Utazás Barcelonába

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
kudu
Entrenador del Barça

2008.11.22. 20:53:11

Én is Szabolcs megyéből lennék, de nekem még nagyon kérdéses ez az út... :?
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
Mihu
Director del Fútbol

2008.11.22. 20:37:11

McLovin írta:
FCbarca19 írta:Valaki innen van nyíregyházáról mert az ősök azt mondták h csak akkor engednek ha innen is mennek .
Titinho megy, ő nyíregyházi! :)
Eddig úgy van hogy ha Titi vagy fcjoc megy akkor én is :)
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2008.11.22. 20:31:41

McLovin írta:
FCbarca19 írta:Valaki innen van nyíregyházáról mert az ősök azt mondták h csak akkor engednek ha innen is mennek .
Ha Antiimperialista koma is megy, akkor Ő is tuti nyíregyházi!
Az egy másik dolog, hogy Debrecenben lakik valószínűleg.
Nomeg Anti eléggé felnőtt már...
K.
McLovin
Capitá del Barça

2008.11.22. 20:27:44

Kép
HAJRÁ BARÇA, HAJRÁ ATHLETIC BILBAO, HAJRÁ SPORTING PORTUGAL!!! :D :D :D
http://video.szon.hu/video/35062/mi-a-m ... -megmondja ---> legjobb!!! :D
"Magyarnak születtem!" - Kárpátia
:twisted: Heavy Metal!!! A Legszentebb Műfaj!!! :twisted:
FCbarca19
Barça C

2008.11.22. 20:12:23

Valaki innen van nyíregyházáról mert az ősök azt mondták h csak akkor engednek ha innen is mennek .
La Pulga
Atomico
Kapcsolat:

2008.11.22. 20:05:26

szajko írta: Szerintem 14 éves azért legyen meg az illető aki elkíván jönni, mert ugye személyi igazolvány kell.
Személyi "már" nem akadály :) Nyári munkával szerintem összejön a pénz.
FCbarca19
Barça C

2008.11.22. 20:04:25

Keresgéltem én is a neten össze vissza és sok mindent találtam de kedvezőt nem még ez tünt a legtürhetőbbnek. ha kb 30 fő megy akkor megoldható ugy hogy vagy 2 kisbusz vagy 1 nagy (a nagy itt volt eddig a legkedvezőbb http://www.aulichanel.shp.hu/hpc/web.php?a=aulichanel a Isuzu Turistique néztem ki ) vagy 2 kisbusz (http://abusz.hu/index.php?option=com_co ... &Itemid=30 vagy itt vannak )
Ezek tuti kibírják az utat :D
meg a két cég pesti !
Titinho
Director del Fútbol

2008.11.21. 11:46:58

Na keresgéltem egy kicsit buszok után és találtam néhány kisebb-nagyobb céget. Persze ezektől lehet olcsóbban is szerintem, vagyis remélem! :) Ezekre most csak első keresésre találtam rá.

Annyi, hogy elég sok cégnél (szinte mindegyiknél) vállalni kell a söfőrök (ált.1-2.) elszállásolását, valamint 7-10 ezer forintnak megfelelő napidíjak kell nekik fizetni.

1., Van egy CSERBUSZ nevű budapesti cég, bel-és külföldre vállalnak szállítást. Íme néhány minibuszuk:
1. 19+1 fős Mercedes-Benz Sprinter 416 CDI
2. 14+ 1 fős Mercedes Sprinter 318
Valamint vannak 29+1 fős minibuszokis.
Egyébként itt van az összes bérelhető buszha valakit érdekel. (a képre kattintva több infó róla)
Itt lehet árajánlatot kérni, ezt szerintem Iván neked kéne kitölteni, mégis csak jobban tudod az útvonalat meg ilyesmit. :) Vagy ha más is tudja akkor már is kérhetne egyet. Íme: ÁRAJÁNLATKÉRÉS.

2., Van akkor még egy cég a Bus-Trans-Fair Kft, ez is budapesti.
Itt vannak a buszok: KATT
Innen szerintem szóba jöhetne a FORD TRANSIT (14+1 fő), a RENAULT MASTER (15+1 fő), a MERCEDES SPRINTER (16+2 fő) és az IVECO (19+2 fő).
Itt van konkrét árlista is, ezt lehet itt böngészni. A táblázat alatti részt is olvassátok el!

