Frank Rijkaard #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.03. 16:10:05

Rivaldo11 írta:Az eredménycentrikusság nem baj. Kizárja a szép játékot?
Úgy tudom nem. Nekünk összejött 2005-2006-ban...
...és ezt ugyan így lehet vonatkoztatni Lippire. Persze ha szerinted Lippi csak egy falakat állító olasz edző, akkor nincs miről vitatkozni, felesleges...
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.11.03. 15:55:22

Az eredménycentrikusság nem baj. Kizárja a szép játékot?
Úgy tudom nem. Nekünk összejött 2005-2006-ban...
Rivaldo-A Legnagyobb.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.03. 15:11:56

Rivaldo11 írta:Fel is vágnám az ereimet, ha Lippi jönne...nevetséges, nem is értem...
Lippi futballról alkotott filozófiája sehogy sem illeszthető össze a Barcelona hagyományaival. Ezt kellene már megérteni. Miért kell bunkerfutballt játszani az eredményességhez???
Ha már választani kellene, sokkal inkább Mourinho mint Lippi...pedig rühellem a portugált.
Ja igen, úgytudom Mourinho nem az az eredményességre menő edző :roll:
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.11.03. 15:05:55

Fel is vágnám az ereimet, ha Lippi jönne...nevetséges, nem is értem...
Lippi futballról alkotott filozófiája sehogy sem illeszthető össze a Barcelona hagyományaival. Ezt kellene már megérteni. Miért kell bunkerfutballt játszani az eredményességhez???
Ha már választani kellene, sokkal inkább Mourinho mint Lippi...pedig rühellem a portugált.
Rivaldo-A Legnagyobb.
LG
Az Év fórumozója 2016

2007.11.03. 14:45:51

Én nyáron elküdtem volna, de idén eddig ugy ahogy elégedett vagyok vele. A legutobbi pontvesztésről nem tehetett, a játékosaink gyenge napott fogtak ki. Télig mindenképpen várni kell. Én amugy akkor küldeném el, ha nem nyernénk meg az El Classicot.
takivini
Capitá del Barça

2007.11.03. 13:53:01

varga tamás írta: Ötödször pedig: miután frank lemondott, vihetne magával még egy embert - Joant.
Frank és Joan - menjetek, a ti időtök lejárt, önök a leggyengébb láncszemek! Viszlát!
Hát, Rijkaard lemondásával lassan kezdek egyetérteni, de Laporta - neki ugyan miért kéne? Elképesztően sokat tett a csapatért, a klubért, nélküle nem lennénk sehol...
Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.11.03. 13:42:56

Kedves Miklós!
Először is, senki sem bunkó, max túlfűtött izgalmi állapotában, közli: hogy frank TAKARODJ! És ekkor még nagyon finom voltam, és nőies. Az a Foch, amit 2006 augusztusától kénytelenek vagyunk elviselni, az több a sok(k)nál. Tudom, én nem vagyok a legtürelmesebb, de - sajnos - az idő és az eredménytelenség engem igazolt. Frank megújulásra képtelen, felesleges ezt várni, mert úgy járunk vele, mint a sültgalambbal - az se repült még bele senki szájába.
Másodszor: azt mondod, hogy Lippi nem a támadó foci híve, szép játékot ne várjunk tőle. Rendben, legyen igazad. DE! Most se szép játék, se taktika, se eredmény sincsen. Azért ennek hiányában, franket padon tartani dőreség.
Harmadszor: azt mondod, mindenki csak franket találta meg, pedig a játékosok is, és ők is hibásak. Na, persze, de ki az edző, ki dolgozza ki a ataktikát, ki adja az utasításokat? Frank?! Neki kellene, de nem teszi. Taktika nuku, iram sétálgatós, eredmény nulla. Csak áll, és les, mint marha az új kapura.
Negyedszer: José se jó, mert hát akkor a semleges szurkolók elpártolnak. Menjenek, akkor nem igazi drukkerek, csak divatot követnek. José emberileg olyan , amilyen. Nekem sem tetszik, de benne látom a tüzet, az akaratot, a taktikai felkészültséget, a szangvinikusságot. Emberileg én sem szeretem, nem is komálom, de mint edző - jöhetne, nagy nehezen elfogadnám.
Ötödször pedig: miután frank lemondott, vihetne magával még egy embert - Joant.
Frank és Joan - menjetek, a ti időtök lejárt, önök a leggyengébb láncszemek! Viszlát!
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.03. 13:14:44

