Bajnoki Mérkőzések 08-09

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
depth
Capitá del Barça

2009.01.26. 16:04:27

a transfermarkt szerint:

Messi:
17 meccs, 1432 perc, 14 gól 8 gólpassz.

Eto'o:
19 meccs, 1555 perc, 19 gól 2 gólpassz.

Henry:
17 meccs, 1250 perc 12 gól 4 gólpassz.

Xavi:
19 meccs, 1676 perc, 4 gól 11 gólpassz.

Alves:
19 meccs, 1637 perc, 2 gól 9 gólpassz.

szerk.: csak a bajnokság.
Andrisveres
Jugador d'estrella

2009.01.26. 15:57:12

Sztem meg nem mivel múltkor Messi még úgy állt , h 11 gól 2 gólpassz. azóta rúgott egy gólt , majd még kettőt most két meccs alatt. de ezen a két meccsen még két gólpasszt adott , nem 4et. ezek csak a bajnokikra vonatkoznak. de nézz utána , lehet ,h neked van igazad.
cps46
Entrenador del Barça

2009.01.26. 15:22:51

Andrisveres írta:Messi 17 meccs , egyszer csere , 1430 perc , 4 gólpassz , 14 gól (asszem 2 büntető , egy szabad)
Helyből felidéztem magamban 6 gólpasszt Messitől, vagyis tuti jóval több az mint 4. :wink:
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
20tek
Jugador del Barça

2009.01.26. 14:17:41

sasi1 írta:Picit számolgattam.
Jó lenne ha a bajnokság végén a pontjaink, és a lőtt góljaink is 3 számjegyűek lennének.
Az első irreális, de a második sem könnyen teljesíthető elvárás. Miért? Mert az első félévből kiindulni megtévesztő lehet. Nemcsak azért, mert a fiúk minden eddigi csúcsot megdöntve szerezték a gólokat és a pontokat, amely formát fenntartani legalábbis iszonyatosan nehéz. Hanem azért is, mert ha minden rendben is megy tovább, az azt jelentené, hogy év végén akár 5-6 fordulóval a vége előtt bajnokok lehetünk. Ha pedig akkor még állni fogunk a kupákban, akkor a bajnokikon sokkal nagyobb rotáció lesz, mint most, akár több B csapatbeli játékossal is. De ez a cserepados játék már pár fordulóval azelőtt is elkezdődhet, hogy matematikailag bajnokok lennénk. Amivel személy szerint egyet is értek.
Andrisveres
Jugador d'estrella

2009.01.26. 14:01:11

Más is kíváncsi volt rá , és én is pár statisztikai adat a húzó embereinkről:

Eto'o 19 meccs , ebből egyszer csere, 1551 perc játék idő, 0 gólpassz , 19 gól! (talán 2 11es)

Messi 17 meccs , egyszer csere , 1430 perc , 4 gólpassz , 14 gól (asszem 2 büntető , egy szabad)

Henry 17 meccs , 3szor ebből csere , 1247 perc , 4 gólpassz , 12 gól (csak akció gól)

Daniel Alves 19 meccs , egyszer volt csere , 1637 perc , 7!!! gólpassz , 2 gól. (ebből asszem 1 szabadrúgás)

Xavi 19 meccs , mindig kezdő , 1674 perc, 8 gólpassz , 4 gól

Iniesta 13 meccs, 4szer csere , 855 perc, 3 gólpassz 2 gól

Keita 19 meccs, 7szer csere , 758 perc , 0 gólpassz , 3gól , 48 elvesztett labda , 26 visszaszerzett.

