Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
gekkodan
Director del Fútbol

2008.07.18. 13:54:38

Az esélyt megadom neki, de Eto'o elzavarása akkor is dilettáns, indokolatlan, szakmailag megalapozatlan, ostoba és felháborító.

És a hülyézéseket nem kérem, baromira nem vagyok rá kíváncsi.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Benga
Entrenador del Barça

2008.07.18. 13:53:36

gekkodan írta:
matyi02 írta:Guardiola kemény edzéseket tart sztem és meglesz a csapat öszhang is :D
Szerintem a jövő évi csapat nagyon tuti lesz :D
Ez a Josep nagyon tetszik már nekem már mint a munkásága,elhatározotsága :D
Ezt az alapján mondod, hogy láttál 2 darab fotót az első 2 nap edzéséről? Legyen igazad, de én nem vagyok ennyire optimista. Eto'o elzavarásához pedig hozzá sem szólok. Guardiola edzőként semmit nem tett le az asztalra ahhoz, hogy a világ egyik legjobb csatárát így elzavarja. Dilettáns.

Könyörgöm, ha legalább esélyt adnál neki...
matyi02
Entrenador del Barça

2008.07.18. 13:49:50

Nem 40-50darabot látam :D
Kép
gekkodan
Director del Fútbol

2008.07.18. 13:46:16

matyi02 írta:Guardiola kemény edzéseket tart sztem és meglesz a csapat öszhang is :D
Ezt az alapján mondod, hogy láttál 2 darab fotót az első 2 nap edzéséről? Legyen igazad, de én nem vagyok ennyire optimista. Eto'o elzavarásához pedig hozzá sem szólok. Guardiola edzőként semmit nem tett le az asztalra ahhoz, hogy a világ egyik legjobb csatárát így elzavarja. Dilettáns.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Valbali
Capitá del Barça

2008.07.18. 13:35:37

Xavinho írta:
Valbali írta:Arsavin-Xavi helycsere és OK. Viszont szegény Ini kimaradt :!:
Néha a kezdőembereknek is pihenni kell és sérülések is jöhetnek,szal lesz helye Inietának is.
Igen, ez is igaz. Bár én Drogba helyett mindenképpen egy másik csatárt szeretnék. :)
Kép
matyi02
Entrenador del Barça

2008.07.18. 13:35:33

Guardiola kemény edzéseket tart sztem és meglesz a csapat öszhang is :D
Kép
Xavinho
Capitá del Barça

2008.07.18. 13:32:12

Valbali írta:Arsavin-Xavi helycsere és OK. Viszont szegény Ini kimaradt :!:
Néha a kezdőembereknek is pihenni kell és sérülések is jöhetnek,szal lesz helye Inietának is.
Valbali
Capitá del Barça

2008.07.18. 13:29:16

Arsavin-Xavi helycsere és OK. Viszont szegény Ini kimaradt :!:
Kép
lluisllach89
Director del Fútbol

2008.07.18. 12:51:49

Nagyon jókat mondtál de 1részt Messi azért inkább Henryval van 1 vonalban mint Xavival, meg Arshavin is inkább hozzászokott a kötetlenebb, kreatív játékhoz, előrébb tolt helyzetben másrészt pedig 1 Iniestat halálos bűn kihagyni a csapatból!!!
Bestbarca
Entrenador del Barça

2008.07.18. 12:41:46

Szerintem az lenne a legjobb felállás, amit Pep választhatna:
Egy 4-4-2-es felállás lenne e legjobb, méghozzá olyan eltolt formában, úgy hogy 4-1-3-2. Ugyanis a 4 védő ugye biztonságos, az egy védekező középpályás középen lehetetlenné tenné a gyors ellen támadásokat. A 3 középpályás közül a középső előrébb maradhatna, ami a 2 csatárral kiegészülve labdaszerzés esetén gyors, és halálos kontrát rejt magában. A védekezés érsekében a 2 szélső középpályásnak vissza kellene húzódnia a felezőig ezáltal zárni a területet. A két csatárt elöl nem mernék egyedül hagyni, így az ellenfél sok emberét lekötnék, arról nem is beszélve, hogy az egy előrébb lévő középpályás+ a 2 csatár bármikor képes lehetne gólt elérni. Támadáskor pedig a 2 szélső középpályás felhúzódhatna és a helyükre felfuthatnának a szélső védők, így letszámfölény alakulna ki. A taktika alapja persze a letámadás lenne, amit Pep alkalmazni is akar.