Slither írta:Lippi nálam a nbr 1. Nekem nagyon bejött az ő Juventus-sza, és igen is tudtak szépen játszani (bár mindenkinek mást jelent a szép). A jó edző a kerethez leginkább passzoló játékot és taktikát alkalmazza, amivel eredményes tud lenni. Capello is ezt tette a Realnál. Hiába volt néhány jó technikás játékosuk, azzal a kerettel a kontrajáték volt a legeredményrevezetőbb. Amíg súlyos eredménykényszer van, addig nem fog egy edző a szépségre menni. :roll:
Kösz, hogy leírtad helyettem :wink:
ert szntem az a marhaság,h ez a keret nem tud nem látványosan játszani,idén is volt rá példa,meg Capello alatt a Real sem favágó skótókból állt,hanem elég technikás ürgékből,mégis a meccsek döntő többségében nem a látvány dominált náluk sem....
Rosszul fogalmaztam az előbb, de az, hogy nem tud nem látványosan játszani, és az, hogy bunkerfocit játszik nem ugyan az. Nem azt mondom, hogy Lippi teljes varázsában visszahozná a 05-06os szezont, de abban is biztos vagyok, hogy nem bunkert játszanánk.
Az pedig egy nagy álltalánosítás, hogy olasz edző. Capello mániákus taktikus volt, emelett persze óriási edző. Igaz, hogy voltak azért a Realban is spílerek, de azért ha visszaemlékezünk, akkor eszünkbe kell, hogy jusson, hogy sokszor két védekezővel állt fel. Ez szerintem Lippinél sosem következne be, maximum a 4-3-3nak mondanánk búcsút. De még ez sem biztos, egy jó edző ezt is át tudná formálni, szóval akár maradhatna is.
Atesz
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2007.11.03. 12:58:24

Lippivel egyet értek!!!
Kép
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2007.11.03. 12:53:42

Lippi nálam a nbr 1. Nekem nagyon bejött az ő Juventus-sza, és igen is tudtak szépen játszani (bár mindenkinek mást jelent a szép). A jó edző a kerethez leginkább passzoló játékot és taktikát alkalmazza, amivel eredményes tud lenni. Capello is ezt tette a Realnál. Hiába volt néhány jó technikás játékosuk, azzal a kerettel a kontrajáték volt a legeredményrevezetőbb. Amíg súlyos eredménykényszer van, addig nem fog egy edző a szépségre menni. :roll:
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.11.03. 11:59:29

Zozz :) Kérdezném tőled,h Lippit,és a csapatait mióta követed figyelemmel? És mi alapján gondolod,h itt látványos focit mutatna be....mert szntem az a marhaság,h ez a keret nem tud nem látványosan játszani,idén is volt rá példa,meg Capello alatt a Real sem favágó skótókból állt,hanem elég technikás ürgékből,mégis a meccsek döntő többségében nem a látvány dominált náluk sem....

Szóval érvelj egy kicsit Lippi mellett,és vázold már le nekem,h sznted az eredményesség mellett (már ha vele azok lennénk),mi másra lenne jó az a csapat amit ő edz.....
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.03. 10:42:12