Yaya Toure: 16 meccs , 2szer csere, 1167 perc, 1 gólpassz , 1 gól , 66 elvesztett labda, 91 visszaszerzett

Busquets: 13 meccs , 8szor csere, gól , gólpassz nincs, 43 elvesztett labda , 66 visszaszerzett

Gudjohnsen: 10 meccs , 4szer csere, 526 perc, 3 gól , 1 gólpassz

Hleb: 12 meccs ,8szor csere , csak 344 perc , 0 gól , 2 gólpassz
ezenkívül: Marquez 1 gól , 1 assist
OvaMind
Jugador d'estrella

2009.01.26. 13:44:17

sasi1 írta:Picit számolgattam.
Jó lenne ha a bajnokság végén a pontjaink, és a lőtt góljaink is 3 számjegyűek lennének.
Az elsőre nagyon nem mernék fogadni, bár nem elképzelhetetlen.
Jelenleg 53 pontunk van 20 meccsen, és maradt még 54 begyűjthető pont.
Ha ebböl az 54-ből 7-et elvesztenénk még akkor is 100 ponttal zárnánk a szezont. Az eddigi 20 forduló alatt pontosan ennyit veszítettünk, 7 pontot (1 vereség/ 2 döntetlen). A következő 18 fordulóban tehát max 2 vereség , 1 vereség/ 2 döntetlen , 3 döntetlen fér bele, ha menetelünk a Bl-ben is ezt nehéz lesz tartani.

A lőtt gólok száma az egészen más eset, itt nagy pénzben mernék fogadni, hogy 100 fölött végez a csapat. Jelenleg 63 gólt lőttek 20 meccs alatt, ami 3.15-ös átlag meccsenként. Van még 18 meccs melyek alatt 37 gólt kéne rúgni a csapatnak, ami 2.05 gólt jelent meccsenként. Ezt nem lesz nehéz hozni azt gondolom.
Szerintem inkább nyerjünk a BL-ben is, és küszködve nyerjük a bajnokságot, minthogy csak egy címet nyerjünk a 2 legjelentősebb közül. A bajnokság ettől függetlenül küszködés nélkül lesz meg, a Barca idén tényleg osztálykülönbséget képvisel.
sasi1
Entrenador del Barça

2009.01.26. 13:07:28

Picit számolgattam.
Az elsőre nagyon nem mernék fogadni, bár nem elképzelhetetlen.
Jelenleg 53 pontunk van 20 meccsen, és maradt még 54 begyűjthető pont.
Ha ebböl az 54-ből 7-et elvesztenénk még akkor is 100 ponttal zárnánk a szezont. Az eddigi 20 forduló alatt pontosan ennyit veszítettünk, 7 pontot (1 vereség/ 2 döntetlen). A következő 18 fordulóban tehát max 2 vereség , 1 vereség/ 2 döntetlen , 3 döntetlen fér bele, ha menetelünk a Bl-ben is ezt nehéz lesz tartani.

A lőtt gólok száma az egészen más eset, itt nagy pénzben mernék fogadni, hogy 100 fölött végez a csapat. Jelenleg 63 gólt lőttek 20 meccs alatt, ami 3.15-ös átlag meccsenként. Van még 18 meccs melyek alatt 37 gólt kéne rúgni a csapatnak, ami 2.05 gólt jelent meccsenként. Ezt nem lesz nehéz hozni azt gondolom.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.01.26. 12:49:59

Valóban 2-0 után kicsit túlzottan is megnyugodott a csapat, de szerencsére túllendültek ezen a perióduson. A kihagyott ziccerek engem is bosszantottak, de egy Inter vagy MU ellen szvsz lényegesen nagyobb koncentrációval játszanak majd a fiúk. Ugyanakkor az orkánerejű szél is közrejátszhatott a helyzetkihasználásban. Pl. Messi felsőkapufás ziccere szvsz normális körülmények között bement volna, csak a szél kicsit alányúlt a hulló labdának. Lesz ez még jobb is, nem baj h a fiúkban maradt még pár gól, kellenek azok még a héten.
Léfe
Entrenador del Barça

2009.01.26. 11:21:58

Nem volt tul nagy gond a Numancia ellen, de idegesitö az a rengeteg kihagyott golhelyzet. Biztos, hogy a BL -ben az Inter vagy egy angol csapat ellen kevés helyzet lesz, azokat be kell rugni. Az sem tetszett, hogy 2-1 után idegesitően gyorsan felértek a kapunkhoz.
Fecó
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.01.26. 06:22:19