Valahogy így nézne ki védekezéskor:
---------------Valdes----------------
--Alves--Puyol--Cáseres---Abidal
--Messi---------Touré-----Arshavin
----------------Xavi------------------
---------Drogba-pl.-----Henry--------

Támadáskor meg így:

--------------Valdes-------------------

---------Puyol-------Cáseres---------

Alves----------Touré------------Abidal

Messi----------Xavi-------------Arshavin

---------Drogba--------Henry------------

Bár igaz Messi és Arshavin nem épp védekező típusúak, de azzal, hogy visszalépnének ott lennénk fegyegetésnek, hogy megszerzik a labdát és már jöhet is egy kontra, és annyira le tudnák lassítani az ellentámadásokat, hogy a védők rendeződjenek. Igaz rengeteget kéne futni az egész csapatnak, de ez lenne a leg ütőképesebb felállás szerintem.

Erről mi a véleményetek?
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.07.17. 23:13:08

Pontosan igy gondoltam. Az előző 2 szezonnal épp ez volt a probléma. Megbocsátható dolog, h 2 évig nem nyerünk semmitm, voltak, és lesznek is ennél sokkal hosszabb inséges időszakok. De a lélektelen játékra, az, h a játékosok nagy többsége a kisujját se teszi a sikerért, arra viszont nincs mentség :!:
barca99
Llegenda del Barça

2008.07.17. 14:43:26

Szerintem itt elsősorban arra gondolt LG, hogy kiteszik a lelküket a srácok, minden beleadnak, tehát a hozzáállasukban minimális kivetnivaló se legyen. Ha ezekután kikapunk, akkor az teljes mértékben megbocsájtható. Kikapni kilehet, de akkor is büszkén kell lejönni a pályáról.
fUtBoLiStA
Jugador d'estrella

2008.07.17. 14:23:34

LG írta:Nem is kell mindent megnyerni, csak ne legyen olyan hányadék a játékunk mint tavaly. Ha jól játszunk, de nem nyerünk semmit, az még megbocsátható szvsz. De persze egy cim sosem jön rosszul :!: De az ne legyen, mint tavaly, h 3-at akartunk, és egy se lesz. Nem lehet 3 fronton helyt állni a mai fociban, 2-ben is csak az a legjobb csapatok tudnak, mint pl. a 2006-s Barca, és a idei Mu.
Én nem feltétlen gondolom így. Persze az lenne a legjobb, hogy jól játszunk és folyamatosan nyerünk, de ez nem mindig lesz úgy! Ha választani kellene hogy eredményesek legyünk vagy szépen játszunk, akkor én az eredményeséget választanám. Hisz azért verseny a verseny, az eredményekért, trófeákért küzd minden egyes csapat. Az a legjobb ha megvan az egyensúly a mutatott játék és az eredmény között. Nagy botrány volt idén is hogy nem nyert semmit a csapat, szerintem az sem enyhítette volna meg a szurkolók szívét ha mindezt szép játékkal tettük volna. Amúgy szerintem vagyis remélem a Barca sose fog nagyon csúnyán játszani.
„A Barcelona az a csapat, mely meg fogja nyerni a bajnokságot, az a gárda, melynek élvezni kell a játékát, mint rajongó, és szenvedni ellene a végsőkig, mint ellenfél.”

Miguel Angel Lotina
chi omega
Entrenador del Barça

2008.07.17. 01:45:49

a legfontosabb a bajnokság. ha azt sikerülne megnyerni, szerintem senki sem lenne csalódott.
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.07.16. 18:01:37

Nem is kell mindent megnyerni, csak ne legyen olyan hányadék a játékunk mint tavaly. Ha jól játszunk, de nem nyerünk semmit, az még megbocsátható szvsz. De persze egy cim sosem jön rosszul :!: De az ne legyen, mint tavaly, h 3-at akartunk, és egy se lesz. Nem lehet 3 fronton helyt állni a mai fociban, 2-ben is csak az a legjobb csapatok tudnak, mint pl. a 2006-s Barca, és a idei Mu.
norbert55
Entrenador del Barça

