kosarlabda az Index MNK topikban írta:Néha szoktam olvasni a fórumot, de hozzá még nem szóltam.
Bevallom a másik oldalon állok, azaz jv. vagyok.
Most nem tudom megállni hozzászólás nélkül.
Szerintem nagyon rossz irányba mennek a dolgok.
Most éppen dr Vígh vonul vissza, pedig Ő az egyik legjobb (szerintetek sem a legrosszabb). A vége az lesz, hogy aki nem függ sem anyagilag sem pszichikálisan a játékvezetéstől az mind visszavonul és maradnak azok akik rászorulnak. Az utánpótlás nagy részének, még a "B" csoportos meccsek is komoly kihívást jelentenek. Persze jöhetnek a külföldi jv-k, de Ők sem jobbak (lásd női euroliga) és legalább 2x annyiba kerülnek. A csapatok a mostani jv díjakat sem akarták elfogadni, mert sokallták.
(Olvasom, hogy eltúlozta dr Vígh a dolgot. Gondoljatok bele, hogy több százan anyázzák, köpködik, fenyegetik, néhányan bántalmazzák, órákig nem tudja elhagyni a csarnokot és erre ráment a napja, ahelyett, hogy otthon lenne a családjával. Hát nem tudom...)
más
Szerintetek miért lenne elfogult egy jv. bármelyik irányba is? Pénzt kap? Akkor a Ti csapatotok is néha fizet?!
Belső körökben köztudott, hogy nem "bírót" kell megvenni, hanem az ellenfelet. Az alapszakaszban általában megy simán megegyezéssel, adok - kapok formájában. A rájátszásban (meg ha nem megy a megállapodás) pedig játékost v. játékosokat kell megvenni. Ezt rendszerint a légiósok lerendezik egymás közt, ők általában úgy sincsenek már itt jövőre.
Jv.-t megvenni veszélyes lenne, mert bármikor, akár évek múlva is visszaüthet. Egy- két közszájon forgó történet is azon alapul, hogy vmelyik csapat képviselő elment máshova és utána teliszájjal terjesztette, hogy hogy vették meg XY-t. Ezzel együtt összesen néhány sztori van az elmúlt 10 évben.
Sajnos úgy érzem, hogy egyre kevesebb az olyan vesztett meccs ahol ne a jv. tehetne róla, tudom ez valahol természetes, mert ez a legegyszerűbb magyarázat, de nincs semmi következmény. Ha belegondoltok a Váradis eset óta egy végrehajtott büntetés sincs.
Várom a mostani döntést, de az se lepne meg, ha újrajátszást rendelnének el.
További sportszerű szurkolást!