Barça Igazolások 2007-08

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
dickricsi
Capitá del Barça

2007.12.19. 13:51:48

A Valencia szabadlistára tette a hentes és mészáros Albélát. Sztem, ha sikerül Edmilson-tól megszabadulni, Touré mellé jó kiegészítő lehetne. És, ha meg akarnak szabadulni tőle (bár a nyáron hosszabbított szerződést) talán nem kéne olyan sokat kiperkálni érte. Olvastam a Juve érdeklődéséről iránta, de sztem inkább maradna Spanyolo-ban az öreg romboló.
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.12.19. 13:46:39

Capon írta:
gekkodan írta:
Fernando írta:Milyen megváltozott FIFA szabályzat?
Van egy olyan szabályzat, ami szerint ha egy játékos elég régóta van egy csapatnál, ami azt hiszem 5 év, de ne vessetek meg ha tévedek, akkor ha 2 év van hátra a szerződéséből, akkor egy 14-15millio euros kivásárlással a játékos kérheti a távozását. Ez volt a helyzet nyáron Frank Lampardnál is. És ezért mondta ma Laporta, hogy nem kizárt a hosszabbítás, egy kitolt szerződéssel át lehet hidalni.
Ez így van. de talán nem is kell 5 évnek eltelnie, én 3 ra emlékszem.
3 évnek kell eltelnie, max 2 év lehet hátra a szerződéséből. (tehát minimum 5 évre kötött szerződések esetén). Egyetlen kivétel van, ha a játékos időközben szerződést hosszabbított / változtatott a klubbal, s megvan a 3 éve.

Ez esetben a hátralévő szerződésében garantált fizetést kell megtérítenie a vevőnek. Évek óta megvan a szabály, eddig úgy tudom még senki nem élt vele.

Gyakorlatban úgy oldható meg, hogy nem a vevő veszi meg ilyen kivásárlási áron a játékost (ez azért nagy kitolás lenne), hanem a játékos kivásárolja magát a szerződéséből valamilyen nyomós vagy legalábbis jól hangzó indokkal. Ezután persze az új klub aláírási díjként kifizetheti neki a pénzt, ergo megveheti.
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
LG
Az Év fórumozója 2016

2007.12.19. 13:32:23

Az, hogy hasszonnal, az azt jelenti ugye, h drágábban mint megvettük. Az, hogy jo áron, az meg azt, h reális, vagy annál nagyobb összeget kapunk a játékosunkért. És ilyen mostanában nem nagyon volt. Ráadásul amiket irtál, nagy része nem mostanában volt :)
De ez azért van, mert mostanában csak olyan játékosokat adtunk el, akikre semmi szükségünk nem volt, igy többet ért, h kevesebb zsetonért mentek, minthogy itt maradjanak, és a zsemmiért kapják a nagy fizetést.
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2007.12.19. 12:48:31

Barcaforever írta:Ez a szabály.... :roll:

Most gondolkozok, őszintén, volt már nekünk egy játékosunk, akit jó áron adtunk el? :oops:
Stoichkov, Ronaldo, de la Pena, Giovanni, figo, Luis Garcia, Bommel mind mind haszonnal lettek eladva.
Kis gyúnnyal akár még Mottat is idevehetjük. :D
Kép
Barcaforever
Director del Fútbol

2007.12.19. 12:36:07

Ez a szabály.... :roll:

Most gondolkozok, őszintén, volt már nekünk egy játékosunk, akit jó áron adtunk el? :oops:
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2007.12.19. 12:09:35

gekkodan írta:
Van egy olyan szabályzat, ami szerint ha egy játékos elég régóta van egy csapatnál, ami azt hiszem 5 év, de ne vessetek meg ha tévedek, akkor ha 2 év van hátra a szerződéséből, akkor egy 14-15millio euros kivásárlással a játékos kérheti a távozását. Ez volt a helyzet nyáron Frank Lampardnál is. És ezért mondta ma Laporta, hogy nem kizárt a hosszabbítás, egy kitolt szerződéssel át lehet hidalni.
Ez így van. de talán nem is kell 5 évnek eltelnie, én 3 ra emlékszem.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
merx
Capitá del Barça