2008.07.16. 17:17:39

Am Pep nem azt mondta h mindent nyernek.Hanem h a csapatra büszkék leszenk az emberek.Bár sztem ha jók leszünk a bajnokság a miénk lehet a BL meg sohasem eggyértelmű.pl:A Roma is nagyon jó de az Inter jobb így nem ők nyernek.De mint mondtam a Realt nem tartom acélos csapatnak.Nem ők voltak tavaly jók.Mi és a többiek voltunk gyengék.Én bízok Pep-ben.Hajrá Guardiola! 8)
Andris
Adminisztrátor

2008.07.16. 11:50:53

norbert55 írta:A tegnapi edzéskenen észrelehetet venni a videókból h nagyon eggyütt él az ezdéssel+h nagyon rámegy a fizikai munkára ami jó.Sztem sikeresek leszünk Pep-el 8)
Nem, ezt a cikkben olvastad. :wink:
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
norbert55
Entrenador del Barça

2008.07.16. 11:49:53

A tegnapi edzéskenen észrelehetet venni a videókból h nagyon eggyütt él az ezdéssel+h nagyon rámegy a fizikai munkára ami jó.Sztem sikeresek leszünk Pep-el 8)
gonosz
Jugador d'estrella

2008.07.15. 16:28:43

Hát Xavinho talán előbb gondolkozz, aztán írj! Mi alapján bírálod Pepet?? Semmi nem történt még egy-két nyilatkozaton és a már ismert átigazolásokon kívül. Honnan tudod, hogy nem lesz jó edző? Egy dolog biztos, hogy a csapatát feljuttatta, ez szerintem jó dolog, szereti a fegyelmet, meg akarja fogni a csapatot, szerintem ez is jó dolog, nagyon jó és inteligens játékos volt, ergó van fogalma az irányításról és a pályán történő dolgokról, nekem ennyi elég, mást én személy szerint nem tudok az edzői munkájáról, de meggyőzött, plussz bónuszként a Barcáért él-hal! Inkább fél év múlva térj vissza a témára ilyen "mélyreszántóan"!!Bár remélem akkor már nem kell kritizálni senkit....
Més que un club!!! CsakaBarca!!!!
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.07.15. 15:40:08

