Aranylabda & FIFA Év Játékosa 2008

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ki nyeri idén a France Futbol aranylabdáját ?

Lionel Messi
111
41%
Cristiano Ronaldo
104
38%
Xavi Hernandez
50
18%
Egy másik játékos...
8
3%

Szavazatok száma: 273
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.12.02. 11:41:23

Torres 3 Xavi meg csak ötödik??? Nálam végleg elvesztette minden tekintetben a tiszteletet ez a cím. Barom újságírók akik azthiszsik tudnak valamit. Fujj utálom mindet.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
kucsi
Barça B

2008.12.02. 11:33:17

De tudjatok mi jutott eszembe? Mivel hogy iden a barca megnyeri a bajnoksagot meg bl-t is. Eto´o golkiraly lesz, Messi meg a legjobb játekos. Ki nyeri jovore az aranylabdát? :D
fcjoc
Entrenador del Barça

2008.12.02. 11:27:25

ezzel számolni kellett. végülis meglepve nem vok.. csak csalódott hogy ő nyerte. de a tudását el kell ismerni. nekünk akkor is messi a legjobb :)
DaveN
Jugador del Barça

2008.12.02. 11:19:41

sajnos bejött az 1-5. helyig minden pontosan, pont így tippeltem. de ez az arshavin 6. hely ez azér durva. na mind1. jövőre messi nyer!
www.joszaki.hu

"Az emberek majd megvitatják, milyen volt a játékvezető, nekem azonban nincs erőm ehhez. Most csak élvezni akarom, amit elértünk." (Josep Guardiola)
Titinho
Director del Fútbol

2008.12.02. 11:17:11

Hát igen...amit várni lehetett Ronaldóé az Aranylabda. Gratulálok Messi 2. helyéhez és természetesen Xavi 5. helyéhez :!:

Én egyedül csak Torres 3. helyével nem vagyok megbarátkozva. Harmadik helyre inkább Casillast vagy Xavit tettem volna, nem hogy még ő előttük. Többet tettek ők a spanyol válogatott EB győzelméért. Xavi lett az EB MVP-je, Casillas pedig a legkevesebb gólt kapó kapus, mind az EB-n, mind a tavalyi bajnokságban. :? Na meg Arshavin 6.!!! :shock: Atyavilág... vannak azért érdekes helyezések minden évben. :wink:

Én már csak egyet nem értek...azt, hogy sokan még Messi második helyéért is puffognak, mert hogy Leo nem nyert idén semmit, meg állandóan ( :shock: ) sérült volt, meg semmit sem csinált, sőt még Ronaldo első helyéért is (lásd a mai spanyol sajtót: El Mundo, Sport, As, Marca). Azért túlzásokba ne essünk tényleg...Idén megérdemelte Ronaldo, nagy fölénnyel nyerte a díjat. DE ha Messit elkerülik idén a sérülések akkor még akár Ronaldo rekordját is megdöntheti és ha így folytatja akkor jövőre viszont nem lesz már kérdés, hogy ki lesz az első helyezett! Tavaly 3. lett, idén 2., jövőre már az 1. hely jön. :)

Na gratulálok mégegyszer Ronaldónak és csak így tovább Messi!!!

MESSI THE NO.1 :!:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Titinho 2008.12.02. 11:19:41-kor.
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
mr.
Jugador d'estrella

2008.12.02. 11:10:14

Ronaldinho&Barca írta:Kb. ezt lehetett várni. Mondjuk én Xavit előbbre vártam a rangsorban, de így is jó. Ezzel egy játékosnak sem lesz jobb, továbbra is bizonyítani kell a pályán. cé meg gondolom ezek után úgy elfog szállni, első nyilatkozatát elolvasnám azért, mégis legyen egészben valami móka... :)
Ronaldo első nyilatkozatában javulást vélek felfedezni, mert most először megköszönte csapatának és kijelentette hogy nélkülük nem sikerült volna. Azért azt is mondta hogy egyértelmű hogy ő kapta..(kutyából nem lesz szalonna)
Balinho
Entrenador del Barça

2008.12.02. 10:57:46

Namost azt azért tudni kell, hogy a díj egész éves teljesítményért jár, azaz 2008 egészéért. A Barca szenvedett tavaly tavasszal, míg CR behúzott egy bajnokságot, egy BL-t, nomeg ugye ő lett az aranycipős... Egyedül az EB hiányzik.

