2008.05.19. 19:45:59
Egy új edző nem lett volna elegendő. A csapat környékén olyan a morál és annyira motiválatlan lett az egész keret, hogy nem kizárólag egy edző személye a döntő. Fontos, megtörént. Ettől még a keretben számtalan olyan játékos van, aki bomlasztott, sunyiságokat csinált, lejáratta a mezét. Itt gondolok Dinhora, Decora elsősorban. A többi távozó csak szimplán kritikán aluli teljesítményt nyújtott: Gudjohnsen, Edmilson, stb.
A jövőről: nem tudom kiket fogunk leigazolni, de a keret 30-40%-át én is lecserélném. A harmadát le kell. Ezeknek a játékosoknak egy új edzőre valamint új hangulatra és új öltözői ellenfelekre van szükségük. Attól, hogy egy edzőt lecserélünk, nem alakul ki feltétlen új versenyhelyzet. Ez a keret ebben az összetételben kiégett, jönnek majd újak és bízunk a legjobbakban. Ráadásul Guardiola szempontjából is fontos, hogy olyan keretet kapjon, aminek a kialakításában már szerepe van. Tapasztalata miatt nyilvánvaló, hogy egy változatlan keretet ő képtelen lenne felrázni, hiszen a nála nagyobb sikereket elért Rijkaard sem tudta megtenni az utóbbi 2 évben.
Biztos, hogy lesznek minőségi igazolásaink. Azt is vélelmezem, hogy nem Coloccini-szintű öreg rókákat fogunk venni. A keret minősége idáig is jó volt, tavaly is komoly, minőségi igazolásokat hoztunk, nem hinném hogy egy ekkora válságban a vezetőség spórolni fog.
Garayról annyit, hogy könnyen lehet, már hetekkel ezelőtt, még Rijkaard sorsának eldőlése előtt már buktuk az üzletet, mert a holland nem akarta a gyereket. Persze akkor még nem lehetett tudni, hogy marad-e, egy BL győzelem esetén szerintem nem váltják le. Szóval Garay még könnyen lehet Rijkaard utolsó baklövése.
Nem vonnék le nagy következtetéseket abból, hogy bebuktuk. Sajnálom nagyon, de majd jön más. És még valamit szerettem volna: Benzema esetleges leigazolása nagy fogás lehet. 20 éves, már most elképesztő tehetség, még előtte a jövő, könnyen lehet, hogy Eto'o tökéletes pótlása lenne. Persze, ha megy Eto'o. Én nem szeretném!!!
Részemről ennyi.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!
Yaya Touré - a szikla.
SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!