Xavinho írta:Ne haragudjanak a rajongói,de nekem nagyon úgy tűnik,h Pepnek csak a szája jár (folyamatosan) és nem igazán tudja,h mihez is kezdjen.
Ez akkor lenne igaz, ha nagyképűen nyilatkozna, ígéreteket tenne, s magát egy klasszis edzőnek állítaná be. Amit írsz, annak nincs alapja!(s ez az egész hozzászólásodra igaz)
Kapusposzton kitenné azt a Valdest,aki 4 éve jól teljesít. Igen,jól teljesít,m nincs hibátlan kapus,olyan,aki nem bakizik néha. Még a nagy Buffonnak és Cechnek is vannak meg a régiek közül Kahnnak és Bartheznek is voltak.
Ez az a felvetés, amire nem tudok reagálni. Eddig még nem találkoztam olyan hírrel, ami ezt támasztaná alá, de lényegtelen. Azt hiszem, ez is a hülyeség kategória, s marad a kapuban VV, Pinto pedig a cseréje (természetesen Pinto is kapjon bizonyítási lehetőséget, nem rossz hálóőr)
Védelemben nagyon emlegetik Cácerest,akit Materazzihoz hasonlítanak. Őszintén szólva nem hiszem,h szükségünk van a sok piros lapra és úgy tudom,h Zidane már nem játszik Madridban,szóval inkább Márqueznek kellene kezdeni.
Nézd, Milito az elsőszámú középhátvéd Puyol mellé, Marquez tavaly képtelen volt pótolni. Cáceres rendelkezik a megfelelő képességekkel, fiatal és tehetséges, s én nem hasonlítanám Marco-hoz. A Barca a legjobb hely számára, hogy tovább fejlődjön, egyébként aligha láttad eddig játszani. Ezzel még várnék.
A középpályán nincs irányítónk, vettünk egy Hlebet,akit én nem nagyon tudok hova tenni,de az biztos,h Deco pótlására nem jó. Sajnos olyat is hallottam már,h Keita lesz a támadó kp...ezt inkább nem is kommentálnám.
Egyrészt nem kell ide még egy Deco szintű sztár!
Másrészt ott van az a Xavi Iniesta tengely, mely tavaly is roppant jól teljesített, most talán fontosabb szerepet kapnak, jobb formába lendülnek, s a csapat többi része is képes lesz az ő teljesítményükre..., így nincs szükség "irányítóra". Hleb pedig, nagyon remélem, hogy igazolja a képességét, illetve a rátermettségét 15 millió euró ellenében, szvsz legalább 5-10 fellépés után lehet pontosabban megítélni, addig felesleges messzemenő konklúziót levonni.
A legnagyobb gondok viszont a csatársorral vannak.
R10 biztosan megy,de nem hallani helyettesről,pedig kellene...
Eto'o csak úgy indok nélkül nem kell...egyébként a kameruni a világ bármelyik csapatában kezdő lenne,csak nálunk nem kell..érdekes...az én véleményem erről: Eto'o:Si Pep:No - ha már választani kéne
Adebayor pedig szerintem maradhatott volna franciaországban,m oda való-én már akkor csodálkoztam amikor az Arsenalnak kellett.
Nos, először is R10 nem csatár poszton játszott, s ehhez jön, hogy a vezetőség tervei közé tartozik még egy bal szélső igazolása, mint pl.: D. Silva. Azt el kellene felejteni, hogy Ronaldinho-t pótolni kell..., nem, annyira egyedi volt, hogy lehetetlen. Silva érkezésével megoldódna a probléma. Eto'o távozására, ahogy telik az idő, egyre kisebb esély mutatkozik (mivel nincs versenyképes érdeklődő, ajánlatról nem is beszélve). Én is Eto'o melett voksolok, játékrendszer ide vagy oda, bízok benne. Amennyiben elmegy, én akkor sem Adebayor-t igazolnám a helyére, hanem egy tartalék csatárt, aki sokoldalú, szeretném ha Henry és Bojan is sok lehetőséget kapna. Adebayor nagyon jó csatár, s mit nem lehet érteni azon, hogy a karrierje érdekében Angliába szerződött... Badarság!
Igaz,h Guardiola nagy játékos volt,de mint edző szerintem egy nagy nulla
( az nem lehet ajánlólevél egy Barcához,h egy csapatot feljuttat a 4osztályból a 3osztályba...)...őszintén remélem,h rámcáfol.
Számodra azt ajánlom, hogy csak akkor kezdj el ilyen hangnemben dobálózni sárral, s ilyen kritikát alkotni, ha majd a csapat rosszabbul teljesít, mint pl.: tavaly. Akkor rengetegen kiálltak Rijkaard mellett. Én helyes döntésnek tartom a mai napig az ő kinevezését, nagyon szurkolok neki, s addig nem merek véleményt alkotni róla, míg képet nem kapok az elképzeléseiről, az edzői magatartásáról, a munkája eredményéről.
Ilyen hozzáállással pedig, kedves Xavinho..., elég sok klub közül lehet választani, ott van a Madrid, szurkolj inkább nekik, ott egy sikeres edzőt is csak szapulnak, szerintem az lenne a normális, ha egy Barca szurkoló még a legrosszabb pillanatokban is kitartania kedvencei mellett, s optimistán tekintene a jövőbe.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára torrestoni 2008.07.15. 15:42:01-kor.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
nyalesz
Jugador del Barça

2008.07.15. 15:39:06

Valaki tényleg kénne ronaldinho potlására! egy világ klasszis
Guardiola
Capitá del Barça

2008.07.15. 15:32:08

baguvixXx írta: Akkor meg mindenki azt mondja hogy utólag könnyű okosnak lenni...
Igen valoszin, hogy lesz ilyen megis azt hiszem, hogy jelenleg nincs igazan jogunk kritizalni amig nem derul ki milyen lesz az uj csapat.
baguvixXx írta: De úgy hallottam hogy Pep megtartja a 4-3-3-at akkor meg max akkor vált 2 csatáros formációra ha hátrányba kerül a csapat...
Amennyire en tudom ugyan meg akarja tartani a 4-3-3 at is de emelett meg ket mas felallast is szeretne gyakran jatszatni a csapattal.

Az egesz Guardiola ellenes hagulattal az a bajom, hogy sokan nem akarjak megvarni hogy mi tortenik hanem elebe mennek a dolgoknak s kijelentik, hogy nem lesz jo. Bizakodni kell es szurkolni, nem pedig veszmadarkodni sokszor olyan erzesem van hogy sokan varjak az ilyen helyzetket igy van mirol beszelni, meg lehet mutatni hogy mennyire ertunk a fotbalhoz es milyen jol atlatunk egy egy helyzetet.