Egyik tavalyi meccsünket leszámítva, közel 2 éve néztem utóljára úgy meccset mint ebben a szezonban. Akkor is és most is szinte bármikor benne volt a csapatban a gól, lehetett érezni, hogy előbb utóbb lövünk egyet. Most a Numancia ellen is nyugod tudtam maradni az első félidőt látva, mert bennünk volt a gól.. Csak dícsérni tudom a hozzáállasukat a játékoosknak.Feltűnt nekem is amit említett Pep is, hogy jó volt látni, hogy nem kapkodtak 0-0-nál, nem görcsöltek az első gól miatt, türelmesen játszottak...

off:
sokan örültek volna, ha anno műringyó jön a csapathoz. akkor még nem fórumoztam így aktívan, tehát nem ismerem az itteni vélekedést vele szemben
Sajnos itt is nagyon sokan azt mondták, hogy Mourinho kell a Barcának... Az indok elfogadható, és logikus lett volna, bár szerintem nem helytálló.
Úgy gondolták, hogy Mourinho más felfogásban kezelte és játszatta volna a mi játékosainkat, látva a tehnikai képzettségüket. Ebben én egyáltalán nem hittem, túl büszke ő ahhoz, hogy változtasson alapelvén... Őszintén szólva sztem ígyis nagyon túl van/volt értékelve. Jó pszihológus, le tudja venni a játékosokról a terhet, de sztem messze nincs a legjobb edzők között. Szánalom amit az Internél is művel, annak ellenére is, hogy vezetik a bajnokságot.
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.01.25. 22:39:12

G-Jay írta: Teljesen egyetértek az előttem erre reagálókkal, én konkrétan azért kezdtem el szurkolni ennek a csapatnak, mert házasságot kötött az "ötvenes évek focijával" :arrow: jóban rosszban kitartunk a szemkápráztató játék, a támadófoci mellett :!: Enélkül nekem idegenné válnának.
szívemből szóltál G-Jay!

számomra is csak a szép játék az elfogadható, mert mit kezdünk azzal, ha minden meccset 1-0ra húznak be? nekik trófeát jelent, de mi azzal mit kezdjünk?
ezzel szemben erre a játékra büszkék lehetünk, ez a legfontosabb!
sokan örültek volna, ha anno műringyó jön a csapathoz. akkor még nem fórumoztam így aktívan, tehát nem ismerem az itteni vélekedést vele szemben, de számomra ő a foci első számú közellensége, mind játékfelfogás miatt (az a borzalmas, nézhetetlen eredményfoci!), vmint nem méltó egy ilyen emberszabású (viselkedés szempontjából) a Barca-hoz, megtépázta volna a csapatunk nimbuszát az állandó botrányokkal. játékos is van, akire így gondolok, szintén luzitán, őt se bírnám elviselni a csapatunkban...

A mindenkori Barca= szép foci!
ha nem is nyer semmit a csapat év végén (amit nem tudok elképzelni jelenleg) akkor is, ezt a félévet senki nem veheti el tőlünk, ez a félév bekerül a foci történelemkönyvébe!

bocsi a hosszú írásért :(
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.01.25. 21:05:57

Koeman írta: Szerintem bárki aláírta volna a szezon előtt, ha azt mondják, hogy minden meccset vért izzadva "egynullra" behúzunk.
Teljesen egyetértek az előttem erre reagálókkal, én konkrétan azért kezdtem el szurkolni ennek a csapatnak, mert házasságot kötött az "ötvenes évek focijával" :arrow: jóban rosszban kitartunk a szemkápráztató játék, a támadófoci mellett :!: Enélkül nekem idegenné válnának.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
sasi1
Entrenador del Barça

2009.01.25. 20:58:02

A Racing jól nyomta a Sevilla ellen, nem véletlenül vittek el egy pontot a Nou Camp-ból az ősszel. Nem lesz egyszerű ellenük vasárnap.............
Kerrylaci
Barça C

