2007.09.01. 19:45:11
Kedves Rudolf!
Igyekszem érthető és rövid lenni, ha nem sikerül - bocsi.
1. elfogadom azt a tényállást, hogy a tavalyi szezonban voltak motivációs problémái, volt amikor jobban is hajthatott volna. Ennek ellenére azt mondom: ha ő nincs, akkor még másodikok sem biztos, hogy leszünk. Lőtt 21 gólt, és adott 8 gólpasszt, ez azt jelenti, hogy 29 gólban közvetlenül is tevékeny részt vállalt. Ugyanakkor számtalan kiemelkedő meccse volt: Villlarreal, Bilbao, Werder, Atlético ellen.
2. azzal együtt, hogy tavaly a kellleténél lehetséges, hogy kevesebbet futott, de az idény második felében igenis küzdött. Még ha sok esetben, ez nyögvenyelősnek, küszködősnek hatott. Gondolj bele: Eto'o 5, Messi 3 hónapig sérült volt. Azaz 3 hónapon keresztül - szinte - egyedül vitte a hátán a csapatot. Ez fizikálisan, és mentálisan is megerőltető. Ehhez jöttek a kritikák - amelyek alkalmanként lehettek jogosak, de nem voltak szükségszerűek. Oké, hogy tőle ezt várjuk/várják a szurkolók, de hát ő is emberből van.
3. Az idén nyáron kipihente magát, visszatért, és fokozatosan javult. A felkészüési meccsekn igenis hajtott, küzdött, gólokat lőtt, gólpasszokat adott. Henry-val pl. hamar megértette magát. A Bayern elleni meccsen tompább volt, de ez az egész csapatra - kivétel Messi és dos Santos - igaz volt. A nyitófordulóban a csapat maga volt a kész katasztrófa. Ő is gyengén játszott, de mondj egy embert, aki nem. Na, jó - VV, neki köszönhetjük az ikszet. De, ha az a szabadrúgása gól, akkor... De belátom, ennek nincs értelme. Az Inter ellen pedig igenis jó teljesítményt nyújtott, gól+gólpassz. A baloldalon volt számtalan megindulása, jó kényszerítője Henry-val, veszélyes szabadrúgása. És én, egyáltalán nem láttam kedvetlennek.
4. Ő már nem tehetséges játékos, mert megmutatta, mit tud. A 3 és féléves kínszenvedős Barcát a múltba repítette, új impulzusokat adott a csapatnak, amely megállíthatatlan volt, gyönyörű játékot játszott, és az ellenfelek is elismerték a csapat játékbeli fölényét. Persze, ez közös siker, de a legnagyobb szeletet R10 vághatja ki belőle. Ő most ígéretet tett arra, hogy a tavalyelőtti Ronaldinhót fogjuk viszontlátni a pályán - én hiszek Neki, mert eddig még nem "hazudott". Igazat beszélt, igaz módjára játszott. Ha ő nincs, az elmúlt esztendők eredményei sincsenek - ez szent meggyőződésem.
5. lehet kritizálni, mindenkinek joga van hozzá. De, ezt nem személyeskedve kell tenni. Megbántani könnyű mindenkit, csak nem érdemes. Mint már leírtam: Frank esetében az én kritikáim nem abból állnak, hogy - csak példa, nem kell ugrani - pl. fürtös ahaja. Hanem abból, hogy számtalanszor rosszul cserél, hogy taktikailag gyenge lábakon áll, hogy sokszor tanácstalannak tűnik stb. Ez kritika.
6. úgy vélem várjunk még pár fordulót, s ha akkoris ugyanez lesz a véleményed, akkor visszatérhetünk erre a kérdésre. De továbbra is tartom: én nem ítélem gyengének az idei teljesítményét, mint ahogy a tavalyit sem. A számokat tekintve meg pláne nem.