Barcaforever írta:Ma az nyeri a fődíjat, aki megtudja magyarázni, h miért pont neki kell bejönni 2-0-ás vezetésnél a csapatkapitányunk Puyol helyére a 85. percben.
Az életbe nem küldtem volna be 5 perc alatt simán benne van 2 gól.

Oleguerrel kapcsolatban nem csak negatívumokról beszélhetünk. Ezeket mindannyian ismerjük, legnagyobb gond vele - amit azért mindenképp érdemes kiemelni - hogy nem Barca szintű labdarúgó.
Azonban van pár érv, ami mellette szól véleményem szerint. Ezek a következők:
- még soha nem hallottam, hogy reklamált volna, hogy többet akar játszani,
- még soha nem hallottam, hogy fizetésemelést kért volna, mondván, hogy keveset keres,
- még soha nem hallottam, hogy fegyelmezetlen, nem sportemberhez illő magatartásával bomlasztotta volna a keret egységét.
Ezek elég fontos érvek a szememben, így számomra olyan kép alakult ki róla, hogy valóban nem egy penge játékos, ám ezt megpróbálja kompenzálni a CSAPATHOZ való feltétlen, hűségével, alázatával és akarásával. Ha 5 percet kap játékra, neki az is elég, ha nem kap lehetőséget, az sem gond.
Mivel a legjobb játékosaink évi 70+ meccset játszanak, így valakinek a kisebb csapatok elleni meccseken pótolni kell őket, hogy ők is pihenhessenek. Márpedig véleményem szerint pl. a Levante kaliberű csapatok ellen igenis használható - nyilván nem egy Real Madrid ellen kell bevetni - így Puyoléknak is jut néha pihenő.
Ha pedig azon gondolkozunk, hogy le kellene cserélni mással, akkor azt mondom, hogy Oli és egy idegen, hasonló fizetésű játékos közül én bizony őt választanám, mivel ekkora fizuval, mint ami neki van sok játékost lehet szerintem találni, aki lényegesen jobb lenne nála. Annak meg mi értelme, hogy egy kicsivel jobb játékost veszünk helyette évi 15 meccsre, amiből csak 7-szer lenne kezdő? Talán megoldást egyedül egy megfelelő képességű utánpótlás csapatból felhozott játékos jelentene, aki kiváltja a játékát. Azt viszont a SZAKMAI STÁB valószínűleg jobban tudja nálunk, hogy ott milyen lehetőségekkel lehet számolni.
Az egyébként egyre inkább látszik szerintem, hogy Olira mostmár elsősorban a szélen számítanak, jobb hátvédként, középen egyértelműen van 4 nála lényegesen jobb képességű játékos, aki megoldja a 2 posztot. Jobb szélen is inkább Puyolt favorizálja mostanában (Zambrotta sérülése esetén) Rijkaard, így bizony egyre kíjebb szorul a csapatból.