Barça Igazolások 2007-08

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Barcaforever
Director del Fútbol

2008.05.15. 12:22:02

Xavinho írta:
csaba86 írta:http://www.mno.hu/portal/560434

Na ehhez mit szóltok??????
Remélem,h kacsa,m kb úgy járnánk vele,mint Riquelmével v Quaresmával,v rosszabbul.
Sztem sehogy se jártunk.Mindkettő 1-1 évig volt itt kb, mint Henry és amiért nem adtak 20 gólpaszt ezért el kellett küldeni őket, megjegyzem olyan poton pénzért, h mindenki röhögött a markába....
Kép
albicelesteX
A Vadász

2008.05.15. 12:12:27

Szia!Leírnám a véleményemet róla!!!Szerintem pont jól van ott a boca-ban most ahol van!!!Nem rossz játékos ügyes srác de nem hinném hogy ronaldinho megfelelő pótlása!Viszont a Riquelme szerintem ész volt és az is a pályán az ő távozása és nem fényes barcás karrierjébe is benne volt a vezetőségünk keze valamint az ő mentalitása is!!Quaresma meg szerintem túl csikó volt még azért "szerepelt le"!
Kép
Titinho
Director del Fútbol

2008.05.15. 12:11:31

Na akkor billentyűzetet ragadnék, és én is leírnám a számomra tökéletes jövő évi keretet. (én se maradjak ki :) ) Ezen gondolkozok tényleg hetek óta, de csakis azokon a neveken akik tényleg felmerültek mint lehetséges igazolások. Először is a keretem, utána pedig az indoklások: (kiemelve a kezdő 11, zárójelben a cseréik)

-------------------------Valdés----------------------
--------------------(Diego Lopez)-------------------

D.Alvés------Puyol------------Garay------Abidal
-(?)---------(Coloccini)---------(Milito)---(Sylvinho)

-------------------------Y.Touré----------------------
------------------------(Poulsen)---------------------

---------------Xavi-----------R. van der Vaart---
------------(Iniesta)----------------(Thiago)--------

---Messi---------------------------------D. Silva--
--(Bojan)---------------------------------(Giovani)-

---------------------------Eto'o-----------------------
-------------------------(Henry)----------------------

Nos hát így nézne ki az én keretem. Mondjuk pont ma van egy-két hír, hogy Keita és Piqué is közel a Barcához. Igaz nekik is örülnék, de én inkább Poulsent és Garayt favorizálnám, mindjárt le is írom, hogy miért.
Kezdjük az igazolásaimmal:

Kapusposzt: Itt igazából egy név merült fel mint lehetséges "vetélytárs" Valdés számára, de szerintem is kell egy ilyesmi kapus mint Diego Lopez, hogy Valdés is minden meccsen odategye magát, ne érezze magát olyan nagy biztonságban ő se. Kérdés, hogy mennyire tudna ezzel megbírkózni a katalán portásunk. Ha nem Lopez a Villarrealból akkor pedig Oscar Ustari a Getaféból, akit mi is évek óta figyeltettünk, sőt már úgy tűnt egyszer (asszem 2006-ban), hogy hozzánk is igazol. Ő is elvágyódik a Getaféból 1 év után. Lopez nemhiszem, hogy eljönne elsőszámú kapusként, cserének. Inkább Ustari jöhetne. Kb. 12 millió

Jobb oldali védő poszt: Ide egyértelműen, nem is lehet vitás Dani Alvés. Nem kell ecsetelnem senkinek, hogy miért, szerintem olyan 30 millióért sikerül majd elhozni. Na az ő cseréjének viszont, nemtudom, hogy kit lehetne. Vagy egy fiatal gyors védő vagy egy idősödő tapasztalt védőt. Én inkább ez előbbit válsztanám és elhoznám a Benfica 22 éves jobb oldali védőjét Nélsont aki állítólag távozni is szeretne (és a Benfica is eladná) a portugál csapattól. Az ő ára valahol 6 millió körül lenne.

