Na akkor billentyűzetet ragadnék, és én is leírnám a számomra tökéletes jövő évi keretet. (én se maradjak ki

) Ezen gondolkozok tényleg hetek óta, de csakis azokon a neveken akik tényleg felmerültek mint lehetséges igazolások. Először is a keretem, utána pedig az indoklások: (kiemelve a kezdő 11, zárójelben a cseréik)
-------------------------
Valdés----------------------
--------------------(Diego Lopez)-------------------
D.Alvés------
Puyol------------
Garay------
Abidal
-(?)---------(Coloccini)---------(Milito)---(Sylvinho)
-------------------------
Y.Touré----------------------
------------------------(Poulsen)---------------------
---------------
Xavi-----------
R. van der Vaart---
------------(Iniesta)----------------(Thiago)--------
---
Messi---------------------------------
D. Silva--
--(Bojan)---------------------------------(Giovani)-
---------------------------
Eto'o-----------------------
-------------------------(Henry)----------------------
Nos hát így nézne ki az én keretem. Mondjuk pont ma van egy-két hír, hogy Keita és Piqué is közel a Barcához. Igaz nekik is örülnék, de én inkább Poulsent és Garayt favorizálnám, mindjárt le is írom, hogy miért.
Kezdjük az igazolásaimmal:
Kapusposzt: Itt igazából egy név merült fel mint lehetséges "vetélytárs" Valdés számára, de szerintem is kell egy ilyesmi kapus mint
Diego Lopez, hogy Valdés is minden meccsen odategye magát, ne érezze magát olyan nagy biztonságban ő se. Kérdés, hogy mennyire tudna ezzel megbírkózni a katalán portásunk. Ha nem Lopez a Villarrealból akkor pedig
Oscar Ustari a Getaféból, akit mi is évek óta figyeltettünk, sőt már úgy tűnt egyszer (asszem 2006-ban), hogy hozzánk is igazol. Ő is elvágyódik a Getaféból 1 év után. Lopez nemhiszem, hogy eljönne elsőszámú kapusként, cserének. Inkább Ustari jöhetne.
Kb. 12 millió
Jobb oldali védő poszt: Ide egyértelműen, nem is lehet vitás
Dani Alvés. Nem kell ecsetelnem senkinek, hogy miért, szerintem olyan
30 millióért sikerül majd elhozni. Na az ő cseréjének viszont, nemtudom, hogy kit lehetne. Vagy egy fiatal gyors védő vagy egy idősödő tapasztalt védőt. Én inkább ez előbbit válsztanám és elhoznám a Benfica 22 éves jobb oldali védőjét
Nélsont aki állítólag távozni is szeretne (és a Benfica is eladná) a portugál csapattól. Az ő ára valahol
6 millió körül lenne.
Középső védő: Na itt is lehetett hallani ma, hogy állítólag megállapodtunk
Piqué leigazolásáról. Hát...őt is nagyon szívesen látnám a csapatban, mivel csak saját nevelés és van is már tapasztalata a spanyol bajnokságban (jól nyomta tavaly is a Zaragozában, ha jól tudom még gólt is rúgott nekünk), de én inkább
Ezequiel Garayt preferálnám ha már fiatal védőt igazolunk. Erős, robbanékony, jól zárja a területet és nem nagyon lehet rajta átmenni, plussz még jól fejel és jól lövi a szabadrúgásokat. Engem az évekkel ezelőtti 18-19 éves Kompanyra emlékeztet (persze ha nincs az a sérülése akkor valószínűleg itt játszana nálunk). Nagyon tetszett neki is a játéka és ilyesmi Garay is. Ha igazak a pletykák akkor az előszerződés már megvan Garay-al még asszem februárban meg lett kötve. Neki jobban örülnék. Kb.
15 millió lenne.
A másik jelöltema 26 éves
Coloccini a Deporból. Marquezt kiválóan tudná helyettesíteni, hiszen egyaránt tud ő is játszani a védelem közepén, védekező középpályásként valamint jobb oldali védőt is tud játszani. Kiváló csere lenne belőle. Az ára kb. olyan
12 millió körül lenne.
Védekező középpályás: Piquéhez hasonlóan itt is pont ma került előtérbe
Keita szerződtetése is. Hát...hát...hát...ő is jó lenne, mivel elég erőszakos és nagyon jól lő távolról, nagyon hasonló játékos mint Touré, csak 6 cm-el "kisebb" és kb. 10 kilóval könnyebb.

