a tavalyi bajnoki címem...), játékosaim sem olyan jók, hogy én elvárjam azt, hogy simán a bajnoki címért harcban legyek. Nem akarom lerombolni, amit eddig felépítettem. :D

Ezzel kapcsolatban van kérdésem, tehát a média elvárja, hogy az első 3 hely egyikén végezzek, (de szerintem az Ajaxnak, PSV-nek, Feyernoord-nak is lazán jobb kerete van, és akkor még nem beszéltünk az épp aktuális meglepetéscsapatokról). Szóval ha 'neadjisten 5-6. helyen végeznék, esetleg rosszabb, mint amit elvár tőlem a média, akkor kirúgnak?

Van pénzem, szóval lehet jövő nyáron - ha ki nem rúgnak addig - elkezdek szépen vásárolgatni. Ezen a nyáron csak tehetséges afrikai srácokat vettem, és adtam kölcsön, csak néhány ember jött a felnőtt keretbe.
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2009.02.03. 18:14:49

Sziasztok, segítsetek nekem légyszi!Ezt irta egy felhasználó:Első intézkedéseim közé tartozott feltölteni 5*-os edzőkkel a stábot!Hol tudom megnézni hogy hány * egy edző?Köszönöm!

Kép
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.02.03. 11:34:10

http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.02.03. 07:31:25

VictorValdes19 írta:Hali :!:
Eddig ezek a csapatok merültek fel nálam,hogy elkezdjek az 1ikkel egy karriert:
Aston Villa,Tottenham,Napoli,Sampdoria,Numancia,Feyenoord,Ajax,Porto s esetleg még valami német csapattal,csak azt nem tom,hogy a német klubboknál (Bayernen kívül) van e zsé :?: :!: Am németek közül Schalke vagy Leverkusennel indulnék.

Valaki játszott ezek közül a csapatok közül bármelyikkel is,milyen alapból a keret,mennyi zsé van stb.,stb. :?: :)
1. Kezdj az Evertonnal, pénz nincs az elején viszont a keret bombaerős, nem kellenek igazolások.

2. Németek közül, se Schalkénél se a leverkusennél nincs mani. Csak a Hoffenheimnél van. Ha jó eredményeket hozol szezon közepe felé megdobnak vagy 20 milkával.

Everton, 8 foduló után a 3. helyen tanyázok, sikeresen begyűjtöttem a Chelsea skalpját is, ráadásul idegenben.

Kép: http://kepfeltolto.hu/i/?347539&t=img
Év végén jön a beszámoló :wink: .
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
Pety-d
Jugador del Barça

2009.02.02. 21:17:47

Én még a 08-at a West Hammel kezdtem, az a 09-ben is egész jó csapat ahogy néztem. Nekem sikerült a 4. szezon végére a 2. helyre felküzdenem magam.
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.02.02. 20:55:29

VictorValdes19 írta:Hali :!:

Holnap elszeretnék kezdeni, újra fm-ezni....csak nem tom,hogy kivel legyek...még olyan december elején kezdtem 1ett az Aston Villával,csak az elején nem jöttek az eredmények...s meguntam.. :oops:
A játékhoz kell türelem. Mindent át kell nézni, az edzést, a taktikát, és a játékoskeretet a pénzügyeket figyelembe véve a lehető legjobban kidolgozni, egyszóval én nem adnám fel.
Aston Villa,Tottenham,Napoli,Sampdoria,Numancia,Feyenoord,Ajax,Porto s esetleg még valami német csapattal,csak azt nem tom,hogy a német klubboknál (Bayernen kívül) van e zsé :?: :!: Am németek közül Schalke vagy Leverkusennel indulnék.
Én a Spurst választanám, ott viszonylag jó a keret, van pénz is. a többi csapatot még nem menedzseltem, de a Napoli, éa az Ajax jónak tűnik, valamint Hollandiában az AZ, Angliában a Sunderland. Németországban szvsz nincs túl sok pénz, ahogy a színvonal sem túl nagy, én inkább egy Saint-Etinneben, vagy Marseillben gondolkodnék Franciaországból.

Azt pedig nyilván te is tudod, hogy a legnagyobb pénz a nagy kluboknál van, így Man. City, Chelsea, Inter..., de ezek egyike sem kihívás, még a Spurs sem, bár abban az esetben én a jövőben gondolkodom elsősorban.

