grecki írta:Nem mondtam, hogy formába fog lendülni.
De megvan rá az esély. Szerintem akik két éve tartó hullámvölgyről beszélnek, azok nem teljesen korrektek. Tény, sokkal visszafogottabb volt. De rúgott huszoniksz gólt. A szabadrúgást és a tizenegyest is be kell rúgni. CR is rúgja minda kettőt, mégse hallom, hogy, ja úgy könnyű Geaorge Best rekordját megdönteni. Nem kell kioktatni, előre szólok, tisztában vagyok vele, hogy alig szerzett akciógólt, de még abban az állapotában is mozgatórugója volt a csapatának.
Hiszem azt, hogy jön egy új edző. (Guardiolát bár imádom, nem érzem úgy, hogy képes lenne megbírkózni egy ekkora feladattal.) Szóval bízok benne - és ebben lehet némi naivitás is -, hogy bőven megvan az esély arra, hogy formába lendüljön. Nem azt mondom, hogy így lesz, mert nem Delphoiban cseperedtem...
Nyilván nem akar még visszavonulni, nyilván nem ilyen módon szeretné eltölteni ezt a pár évét a profi labdarúgásban. Ha ebben partner lenne egy új edző, egy elnök, a társak és a szurkolók, akkor összejöhet neki.
a véleményed korrekt, de egyáltalán nem értek/érzek egyet vele.
ha nem így akar visszavonulni, miért nem veszi komolyabban?
nézd, ő nem tudatos profi szerintem. a brazilok ilyenek, nagy gyerekek. ronaldo sem lett sosem a régi. vajon miért? persze durva, hogy a szükséges gólmennyiséget így is meglőtte ő is, ahogy ronaldinho is, de ez csak a zsenialitásuk bizonyítéka.
lehet hülyeség, amit mondok, de a gólok nálam nem kompenzálják azt a számtalan negatívumot, ami egy rossz ronaldinhoval jár.
és hiába előzted meg, akkor is muszáj leírni: akciógólt elvétve lő csak. az igazán nagy probléma azonban nem is ez, hanem az, hogy nem is próbálkozik szinte. jó, itt-ott befigyel egy gyönyörű fejes, vagy ollózás, de
abszolút nem érdekli már a góllövés. ha szabadot, vagy 11est lőhet, azt komolyan veszi, mert ünnepeltetni azért szereti magát, de már nincs kedve rágyorsítani a védelemre, meg kapurafordulni.
így senki sem lehet jó támadó. ebből a motiválatlanságból fakad, hogy fizikailag is leépült. ha akarná, sem tudná már megcsinálni a cseleket.
innen felállni baromi nehéz lesz. először a motivációját kéne újra megtalálni, de az 1-2 jó meccs csak arra enged következtetni, hogy talán valami apró kis szikra még parázslik benne. ezután rohadt komolyan kellene edzenie. olyan elsöprő céltudat, ambíció, akarat, és erő kellene ahhoz, hogy a régi fényéből visszaszerezzen valamit, amit egész egyszerűen nem érzek benne, nem tudok érezni. mondom: egy brazil, egy nagy gyerek.
ezek meg az én érveim arra, hogy miért nem fog soha formába lendülni.