Ide én a Sevillából, sokakkal ellentétben inkább
Poulsent igazolnám le. Cserének tökéletes vkp lenne, nagyon agresszív és harcias, és nem veti meg a durva belépőket sem, szerintem egy hozzá hasonló játékos is elkell a Barcába, lenne ismét egy "feketebárány" a csapatban. Mellesleg ha jön Keita, ismét 2 év múlva Afrika-kupa, akkor egy szem vkp-nk nem marad, mivel Touré és Keita is alapember hazája válogatottjában. Ezért inkább Poulsen bár Keitának is örülnék. Egyikükért sem adnék azért
10 milliónál többet.
Irányító középpályás: Ide egyértelmű favoritom
Rafael van der Vaart!!! Évek óta imádom a játékát és amikor felmerült a neve a Barcánál még 2006-ban asszem már akkor majdnem kiugrottam a bőrömből. Pláne most amikor jelenleg szerintem ez a legnagyobb hiányposztunk. Eleinte Fabregast preferáltam, de ő most érinthetetlen. van der Vaart pedig nagyon jól osztogat és lövi is a gólokat a Hamburgnál, valamint nyáron már biztos, hogy távozik. Kedvenc játékosaim egyike, örülnék ha nyártól Barca mezben tolná. Az ő ára olyan
20-22 millió lenne. Az ő cseréjének pedig egy fiatalt hoznék fel, névszerint
Thiago-t aki jelenleg az U-17-es válogatottal játszik majd pénteken a döntőt. Nagyon ügyes, gyors, jól cselező fiatal kis játékos. Ha idén felkerülne, sokat tanulna a nagyoktól és jó játékos lehet belőle. Mindenképpen felhoznám.
Szélső: Ide is egyértelmű a választásom:
David Silva! Azért szeretném VdV-t és Silvát a Barcában, mivel hasonló lenne helyzet lenne mint a Deco-Ronni páros. Persze még egyikük sincs ezen a szinten, de idővel ki tuja. Silva azon kívül, hogy gyors, nagyon jól kezeli a labdát, jól passzol és Ő is nagyon jól irányítja a támadásokat. Ezért írtam, hogy két irányító képességgel rendelkező játékos kellene Deco és Ronnie helyett, így esett a választásom VdV-re és Silvára. Silva is még fiatal, 22 éves előtte a jövő, valamint spanyol. Az ő ára nem kicsit lenne húzós, mivel elég hosszú lejáratú szerződés köti a Valenciához. Ő lenne a legdrágább igazolásunk ha eljönne. Kb.
36-38 millió €-ért talán el lehetne hozni.
Ennyi lenne az igazolások. Nézzük akkor a végösszeget: (a magasabb árat adom össze, ebből akkor még lejöhet)
D.Lopez/Ustari

12 millió
Nélson

6 millió
D. Alvés

30 millió
Garay

15 millió (vagy ha igaz Piqué 5 millióért)
Coloccini

12 millió
Poulsen/Keita

10 millió
R. van der Vaart

22 millió
David Silva

38 millió
Ez így
145 millió € viszont, ha Piqué jön akkor csak 135, valamint ha nem veszünk jobb oldali tartalék védőt és cserekapust (amire valljuk be azért kicsi az esély, csak én szeretném) akkor "csak"
117 millió €-ba kerülnének az igazolások. A játékos eladásokból befolyó összeget is beleszámolva: Deco - kb. 14 millió, Ronnie végül kb. 25-28 millió, Zambrotta 7 millió, Guddy 5 millió, Marquez 12 millió. Ez így 63 millió €. Ha ezt az összeget levonjuk a 117 millióból akkor végülis kiadásnak kijön
54 millió €!!!
Igazság szerint el tudnám képzelni a keretet még Jorquérával is, valamint úgy, hogy ne legyen Alvésnek állandó tartalékja (végül is Puyol és Coloccini is tudná helyettesíteni) így a 117 millából levonva a bevételeket a játékoseladásokból, a 54 millió talán reális lenne, persze ha ennyiért meg tudnánk venni, illetve ennyiért el is adni ezeket a játékosokat.
Nagy kérdés még Eto'o. Semmiképpen nem adnám el, a világ egyik legjobb csatára!!! De HA Ő önszántából menni akar, akkor sajnos nem lehetne mit tenni. Ezek szerintem még csak pletykák az ő távozásáról és nem is szeretném ha igazak lennének. De HA mégis távozna akkor 1. számú jelöltem, a más sokszor felmerült Karim Benzema. Amúgy ha nem távozik se Henry, se Eto'o akkor szóba nem kerülne nálam sem. Remélem maradnak...
Na ez egy "kicsit" hosszú lett, ezt tervezgetem már hetek óta, ezt már nem egy papíron "lejátszottam" ezt a metódust, számolással, érveléssel. Most megtettem fórumon is.
Köszönöm, hogy elolvastad...van mit!
U.I.: Kb. olyan 10:30 körül kezdtem el írni, csakhát munkába vagyok!