Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egyikben sem,de ezért nem az edző a felelős,éppen ezért talán írhatnánk másik topicba,és akkor senki nem venné úgy,h ezt is Frank nyakába kellene varni...(tudom nem varrod oda,csak majdnem:lol:)....amúgy már évek óta sajnos egy specialitása a csapatnak,h jelentős időre kidőlnek a játékosaink,már jópárszor ki is beszéltük....grecki írta:Én nem rándulásokról beszéltem... És egyébként sem mondtam, hogy Rijkaard hibája. Csak eszembe jutott, hogy talán...Hubi írta:ha már a sérülés dolog újra előjött. akkor mourinho hibája a mostani sok sérülés? a pl első fordulójában azt sem tudta hogy rakja össze a csapatot. néhány hozzászólás már tényleg érdekes.
Akkor is érdekes, hogy két-három év alatt volt térdszalag-szakadása Gabrinak, Edmilsonnak kétszer, Xavinak, Mottának, Larssonnak, Puyolnak és Eto'ónak... Melyik csapatban volt ennyi, hosszú gyógyulást igénylő sérülés ennyi idő alatt?????
Én nem rándulásokról beszéltem... És egyébként sem mondtam, hogy Rijkaard hibája. Csak eszembe jutott, hogy talán...Hubi írta:ha már a sérülés dolog újra előjött. akkor mourinho hibája a mostani sok sérülés? a pl első fordulójában azt sem tudta hogy rakja össze a csapatot. néhány hozzászólás már tényleg érdekes.
Igen, ebben egyetértünk, hogy ebben úgy sem fogunk egyetérteni, hogy ezzel a képzavarral éljek...mypeter írta:Grecki: igazából mindkettőnk véleménye túlontúl szubjektív ahhoz, hogy közelítsük egymáshoz az álláspontunkat. A sérüléshullámos dolog azért már erős volt, nézd meg Capello Madridjában hányan voltak sérültek. (a Barca ellen a fél csapat nem játszott a Camp Nouban). De mégegyszer mondom, csak annyit akartam jelezni, hogy Cruyffnak nem volt nehezebb dolga, mint Rijkaardnak, és a mai napig nincs SEMMILYEN bizonyítékunk rá, hogy amennyiben ő is eltölt 8-9 évet nálunk, ne hozná ugyanazokat a sikereket. Sőt: Cruyff biztosra ment mindig. Rijkaard jövetelekot azért a barca nem volt a csúcson.
Boixosnak, hogy mit tett Rijkaard: Holland létére, megszüntette a holland Barcát!!!!!!!!
Beépítette a fiatal Iniestát, Messit, Dos Santost a csapatba. És hát Oleguert is![]()
Kihúzott Eto'o és Messi nélkül 4 hónapot az élen, vagy majdnem az élen.
Kiszolgálta a közönséget, amennyiben otthon nem veszített meccset a múlt évadban. Azért ez nem semmi!
Megszüntette az unalmas rakkolós focit.
Amikor szükség volt rá, megszerezte Davidsot és megszerezte Albertinit.
Olyan taktikát dolgozott ki (és ez nem Van Gaal másolása, inkább Cruyffra hasonlít) hogy a meccsek döntő többségében legalább 60%-ot birtokoljuk a labdát.
Nyert egy BL-t.
Egészen Messi és Eto'o visszatértéig tökéletesen motiválta a csapatot, és évekig Ronaldinhot is!
Megtalálta Zambrotta helyét.
A kiöregedő Larsson helyét megtalálta a sztárBarcában!
Lecserélte Oleguert a BL döntőn![]()
![]()
de a lényeg: Rijkaardon tudunk vitatkozni. Egy középszerű edzőn nem tudnánk. Őt van aki szereti, van aki nem, van aki jó edzőnek tartja, van aki nem. Ez szerintem azért mutatja, hogy "van benne valami"
Ez igazmypeter írta:Na látod, hogy tudun rajta vitatkozni![]()
Épp ezért jó edzők vannak ott.Lionel85 írta:Mégis BL-elődöntős lett a Villarreal, a Zaragoza meg a kupában csinált bohócot a Realból meg a Barcából...Slither írta: Az első rész hülyeség, gyengébb csapattal sikereket elérni nehezebb.