Középső védő: Na itt is lehetett hallani ma, hogy állítólag megállapodtunk Piqué leigazolásáról. Hát...őt is nagyon szívesen látnám a csapatban, mivel csak saját nevelés és van is már tapasztalata a spanyol bajnokságban (jól nyomta tavaly is a Zaragozában, ha jól tudom még gólt is rúgott nekünk), de én inkább Ezequiel Garayt preferálnám ha már fiatal védőt igazolunk. Erős, robbanékony, jól zárja a területet és nem nagyon lehet rajta átmenni, plussz még jól fejel és jól lövi a szabadrúgásokat. Engem az évekkel ezelőtti 18-19 éves Kompanyra emlékeztet (persze ha nincs az a sérülése akkor valószínűleg itt játszana nálunk). Nagyon tetszett neki is a játéka és ilyesmi Garay is. Ha igazak a pletykák akkor az előszerződés már megvan Garay-al még asszem februárban meg lett kötve. Neki jobban örülnék. Kb. 15 millió lenne.
A másik jelöltema 26 éves Coloccini a Deporból. Marquezt kiválóan tudná helyettesíteni, hiszen egyaránt tud ő is játszani a védelem közepén, védekező középpályásként valamint jobb oldali védőt is tud játszani. Kiváló csere lenne belőle. Az ára kb. olyan 12 millió körül lenne.

Védekező középpályás: Piquéhez hasonlóan itt is pont ma került előtérbe Keita szerződtetése is. Hát...hát...hát...ő is jó lenne, mivel elég erőszakos és nagyon jól lő távolról, nagyon hasonló játékos mint Touré, csak 6 cm-el "kisebb" és kb. 10 kilóval könnyebb. :) Ide én a Sevillából, sokakkal ellentétben inkább Poulsent igazolnám le. Cserének tökéletes vkp lenne, nagyon agresszív és harcias, és nem veti meg a durva belépőket sem, szerintem egy hozzá hasonló játékos is elkell a Barcába, lenne ismét egy "feketebárány" a csapatban. Mellesleg ha jön Keita, ismét 2 év múlva Afrika-kupa, akkor egy szem vkp-nk nem marad, mivel Touré és Keita is alapember hazája válogatottjában. Ezért inkább Poulsen bár Keitának is örülnék. Egyikükért sem adnék azért 10 milliónál többet.

Irányító középpályás: Ide egyértelmű favoritom Rafael van der Vaart!!! Évek óta imádom a játékát és amikor felmerült a neve a Barcánál még 2006-ban asszem már akkor majdnem kiugrottam a bőrömből. Pláne most amikor jelenleg szerintem ez a legnagyobb hiányposztunk. Eleinte Fabregast preferáltam, de ő most érinthetetlen. van der Vaart pedig nagyon jól osztogat és lövi is a gólokat a Hamburgnál, valamint nyáron már biztos, hogy távozik. Kedvenc játékosaim egyike, örülnék ha nyártól Barca mezben tolná. Az ő ára olyan 20-22 millió lenne. Az ő cseréjének pedig egy fiatalt hoznék fel, névszerint Thiago-t aki jelenleg az U-17-es válogatottal játszik majd pénteken a döntőt. Nagyon ügyes, gyors, jól cselező fiatal kis játékos. Ha idén felkerülne, sokat tanulna a nagyoktól és jó játékos lehet belőle. Mindenképpen felhoznám.

