grecki írta:
Szerintem ez azért nem jó példa, mert a
Dream Team korában korántsem volt akkora szerepe a szélsőhátvédeknek. Mára szerintem az egyik legfontosabb poszt a vkp mellett, mert védekezésben és támadásban egyaránt hatalmas mezőnymunka és felelősség hárul rájuk. Nélkülük nincs védekezés, könnyedén a védelem mögé lehet kerülni, nélkülük nincs támadás, mert hiányukban sokkal nehezebb megbontani az ellenfél falát.
A 2006-os csapat pedig azért nem jó példa, mert az a csapat a játék minden elemében a mezőny fölé kerekedett, letámadott, labdát szerzett, gyors, pontos, egyérintős játékkal nyertük meg a meccseket. Nem annyira támaszkodtunk a szélekre.
Most ugyanakkor az akkori játékból szinte semmi nem maradt meg, csupán a labdatartás és a rengeteg tökölődés. Most nincs Giuly-nk sem, aki egyedüliként meghúzta (rendszeresen) a széleket, igaz gyenge hatásfokkal. Ennek a bandának szerintem mindennél jobban szüksége van egy "Cafú utódra".
Másként látjuk a dolgokat. Sztem ez a csapat nem alkalmas a klasszikus széljátékra, arra kellene erős középcsatár(ok), jelenleg ilyenünk nincs, de attól még le nem cserélném Eto'ot. Nyílván nem csak beadás-fejelésből áll a széljáték, de fontos eleme. Alves mindenképp tökéletes lenne nekünk, ha nem állna előtte egy Messi, aki a szélsőhátvéd dolgát lekorlátozza arra hogy spinteljen a jobban, és ha nem sikerült az 5 csel akkor megkapja a lasztit. Alves hatalmas egyéniség is, aki nem férne meg Messivel egy oldalon sztem.
Itt jön képbe az, hogy mi van ha taktikát váltunk, és megszűnik a szélsőtámadók posztja, helyette, lesz egy visszavont szabad mozgású Messi, előttük két klasszikus csatár. (Viszont ekkor nem tudom, hogy férne megy egy igazi irányító még Messi mögött, gyakorlatilag zéró területtel, márpedig sztem mindenképp szükség van egy igazi játékmesterre, nagyon kétséges hogy Messi tudná még mozgatni az egész csapatot.) Ekkor lenne reális értéke Alvesnek, aki bejátszaná az egész jobb oldalt, balt meg bevállalná Abi. Nem rossz taktika, tény, sokat gondolkodtam azon, hogy talán egy ilyen felállás jelenthetne igazi forradalmat a csapatjátékon( a játékoscserék után természetesen).
Ettől függetlenül Lahmot én nagyon jó kis játékosnak tartom, aki a jelenlegi taktikába jobban beleillene mint Alves, viszont a másikban se lenne kutyütő.