2007.09.30. 19:24:33
Cigányok.
Nekem sem a kedvenceim, de! Nem a bőre színét kell először megnézni egy embernek, hanem, hogy milyen ember. Persze, legtöbbjük ápolatlan, munkakerülő, sötét utakon jár. De, nem mind. Ezért elfogadhatatlan az általánosítás. Bush szájából hallottam egyszer: "Amerika nem azt kérdezi tőled, hogy honnan jöttél, hanem azt, hogy hová tartasz?"
Melegek.
Nekem semmi gondom velük, csak engem hagyjanak békén. Mindenkinek joga van az életével azt tenni, amit akar. Mindenki azt szeret, akit akar, azzal bújik ágyba, akivel akar, azzal szeretkezik, akivel akar. Persze, akik reklámozzák magukat, azokat nem nézem szívesen, hisz a magánélete mindenkinek a saját dolga, nem tartozik senkire. Sok nagy és híres ember a saját neméhez vonzódik, lőjük le őket, irtsuk ki őket, Los?
A melegekről elsőként mindig Marcus Aurelius, római császár jut eszembe, aki Elmélkedések című önéletrajzában a következő mondattal kezdi gondolatait: "Édesapám leszoktatott a fiúkkal való szeretkezésről." Akkor most ítéljük el Róma egyik legnagyobb császárát, a filozófus gondolkodót, a kiváló hadvezért, a jószívű embert?