A szurkoloknak ossze kell tartani mert kihatassal van a csapatra, jo mondjuk innen tavolbol ez nem ugyanaz mert mi sajnos ritkan jutunk el mecsekre de akkor is, buzditani kell a csapatot es nem egyfojtaban kritizalni a donteseket.
noname
Llegenda del Barça

2008.07.15. 15:12:09

baguvixXx írta:Tudjátok mit nem értek? Ha elmenne Eto akkor minek Adebayor ? Ott van Henry 1. számú csatárnak Bojan a cseréje és kell vki tartaléknak. Namost Guardiola akarja Adebayort számít Henryra és több lehetőséget akar adni Bojannak. Ez a három nem megy egyszerre. Most akkor mit is akar Guardiola ?

Szerk: Most vettem észre hogy eddig is erről volt szó. Ennek ellenére nem lettem okosabb szóval a kérdésre még mindig várom a választ.
Sztem elég egyertelmű h a meccsek egy részén 2 csatárral fogunk játszani.
Sztem Pepe csatárposzton 3 taktikát akar bevetni:
kétcsatáros rendszer, ahol Bojan vagy Henry visszavont ék.
Egycsatáros rendszer, a régi taktikánkkal, Henryval.
És egycsatáros rendszer Adebayorral mint kcs , itt lenne fontos szerepe az íveléseknek.
A Fifa egy szégyen
Xavinho
Capitá del Barça

2008.07.15. 15:05:09

Ne haragudjanak a rajongói,de nekem nagyon úgy tűnik,h Pepnek csak a szája jár (folyamatosan) és nem igazán tudja,h mihez is kezdjen.
Kapusposzton kitenné azt a Valdest,aki 4 éve jól teljesít. Igen,jól teljesít,m nincs hibátlan kapus,olyan,aki nem bakizik néha. Még a nagy Buffonnak és Cechnek is vannak meg a régiek közül Kahnnak és Bartheznek is voltak.
Valdes helyett pedig egy olyan kapus kapna lehetőséget,aki fél év alatt 1 vagy két meccsen védett és hát nem mondanám,h nagy csodákat láttunk tőle.
Védelemben nagyon emlegetik Cácerest,akit Materazzihoz hasonlítanak. Őszintén szólva nem hiszem,h szükségünk van a sok piros lapra és úgy tudom,h Zidane már nem játszik Madridban,szóval inkább Márqueznek kellene kezdeni.
A középpályán nincs irányítónk, vettünk egy Hlebet,akit én nem nagyon tudok hova tenni,de az biztos,h Deco pótlására nem jó. Sajnos olyat is hallottam már,h Keita lesz a támadó kp...ezt inkább nem is kommentálnám.
A legnagyobb gondok viszont a csatársorral vannak.
R10 biztosan megy,de nem hallani helyettesről,pedig kellene...
Eto'o csak úgy indok nélkül nem kell...egyébként a kameruni a világ bármelyik csapatában kezdő lenne,csak nálunk nem kell..érdekes...az én véleményem erről: Eto'o:Si Pep:No - ha már választani kéne
Adebayor pedig szerintem maradhatott volna franciaországban,m oda való-én már akkor csodálkoztam amikor az Arsenalnak kellett.
Igaz,h Guardiola nagy játékos volt,de mint edző szerintem egy nagy nulla
( az nem lehet ajánlólevél egy Barcához,h egy csapatot feljuttat a 4osztályból a 3osztályba...)...őszintén remélem,h rámcáfol.
baguvixXx
Jugador d'estrella

2008.07.15. 14:42:34

Guardiola írta:Ilyen helyzetben a szurkoloknak nem az a dolguk hogy kritizaljak az elnokseget az edzot es masokat, hanem megadni a maximalis tamogatast. Majd ha nem sikerul akkor lehet szidalmazni. [/b]
Akkor meg mindenki azt mondja hogy utólag könnyű okosnak lenni...
Guardiola írta:Egyaltalan nem biztos hogy mindig egy csatarral fogunk jatszani akkor meg min 3 bevetheto csatarra szukseg van...
De úgy hallottam hogy Pep megtartja a 4-3-3-at akkor meg max akkor vált 2 csatáros formációra ha hátrányba kerül a csapat...
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése