Lujo írta:Zozzy 5 írta:Lujo, én értem, hogy egyszerre akarod őket játszatni, ezzel én is így vagyok

De szerintem ehhez nincs szükség a taktika állandó változtatására. Kell egy állandó felállás, amiben össze vannak szokva a játékosok, és amit csak szükségállapot esetén, meccs közben bontunk meg. A 3-4-3at pedig csakazért alkalmazni, hogy Deconak is jusson hely...Hát nem tudom...Azt nem lehet, hogy álldozat nélkül ússzuk ezt meg. Deconak távozni kell. legalábbis szerintem...
Nem haragudj meg Zozzy5, de szerintem a 3-4-3 az általam felvázolt sémában igenis játszható - kicsit mélyedj bele, gondolkozz el rajta, ne egyből válaszolj - mivel az támadó és védekező szekció létszáma is megfelelő, így biztonságosan tudnánk a játékunkat (labdatartás) továbbra is játszani. Ez a játék a '90-es években párszor már bejött, a 4-3-2-1-en már sajna túl kell lépni. A 4-2-3-1 véleményem szerint azért nem jó, mert az a keretünknek végképp nem fekszik, hisz az alapvetően egy védekező felállás (lásd: VB2006 francia és olasz válogatott, vagy idei RM), hisz ott a középpálya közepét 2 igazi védekező középpályás alkotja. Ilyen volt pl. a Madridban idén Emerson és Diarra.
Azért nem kezdtem el részletezni, mert mi már a 3-4-3 alkalmatlanságát itt a fórumon milliószor megbeszéltük. De akkor elmondom neked is ugyan azt:
Manapság a sztárklubokban olyan szélső emberek nyomják, mint Ronaldo, Quaresma, Robben, Joaquin stb. Ilyen játékosokkal szemben véleményem szerint mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne tegyünk ki a szélre egy állandó, biztos védőt. Nélkülök a széleinken úgy viharzanának el, mint a pinty, és akkor lehet benn akárhány klasszis belső védő. Erre volt példa a mostani szezon is. Nem voltak normális szélső hátvédeink, aztán bennt Puyol meg Thuram, néha Marquez cumiztak...Azt meg ne várd, hogy majd a csatáraink olyan szinten visszajönnek az ellenfél szélsőivel, hogy abból a támadásból ne legyenek veszélyes beadások.
A 4-2-3-1 szerintem egyáltalán nem védekező taktika. Főleg nem ilyen támadószekcióval, ami nekünk van. Meglenne a 6 védekezőbb felfogású ember, és a 4 támadóbb. Eközött lenne az átmenet Xavi. Toure pedig van olyan jó játékos szerintem, hogy be merjük vele válalni ezt a taktikát.