ozsimiki írta: Tehát ha mindenképp szezon közben zajlik le az edzőváltás,akkor házon belül meg kell oldani,és nyáron Scolarira lecsapni.....szntem ha már edzőváltás lesz,akkor ez az egy módja van,h jól jöjjünk ki belőle...
Szerintem annak nincs értelme, hogy küldjük el Franket, hogy a nagyközönség "vérszomja" csökkenjen, de egy értelmes edzőt meg nem tudunk a helyére állítani klubon belül. Ha tudnánk, akkor már rég virítottak volna valamit Frank segítőjeként. Szóval ezért felesleges elküldeni, a szezon ígyis úgyis füstbe menne, csakazért, mert várunk Scolarira :roll: Nem lenne rosz, nem azt mondom, de nekünk most kell egy normális edző, nem a nyáron. Tudom Miki, hogy szerinted ilyen most nincs, de szerintem meg van :wink: Visszatérve, még így házon belül talán Guardiola lenne megfelelő, de felforgatni a "B" csapatot Scolariért, hát nem tudom...Ráadásul az se biztos, hogy bejönne Gua...
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.03. 10:31:58

Meg ha már Lippinél annyira szeretitek felhozni, hogy mit nekünk ide olasz edző, úgyis unalmas focit játszana (ami szerintem baromság, ugyanis ez a keret nem tud csúnyán játszani, attól még, hogy lenne rendesen felépített, megszervezett taktika, plusz fegyelmezett sztárok), akkor ez Josénál miért nem merül fel? :roll: Nem arra emlékszek, hogy olyan hűű de szép focit játszottak volna, sőt...
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.11.03. 10:16:43

Tudjátok kezd ez olyan Van Gaál-os lenni!Első1-2 évben nyerünk valamit utána meg sehol semmi....Egyet értek az előttem szólóval hogy Scolari még jó is lenne!
Én saját személyem szerint nem vetem el Mourinho-t sem bár tény hogy a többségnek nem tetszene!Az olasszak emberek nem nagyon játszanak támadó focit tehát kilőve....
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.11.03. 09:15:52

Elolvasgattam a hszeket, a sztárok topicban is meg minden...azért elég sokan oda lyukadnak ki,h ismét Minden (és ezen a szón van a hangsúly) Frank hibája....az is,h Puyol mit keresett a szélen,holott előtte meg kumma jót nyújtott ott,az is,h miért Rafa kezdett,holott előtte nem igen volt ilyen tré,az is,h Touret miért cserélte le,holott az egész meccsen nem volt önmaga a sérülése miatt,és kapott rendesen,szóval az ismert köröket futják egyesek....

nem idéztem,akinek nem inge, ne hordja....

Hibázott az edző is,de ha Ő hibázik,akkor az összes többi hibát is a nyakába varják páran :?

Ahogy lentebb írtam,ha Laporta úgy dönt, hogy leváltja,akkor támogatom,eddig rossz döntése nem volt,és bízok a döntéseiben...DE nézzétek meg a piacon lévő edzőket is,mert könnyű bepötyögni egy két szavas hszt már kismilliomodszor is,h Frank t......j (ami szntem továbbra is egyszerűen bunkóság :roll: egy olyan emberrel kapcsban,aki azért sikereket is ért el,és nem akart sosem rosszat a BArcának...sőt...) ,de nincs megfelelő edző a piacon!

Lippi:
hűha, az olaszokkal volt 1 EGÉSZ MECCSE,ahol szépen játszott,ez már garancia arra,h itt nem öli a focit :?: :P :? Szerintem 1-0 után nem lenne itt semmi gála,semmi támadófoci,hanem pontos,precíz,ámbár UNALMAS foci....szóval kuka.... (igaz,idén is voltak ilyen meccseink,de azért azt senki nem szeretné,ha ez hosszú ideig jellemző lenne a BARCÁRA....Lippivel ez nagyon is benne van a pakliban)

Jose:

Sokan sokat felejtettek, és azt mondják,h a Chelsea ért megtett mindent,amit kellett, szóval nézzük el neki,h a BARCA ellen is bunkó volt,hm tegyük fel,h elnézi mindenki,Laporta is,közönség is (ami kizárt szinte),de abba miért nem gondoltok bele,h Ti miért szerettétek meg a Barcát,és ha egy ilyen edzőnk lenne,aki lehet,h a csapat érdekében beáldozza magát, és egy őstulokként kerül be a sajtóba,mi pedig hozzuk az eredményeket,DE A BARCA KÖZELSEM LESZ EGY ADDIG PÁRTATLAN SZURKOLÓ SZÁMÁRA SZERETHETŐ CSAPAT, nézzétek meg a Chelseat....rengetegen megutálták....kell ez a BARCÁnak???? Hányan választanák a BARCÁT kedvencnek? Mert nem csak magunkra gondoljunk,a már meglévő BARCÁSOKRA,hanem az jövendőbeliekre is....