Szélső: Ide is egyértelmű a választásom: David Silva! Azért szeretném VdV-t és Silvát a Barcában, mivel hasonló lenne helyzet lenne mint a Deco-Ronni páros. Persze még egyikük sincs ezen a szinten, de idővel ki tuja. Silva azon kívül, hogy gyors, nagyon jól kezeli a labdát, jól passzol és Ő is nagyon jól irányítja a támadásokat. Ezért írtam, hogy két irányító képességgel rendelkező játékos kellene Deco és Ronnie helyett, így esett a választásom VdV-re és Silvára. Silva is még fiatal, 22 éves előtte a jövő, valamint spanyol. Az ő ára nem kicsit lenne húzós, mivel elég hosszú lejáratú szerződés köti a Valenciához. Ő lenne a legdrágább igazolásunk ha eljönne. Kb. 36-38 millió €-ért talán el lehetne hozni.

Ennyi lenne az igazolások. Nézzük akkor a végösszeget: (a magasabb árat adom össze, ebből akkor még lejöhet)
D.Lopez/Ustari :arrow: 12 millió
Nélson :arrow: 6 millió
D. Alvés :arrow: 30 millió
Garay :arrow: 15 millió (vagy ha igaz Piqué 5 millióért)
Coloccini :arrow: 12 millió
Poulsen/Keita :arrow: 10 millió
R. van der Vaart :arrow: 22 millió
David Silva :arrow: 38 millió

Ez így 145 millió € viszont, ha Piqué jön akkor csak 135, valamint ha nem veszünk jobb oldali tartalék védőt és cserekapust (amire valljuk be azért kicsi az esély, csak én szeretném) akkor "csak" 117 millió €-ba kerülnének az igazolások. A játékos eladásokból befolyó összeget is beleszámolva: Deco - kb. 14 millió, Ronnie végül kb. 25-28 millió, Zambrotta 7 millió, Guddy 5 millió, Marquez 12 millió. Ez így 63 millió €. Ha ezt az összeget levonjuk a 117 millióból akkor végülis kiadásnak kijön 54 millió €!!!

Igazság szerint el tudnám képzelni a keretet még Jorquérával is, valamint úgy, hogy ne legyen Alvésnek állandó tartalékja (végül is Puyol és Coloccini is tudná helyettesíteni) így a 117 millából levonva a bevételeket a játékoseladásokból, a 54 millió talán reális lenne, persze ha ennyiért meg tudnánk venni, illetve ennyiért el is adni ezeket a játékosokat.

Nagy kérdés még Eto'o. Semmiképpen nem adnám el, a világ egyik legjobb csatára!!! De HA Ő önszántából menni akar, akkor sajnos nem lehetne mit tenni. Ezek szerintem még csak pletykák az ő távozásáról és nem is szeretném ha igazak lennének. De HA mégis távozna akkor 1. számú jelöltem, a más sokszor felmerült Karim Benzema. Amúgy ha nem távozik se Henry, se Eto'o akkor szóba nem kerülne nálam sem. Remélem maradnak...

Na ez egy "kicsit" hosszú lett, ezt tervezgetem már hetek óta, ezt már nem egy papíron "lejátszottam" ezt a metódust, számolással, érveléssel. Most megtettem fórumon is.

Köszönöm, hogy elolvastad...van mit! :D

U.I.: Kb. olyan 10:30 körül kezdtem el írni, csakhát munkába vagyok! :D
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Fluwy
Barça B

2008.05.15. 12:09:08

Ha már Eto'o megy...akkor én Berbatovot szívesen látnám. Technikás, játsza a focit, nagyon jol érkezik és lö messziröl. Érett játékos! Benzema se lenne rossz itt igazán nagy játékossá válhat! Kérdés h mennyi idő alatt épülne be.. Sztem Berbatov gyorsabban. Egy angol bajnokságból biztos!
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2008.05.15. 12:03:38

albicelesteX vagy más argentin fan leírná a véleményét Palacioról mint játékosról? Hallani hallottam róla, de annyira nem tom hova tenni játék tudásban. Van az oldalon pár argentin fan, ti csak jobban ismeritek. :)
albicelesteX
A Vadász

2008.05.15. 11:58:34

Miért velük hogy jártunk???
Kép
Xavinho
Capitá del Barça

2008.05.15. 11:56:57

csaba86 írta:http://www.mno.hu/portal/560434

Remélem,h kacsa,m kb úgy járnánk vele,mint Riquelmével v Quaresmával,v rosszabbul.
albicelesteX
A Vadász

