Slither írta:mrmanus írta:Slither írta:Annyira nem durva a VIK. Simán belefér egy kis lustulás. A legnagyobb hátrány hogy alig vannak csajok.

az egész bme alig vannak, csak nálunk a GTK-n

Hát én már annak is őrülnék, ha olyan csajarány lenne itt, mint az építészeknél vagy a vegyészeknél.

Nekem volt már olyan, hogy egyedüli fiú voltam az előadáson 50 lányra egy francia szakos kurzuson az eltén.
Varga Tamás bejegyzéséhez szeretném hozzáfűzni a saját meglátásaimat a választással kapcsolatban:
Az egyetemre jelentkezőknek azt tanácsolom, hogy nézzék meg a tanegységlistákat az interneten, hogy ne érje őket csalódás. Ezzel sok mindent fel lehet mérni, iskolák között dönthet, elvégre nem ugyanazt tanítják, és nem a név miatt kéne elmenni valahová, hanem azért amit tanít. Szerintem.
Én rengeteg csalódott emberrel találkozom angol szakon, mert a többség úgy jött ide, hogy tökéletesíti majd a nyelvtudását, de alapvetően nem erről szól egy nyelvszak. Hacsak nem akartok tanárok, nyelvészek, irodalmárok, vagy történészek lenni, máshova jelentkezzetek.
Varga Tamással nem értek egyet azzal kapcsolatban, hogy egy egyetem mindenképpen jobb mint egy főiskola. Sokszor csak az a lényeg, hogy legyen egy felsőfukú végzettség, és onnantól nem biztos, hogy az iskola számít. Persze ez szakirányonként, iskolánként változhat, egy BME-nek azért nagy rangja van, és el tudom képzelni, hogy tényleg többet ad, mint egy másik hasonló iskola.
Középiskola:
Ha főiskolára akartok járni, akkor kéttannyelvű, vagy valami erős gimnázium. Mindenképpen érdemes jól meggondolni a választást, mert nem mindegy milyen tanárok vannak, és hogy milyen a többi tanuló. Azért nem javaslom a technikumot a főiskolára jelentkezőknek, mert az ottani diákokat abszolút nem érdekli a tanulás, és ezzel nagyon visszahúzhatják az embert. Esetleg még egy neves szakközépiskola jöhet szóba, ha tudjátok mit szeretnétek.
Ha csak egy középfokú végzettség és egy szakma a cél, akkor jó lehet a technikum, vagy szakközép.