Összefoglalva: Jose itteni tevékenysége nagyon népszerűtlenné tenné szeretett csapatunkat,és emelett eltörpülne az eredmény,bármi is legyen,legalábbis szerintem.

Tehát ha mindenképp szezon közben zajlik le az edzőváltás,akkor házon belül meg kell oldani,és nyáron Scolarira lecsapni.....szntem ha már edzőváltás lesz,akkor ez az egy módja van,h jól jöjjünk ki belőle...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.02. 21:03:59

FCB_gábor írta:A rangers mérkőzés után sokan mondtátok mennyire jó volt Puyol jobb szélen és milyen jó, hogy Rijkaard új dolgokat is kipróbál. Ez után a mérkőzés után meg már az a baj, hogy ott játszott ismét Puyi. Aztán ott van Marquez akit jó pár mérkőzés után mindenki az egekig magasztalt, mert tényleg jól játszott.
Egyedül Sylvinho volt az akire talán nem lehetett számítani, de ő mégsem Oleguer. Egy kieső helyen álló csapat ellen azért bevethető. Abidal érkezéséig elég jól segítette a csapatot.
A középpályával is sok gond volt, de azt nem is lehetett volna jobban összeállítani. Ők össze is vannak szokva, de akkor az ő rossz teljesítményük is Rijkaard hibája?
Nem, ebben egyetértek. Egy tök korrekt védelmet küldött ki, ami ebben az évben (kivétel Sylva) egész jól muzsikált, viszont tegnap nagyon rosz napot fogtak ki. Ez nem Frank hibája, viszont így is erősen sáros sok más miatt...
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.02. 21:01:54

FCB_gábor írta:
Zozzy 5 írta:Felőlem elmehetett volna a nyáron. Tök8, hogy mennyit játszott eddig, azért ne álljon be, hogy kapjunk róla egy gólt.
talán, ha puyol és marquez rendesen védekezik nem kapunk gólt
persze a beívelés az ő oldaláról jött, de az még nem gól
gólpassz akár a kapustól is jöhet, őt pl nem is lehetne benne megakadájozni
szögletnél vagy szabadrugásnál is a gólvágót kell hatástalanítani 8)
Puyol a saját térfelünk felénél volt köbö, amikor nálunk volt a labda. Aztán valaki eladta a balon, Sylva sehol...Puyol meg nem ért vissza, na puff...
Bodi
Director del Fútbol

2007.11.02. 20:44:10

Hiába van összeszokva 1-1 csapatrész,ha motiválatlanok.A játékosok motiválása(ha már alapból nincs) az edző dolga.
Lenne...
Boixos
Llegenda del Barça

2007.11.02. 20:42:54

puyollal tényleg nem volt gond glasgowban, mivel a rangers összesen két és félszer jött át a mi térfelünkre, a valladolid játékosok viszont ki sem mentek onnan...
mindenesetre puyol miatt szídnám rijkaardot a legkevésbé, bár, ha van egy ép zamb, akkor nem értem, h miért nem ő kezdett.
(visszatérve a rangers elleni meccsre, azért nyugodtabb voltam, h nem oleguer kezdett zambrotta helyén...)
PUYOL-XAVI-INIESTA
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2007.11.02. 20:22:27