2008.05.15. 11:55:59

Vannak még olyan emberek akik minden nap leírnak ide vagy 500 különféle felállást az éppen friss szennylapok pletykáiból!!Csak néha hallgathatnának a józan eszükre!
Kép
Xavinho
Capitá del Barça

2008.05.15. 11:54:51

Szerintem R10,Zambrotta meg egy kis zsé( 10milla) megérné Kaka-t, ő játszhatna R10 helyén, Decot meg visszaküldenénk a Porto-ba, így csak Alvesre kellene költeni ( bár sztem Lahm jobb lenne,m ő ingyen jöhetne asszem),aki Deco árából meg jól kijönne.
szal akkor ,ha Álvesbe fektetnénk,akkor 25-öt kéne kiadni,ami lehet kevesebb is,m a kis csicskákat,mint pl.: Ezqu,Gudda meg Oleguer eladnánk.És még vehetnénk egy középső védőt,de sztem Márquez nem rossz.
4-4-2-ben a csapat:
VV-Alves,Puyol,Milito(Márquez,amig Milito sérült),Abidal-Kaka,Toure,Xavi,Messi-Henry,Eto'o
4-3-3-ban a csapat: VV-Alves,Puyol,Milito(Márquez),Abidal-Iniesta,Toure,Xavi-Kaka,Eto'o,Messi
Sztem ez nem lenne rossz, Kaka meg Xavi sztem az irányítást megoldanák.
csaba86
Barça B

2008.05.15. 11:41:19

http://www.mno.hu/portal/560434

Mosquito

2008.05.15. 11:19:19

chrisnagy13 írta:Kaká-nak Deco posztján kéne megállnia a helyét. Szerintem ez az ajánlat elég korrekt a brazilért, mivel Roninak vége, Deco meg ha mégegyszer születne akkor se lenne olyan játékos, mint Kaká.
Zambrottát meg kicsit sajnálom, hogy elmegy.

Ne feledjük a Kaká a világ 2. legjobb játékosa! Remélem a nyár végén már Barcelónában fog lakni. :wink:
Persze, hogy nem lenne olyan játékos, mert teljesen más. Deco jobb irányító és jobban védekezik, a többiben viszont Kaka a jobb. :)
Lehet régebben egy rövid időszakig a 2. legjobb volt, de ilyenen már sok játékos átesett. :D
norbert55
Entrenador del Barça

2008.05.15. 11:13:44

Az lehet h nem jön(sőt) de reménykedni lehet.Am abból az 50 millából Alves,Keita+Piqué jöhetne max.Mind1.Majd a vezetőség megoldja.
chrisnagy13
Jugador del Barça

2008.05.15. 11:12:20

Kaká-nak Deco posztján kéne megállnia a helyét. Szerintem ez az ajánlat elég korrekt a brazilért, mivel Roninak vége, Deco meg ha mégegyszer születne akkor se lenne olyan játékos, mint Kaká.
Zambrottát meg kicsit sajnálom, hogy elmegy.

Ne feledjük a Kaká a világ 2. legjobb játékosa! Remélem a nyár végén már Barcelónában fog lakni. :wink:
Mosquito

