2008.11.27. 19:19:14
A mai világban elég elmenni egy diszkóba, 12-14 évesekkel van tele. Anno, főiskolás bulikon is találkoztam hasonló korúakkal. Cigarettáztak, ittak, mindenük elöl volt, semmi feszélyezettség, semmi gátlás. Mintha azt sugallták volna: "Gyertek, d......k meg!" (bocs, de ez az igazság).
14 évesen 8 óra után sehova sem mehettem, minden percemről be kellett számolnom. 14 évesen az ilyesmi eszembe se jutott. ma pedig ez dívik, ez a buli, ez a jó, ez a menő.
Ma mentem haza, 4 óra körül. A zebránál áll egy lány egy szál rövidujjúban - lehetett úgy 3-4 fok. Normális az ilyen? Majd 40 évesen rájön, hogy milyen felelőtlen volt - de akkor már késő lesz.
Sajnálom a lányt, a családot, de ki kell mondani: a szülői felelőtlenség megkerülhetetlen. Ugyanis kiskorúról van szó. fájdalom, de ez az igazság. Persze, ettől az emberi élet még hiányzik, és egy élet elveszett.
A mai 14 évesek egy jelentős része számára a pia, a cigi, a szex az egyetlen érdeklődési kör. Mintha nem lenne idejük. Nem fogják fel, hogy egy fejlődő szervezet számára a cigi károsabb, mint egy felnőtt ember szervezete számára. Az meg egy másik misét is megérne, hogy honnan van rá pénzük? Van egy-két tippem.
Lehet egyet nem érteni, de ez a véleményem.