A rangers mérkőzés után sokan mondtátok mennyire jó volt Puyol jobb szélen és milyen jó, hogy Rijkaard új dolgokat is kipróbál. Ez után a mérkőzés után meg már az a baj, hogy ott játszott ismét Puyi. Aztán ott van Marquez akit jó pár mérkőzés után mindenki az egekig magasztalt, mert tényleg jól játszott.
Egyedül Sylvinho volt az akire talán nem lehetett számítani, de ő mégsem Oleguer. Egy kieső helyen álló csapat ellen azért bevethető. Abidal érkezéséig elég jól segítette a csapatot.
A középpályával is sok gond volt, de azt nem is lehetett volna jobban összeállítani. Ők össze is vannak szokva, de akkor az ő rossz teljesítményük is Rijkaard hibája?
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2007.11.02. 20:08:14

Talán ha nem cserélgetné össze vissza a védősort nem lenne gond.
Volt meccs ahol ha nem is pöpecül de jó volt a védelmünk!
Megkéne találni a tökéletes védősort (ami yilen játékos állományban nem nehéz) és azt használni.
Ha nem lett volna ott Valdes tegnap.. komoly bajban lettünk volna..
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2007.11.02. 20:03:04

Zozzy 5 írta:Felőlem elmehetett volna a nyáron. Tök8, hogy mennyit játszott eddig, azért ne álljon be, hogy kapjunk róla egy gólt.
talán, ha puyol és marquez rendesen védekezik nem kapunk gólt
persze a beívelés az ő oldaláról jött, de az még nem gól
gólpassz akár a kapustól is jöhet, őt pl nem is lehetne benne megakadájozni
szögletnél vagy szabadrugásnál is a gólvágót kell hatástalanítani 8)
Kép
Boixos
Llegenda del Barça

2007.11.02. 19:59:21

nem az a legnagyobb probléma rijkaardnál, h ez v az a játékos játszik-e, vagy sem, hanem inkább az, h úgy általában nem annyira tud plusszokat hozzátenni a dolgokhoz. nem tud belenyúlni a meccsekbe, nem tud újítani és sajnos a játékosokat sem tudja kellően motíválni. ezért kéne őt (az érdemei elismerése mellett) sürgősen lecserélni egy komolyabb edzőre.
még akár murinnyóra is.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.02. 19:55:11

FCB_gábor írta:Egy rosszul sikerült mérkőzés után mindig az hiányzik a csapatból aki éppen nem játszott. Syl akkor ugyan minek van a keretben, ha soha nem lehet játszatni? Az egyik leggyengébb csapat ellen toltuk, mikor lépjen pályára, ha nem most?
Egyszer az a baj, ha Rijkaard nem pihentet 1-1 játékost máskor meg az, ha megteszi. :?
Felőlem elmehetett volna a nyáron. Tök8, hogy mennyit játszott eddig, azért ne álljon be, hogy kapjunk róla egy gólt.
Tim
Mezei fórumozó

2007.11.02. 19:50:16

Az a baj hogy ugyanazokat a köröket futjuk Frank kapcsán minden gyenge meccs után!Azonnal menjen,vagy legyünk türelmesek még egy kicsit..Nagy valószínűség szerint ha megy akkor szezon végén(ahogy Ozsimiki írta),mivel nem sok szabad edző van.Most felejtsük el Mourinhot,mert nem hiszem hogy szeretne minden meccsen esernyő alatt üldögélni..Lehet hogy jó edző,de többen utálják,mint szeretik(nekem nem kell az a cirkusz amit a cselszkinél csinált,bár nyilván nem az én szavam dönt :wink: )Én egyáltalán nem tartom teljesen alkalmatlannak Franket,mint Tamás,mert azért nyert egy-két bajnokságot,BL-t,miegymást..Jó ,most jön Henk :D Aki olyan jó hogy az Ajax élén nem tudott a BL csoportkörbe sem kerülni,pedig jó anyag volt a keze alatt!Azt mégsem mondhatjuk hogy a játékosok nyertek mindent maguktól,mert aki akkor is tudott focizni,az most is tudna,és a keretünk erősebb mint akkor!Persze ez nem azt jelenti hogy minden redben,mert nagy a baj,de ezt közösen kell megoldani a csapatnak+Franknak,ha nem megy akkor elköszönünk tőle,de ne varrjunk mindent 1 ember nyakába!
Bocs hogy ilyen hosszú lett..
Kép
Lezárt