2007.12.19. 10:46:08

http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=163954&

remélem ezzel nem a real figyelmét akarja felkelteni :? :roll:
(bocs, rossz topicba raktam , nézzétek el)
Kép
gekkodan
Director del Fútbol

2007.12.10. 20:43:40

Fernando
Llegenda del Barça

2007.12.10. 20:41:04

Milyen megváltozott FIFA szabályzat?
Atesz
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2007.12.10. 20:21:09

LG írta:
varga tamás írta:
Capon írta:Ronaldinho eladását én teljesen elképzelhetetlennek tartom, viszont ha a Barca még akar pénzt csinálni Roniból akkor most télen legkésöbb nyáron kell eladnia. Utána ha ugyan úgy nem javul a játéka akkor már a töredékére visszaesik a piaci értéke.
Szerintem...
A megváltozott FIFA-szabályoknak köszönhetően a nyáron Ronaldinhóért 14-15 millió eurónál többet nem tudnánk kérni. Épp ezért egy élete végéig szóló szerződést kellene vele kötni.
Azt na...akkor még az a kicsi, maradék motivácioja is elszálna. Sztem eleve egy játékossal sem jo tul hosszu szerződést kötni, főleg 25 év felett meg 1átalán nem.

Az viszont tényleg [auto_cenzúra] lenne, ha netán eladják, hogy csak annyi pénzt kapnánk érte...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2007.12.10. 20:12:52

varga tamás írta:
Capon írta:Ronaldinho eladását én teljesen elképzelhetetlennek tartom, viszont ha a Barca még akar pénzt csinálni Roniból akkor most télen legkésöbb nyáron kell eladnia. Utána ha ugyan úgy nem javul a játéka akkor már a töredékére visszaesik a piaci értéke.
Szerintem...
A megváltozott FIFA-szabályoknak köszönhetően a nyáron Ronaldinhóért 14-15 millió eurónál többet nem tudnánk kérni. Épp ezért egy élete végéig szóló szerződést kellene vele kötni.
Azt na...akkor még az a kicsi, maradék motivácioja is elszálna. Sztem eleve egy játékossal sem jo tul hosszu szerződést kötni, főleg 25 év felett meg 1átalán nem.
Varga
Capitá del Barça

2007.12.09. 20:15:33

Nem kell nekünk fabrégas ha már egyszer elment akkor ne vegyük vissza mellesleg szerintem elég középpályásunk van.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.12.09. 20:11:41

Rivaldinho írta:
Messi#19 írta:Sztem el kéne adni ronaldinhot mert néztem egy régebbi meccsét és folyt róla az izzadtság most meg meg sem izzad helyére hoznám ribéry-t fabregas nem kéne mert egy rossz népmuvészeti cserépedény mert egyszer elment már vagy pedig lennon-t hoznám ide mert elég gyors
OFF: B+ rossz ézni amit írsz, tegyél már ki jeleket, vagy valamit, hogy tagold a szöveget, mert alig érthető. Lehet, hogy csak nekem...
Jaja
Amugy meg Lennon sztem nem kell nekünk Ribery-t meg lehetetlen megszerezni!
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2007.12.09. 20:09:57

Messi#19 írta:Sztem el kéne adni ronaldinhot mert néztem egy régebbi meccsét és folyt róla az izzadtság most meg meg sem izzad helyére hoznám ribéry-t fabregas nem kéne mert egy rossz népmuvészeti cserépedény mert egyszer elment már vagy pedig lennon-t hoznám ide mert elég gyors
OFF: B+ rossz ézni amit írsz, tegyél már ki jeleket, vagy valamit, hogy tagold a szöveget, mert alig érthető. Lehet, hogy csak nekem...
Messi#19
Barça C

2007.12.09. 20:03:10

Sztem el kéne adni ronaldinhot mert néztem egy régebbi meccsét és folyt róla az izzadtság most meg meg sem izzad helyére hoznám ribéry-t fabregas nem kéne mert egy rossz népművészeti cserépedény mert egyszer elment már vagy pedig lennon-t hoznám ide mert elég gyors
Leomessi
Lionel85
Llegenda del Barça