2009.01.25. 18:30:46

újabb barca siker érik a bajnoki cím:D:D(Y)
Hajrá Barca!!!
MessiFan
Llegenda del Barça

2009.01.25. 17:05:23

A meccshez semmit nem tudok hozzáfűzni hisz nem néztem meg mert fáradt voltam :) . De az biztos hogy rendesen visszavágtunk nekik :)
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.01.25. 16:56:39

Bányász írta:
Koeman írta: Szerintem bárki aláírta volna a szezon előtt, ha azt mondják, hogy minden meccset vért izzadva "egynullra" behúzunk.
Én nem írtam volna alá...akkor nem a Barcának szurkolnék ha elégedett lennék folyamatos izzadtság szagú győzelmekkel.. :wink:
ezt támogatom.

lehet,h pár szurkoló már azzal is elégedett lenne, a két év sikertelenség után,de magára a csapatra egy hosszabb periódus után ne ez legyen a jellemző,hanem inkább a kreativitás, abszolút támadójáték,és még sok pozítiv jelző...

az belefér minden jó sorozatnál, hogy van egy két gyengébb ,és izzadtságszagú meccs,de ne ez legyen egy csapat játékára hosszú távon a jellemző, akkor már rég én is vmi olasz csapatnak szurkolnék, ha annyival beérném.

Persze a bajban azoknak is lehet örülni,de ismerve a BARCA ismérveit, játékfelfogását, tőlük mást vár el az ember. és ez jól is van

szerk: szerencsére erről szó sincs mostanában. mármint h nem azt kapnánk hosszú távon, amit elvárnánk,és szeretnénk.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.01.25. 16:11:27

Koeman írta:Bányász!

Szerintem sok fanatikus focidrukker örülne annak, ha ilyen "pontatlanul" és "lassan" játszana a csapata.
Azért, mert produkáltunk egy álomszerű, már-már utánozhatatlan őszi szezont, attól még nem kell a srácoktól elvárni, hogy minden passz, minden lekezelés, minden fejes és labdaérintés tökéletes legyen.
:
Lehet,h sokan örülnének neki de én nem.Egész egyszerűen mert nem ezt szoktam meg a Barcától...

Az pedig,h elvárom az túlzás.Csak a véleményemet mondtam el.Ami akkor is ez lenne ha nem ilyen szezonunk lenne.Csak akkor több meccs után mondanék ilyen értékelést.Most meg,h ilyen a szezonunk sokkal szembetűnőbb szvsz ha döcög a szekér.

Jobban belegondolva pedig nem is túlzás elvárni,h tökéletesen játsszon a csapat. :) Szurkoló vagyok és igényelem azt,h maradéktalanul kiszolgáljanak.Tehát joggal várom el hétről hétre a tökéletes játékot.Viszont ez nem jelenti azt,h csalódott vagyok ha nem brillírozunk.Így a tegnapi meccsel kapcsolatban sem vagyok csalódott csak az első félidőt tekintve maradt egy kis hiányérzet bennem.

Hangsúlyozom a szezontól függetlenül,mondjuk a tavalyi évet tekintve vagy jövőre nézve is elégedetlen lettem volna az első félidővel.
Én nem írtam volna alá...akkor nem a Barcának szurkolnék ha elégedett lennék folyamatos izzadtság szagú győzelmekkel.. :wink:
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
lluisllach89
Director del Fútbol

2009.01.25. 15:57:57

[quote="Fernando"]

Iniesta:
Picit sok volt ma. Túlpörgött, én ugy éreztem. Több fölösleges előretörése volt, a lövései sem sikerültek annyira ma neki, viszont a passzai a földön rendszerint jok voltak. Közepes.

Iszonyatosan jó volt Iniesta, esetleg önmagához képest közepes. Ugye így gondoltad? Mert szerintem a mezőny legjobbja volt.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Koeman
Jugador del Barça

2009.01.25. 15:47:09

Bányász!

