2008.10.06. 21:52:23
Kedves Mindenki! Fórumozótársaim!
Nem tudom, hogy kezdjem, miként fejezzem ki magam. Senkit sem akarok bántani, hisz egy vagyok a sok közül, sem több, sem kevesebb senkinél.
Lassan 3 éve, hogy regisztrált tagja vagyok ennek a Közösségnek. Sokan ismerik a tevékenységemet, voltak vitáim, amiket igyekszem levetkőzni. Úgy érzem, sikerrel.
Miért írom le mindezt.
Egy jó ideje megfigyelhető némi minőségcsökkenés a Fórum színvonalában, ami soktényezős eset. A legnagyobb 'mélyütést' a Fórum ezen a nyáron az Igazolások topikban szenvedte el, és azóta is nagyon sok 'illúzióromboló' hozzászólást olvashatunk napról-napra. Valamikor korábban Krojf barátunk írta, hogy mindenki jól gondolja át mondandóját, mielőtt írni szeretne ide, s aztán kezdje el verni a billentyűzetet. Én is ezt szeretném kérni. Mivel fájdalommal látom, hogy sok régi felhasználónk egyre inkább visszavonul a Fórumtól, így véleményének kifejtésétől. Ez nem jó. Az újak - nem bántva, nem sértve senkit, és csupa jószándéktól vezérelve - erőltessenek magukra egy kis türelmet, figyeljenek, olvasgassanak, és megfontoltan írjanak véleményt.
Mindannyiunk komfortérzete növekedne, ha az egyszavas, félmondatos, semmitérő hsz-től kímélnének minket. Az ilyenektől, hogy "egyetértek", "én is így gondolom", "igazad van" stb. Törekedjünk gondolataink tiszta, összetett mondatokban történő kifejezéséhez. Ha kitörölnek egy-egy hsz-ket, azt ne kezdjük el kérdezgetni, biztos megvolt az oka. Ha annyira kíváncsiak vagyunk, arra ott a pü rendszere, nagyon hasznos, és sok konfliktust elkerülhetünk.
Persze, szólásszabadság van, meg minden, de működjön Bennünk egy belső hang, ami megmondja: ezt most ne, vagy ne így. Törekedjünk a helyesírás szabályainak betartására, ne kövessünk el erőszakot a magyar nyelven. Végülis, magyarok vagyunk, vagy mi a szösz. Kerüljük a felesleges konfliktushelyzeteket - én is -, ne dobálózzunk frázisokkal, és semmitmondó hsz-kel. Éljünk békességben egymás mellett, és számoljunk el tízig mielőtt billentyűzetet 'ragadunk'.
Aki pedig 'önkéntes száműzetésbe' vonult, gondolja át döntését. Mindenkire szükségünk van, mindenkinek a véleményére kíváncsiak vagyunk. Senki sem pótolható, mindenkire szükségünk van.
Legyünk toleránsabbak - én is. Tegyük élhetőbbé a Fórumot, és emeljük a színvonalat, jól alátámasztott, összeszedett gondolataink értelmes kifejezésével.
Köszönöm, hogy meghallgattatok.
Bízom benne, hogy nem OFF-jellegű a hsz. ha mégis annak vélik a moderátorok, nyugodtan vágólapra helyezhetik.
Barátsággal: Tamás.
FORCA BARCA!
FORCA EUROBARCA!