A mieink (vagy akár a spanyolok, azaz pl Torres, Iker) oldalán pozitívumként csak az EB vagy az Olimpia hozható fel. Az aktuális forma nem sokat számít.

Egyébként szerintem hülye az egész rendszer, mert az aktuális őszi szezon gyakorlatilag semmit nem nyom a latba, így sokkal értelemszerűbb lett volna szezonokra bontani az egészet (válogatott világverseny esetén annak végéig).

Messi meg majd jövőre.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.12.02. 10:56:04

Kb. ezt lehetett várni. Mondjuk én Xavit előbbre vártam a rangsorban, de így is jó. Ezzel egy játékosnak sem lesz jobb, továbbra is bizonyítani kell a pályán. cé meg gondolom ezek után úgy elfog szállni, első nyilatkozatát elolvasnám azért, mégis legyen egészben valami móka... :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
gonosz
Jugador d'estrella

2008.12.02. 10:04:10

lluisllach89!

Azért az összeesküvés-elméleted kicsit elrugaszkodik a valóságtól, de értem, hogy miért írtad. Kapja csak meg C.Ronaldo, legalább nem hisztizik olyan hangosan tovább (vagy mégnagyobb lesz az arca.. :( ). Messinknek pedig még meg lesz az aranylabda, szerintem nem is egyszer! Nem kell aggódni.
Més que un club!!! CsakaBarca!!!!
lluisllach89
Director del Fútbol

2008.12.02. 08:58:37

lluisllach89 írta:Fölsorolok néhány kumma egyszerű tényt:
- Lionel Messi rohadtul jobb mint cr7 nem csak személyiségben hanem FUTBALLTUDÁSBAN is. Reális esélye van arra hogy a világ valaha volt legnagyobb futball-legendájává nőjje ki magát!

-Az aranylabdánál az eredményesség az egyik legfőbb szempont így PL+Bl+mind2ben a gólkirályi cím+Aranycipő kombinációra akkor is megadják ha az illető disznókat etetne májustól meccsidőben. És az a nagy dolog h a legnagyobb vetélytársának klubja válságban volt májusig, és csak 1 olyan olimpiát nyert ami nincs bennt a hivatalos FIFA naptárban. Tudásban tehát van különbség.

-A VILÁG ÉRDEKE h ne Messi kapja idén, hisz ez még nagyobb motiváció arra hogy jövőre a futball történelem legmeggyőzőbb teljesítménye miatt megkapja és még jobban ösztönözze őt arra hogy látványos, eredményes, és hatékony futballjával milliárdokat szórakoztasson.(Nem mintha most nem tenné...>>>mocsok cr7) :twisted:
Mindenképp szeretném kommentálni ezt a hírt csak a tegnapinál szebben nem tom megfogalmazni. Nem kérdés: Lionel Messi a világ legjobbja és a mostani forma szerint, a BARCA a világ legjobb csapata. És ez a lendület kifog tartani minimum 1 cím megszerzéséig. CSAK A SÉRÜLÉSEK KERÜLJÉK EL! Összefoglalva: Miután cr7 megkapta első és utolsó aranylabdáját, a mi kis Messink remélhetőleg a FIFA díját megkapva cím(ek)hez segíti a Barcát, csak maradjon meg ilyen fantasztikus embernek és labdarúgónak és kerüljék el a sérülések. Imádunk Lionel Andrés Messi!!!!!!!!!
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
fcbarcelonazsombi
Capitá del Barça

2008.12.02. 08:56:01

Várható volt és jogos. Grat Messinek attól még!! Xavinak is!!
Realista24
Jugador del Barça

2008.12.02. 08:51:59

Azért milyen érdekes, a Real bajnok ráadásul zsinórban kétszer mégsincs egy játékosuk sem az élmezőnyben, pedig volt közbe EB is...
Egy bajnokság megnyerése önmagában nem elég...kell a BL általában, de legalább VB/EB.

