2008.05.08. 17:21:50
Mivel fél 10 magasságában lefeküdtem tegnap este, ezért nem láttam a meccset. Hálát adok ezért az égnek!
A meccsről nem is írnék semmit, mert nem érdemel egyetlen szót sem.
A gyalázat olyan méretű, amit ép ésszel felfogni nem lehet, elfogadni pedig képtelenség.
A szezonról, és a vezetőség teljes alkalmatlanságáról, szakmai dilettantizmusáról írnék inkább.
Előbb a vezetőség.
Egy nagy rakás végbéltermék, Laportával az élen. Amit az elmúlt másfél-két évben művelt, az még Joan Gaspart elnöki tevékenységét is alulmúlja. Txiki Beguiristáin pedig nem is tudom mit csinál a klubnál. Jó, mindig új öltöny, és új nyakkelndő van rajta, de tudatosságot nem vélek felfedezni benne. Akkor tennének jót a klubbal, ha Frankkel karöltve távoznának, de még magukkal vinnék Ferran Sorianót, és utat engednének Sandro Rossell-nek.
A csapat.
Az idei hozzáállása a meccsek 90%-hoz elfogadhatatlan és kritikán aluli volt. Egymást követték a színvonaltalan, elképzelés nélküli meccsek, amiket kész büntetés volt végignézni. Nem, nem vártam én minden meccsen sziporkát, de hogy az 58 meccsből csak 10-12 legyen élvezhető, további 15 közepes, a többi pedig selejtes. Elgondolkodtató.
A játékosok hozzáállásáűt büntetés nélkül nem szabadna hagyni. Egy Barca mez kötelez. Kötelez a tisztességes, becsületes játékra, hogy minden meccsen megszakadjunk, hogy minden meccsen beleadjunk apait-anyait. Ezt VV-en, Puyolon, Xavin, Iniestán, Leo Messin, Bojanon, Touré-n és Militón láttam végig a szezonban. A többieknek voltak jó periódusaik, és voltak gyenge mutatványuk. És vannak a teljességgel értékelhetetlenek: Guddy, Ezquerro, Edmilson, Sylvinho, Deco.
Sajnos, a csapatot és az edzői stábot tavaly nyáron fel kellett volna forgatni. Nem tették, így megajándékoztak minket az idei értékelhetetlen, teljes kudarccal végződött szezonnal. Teljes bukás, teljes csőd - eredményesség szempontjából. És most a harmadik helyért is harcolnunk kell, bár az vszl. meglesz.
Teljes nagytakarítás kell nyáron, minden szinten. Beguiristáint is elküldeném, kamatoztassa másutt felkészületlenségét. A Rijkaard-Neeskens-Eusebio hármas is mehet. Helyére edző kell, tapasztalt, felkészült, karakán. Tehát, nem feltétlenül Guardiola. A játékoskeretet is fel kell frissíteni. Az elképzeléseimet az igazolások topic-ban oár napja kifejtettem.
Még egy ilyen idény nem ismételhető meg, akkor fejek fognak hullani.
Azonban továbbra is, kitartva, éghetetlenül:
FORCA BARCA!
CATALUNYA, TRIOMFANT!