Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
lehet, nVidiánál SLI-nek hívják, ATI/AMD-nél Crossfire-nek, csak épp nem érdemes rá beruházni, ugyan a Crossfire jobban skálázódik mint az SLI, de még így sem az igazi, pár játék kihasználja, a többi viszont nagyon nembreywol írta: ohhÉs az ilyet tudják kezelni a gépek? Nem is tudtam... Olyat is lehet akár, hogy 2 vidikártya legyen az alaplapon?
ohhAprieto írta:2 darab 4870-es mag van egy kártyában. Vagyis mintha két darab 4870-es lenne a gépben
Értem. De a 4870 mivel jobb az 50-esnél azon kívűl hogy egy 20-assal drágább?Aprieto írta:
Nagyon jó proci, csak a bibi a 4 maggal az, hogy a játékok nem használják ki.
Sokkal előrébb vagy egy 2 magossal, amennyiben magasabb az órajele. Márpedig az E8400 alapból 3 Ghz-es. Vannak gyárilag tuningolt E8400-asok (csak más a nevükE8500 (3,16 Ghz / E8600 3,33 Ghz). De ezeket nem ajánlom, mert mint említettem egy jobb hűtővel az E8400 úgy viszi a 4 Ghz-et hogy csak pislogunk.
Szóval 3 D modellezéshez jobb a 4 magos processzor, játékra és egyéb dolgokra viszont nem érdemes rá sokkal többet költeni.
Később is vehetsz ebbe az alaplapba 4 magos procit ha úgy gondolod.
Nagyon jó proci, csak a bibi a 4 maggal az, hogy a játékok nem használják ki.breywol írta:Aprieto! Ez mennyire számít jó procinak?Intel Core2 Quad Q9450 2.66GHz LGA775 12M 1333MHz Amit adtál konfigot köszönöm, de úgy néz ki bővebben tudok majd költeni rá, s már karácsony előtt meglephetem majd magam vele
Amennyiben nem nézzük az árakat, mégis egy eléggé ütős (későbbiekben bővíthető) gépet szeretnék, milyet javasolnál? Nagyon megköszönném!!!
köszi-köszi. jók azok amiket írsz, csak azért mégis határos a pénztárcámsenzu írta:
az bizony elég jó proci![]()
viszont ha tényleg sokat tudsz rá költeni, akkor 4870-t vegyél 4850 helyett, az nagyon paraszt egy kártya, és 4 giga ramot
viszont ha nem olyan sürgős, érdemes lenne megvárnod a Core i7-eket, azok fogják váltani a Core2 Duo-kat, mondjuk az áruk is elég borsos lesz, a legkisebb indulóára 260 $ körül lesz, viszont ahhoz másfajta alaplap kell majd, aminek az indulóára szintén nem lesz olcsó (50-60k körül), viszont ott már nem dual channel lesz, hanem "tri" channel, ddr3 ramokkal, valamint a Core i7 procikban újra lesz Hyper-Threading, 4 magot 8nak fog látniszóval jobb proci, jobb memóriavezérlés, csak hát nem magyar embereknek való árfekvésben (az elején, pár hónap után biztos olcsóbb lesz)
szerk.: ezt a második részt azért írtam, mert említetted, hogy a későbbiekben gépíthető gépet szeretnél
az bizony elég jó procibreywol írta:Aprieto! Ez mennyire számít jó procinak?Intel Core2 Quad Q9450 2.66GHz LGA775 12M 1333MHz Amit adtál konfigot köszönöm, de úgy néz ki bővebben tudok majd költeni rá, s már karácsony előtt meglephetem majd magam vele
Amennyiben nem nézzük az árakat, mégis egy eléggé ütős (későbbiekben bővíthető) gépet szeretnék, milyet javasolnál? Nagyon megköszönném!!!
Nah várjAprieto írta:Szívesen, azért ha 4 gigát raksz bele gondolj arra, hogy 32 bites oprendszer csak 3,5-öt fog belőle látni.
Szólj ha meg van és zsír
szerintem ez a gep tokeletesen megfelel barmilyen celra, s arban sem olyan durva.breywol írta:NoakkorAprieto írta:Alaplap: GIGABYTE GA-EP45-DS3 (20.641)
CPU: Intel Core2 Duo E8400 (31.800)
Memória: 2*1 GB CSX 800 Mhz RAM ( 2*4500)
Videókártya: Sapphire HD4850 512 MB GDDR3 (35.000)
Tápegység: FSP ATX-400PNR (5.038)
= 101.479 HUFHol nézted ezeket az árakat?
Tetszik az összeállítás, legalábbis papíron. Valóságban mit tud ez?
Bocsi a tudatlanságom miatt.
NoakkorAprieto írta:Alaplap: GIGABYTE GA-EP45-DS3 (20.641)
CPU: Intel Core2 Duo E8400 (31.800)
Memória: 2*1 GB CSX 800 Mhz RAM ( 2*4500)
Videókártya: Sapphire HD4850 512 MB GDDR3 (35.000)
Tápegység: FSP ATX-400PNR (5.038)
= 101.479 HUF
köszi, akkor meglesem és majd reagálok!!!!Aprieto írta:Kicsit későn reagáltam, már szerkesztettem épp a hszt, szal a FIFA topikban találsz egy konfigot, igaz vinyó nélkül.
Ha a keretbe belefér még azon felül egy vinyó is (egy 250-320 gigás már van 10 körül) akkor szólj és keresek bele. Ha nem, akkor átírom a konfigot