Az előszezon alapján szerintem nagyjából rendben van a csapat.A felállásunk úgy néz ki továbbra is marad 4-3-3.
Támadósorunk rendben van, az Henry-Eto'o-Messi kezdő trió szerintem nem lesz rossz,mégha Henry nem is balszélső,de a mostani posztja alapján nem is hagyományos értelemben vett balszélsőt kell majd játszania.Bojan,Gudjohnsen,Jeffren,Pedrito pedig nem rossz cserék,főleg úgy,h ha szükséges,akkor Hleb és Iniesta is betölthetik a posztot.
A középpályán Xavi helye fix, mellette pedig a Toure,Keita,Hleb,Iniesta 4es közül fognak 2en játszani.Én Toure és Hleb mellett tenném le a voksom,mert védekező középpályás poszton a 4 játékos közül Toure képes a legjobb teljesítményre(jobb,mint Keita) Hlebet pedig azért favorizálom Iniestával szemben,m Hleb önzetlenebb és érettebb játékra képes, mint Iniesta(tegnap is láthattuk,h Iniesta helyzetei nagy részét nem képes értékesíteni, lepasszolni meg nem fogja).A kezdőbe leginkább várható 5 játékoson kívül még ott van Busquets és Vázquez is,akik az előszezonban jól játszottak, és még Gudjohnsen is játszhat a középpályán.Ezt a rendet megbonthatja Arshavin esetleges érkezése. Ha jön az orosz,akkor szerintem a középpályán Xavi mellett fog játszani és nem Henry helyén a bal szélen.
A legnagyobb gondunk a védelemmel lesz. Egyelőre úgy néz ki,h Alves-Puyol-Márquez-Abidal 4es fog kezdeni és a sérülések és eltiltások következtében illetve csereként juthat majd szerephez Cáceres,Pique,Sylvinho,Victor Sánchez és majd a sérülésből visszatérő Milito(egyből nem lesz kezdő az 100%).A gond nem is nevekkel és a képességekkel van,hanem a szervezettséggel meg azzal,hogy Alves és Abidal is többet vannak az ellenfél 16osánál,mint a sajátunknál(kis túlzással).
Kapusposzton nálam (és úgy tűnik,h Pep-nél is) Valdes az alap(1-es mez) és Pinto csak csere.Én azért favorizálom Valdest,mert jobban össze van szokva a védelemmel és talán egy kicsivel jobbak a képességei is.Hibára mindketten képesek.Annak örülök,h Jorquera marad,mert sérülések és esetleges eltiltások miatt könnyen kellhet egy 3. kapus is.
Pep eddig remek munkát végez! Remélem,h idén mindent viszünk