Azért nem jegyzetel, mert ott van Neeskens.
antiimperialista írta:Aztán velük elbukta előnyből a végét... Nem az számít, meddig vezetsz, ha a végén megelőznek...mypeter írta:Kihúzott Eto'o és Messi nélkül 4 hónapot az élen, vagy majdnem az élen.
de a lényeg: Rijkaardon tudunk vitatkozni. Egy középszerű edzőn nem tudnánk. Őt van aki szereti, van aki nem, van aki jó edzőnek tartja, van aki nem. Ez szerintem azért mutatja, hogy "van benne valami"
Szerintem meg edzőnek pont középszerű. Bár egy középszerű edző is többet tud taktikailag, mint ő.
Mégis BL-elődöntős lett a Villarreal, a Zaragoza meg a kupában csinált bohócot a Realból meg a Barcából...Slither írta:Az első rész hülyeség, gyengébb csapattal sikereket elérni nehezebb.Lionel85 írta:Ja és a Betis nem Barca... Egy középcsapattal nem nehéz vitézkedni, lásd Villarreal vagy Zaragoza.
A másik amit észrevettem, hogy mintha már nem jegyzetelne annyit, mint régebben. Ezek szerint nem veszi észre a hibákat meccs alatt?![]()
Azért nem jegyzetel, mert ott van Neeskens.
Aztán velük elbukta előnyből a végét... Nem az számít, meddig vezetsz, ha a végén megelőznek...mypeter írta:Kihúzott Eto'o és Messi nélkül 4 hónapot az élen, vagy majdnem az élen.
Hát ez...Lionel85 írta:Ja és a Betis nem Barca... Egy középcsapattal nem nehéz vitézkedni, lásd Villarreal vagy Zaragoza.
Rijkaard iránt több tiszteletet. A 80-as évek emblematikus focistája, csapatkapitány később az Ajax-ban, majd kapitányként Eb harmadik a holland válogatottal. A Barca valaha volt egyik legerősebb garnitúrájának edzője. Eddig 2 pd-t, és 1 BL-t nyert a csapattal. Játékosként négy(vagy három?) BEK/BL-t nyert, Európa bajnok, számos olasz bajnoki címet birtokosa. Tetszik?varga tamás írta:Rexach iránt több tiszteletet. A 70-es évek emblematikus focistája, a klubhűség példaképe, bajnok, csapatkapitány, majd Cruyff másodedzője 8 éven keresztül. Edzőként jórészt hozott anyagból dolgozott, kétségtelenül nem a legeredményesebben. Serra Ferrer pedig számtalan ifjú focistát nevelt kedvenc csapatunknak. És annyira nem lehet [auto_cenzúra] edző, hiszen a Betisnél nagyon jó csapatot rakott össze.
Az első rész hülyeség, gyengébb csapattal sikereket elérni nehezebb.Lionel85 írta:Ja és a Betis nem Barca... Egy középcsapattal nem nehéz vitézkedni, lásd Villarreal vagy Zaragoza.
A másik amit észrevettem, hogy mintha már nem jegyzetelne annyit, mint régebben. Ezek szerint nem veszi észre a hibákat meccs alatt?![]()
Rexach iránt több tiszteletet. A 70-es évek emblematikus focistája, a klubhűség példaképe, bajnok, csapatkapitány, majd Cruyff másodedzője 8 éven keresztül. Edzőként jórészt hozott anyagból dolgozott, kétségtelenül nem a legeredményesebben. Serra Ferrer pedig számtalan ifjú focistát nevelt kedvenc csapatunknak. És annyira nem lehet [auto_cenzúra] edző, hiszen a Betisnél nagyon jó csapatot rakott össze.Rivaldo11 írta:Persze...varga tamás írta:Ja, és a grecki által a topicban alábbiakban leírtakkal teljes mértékben egyetértek. Szerintem, az első szótól az utolsóig igaza van. Frank NEM Barca-szintű edző.
Serra Ferrer, meg Rexach nem volt Barca szintű edző. Rijkaard idejött, összerakta, majd a világ legjobbjává tette a csapatot(köszönhetően a kiválóan igazoló vezetésnek, és Ten Caténak is persze). Ezért az ő esetében nem lehet ezt a megfogalmazást használni. Maximum azt lehet mondani, hogy nem tudott mit kezdeni a kialakult helyzettel(motiválatlanság). De ettől persze megérdemel még egy esélyt.
Azt sem ő találta ki, hanem Eusebio Sacristán súgta neki, aki még Nagy Johannál játszott hasonló felállásban - alkalomadtán.Zsolti írta:A 3 védős felállás a Getafe elleni visszavágón...Boixos írta:egyébként arra még mindig nem jött válasz, h ki tud olyan taktikai flikk-flakkot mondani, amit rijkaard talált ki a csapatnak és nagyot húzott azzal... pedig vagy fél évvel ezelőtt tettem fel a kérdést...
na mindegy.![]()
![]()