Ha nem lennének ennyire elfogultak a támadókkal a szavazók akkor Casi az első 3ban kellene hogy legyen....bajnokság, Zamora díj és EB győzelem legkevesebb kapott góllal ha jól tudom(köszönhetően a jó védelemnek).
kennyke04
Entrenador del Barça

2008.12.02. 08:25:35

Azért Iker még így is a 4. helyen ott van, szóval csak van játékosuk az élmezőnyben :)
Fernando
Llegenda del Barça

2008.12.02. 08:12:53

Azért milyen érdekes, a Real bajnok ráadásul zsinórban kétszer mégsincs egy játékosuk sem az élmezőnyben, pedig volt közbe EB is...

Cristiano Ronaldo-nak gratulálok természetesen megérdemelte. Messi ráér jövőre mekapni a díjat. Egyébként csak én érzem úgy, hogy ez a Messi már nem 100%-ban (csak 99-ben), az a Messi? Kicsit mintha őis felfogta volna mekkora sztár. Több az egyénieskedés, kevesebb a passz. Persze ez egy szóval sem azt jelenti, hogy rossz. Sőt kimondottan néha jó, csak ezzel arra akartam rávilágítani, mennyit is változott a kis Leo. Mekkora élmény volt őt egyszer látnom élőben focizni 47 másodpercet :lol: De akkoris ott voltam az első válogatottságán. Ez olyan mintha most aztmondaná valaki áhh ottvoltam mikor Maradona először volt válogatott... :lol:
vlxe
Capitá del Barça

2008.12.02. 07:50:20

Mától még inkább elszáll a kis roni. :D most már szerintem a labda se kell majd ahhoz, hogy elessen egy szabadrúgásért. :twisted:

azért persze van alapja a győzelmének.
Kép
miihii
KHAL

2008.12.02. 07:20:58

Nos,hát akkor bekövetkezett a várható...
Viszont az év játékosa címnél már BARCA győzelmet szimatolok :wink:
Legyen megosztva első LEO és XAVI,utánuk pedig CR7 :twisted:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
kudu
Entrenador del Barça

2008.12.02. 07:03:38

Hát sajnálom,h Ronaldo lett a győztes, bár nem alaptalanul.
Azért gratulálok Messinek, a 2. hely sem olyan rossz!!!!! :wink:

Azért ért néhány meglepetés:
6. Andrej Arsavin (orosz, Zenit)
11. Marcos Senna (spanyol, Villarreal)

Felettébb érdekes :?
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
Grege
Capitá del Barça

2008.12.02. 03:07:13

Na, lekerült a lepel, a France Football honlapján most 3-kor kirakták a portugál képét...

3. portugálként Ronaldo lett idén a győztes elég magas pontszámmal, 446-tal a 480-ból, ami új rekord. 96 szavazóból 77 őt jelölte meg elsőnek (ennél csak Kakaé volt több 78-cal). Szóval egyértelmű volt.

Összességében megérdemelte, és nem bánom, h nem kell egyelőre Messinél még az Aranylabda átoktól rettegni :-)...

Egyébként persze Messi lett a második 267-tel, és nekem meglepetésként Torres lett a harmadik.