2008.05.15. 11:10:51

norbert55 írta:Sztem meg Kaká simán megálná a helyét Ronnie posztján.
Ez odáig rendben is van, de R10 helyére 20m alatt is tudunk hozni valakit. Ráadásul ez még 2 másik posztba is kerülne nekünk, ahova szintén igazolnunk kell majd.
R10+Deco+Zambi árából kijönne Alves+valaki középre vagy szélre a brazil helyére és még vennénk valakit a hiányzó posztra. Viszont, ha a 3 játékost odaadjuk -ami még lehet kevés és pénz is kell még- akkor kapunk 1-et és a másik 2 posztra zsebből kell kifizetni még 40-50millát.
Kaka leigazolásával ismét ott tartanánk ahol eddig, hiszen ő is egy sztár játékos. Mivel lenne jobb a morál? Mennyivel kevesebbet szállna ránk a sajtó? Mi a garancia, hogy nem sérül le hónapokra és akkor ez megint egy oltári nagy kidobott pénz?
Mindegy, úgy is a vezetőség fog dönteni. Én mindenesetre nem örülök, egyáltalán. Eto'o eladása meg aztán végképp betenné a kaput nálam. :(

szerk: as szerint Palaciot leigazltuk? :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mosquito 2008.05.15. 11:15:29-kor.
norbert55
Entrenador del Barça

2008.05.15. 10:54:15

Sztem meg Kaká simán megálná a helyét Ronnie posztján.Erre leszek kíváncsi h ha a Milan csak UEFA-kupázik ak h rendezik a sztárok sorsát.

Új csapatot fog építeni a Milan lehet h ennek Kaká is áldozata lesz.Hát ha a Milánhoz menne Sheva,Ronnie,Drogba lehet h Kaká is távozik.Remélem jöhet majd hozzánk.
Mosquito

2008.05.15. 10:49:56

Bodi írta:Én nem nagyon hiszek ebben a Kaká ügyben!
Gondoljatok bele,a Real 80-at is adna nekik Kakáért,a Milan 40-ért megvehetné tőlünk Ronaldinhot és Zambrottát és még 40 marad nekik.

Viszont nekünk még úgy is megérné,ha adnánk Decot,Ronaldinhot,Zambrottát plusz 20 millát,rájuk már úgy sincs szüksége a csapatnak,Kaká személyében viszont kapnánk egy vezéregyéniséget.
Azért nem lenne semmi,ha a jobb oldalon Messi+Alves rohamozna,középen meg ott lenne Kaká.
A milán sokkal jobban járna ezzel az üzlettel, mint mi.
Kaka jelenleg alig van jobb formában, mint a portugál vagy a brazil akik ha ismét belelendülnek(amire azért bőven van esély) egyenként vannak olyan klasszisok, mint Kaka. És akkor még adjunk egy nagyon jó védőt is hozzá, meg még nem kevés casht is. Hát a **** túrót! Én a brazilt egyébként is inkább Xavi helyén tudom elképzelni, mert irányítóban nekem(hangsúlyzom: nekem) kevésnek tűnik. De igazán nem is értem, miért akarunk belemenni egy ilyen költséges üzletbe. A játékosainkat egyenként eladva, a legrosszabb esetben is 50 körül kapnánk és ez már magában is sok -nem beszélve a plusz pénzről- bármelyik játékosért! Eddig nem költöttünk ennyit egy játékosra sem és nagyon remélem ezután sem fogunk!
norbert55
Entrenador del Barça

2008.05.15. 10:42:47

Ha nem jön össze ez a Kaká ügy akk Mancini vagy Silva várható.

Ki hitte volna h nagyobb lesz a valószínűsége h Henry marad, Eto'o meg megy.Benzemáért most mennyit kérnek?
André T.
Jugador del Barça

2008.05.15. 10:25:52

Az eszem megáll!!!! még az hiányzik hogy Trezeguet és Eto csere legyen!!!
ezektől mondjuk mindenkitelik én most nem azért de Trezeguet már kb.
30 amig Eto pedig csak 27 vagy 28.Nem hiszem hogy visszafelekénne fejlő
dnünk amikor olyan fiatalsztárcsatárok vannak a piacon mint Benzema,Ag
üero....szóval nem is értem a vezetőket.
robben
Jugador del Barça

2008.05.15. 10:25:37

Galliani inkább azon röhögjön, hogy még a 4-ik hely sem lesz meg a Milánnak.Kéne nekik a fél Barca apró pénzért, nagy lófa..t.Ha kell valami, akkor ide Kakát, v. a nagy summát, különben...
Bodi
Director del Fútbol

2008.05.15. 10:24:24

Én nem nagyon hiszek ebben a Kaká ügyben!
Gondoljatok bele,a Real 80-at is adna nekik Kakáért,a Milan 40-ért megvehetné tőlünk Ronaldinhot és Zambrottát és még 40 marad nekik.