Jah s még annyi,hogy ha úgy veszek,játékos,hogy 40 bajnoki mérkőzés után,fizetek annak klubbnak 30 milkát amelyiktől megvettem,akkor végülis ingyen szerzem meg a játékost,vagy a következő bajnoki szezonba mikor eléri a 40et akkor kell majd kipengetnem a 30 milliót :?: :roll: Mert ha igen akkor nem kis adósságot csináltam(volna) a Villának :D
Így van, amint játszik az x-edik mérkőzésén, utána ki kell fizetned azt a bizonyos összeget.

Bár én elutasítom az ilyet, de az Editor segítségével annyi cheat megengedhető, hogy azt a bizonyos összeget biztosítsd.

Másrészt legközelebb légy megfontoltabb, s a legfontosabb, ne igazolj játékost bőven az értéke felett, kivétel ha olyan kimagasló, s a klubja nem akarja elengedni. Ekkor sincs gond, szépen puhítani kell, először a játékost, hízelegni, majd a klubjának, s óvatosan a lehető legalacsonyabb áron leigazolni. Ezt ki kell tapasztalni, aztán gyerekjáték, máskülönben szvsz nem is élethű a játék.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.02.02. 19:56:34

Hali :!:

Holnap elszeretnék kezdeni, újra fm-ezni....csak nem tom,hogy kivel legyek...még olyan december elején kezdtem 1ett az Aston Villával,csak az elején nem jöttek az eredmények...s meguntam.. :oops:

Valaki játszott ezek közül a csapatok közül bármelyikkel is,milyen alapból a keret,mennyi zsé van stb.,stb. :?: :)

Jah s még annyi,hogy ha úgy veszek,játékos,hogy 40 bajnoki mérkőzés után,fizetek annak klubbnak 30 milkát amelyiktől megvettem,akkor végülis ingyen szerzem meg a játékost,vagy a következő bajnoki szezonba mikor eléri a 40et akkor kell majd kipengetnem a 30 milliót :?: :roll: Mert ha igen akkor nem kis adósságot csináltam(volna) a Villának :D
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
Pety-d
Jugador del Barça

2009.02.02. 19:44:54

szép beszámoló!! bárcsak már én is itt tartanék a Huddersfield Town-nak :lol:
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.02.02. 18:30:43

Sziasztok!

Nos, ahogy itt mások, én is megosztom veletek egyik Fm09-es karrierem. A Tottenhamre esett a választásom.

Az idény előtt az elvárás csupán a tisztességes helytállás volt, a média a 8. helyre várt. A költségvetés beállításánál a hazai kupa megszerzését vállaltam, így 51 millió Eurót kaptam átigazolásokra.

Első intézkedéseim közé tartozott feltölteni 5*-os edzőkkel a stábot (többnyire spanyol szakemberek), illetve beállítani az edzést. Egyik legnagyobb szerzeményem Luis Suárez volt, akinek kimagasló fizetést kellett megadnom, de azóta a spanyol U19-es bajnokságból már szállított 3 tini játékost, akik (posztjukon) a legkiemelkedőbb játékosokká nőhetik ki magukat.

A keret egyébként egész jónak tűnt, a középpálya kivételével. A két legfontosabb játékos Modric, és Bentley számomra.

Emellett belekezdtem az átigazolásokba.
Elsőként Neymarral, és D. Costával állapodtam meg, mindkettő szép jövő előtt álló fiatal brazil játékos, de a klubhoz majd a későbbiekben fognak csatlakozni.

D'Alessandro volt az első tényleges igazolás, akit nevetségesen olcsón (6,2M) igazoltam, s a későbbiekben a szurkolók kedvenccé vált.

Ezt követően csomagban csaptam le a Sporting két fiatal válogatottjára, Joao Moutinho (11,5M + 2M 30 bajnoki meccs után ) & Miguel Veloso (12,5M + 2,5M 30 bajnoki meccs után) érkezésével a középpálya teljesnek tekinthető.

Az hozzátartozik a történethez, hogy először Busquetset próbáltam fehérbe öltöztetni, de ő maga visszalépésnek tekintette volna a Spursbe való átigazolást.

Ezen kívül egy fürge, robbanékony támadót mindenképp szerettem volna igazolni, végső soron Luis Fabianora esett a választás. Itt is jól okoskodtam, s végül Didier Zokorát az üzletbe véve 14 millió euróért megszereztem.

A védelembe Léo érkezett egyedül, szvsz nagy jövő előtt áll a figyelőim szerint is, s a Gremio el is fogadott egy összességében 7 millióról, és 20% jövőbeli részesedésről szóló ajánlatot.

Távozott Gilberto, R. Rocha, Stalteri, Boateng. Belőlük mintegy 10M jött össze.