Gratulálok!
Livia Drusilla
Jugador d'estrella

2008.12.02. 02:41:51

atek írta:ma edzés közben hallottam egy érdekes hírt a rádióban, miszerint kiderült, hogy CR lett az aranylabdás, az egyik francia újságban, közöltek egy képet az idei aranylabdással, ugye még nem lehetne tudni ki kapja, így nyaktól lefelél közölték csak a fotót, de az aranylabda viszont a kezében volt és tükröződött róla CR feje:)) bár kétlem, hogy ez igaz lenne...de akkor is vicces
A France Football szítja a hullámokat, és az NSO-n, ill az Indexen is van egy-egy ilyen kép... :wink:
Kép
XAVI - INIESTA - MESSI - Neymar +++ - Milan:? - tán lesz feljebb is...am nem vagyok optimista...
atek
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2008.12.01. 23:33:16

ma edzés közben hallottam egy érdekes hírt a rádióban, miszerint kiderült, hogy CR lett az aranylabdás, az egyik francia újságban, közöltek egy képet az idei aranylabdással, ugye még nem lehetne tudni ki kapja, így nyaktól lefelél közölték csak a fotót, de az aranylabda viszont a kezében volt és tükröződött róla CR feje:)) bár kétlem, hogy ez igaz lenne...de akkor is vicces
depth
Capitá del Barça

2008.12.01. 23:11:40

cruyff írta:depth....egyik szavad üti a másikat basszus. Cannavaro ilyen alapon miért nem érdemelte meg? A posztján klassziteljesítményt nyújtott, az olasz válogatottal világbajnok lett... Az aranylabdát az Európában játszó legjobb játkos kapja. De ha csak a teljesítményt nézzük.... céroni azért fogja megkapni, mert a MU BL-t nyert....ha-ha-ha röhej...mert ha tényleg a TELJESÍTMÉNYT néznénk, akkor esélye sem lenne, mert Messi már csaknem 1 éve hétről hétre jobb teljesítménnyel rukkol elő... olyan teljesítménnyel amiről az egész futballvilág tátott szájjal beszél és nem olyannal, hgy hát rúgott egy szép gólt szabadrúgásból..... akkor meg miről beszélünk??? Vegyél már kicsit vissza....
Cannavaro bőven nem nyújtott aranylabdás teljesítményt, az meg végképp nem számít, h de a posztján jól játszott.

CR, meg egy szánalmas féreg, de amilyen teljesítménnyel ( csak, h maradjon ez a szó) előrukkolt, az valami hihetetlen. Nem a szabadrúgásai miatt, az csak hab a tortán. Hanem azért mert végig kiváló formában játszott és ez gólokban és eredményekben is megmutatkozott. Ezért kapja.

Messi meg szerintem is jobb játékos. Köszi.
cruyff
Entrenador del Barça

2008.12.01. 22:49:25

depth....egyik szavad üti a másikat basszus. Cannavaro ilyen alapon miért nem érdemelte meg? A posztján klassziteljesítményt nyújtott, az olasz válogatottal világbajnok lett... Az aranylabdát az Európában játszó legjobb játkos kapja. De ha csak a teljesítményt nézzük.... céroni azért fogja megkapni, mert a MU BL-t nyert....ha-ha-ha röhej...mert ha tényleg a TELJESÍTMÉNYT néznénk, akkor esélye sem lenne, mert Messi már csaknem 1 éve hétről hétre jobb teljesítménnyel rukkol elő... olyan teljesítménnyel amiről az egész futballvilág tátott szájjal beszél és nem olyannal, hgy hát rúgott egy szép gólt szabadrúgásból..... akkor meg miről beszélünk??? Vegyél már kicsit vissza....
VISCA EL BARCA!
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.12.01. 22:46:44

Nálam már ott oda lett az aranylabda értéke, amikor Seva megkapta. Már csak hab volt a tortán Cannavaro.
Ez egy értéktelenné vált, elfogult, realitásokat nem mindíg meglátó, nagyon gyenge díj lett. De mit várunk a franciáktól...
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
salvatore
Barça B

2008.12.01. 22:38:29

én Messinek adnam az aranylabdát,és az év játekosa díjat meg Xavinak
barcapowa
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2008.12.01. 22:09:18

mge 1x olvasd el amit irtam ocsem mert nem azt irtam hogy azert ne kapja C.R. a labdat mert nagykepu kocsog,szerintem messi jobb mint C.R.akkor is:D
Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
Lezárt