Viszont nekünk még úgy is megérné,ha adnánk Decot,Ronaldinhot,Zambrottát plusz 20 millát,rájuk már úgy sincs szüksége a csapatnak,Kaká személyében viszont kapnánk egy vezéregyéniséget.
Azért nem lenne semmi,ha a jobb oldalon Messi+Alves rohamozna,középen meg ott lenne Kaká.

Csatárügyben nemtom mi lesz,én semmiképp nem szeretném,ha eladnánk Eto'o-t,Benzema tuti nem üti meg a szintjét.Lőtt 19 gólt a francia bajnokságban,de azért az nem a spanyol liga.
Eto'o statisztikái a legjobbak Európában,nem szabad eladni!

Remélem a vezetőség nem csak ígérget és tényleg meglesz a teljes átalakítás,nagy nevek távoznak,nagy neveknek kell érkezni.
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2008.05.15. 10:22:40

Galliani most röhögte ki a feltevést. Kaka ügy pont.
Eto'o távozására nagy esély van. Nem örülök neki.
Viszont aki pótolhatja az közel sem Palacio, ő cserecsatárnak jöhet. Benzemát sokan alulértékelik. Nem csak a góljait kell nézni, hanem eleve a mozgását, a dinamikáját. Mindene megvan hogy a világ legjobb csatára legyen, fizikailag, technikailag, gyorsaságilag a tökéletes csatár prototípusa. Ha Eto'o elmegy, akkor minden pénzt megér.
Villa is nagyon jó, de ő sztem a Madridba fog kikötni.
Huntelaar még egy érdekes gyerek, aki azért nagyon szórja a gólokat, tény hogy hollandban, de Romario és Ronaldo is mintha onnan jött volna, és láthatjuk mi lett belőlük. De Benzemát inkább favorizálnám.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cooltiszo 2008.05.15. 10:28:59-kor.
norbert55
Entrenador del Barça

2008.05.15. 10:01:46

Tök8 h mennyiért az a lényeg h itt lesz! :D

Am mivel Galiani nagy Ronaldinho párti+Zambrotta olasz és kellene az elnöknek sztem ha lóvé nélkül még Deco is ottlenne akk alaposan megfontolná.Kizártnak hangzik de eggyáltalán nem biztos h nem sikerül.Ez nem olyan mint C.ronie vagy Messi.Hisz a Milan csak UEFA kupázik(valószínű).Szal szurkoljunk a Fiorentinának az uccsó forduóban.
noname
Llegenda del Barça

2008.05.15. 09:55:57

djtrack írta:1misiért vették meg Piquet csak hogy kötöszködjek:D
Én valahogy jobban hiszek az elmundonak meg a transfermarktnak mint neked. :wink:
A Fifa egy szégyen
Barcaforever
Director del Fútbol

2008.05.15. 09:55:48

Én meg nagyon remélem, h nem megy madridba Villa,Sokkal nagyobb játékos, mint amennyit mutatott.Hozzáillő csapattársakkal, simán gólkirály lenne.
Kép
Mosquito

2008.05.15. 09:53:25

Remélem Villa madridba megy. Bár kedvelem, nem tartom akkora játékosnak. Sőt még elég motiváltnak sem tartom. Egyidős Eto'o-val, de még mindig a valenciaban szenved. Tipikus spanyol aki megelégszik a középszerrel és ilyenből már van elég a csapatban. Azok a klubok akik tele vannak hazai játékosokkal sose viszik sokra, ahogy a válogatott se.
Lezárt