2007.11.02. 09:44:42
Tudjátok, hogy régóta Rijkaard menesztése mellett kardoskodok. 5-6 forduló után mégis azt mondtam, hogy idény közben nem szerencsés egy ilyen váltás. DE: Nem várhatnak tovább, a józan paraszti ész is ezt diktálja! Ez az ember képtelen megbírkózni ezzel a feladattal, túl nagy falat neki.
Egy Mendilibar(!) szintű edző úgy kenterbe verte Rijkaardot Ronaldinhóstól, Messistől, Iniestástól, mint annak a rendje. Ezzel természetesen nem a lila-fehérek edzőjét szerettem volna minősíteni, sokkal inkább a miénket. Mit csinált a Valladolid? Pontosan azt, amivel minimálisra lehetett csökkenteni az egyes játékosok között kétségtelenül fennálló tudásbeli különbséget azzal, hogy pontosan betartották az edzői utasításokat és meghaltak a pályán... Fizikum és taktika. Stratégia. Támadd le, zavard meg, lihegj a nyakában, ne engedd őket kibontakozni, rúgj oda. Hátul a fiúk a félpályáig sem tudták felhozni a labdát. Persze, hogy ívelgettek összevissza, naná, hogy semmi nem lett belőle. Aztán mit csinál ez az okostojás? Lehozza azt az embert, aki folyamatosan labdát szerzett, hogy behozhassa Gudjohsent. Komolyan mondom, teljesen érthetetlen, amit ez az ürge csinál. Zambrotta cseréje szerintem teljesen rendben volt, Márquez szégyenletes produkcióval rukkolt elő, széljátékunk meg ismét nem volt. Igaz, ő sem hozta ezúttal a formáját, de az elképzelés megvolt legalább. Touré kiválásával aztán végleg megpecsélődött a sorsunk. Nem volt nálunk a labda, mikor mi akartunk volna gólt rúgni!
Krkicset már régen lehoztam volna, igaz, nem volt rossz, de vele képtelenség lett volna feltörni ezt a védekezést. Aztán mit csinál már megint ez a phd-s szakember? Beviszi Messit középcsatárnak!!!! Ahelyett, hogy erősítette volna a széleket, ismét rúgott egyet a csapaton...
Nem kérdés számomra, hogy mennie kell, és abban is biztos vagyok, hogy a következő botlásnál nem kegyelmez meg neki Laporta. Abban is biztos vagyok, ha Rijkaard marad, akkor semmit nem nyerünk idén sem. Egyszerűen nincs széljátékunk, mindenet középen eröltetnek, ahol nem csoda, hogy nincs semmi terület a játékra.