A kezdőcsapat:
Kapus: Gomes (César, Fiorillo)
Védelem: Hutton (Corluka) - Dawson (Woodgate); King (Léo) - Bale (Assou-Ekotto)
Középpálya: Veloso (Huddlestone); Moutinho (Corluka)
Árnyékék: Modric (Taarabt, Dos Santos)
Szélsők: Bentley (Lennon); D'Alessandro (Dos Santos)
Támadók: Fabiano (Pavlyuchenko, Bent, Campbell)

A kezdeti nehézségek után a csapat egyre jobban összeszokott, így az előzetes elvárásokat magasan túlszárnyalva a Tottenham 25 fordulót követően a 3. helyen áll. [13 győzelem, 8 döntetlen, 4 vereség.] A bajnoki címért folyó küzdelemből azt hiszem kiszálltam, hiszen a Manchester United 10 ponttal áll előttem, míg az Arsenal 6 egységgel előz meg. Mögöttem sűrű a mezőny, a Chelsea egy pontnyira, a Man. City és az Everton 3-3 pontnyira. A cél, hogy ezt a fantasztikus eredményt megtartsuk.

A bajnokságban eddig 49 gólt szerzett a csapat (kb. 2-es gólátlag), 20-at kapott.

A házi góllövőlistát (minden sorozatot figyelembe véve) 26 meccsen szerzett 18 góljával Modric vezeti, aki 7.28-as átlagteljesítményt nyújt. A szezon előtt megkértem, hogy helyezett lövésekkel operáljon, ennek meglett az eredménye. Mögötte Luis Fabiano áll 19 meccsen szerzett 14 góljával, s a harmadik Pavlyuchenko 16 meccsen 13 gól.

A téli átigazolási időszakban megpróbálták elvinni Dawsont és Lennont, de egyiküket sem tudtam volna pótolni, s mivel az átigazolási keret jelentős része elment, így nem volt nagy mozgás. Fiorillót kölcsönvettem, valamint Busquets ügye tért vissza, akinek a szerződése lejáróban volt. Megpróbáltam, ahogy mások is, de végül a Barcelona hosszabbított Sergivel. Emellett továbbra is igazolok főként spanyol, és brazil 16 év körüli "szupertehetségeket".

Az UEFA-kupában egy bombaerős csoportból jutottam tovább (Ajax, Napoli, Hertha, Hapoel), de nem volt különösebb gond (néhány bajnoki meccs kárára ).
A következő körben a PSG az ellenfél. Itt az elődöntőbe jutást várom el.

A hazai kupasorozatokban még állok, a Ligakupában már csak a Manchester maradt a döntőre. Ezt mindenképp meg akarom nyerni, ezzel együtt megvédeni a serleget.

Az FA-kupában a legjobb 16 közé jutottam, ellenfelem a Pompey lesz. Itt az elődöntőbe jutás az elvárás.

Végezetül egy-két fontosabb meccs:

Az eddigi két városi derbin a megszerezhető 6-ból négy pontot gyűjtöttem be. Az Arsenalt csak megszorongatnom sikerült az Emiratesben, egy unalmas 0-0 lett a meccsből, viszont a hazai, Chelsea elleni meccsi gazán nagyszerű volt, és egyben izgalmas. Deco góljával már 5 perc után vezettek a kékek, még a félidő előtt egyenlített Fabiano, s a 90+2 percben Hutton bombagóljával szereztük meg a szurkolók számára a legnagyobb dicsőséget.

A Manchester ellen kissé bosszantó vereséget szenvedtem, 20 perc alatt már két góllal (köztük egy büntető) vezettem az Old Traffordon, majd jött Tevez, s mesterhármasával megfordította a találkozó állását. (No comment...)

A nyáron remélem jelentős bevételekhez jutok, s ha sikerülne elcsípni a 2. esetleg megtartani a jelenlegi 3. helyez a tabellán, akkor azt hiszem le tudnám igazolni Agüerót, aki egyébként szívesen csatlakozna a csapathoz. (sajnos 40M körül kellene kicsengetnem)
A következő idényben már harcba akarok, és fogok szállni a bajnoki címért, így a vezetőségtől mindenképp kapok majd extra pénzt.

