el fuero írta: ezt nem tom,hogy mit takar, kisvak-nagyvak...
Hát igen, ez szokta az első bökkenőt jelenteni.
Egyszer nagyon régen történt az, hogy...
Szóval, van az osztó, tőle balra van a kisvak, és az ő balján ül a nagyvak. A kisvak általlában a nagyvak kétszerese. A nagyvak pedig megegyezik a kezdő téttel, ha valaki be akar szállni az adott játékba minimum ennyit kell betennie, persze lehet emelni is.
Az egész tulajdonképpen amiatt van, hogy a játékban folyamatos legyen a pénzmozgás, hiszen ha mindenkinek rossz lapja van, és nem lenne kezdő tét, akkor senki nem adná meg, így viszont egy embernek kötelező megadnia(még látatlanban az osztás előtt), egy másiknak pedig enenk a felét, így azért meggondolja az ember, hogy eldobja-e a lapját, ha már úgyis van benn valamennyi pénze.
Chris0527 írta:azt furcsálom h pont ezzel kapcsolatban említetet meg mert ilyenröl nem olvastam itt legalábbis nem ilyenn konkrétan..
Ha jól emlékszem Homér írt egy ilyen blogot, azért jellemző, hogy egy ilyen találgatást emel ki, igaz ennek van bulvár szaga erről lehet sokat beszélni, a tények nem is olyan érdekesek.
Én személy szerint rühellem azt az embert, igaz őt valaki vagy szereti vagy utálja, olyan emberrel még nem találkoztam, akinek semleges lett volna.