3., És akkor még egy, ezt nem találtam meg, hogy melyik városból való, ez valami kisebb cég lehet. Ennyi az egész oldal: KATT Itt is e-mailben kell árajánlatot kérni.

És még rengeteg-rengeteg apróhirdetésben hírdetik magukat az utasszállító cégek, majd azok után is utána nézek. De annyi a szerencsénk, hogy van időnk rá. :) Nem kell elkapkodni szerintem, nézzünk végig sokfélét, inkább kapjunk 24 árajánlatot és majd azok közül kiválasztjuk a mindenkinek megfelelőt. :wink:

Ezeket most csak úgy találtam, majd még azért keresek a témával kapcsolatban oldalakat is és ha találok valami jót akkor majd beírom. :)

MÁS

Iván...nagyon pöpec kis lakás, nagyon tetszik! Nem számítottam rá, hogy ilyen szép hely lenne. Köszi a vidit. :wink:

Szerk:
4., Találtam még egyet. :) JR Line Kft. budapesti cég. Itt viszont nem mindegyik megy külföldre. Itt már itt vannak az adatai, és itt lehet még külön árajánlatot kérni a buszra a képek alatt.
Ezek pl. jók:
1. Ford Transit (16 fő)
2. Még egy Ford Transit (9 fő)
3. Mercedes Sprinter (19 fő)
4. Még egy Mercedes Sprinter (22 fő)

Na ennyi... :wink:
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Z. Iván
Adminisztrátor

2008.11.21. 10:11:56

A szállásról készült videó linkje rossz volt, tegnap meg elment a netem este mikor be akartam tenni, de végül itt van. :)
http://www.youtube.com/watch?v=3jBDutPbseg
van Bommel
Capitá del Barça

2008.11.20. 22:35:46

Ha menni szeretnétek busszal, lehet tudnék segíteni. Volt tesitaáromék 15 éve járnak Katalóniába, a buszt mindig ugyanpnnan szerzik (asszem tiszakécskei cég). Ha érdekel Titeket szívesen szerzek telszámot, eddig nem volt rá panasz, és háromszor énis "végigszenvedtem" az utat.
Láb a lábé, kar a karé, láb a karé, KARALÁBÉ
Hajrá CSABACSÜD!!!
Adamik-Varga,Kis,Gombár,Viszkok-Virág,Szilágyi,Steigler,Borgulya-Gulyás,Gazsó
www.csabacsudse.gportal.hu
Titinho
Director del Fútbol

2008.11.20. 22:09:30

Na sziasztok!

Elolvastam én is Iván beszámolóját az utazásról és be kell vallanom, hogy nagyon felcsigázott a lehetőség! :D Természetesen engem is érdekelne, mivel még sosem voltam Barcelonában és ez egy jó lehetőség lenne kimenni egy Barca meccsre és nem utolsó sorban megnézni a várost is, pláne Barcás társakkal együtt. Phúú...jó lenne, ha össze tudnánk ezt hozni. :wink:

Buszt én sajnos nem nagyon tudok, mivel nincs ilyen területen ismerősöm. Amúgy milyen buszra gondoltatok pontosan? Minibuszra (Mondjuk 2-3 9 személyes Ford Transit) vagy rendes buszra (30-40 fős)? Ez nem igazán jött le eddig, de lehet, hogy én nem vettem észre valamit.... :)

Mindenesetre BENNE VAGYOK, legalább 3-4 napra gondoltam én is. Mondjuk 3 éjszaka, 4 nap+utazás (1,5-1,5 nap). Szerintem így jó lenne...egy nap el lehetne menni a város nevezetességeit megnézni, egy nap fürödni és pocolni egyet a tengernél, egy nap ugye elmenne gondolom a Camp Nou előtti rendezvényekkel a Gamper miatt, elmenni egy Camp Nou és múzeum túrára, meg ilyenek. Nem unatkoznánk egy percig sem, ebben biztos vagyok...sőt...inkább legyen erőnk hazajönni! :D De nem hiszem, hogy lesz...

Na de ez még messze van, de tényleg jó lenne elmenni, jó lenne megismerni néhány itteni fórumozót és velük együtt üvölteni 98.000 másik szurkolóval együtt a Gamperen torkunk szakadtából! :) Persze akinek van HBU-s pólója, azt kötelező lenne elhozni...anélkül nem szállunk fel a buszra. :)

Na ennyit akartam egyelőre.

