Már több hete fokozott figyelemmel kísérem Pep munkáját, a csapat alakulását, és ez alapján mondom a következőket:
Megnéztem a Hiberian 0-6 Barcelona meccset. Hát nem semmi.
Hangsúlyozom, hogy nem az eredményből, vagy a játékból indulok ki, természetesen nem mérvadó.!
Mindennek ellenére, azért sok minden észrevehető volt ezen a meccsen is. Az egyik, hogy nem láttam ilyen energikusnak, és robbanékonynak a Barcát már nem is tudom mióta. Latszik a sok edzésmunka. Most már egyértelműnek tűnik, hogy az utóbbi években az edzésekkel volt a baj, mint ahogy azt sejteni is lehetett. Ugye Hen Tenk Cate vezette le mindíg az edzéseket, és nem Rijkaard, az többször is napvilágot látott. Mikor elment Hen Ten Cate, rögtön vissza is esett a csapat. Kicsit elgondolkodtam, hogy ha Rijkaardot már korábban kirúgjuk, akkor most talán lenne egy többszörös Bl győztes és spanyol bajnok csapatunk, plusz egy 110%-os Ronaldinhonk, Eto'o-nk, Deconk, és kb. egy verhetetlen keretünk? Jah és ezek után előre elkezdhetünk rettegni hogy 2 éve múlva nehogy összekerüljünk a Milannal, mert ha Kaka, Ronaldinho és Pato elkezd ott focizni, akkor baj lesz.
Na azért mondjuk ez nem teljesen így van, nem lehet ráfogni mindent Rijkaardra, bár oroszlán része volt a dologban az biztos. Ugye az a sok sérülés sem volt véletlen, hiányzott az erőnlet. A vezetőséget sem hibáztatom, mivel az első sikertelen év után nem lehet kirúgni egy sikeredzőt. De az tény, hogy sokat vesztettünk, de nyertünk is. Először is. Nem hiszem, hogy Bojan ilyen magas szinten lenne, ha minden rendben lett volna a csapatnál. Ugyanis közel sem kapott volna ennyi lehetőséget, nem fejlődött volna ilyen gyorsan, és könnyen lehet, hogy emiatt elhagyta volna a klubot, pl. ő is az Arsenalért. Ma is amit művelt Bojan, az elképesztő. Nem csak a gól, hanem ahogy kezeli a labdát, ahogy passzol, amilyen rúgó technikája van, hát... Nem tudom, hogy Pep hol számít rá, valószínűleg szélsőként, vagy támadó középpályásként(nem hinném, hogy csatárként, ahhoz nincs meg a fizikuma), de az fix, hogy Messit leszámítva mindenki fölkötheti a gátyáját, ha csapatba akar kerülni. Egyre inkább azt látom, hogy ő az új Lionel Messi, ami vicces, mert a "régi" is itt játszik, és ugye igen túlkoros, épphogy 21.
A másik megfigyelésem, hogy ezek a fiatalok, akiket Pep elhozott magával, egyszerűen zseniálisak. Komolyan mondom van köztük minimum 1 Messi, és 1 Ronaldinho. Hihetlen techinkásak, jól kezelik a labdát, gyorsak,... mindent tudnak ami a klasszisokat jellemzi. Úgyhogy a jövő
IS a miénk.
Továbbá van egy olyan érzésem ,hogy megfogtuk Johann Cruyyf II.-t. Ezt most nem alapozom semmire, bár egy-két pozitív jel már most mutatkozik, hanem egyszerűen megérzés. Guardiola pont olyan összeszedett és határozott edzőként, mint játékosként volt. És ez meg fog látszani(látszik) a játékunkon is. Mindent megtervez, mindenre odafigyel, tekintélyt parancsol, borzasztóan kemény, szigorú, de ugyanakkor elnevetgél a játékosokkal, értékeli a jó munkát. Minden adottsággal rendelkezik, ami egy jó edzőnek kell. Eto'o ügyben meg csak annyit, hogy van Pepnek egy elkézelése, amibe nem illik bele, és ezért nem számít rá. Ezt el kell fogadni, ha tetszik, ha nem, ő az edző. Minden esetre van egy olyan érzésem, hogy jövő ilyenkor senki nem fogja ennyire hiányolni Eto'o-t.