Szerintem sok fanatikus focidrukker örülne annak, ha ilyen "pontatlanul" és "lassan" játszana a csapata.
Azért, mert produkáltunk egy álomszerű, már-már utánozhatatlan őszi szezont, attól még nem kell a srácoktól elvárni, hogy minden passz, minden lekezelés, minden fejes és labdaérintés tökéletes legyen.

---------------

Lesznek még ettől nehezebb meccsek, sőt...
Nem csak az a szép és jó meccs, amit 3,4, esetleg 5 góllal megnyerünk. Szerintem bárki aláírta volna a szezon előtt, ha azt mondják, hogy minden meccset vért izzadva "egynullra" behúzunk.

Egyszóval nekem tetszett a tegnapi gálaelőadás minden egyes perce! :wink:
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.01.25. 15:32:26

henry&eto írta:ne haragudjatok egy kérdésem van csak nem tudjátok véletlen ha esetleg nyerünk az espanyol ellen a király kupában ki lesz az ellenfél? :(
A Betis-Mallorca meccs győztesével.
De erre a kérdésre ott lett volna a Spanyol Kupa és Szuperkupa topik is. :wink:
Kép
henry&eto
Jugador del Barça

2009.01.25. 15:29:41

ne haragudjatok egy kérdésem van csak nem tudjátok véletlen ha esetleg nyerünk az espanyol ellen a király kupában ki lesz az ellenfél? :(
---Forza Barca---
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.01.25. 15:25:31

Ilúvatar írta:nem értem mit pattogtok az első félidővel kapcsolatban... Gyakorlatilag lehetetlen volt gólt lőnni amikor 10 numa játékos volt a 16 -oson belül kb... Ha Messi volt a 16 -oson belül, akkor 4 -en ugranak rá.

Reálisan kell gondolkodni.
De Steliosnak nem is a góllövéssel volt a baja sztem.A játék képébe lehetett kivetnivalót találni.Vagyis nem is abban mert uraltuk a meccset ez egyértelmű.De télleg pontatlanul és szvsz lassan játszottunk.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Deus
Boixos Nois

2009.01.25. 15:15:06

nem értem mit pattogtok az első félidővel kapcsolatban... Gyakorlatilag lehetetlen volt gólt lőnni amikor 10 numa játékos volt a 16 -oson belül kb... Ha Messi volt a 16 -oson belül, akkor 4 -en ugranak rá.

Reálisan kell gondolkodni.
KépKép
Varatrix
Director del Fútbol

2009.01.25. 15:07:57

Stelios írta:Én egyáltalán nem vagyok maradéktalanul elégedett a csapattal. Az első félidőben hihetetlenül pontatlanul játszottunk.
Szerintem ez lényegtelen, egy ien eredmény mellett!
Én azt mondom: Ne légy telhetetlen!
Abszolút jó meccs volt.
Még ha az első félidő, kicsit gyengébb is volt.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Stelios
Jugador del Barça

2009.01.25. 14:57:47

Én egyáltalán nem vagyok maradéktalanul elégedett a csapattal. Az első félidőben hihetetlenül pontatlanul játszottunk. A Numancia védelme sorra bakizott, de ezt egyszer se tudtuk kihasználni. Valamint Valdes csúnyán benyelte az a fejest, de hiába pattognak a madridisták, mert teljesen jogosan vették el. Iniestát nem kicsit nyomta le a srác.
A második félidőben pedig szerencsénk volt 10 percig. És ez elég volt ahhoz, hogy nyerjünk. A bíró pedig teljesen korrekt volt.

Mindenesetre az is teljesen elfogadható lett volna, ha kikapunk. Most már törvényszerű, hogy egyszer kikapjunk. De hihetetlen nagy fegyelem van, minden meccsre komolyan készülünk, és így nehéz hibázni a kis csapatok ellen.

A mérlegünk egyszerűen brutális. Spanyolországot mi uraljuk. Mindenféle nagyképűsködés nélkül állítom, hogy ezt a bajnokságot már megnyertünk. Majd tavasszal kiderül, hogy Európát is letudjuk-e gyűrni.
Ha nem sérül le a kulcsemberek közül senki se, akkor meglesz.
Lezárt