Peace. :wink:

Szerk.:
Tamás! Fogadd részvétemet és jobbulást édesanyádnak!
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
VIII.Henrik
Entrenador del Barça

2008.11.20. 19:04:54

Nem morbid a dolog Tamás, szerintem szép dolog volna, ahogy támogatnám én is, teljes mellszélességgel, a Gaudi-építmények megismerését (másik fő ok, amiért Barcelonat látni szeretném). Legalább három teljes napot szeretnék Barcelnaban tölteni + a 2 és fél napos utazás. A pénz nekem sem lenne akadály, félre tudok tenni, ráadásul erre a célra. Ahogy Iván is írta, nem lehet gond a 30 feletti létszám, mert el lehetne szállásolni gondolom a nem csekély barcelonai appartmanok egyikében a társaság egy részét. Az árak viszont borsosabbak volnának ott biztos, de a kompenzáción, és az elszállásolásokról a létszám bizonytalansága miatt tényleg ráérünk augusztusban, júliusban tárgyalni.
Köszi a részletes ismertetőt Iván!

Részvétem Tamás, Édesanyádnak pedig jobbulást kívánok!
Én nem a munkámmal akarom a halhatatlanságot elérni. Azzal akarok halhatatlan lenni, hogy nem halok meg.
http://www.flickr.com/photos/8109059@N03/
Carte D'or: Rákóczi túrós, a világ 3. legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta. :)
Kép
rszergej
Capitá del Barça

2008.11.20. 19:04:50

Na azért én 70-80 %-ot már most tudok garantálni részemről, hogy megyek, persze a munka során bármi közbejöhet, de tartogatom a szabimat akkorra, listára föl :lol: :wink:

Sört lehet vinni az útra? :lol: :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára rszergej 2008.11.20. 19:06:35-kor.
Kalap1988
Director del Fútbol

2008.11.20. 18:59:25

Varga Tamás írta:
Kalap1988 írta:Sziasztok! akkor kb véglegesítem én is a jelentkezésem. Hogy ne legyek az ismeretlenség homályában ( hisz ti gondolom nagyrészt személyesen is ismeritek egymást) nevem Kalapos Gábor. foglalkozásom:D Történelemszakos egyetemista vok (másodéves) az eltén. Támogatom Tamás ötletét, h kicsit művelődjünk is, ha már ott vagyunk, természetesen fakultatívan. Esetleg vállalnék egy olyan feladatot, h Barcelona történelméből ( a város és azonkivül egész Katalónia történelméből) felkészülök és mesélek az érdeklődőknek. Végülis szakmába vágó és szívesen is teszem:)
Azt meghagyhatnád nekem, mint történelem szakos tanárnak... :wink:
Majd megbeszéljük a részleteket:) Akár megosztjuk akár csak összedolgozunk mind1:)
Cali
Entrenador del Barça

2008.11.20. 18:52:59

Varga Tamás írta:
Kalap1988 írta:Sziasztok! akkor kb véglegesítem én is a jelentkezésem. Hogy ne legyek az ismeretlenség homályában ( hisz ti gondolom nagyrészt személyesen is ismeritek egymást) nevem Kalapos Gábor. foglalkozásom:D Történelemszakos egyetemista vok (másodéves) az eltén. Támogatom Tamás ötletét, h kicsit művelődjünk is, ha már ott vagyunk, természetesen fakultatívan. Esetleg vállalnék egy olyan feladatot, h Barcelona történelméből ( a város és azonkivül egész Katalónia történelméből) felkészülök és mesélek az érdeklődőknek. Végülis szakmába vágó és szívesen is teszem:)
Készüljetek fel együtt, vagy ketté osztjátok az előadást... ;)
barca123
Barça B

2008.11.20. 18:45:41

Nekem nagyon bejön az ötlet, szívesen mennék, de még egyszer meggondolom, mert jövő nyáron Hollandiába is ki akarok menni dolgozni/nyelvet tanulni.
Egyébként 3 éve voltam családdal Spo.-ban, Castellonba mentünk és Barcelona is útba esett, szal bementünk a stadionba is. Pont nem volt meccs, de azért nagy feeling volt. De nem ez az extra, hanem hogy Apa felírta a költségeket (autópályahasználat+benzin), majd hétvégén előkeressük és kb-ra meg tudom mondani hogy ez mennyibe fáj.
fcjoc
Entrenador del Barça