2007.12.09. 19:37:25

Én úgy látom a dolgot, hogy csak most nincs formában Zambrotta, de tavaly pl. voltak jó időszakai, vagy előtte is, én nem mondanám olyan gyengének a Barcelonában nyújtott teljesítményét. Egyébként is bízik benne Frank, azért nem igazoltak a nyáron cseréjének jobbhátvédet, mert úgy gondolta a holland hogy biztos ember lesz a jobb oldalt. Más kérdés, hogy idén amikor szerepet kapott, nem teljesített jól. De bízni kell, bízni ahogy Ronaldinhóban is és nem rögtön elküldeni őket. Persze ez könnyebb, de nem feltétlen hasznosabb.
Kép
Kép
Kép
dickricsi
Capitá del Barça

2007.12.09. 17:08:37

Pontosan erre gondoltam én is: le kéne tárgyalni vele (mégha el is akarják adni) hogy kötnek vele egy 2014-ig szóló szerződést pont azért, hogy megnövelt értéken lehessen eladni, (akár az orosz fehérgalléros bűnöző, akár az olasz akarja megvenni) így a bátyja Roberto Assis is többet kasszírozhatna az üzleten. Ezzel mind a csapat, mind Ronnie nyerhetne.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.09. 17:03:09

Szerintem...
Kép
knor
Jugador del Barça

2007.12.09. 16:52:53

Kerlont kéne megvenni,már most!
norbert55
Entrenador del Barça

2007.12.09. 16:34:58

Egyenként elemezem a posztokat:
Védelem:Zambrottának és Thuramnak távoznia kell.
Lahm szerintem marad a Bayern-ben ezér a leromló Sevillából Alves-t kéne megszerezni.
Középpálya:Edmilsonnak távoznia kellene.Fabregast leigazolni.
Csatársor:Ronaldinho-nak távoznia kellenne a nyáron ahogy Gudy-nak és Ezquerro-nak is.

Ronaldinho helyén tudna játszani Iniesta és az ő helyén Fabregas.
Capon
Llegenda del Barça

2007.12.09. 16:23:52

Ronaldinho eladását én teljesen elképzelhetetlennek tartom, viszont ha a Barca még akar pénzt csinálni Roniból akkor most télen legkésöbb nyáron kell eladnia. Utána ha ugyan úgy nem javul a játéka akkor már a töredékére visszaesik a piaci értéke.
Szerintem...
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Haider
Barça B
Kapcsolat:

2007.12.09. 16:00:25

Szerintem Marquez-nek és Oleuger-nek mennie kellene és még középre Fabregast kellene átigazolni
Hajrá Barca!!!!!!!!!!!!!!

http://www.travian.hu/?uc=hu8_38608
gojo
Barça B

2007.12.09. 15:13:52

azért így elég nehéz bármit is mondani... :D én hivatkozom a tényekre ti pedig folyamat azt sulykoljátok, hogy "de mi van ha majd menni fog nekik?"

nos evvel nem tudok mit kezdeni. sem zambrotta sem ronni nem ebben az évben érkezett. volt idejük beilleszkedni...azt hiszem... nem nagyon értem mire kellene még várni...tavasszal az őszi szezont várjuk, ősszel a tavaszit! :lol: nem unjátok még? zambrottánál ez megy mióta idejött, ronnit meg mindenki tudja...szerintem ezt nagyon kár húzni. valszeg ők is így látják, nem véletlen van ez a sok hír róla. tudom milyen amikor egy olyan csapatban játszol ahol nem szeretsz játszani. nem egy jó dolog. de leginkább nem tesz jót a játékodnak. ez gondolom világos. én ezt érzem mindkét játékosnál. persze raul is feljavult a reálnál, pedig évekig nem ment neki. ha ezt veszem alapul akkor várni is megéri néha. csakhát a kettő között látok némi különbséget.

na mindegy, ez a vita fölösleges. nem ugyanúgy látjuk. van ez így néha. :wink:
edeinho
Jugador del Barça

2007.12.08. 01:09:10

gojo írta:furcsa? mi benne a furcsa? de legyen, kitöröltem...