Kb. ennyi, köszönöm, hogy elolvastad.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Pety-d
Jugador del Barça

2009.02.01. 15:06:00

Ha van konkrét edző, akit szeretnél szerződtetni, akkor őt megkeresed és teszel neki ajánlatot. Ha nincs , akkor belemész a menedzser/munkák és ott alul van, hogy hirdetés feladása, ha jól emlékszem.
socio66

2009.02.01. 14:41:01

Hogyan tudok új edzőket szerződtetni?
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.02.01. 13:56:38

Hát ha ugyan ez, akkor elvileg igen. Megnyitod, megkeresed benne ahova raktad az fm-et és leokézod.
barca99
Llegenda del Barça

2009.02.01. 13:53:03

Na, ez nekem is megvan, viszont azt írja ki a NOD, hogy trójai. Bár tudom, hogy vírusvédelmek nem igazán szeretik a crackeket, de azért... szóval tuti biztonságos? :)

btw, köszi
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.02.01. 13:38:59

Ja, bocsi, keresek cracket is, tessék:

http://clns.hu/dl/fm/fm91_t1.exe

Szerk.: Reméljük sok szabadidőd lesz :P .
barca99
Llegenda del Barça

2009.02.01. 13:34:02

Victor_Valdes írta:Tessék:
http://fmhungary.hu/letoltes.php?letoltid=13593

Remélem láthatunk online is :) , ha jól emlékszem Te játszottál 08-al online.
Köszi, de az a patch, nekem pedig crack kéne hozzá. Vagy rosszul fogalmaztam, vagy a választ néztem be. :)

Online... hmm... elvertem jól egy pár gyereket, aztán engem is jól elvertek párszor, aztán abbahagytam. :D Majd ahogy időm engedi... :)
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.02.01. 13:25:34

Olasz Seria C/2 vagy /1 . Azthiszem :wink: .
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2009.02.01. 10:27:35

Sziasztok, a CISCO ROMA az olasz bajnokság melyik ligájában található(lusta vagyok megnézni)?Köszi!

Kép

1993 óta FC Barcelona szurkoló vagyok!Sokan irják hogy nem nehéz "nagycsapatokkal" eredményeket elérni, ebben van valami de én a Barcánál mindig a legtöbbett akarom kihozni a játékosaimból!A saját "DREAM TEAM"-emet állíthatom össze és köréjük építek egy nagyszerű csapatot!Megpróbálom mindig leigazolni a lehető legjobb játékosokat,személyzetet, és nagy neveket veszek mert posztra igazolok!Mikor a kedvenc csapatommal a Barcával vagyok nem adom el a fél csapatot hanem max 1-2 játékost igazolok ha szükség van az aktuális keret erősítésére!A csapatot Guardiola kollégámhoz hasonlóan én is rotálom és megadom minden játékosnak a lehetőséget hogy bizonyítson és szívesen nyúlok a fiatalokhoz is!És nem is adom el a játékosaimat max akkor ha betöltik a 33 évet, bármennyit kinálnak egy kulcsemberemért elöbb adom el a stadiont mint őket, mert megtiszteltetés az hogy az edzőjük lehetek!A generált játékosokat nem szeretem mert szerintem a játék elveszti a varázsát de ez az én véleményem!Van olyan hogy napokig nem játszom mert agyalok valami taktikán vagy igazoláson, ez kissé betegesnek tűnik de gyógyítható vagyok, legalábbis ezt mondták az orvosok!A támadó foci szerelmese vagyok és még idegenben is a győzelemért hajtok, az EL CLASSICO-kat meg egyszerüen imádom!Szeretem olvasgatni más managerek beszámolójait akik "kis" csapatokból nagyokat csinálnak őket nagyon tisztelem a kitartásuk miatt, és kinevetem és elitélem azokat akik fikáznak másokat dolgokért!Miért kell más beszámolóján kételkedni aki évekig a csúcson van!Sokan irták hogy 40-50 mérkőzés óta veretlenek!A heverom az Interrel 95 mérkőzésen volt veretlen!És az Arsenal is a való életben aszem 49 mérkőzésen volt veretlen!Miért fáj az másoknak ha valaki csal?Irigykednek mert valaki sikereket ér el csalással vagy az nélkül?Csaljanak, ez egy JÁTÉK ők így érzik jól magukat mi meg küzdünk a sikerekért, és akkor mi van!A kételkedőknek meg :-#
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.02.01. 07:28:35

Tímár, Gyepes, illetve nézz szét a cisco romában, van ott egy 18 éves védő, nálam a Zaragozában is megállja a helyét, csereként.
Pety-d
Jugador del Barça

2009.01.31. 23:15:04

Nem tudtok egy jó védőt az angol harmadosztályba? Mert a csatársorom zseniális ( az angol harmadosztályhoz képest ), de a védőim... minden meccsünkön vezetünk és vagy kikpunk vagy x lesz, egyre rosszabb a helyzet
Lezárt