Mr. Master írta:Nem tudom hallotatok-e már arról az Ahmetov csávóról...
(a Shaktar elnöke és nyáron millát akar játékosokra költeni)
Szal, adjuk el neki Ronaldinhot 150 millióért, a brazil zseni harcoljon ki egy olyan szerzQdsést, ahol 75 millió a kivásárlási ára, aztán a 150-bQl nyáron visszavesszük, marad 75 milliónk, adunk belQle 45-50-et plusz Edmilson-t Gerrard-ért és télen vegyük vissza Ronaldinho-t. Így még marad vagy 25 milliónk (Torres?) és lesz egy egy fantasztikus védekezQközéppályásunk és mindezért csak fél évre kell Ronaldinho-t kölcsönadni.
Remélem majd megéri.
Na, mit szóltok hozzá?
Na ennél nagyobb marhaságot még nemigen olvastam itt. Nem gondolod komolyan, hogy van olyan klubvezető, aki megvesz egy játékost 150 M euróért és ennél alacsonyabb kivásárlási árat szab meg az új szerződésében. Godolkozz már kicsit ember.
Ha már veszünk vkit, akkor nem feltétlenül angolt kellene. Csípem őket én is, de ha csak a RM-ot nézzük Owennel és Beckhammel, akkor szembetűnő, hogy valahogy nem fekszik nekik ez a technikás foci. A Yeste már jobb volna, de mégis kinek a helyén játszana. A Rijkaard féle 2 TKP-s felállásban megvan a 2 játékos (Ronaldinho és Giuly) legalább még 2 évre. Ha ide játékost akarunk venni, akkor inkább Jesus Navast lenne érdemes a Sevillából. A hátvédsor is komlett elvileg, csakhát Edmilson sérült, így úgy tűnik, hogy ott vékonyak vagyunk, pedig ott is 4 játékosunk van (Puyol, Oleguer, Edmilson, Marquez). Itt talán Oleguert lenne érdemes lecserélni, de én még azzal is elégedett lennék, ha nem a 2005/06-os, hanem a 2006/07-es szezon kezdetére eladnánk Edmilsont és helyette érkezne akkor Kompany (akkor viszont Oleguer maradna). Meg a 2006/07-es szezon elején érdemes lenne megszerezni Del Hornot Gioért cserébe. Talán a védekező középpályás poszt az, amit erősíteni lehetne nyáron, ha Albertini távozik. Ide ha javasolni lehetne valakit, akkor én Xabi Alonsot javasolnám. A középpályára esetleg még Cesc Fabregast is vissza lehetne csábítani mondjuk Gerard helyett. Ő mégiscsak katalán gyerek és egész elképesztő a játékintelligenciája. A csatársort viszont stabillá kellene tenni, hogy ne csak 1 világklasszisunk legyen ott elöl, hanem 2, hamár Rijkaard 1 befejező csatáros játékot játszat. Ez a 2 lehetne Eto'o és Saviola, vagy Eto'o és Torres, ha Savigólt el tudnánk jó áron passzolni, vagy az Atletico elfogadná őt, plusz egy kis készpénzt cserébe Torres játékjogáért. A 3., néha beszálló csatár pedig az elkövetkező évben pedig Larsson, illetve Maxi Lopez lehetne. Utána pedig a 2006/07-es szezontól pedig S. Garcia.
Így az elkövetkező 2 évben érkező, illetve távozó játékosok a következők lehetnének:
Távozók: Oleguer (2005/06)/Edmilson (2006/07), Giovanni van Bronkhorst (2006/07), Sylvinho (2005/06), Albertini (2005/06), Gerard (2005/06), Riquelme (2005/06), Maxi Lopez (2006/07), Larsson (2006/07), Saviola (2005/06).
Érkezők: Kompany (2006/07), Del Horno (2006/07), Xabi Alonso (2005/06), Fabregas (2005/06), Torres (2006/07).
Mindez talán nem is kivitelezhetetlen, mert ha egy kicsit számolunk:
játékos eladás:
Edmilson: 5 M euro
Gio: 3.5 M euro
Sylvinho 500.000 euro
Albertini: ingyen
Gerard: 5 M euro
Riquelme: 10 M euro
Maxi Lopez: 6 M euro
Larsson: ingyen
Saviola: 20 M euro
összesen: 50 M euro
játékos vásárlás:
Kompany: 5 M euro
Del Horno: 7 M euro
Xabi Alonso: 20 M euro
Fabregas: 5 M euro
Torres: 30 M euro
Jesus Navas: 2 M euro
összesen: 69 M euro
A játékos eladások és vételek közt nincs 20 M euro, pontosan 19 milla. Ennyit tuti, hogy képes lenne a Klub 2 év alatt játékosvásárlásra fordítani, de megkockáztatom, hogy ennyit még nyereségként is megtermelne. Szóval szerintem annyira nem irreális a listám. Én már akkor is nagyon örülnék, ha csak a fele, azaz 3 játékos összejönne.