tudod mi inkább a furcsa? az a furcsa, hogy aki nem játszik jól a barcában az nincs jó formában, de mindenkit megnyugtat, hogy jó formába fog lendülni! na ez a furcsa. ahhoz meg nem kell elnöknek lenni, hogy lásd, hogy zambrotta nem azt nyújtja amit nyújtott előtte. mióta idejött mindenki azt várja, hogy talán majd most...ha játszik egy jobb meccset, ami az ő szintjén a normális lenne, azonnal mindenki naugyemegmondtam szöveggel jön. aztán persze visszaesik megint, akkor meg nembajnincsformában. szerintem ez a félelmetes látásmód. én szeretem zambrottát. éppenséggel talán ki is lehetett venni abból amit írtam. nem akart idejönni, van róla elég pletyka. nyílván nem véletlen, hogy így játszik ahogy. de nem baj, majd belelendül. kérdés, hogy egy ilyen szintű csapatban, mint a barca mennyi időt lehet erre adni egy játékosnak. mondjuk 3 évet? addig meg majd pótoljuk oleguerrel. sima ügy lesz. közben persze ő maga is sokat veszít, hiszen elpazarol néhány évet... érdekes, abidallal, militoval nincsenek ilyen problémák. thuram is sokat játszott és jól olaszországban. nekem éppenséggel ő sem tűnik valami biztos pontnak...persze ő már azért kiöregedőben van, így nem lehet biztosan tudni, hogy miért is. szerencsére a rutinja azért sok bajból kihúzza. de az is lehet, hogy majd belelendül, csak időt kell neki adni. mondjuk akár az ifivel is játszhatnánk...majd belelendülnének azok is. néhány évtized ide vagy oda...
elég érdekesen látod a dolgokat.... Mondjuk tény az h Zambrottának és Ronnienak sem megy. Lehet h jót tennek nekik egy csapatváltás... de lehet az is h elég nekik egy téli pihenő. Amúgy nem tudom h mit kell várni Zambrottától, de én leginkább azt várom h jól védekezzen és ne kapjunk róla gólt,amit sztem mostanában meg is csinált. Más kérdés az h egy ilyen kaliberű játékosnak nem csak a védekezéssel kell foglalkozni. Ja és nem biztos h új csapat kell neki,mert a válogattotban sem megy neki. Tudo m ha 2 összefügg de ha ott jól érzi magát és ugyanazt tudná nyújtani mint a vb-n a barcában meg nem akkor egyértelmű lenne a klubcsere. csak h most a válogattotban sem brillírozik...
gojo
Barça B

2007.12.08. 00:16:37

furcsa? mi benne a furcsa? de legyen, kitöröltem...

tudod mi inkább a furcsa? az a furcsa, hogy aki nem játszik jól a barcában az nincs jó formában, de mindenkit megnyugtat, hogy jó formába fog lendülni! na ez a furcsa. ahhoz meg nem kell elnöknek lenni, hogy lásd, hogy zambrotta nem azt nyújtja amit nyújtott előtte. mióta idejött mindenki azt várja, hogy talán majd most...ha játszik egy jobb meccset, ami az ő szintjén a normális lenne, azonnal mindenki naugyemegmondtam szöveggel jön. aztán persze visszaesik megint, akkor meg nembajnincsformában. szerintem ez a félelmetes látásmód. én szeretem zambrottát. éppenséggel talán ki is lehetett venni abból amit írtam. nem akart idejönni, van róla elég pletyka. nyílván nem véletlen, hogy így játszik ahogy. de nem baj, majd belelendül. kérdés, hogy egy ilyen szintű csapatban, mint a barca mennyi időt lehet erre adni egy játékosnak. mondjuk 3 évet? addig meg majd pótoljuk oleguerrel. sima ügy lesz. közben persze ő maga is sokat veszít, hiszen elpazarol néhány évet... érdekes, abidallal, militoval nincsenek ilyen problémák. thuram is sokat játszott és jól olaszországban. nekem éppenséggel ő sem tűnik valami biztos pontnak...persze ő már azért kiöregedőben van, így nem lehet biztosan tudni, hogy miért is. szerencsére a rutinja azért sok bajból kihúzza. de az is lehet, hogy majd belelendül, csak időt kell neki adni. mondjuk akár az ifivel is játszhatnánk...majd belelendülnének azok is. néhány évtized ide vagy oda...
Lezárt