2008.11.20. 18:44:49

szerintem 100%-os emberke még nincs.. kivéve a szervezőket .. és még 1-2 emberkét. nem kell félni annyira hogy betelik a lista. szvsz
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.11.20. 18:43:17

Kép
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2008.11.20. 18:40:41

Varga Tamás írta: pfff..
Ezt most nem értem...
Hogy jön ide az alaposság kérdése?
Alább Perrero megadta a választ.

Nem kell ám puffogni egyből nem piszkálódás volt,ott volt a mondat végén a smiley. :wink:

Szerk:
Részvétem.Az anyukádnak pedig jobbulást!
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Kalap1988
Director del Fútbol

2008.11.20. 18:40:13

Sziasztok! akkor kb véglegesítem én is a jelentkezésem. Hogy ne legyek az ismeretlenség homályában ( hisz ti gondolom nagyrészt személyesen is ismeritek egymást) nevem Kalapos Gábor. foglalkozásom:D Történelemszakos egyetemista vok (másodéves) az eltén. Támogatom Tamás ötletét, h kicsit művelődjünk is, ha már ott vagyunk, természetesen fakultatívan. Esetleg vállalnék egy olyan feladatot, h Barcelona történelméből ( a város és azonkivül egész Katalónia történelméből) felkészülök és mesélek az érdeklődőknek. Végülis szakmába vágó és szívesen is teszem:)
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.11.20. 18:38:53

Perrero írta:
Iván lejjebb írta:Elég ott fizetni, és ha nagyon sokan lennének, akkor elméletileg tudunk majd intézni hasonló áron további szállást is.
Nem olvastad el elég alaponsa, gondolom azért írta
Bocsi, de megvan az oka.

Temetésről értem haza, Édesanyám kórházban, és most közölték, hogy meghalt a Keresztapám édesanyja.
Remélem, elnézhető...
Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.11.20. 18:34:47

Bányász írta:
Varga Tamás írta: És egy kérdés.
Iván írja, hogy 30 emberrel számol. Ha pl. 35-en lennének, akik biztosan elmennének, mi alapján szelektálna? Mi alapján döntenétek, hogy ki marad itthon?
Ejnye Tamás...alaposabb szoktál Te lenni... :)
pfff..
Ezt most nem értem...
Hogy jön ide az alaposság kérdése?
Kép
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2008.11.20. 18:29:45

Iván írja, hogy 30 emberrel számol. Ha pl. 35-en lennének, akik biztosan elmennének, mi alapján szelektálna? Mi alapján döntenétek, hogy ki marad itthon?
Ejnye Tamás...alaposabb szoktál Te lenni... :)
Z.Iván írta:Elég ott fizetni, és ha nagyon sokan lennének, akkor elméletileg tudunk majd intézni hasonló áron további szállást is.
:wink:
szajko írta:Természetesen, szerintem az alapján kellene, hogy ki mondja meg hamarabb biztosan, hogy megy 100%-ra.
Ez szerintem nem túl jó ötlet mert hát mondani mindenki tudja...

De korai még ezen aggódni.Nagyon sokan csak hirtelen felindulásból mondják sztem,h jönnek és majd idővel amikor a fizetésre kerül a sor akkor szépen kialakul a végleges keret.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.11.20. 18:29:37

szajko írta:
Természetesen, szerintem az alapján kellene, hogy ki mondja meg hamarabb biztosan, hogy megy 100%-ra. Aki késik az lemarad, szerintem ez a legmegfelelőbb.

Én még 100%-os nem vagyok csak kb. 80%-os, és ha kések lemaradok, az-az én gondom nem másé.

Szerk.: Persze akinek van rá keret az mindenképpen szeretne eljutni. :wink:
Ez így nem jó. Pl. beteszi hétköznap délelőtt a listát, és mire én hazaérek a munkából arra vannak 35-en. És nem azért maradnék le, mert elkéstem, hanem mert esélyem sem volt idejében jelentkezni rá. Persze, ha hétvégén van akkor esetleg.
Kép
Válasz küldése