Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
Vito
Llegenda del Barça

2007.06.07. 12:01:11

én egyrészt örök bizakodó, másrészt mindig megmagyarázó ember voltam a magyar válogatottal kapcsolatban.
de innentől kezdve a szídáson kívül tőlem nem fognak mást kapni.

egyszerűen érthetetlen és megmagyarázhatatlan jópár vezetőnk és játékosunk viselkedése és hozzáállása.

először is Gera, Priskin és Hajnal kivételével az összes játékosunk védekező felfogásban 'játszik', láthattuk mennyire hatékonyan... azzal együtt, hogy a védekező játékosaink lehetőségeinek korlátaival tisztában vagyunk.
ilyen szálfa termetű norvégok között miért ne lehetne gyorslábú, technikás szélsőkkel próbálkozni. persze érthető az is, hogy a fiatalokat nem akarja rögtön a mélyvízbe dobni, de akkor is vannak náluk jobb kvalitású zsugások.
Huszti, Halmosi ...etc.

másodsorban érthetetlen, hogy miért van az, hogy ezek kétszer nem tudnak egymás után passzolni. ehhez csak alapismeretek kellenek.
de mondhatnám Végh hatalmas bakiját az első gól előtt. ilyen könnyű, potya gólt nem hiszem, hogy bárki másnak tudnának rúgni. ehhez szintén csak annyi kell, hogy a futball nevű játék ALAPVETŐ ismereteivel tudatában legyenek a fiaink.
Carew! mégis mi a pennát vártak tőle??? biztos sokan látták (Várhidi is) a Lyonban, akár a Madrid ellen is, ott ugyanezt csinálta, nem igaz, hogy nem lehet erre felkészülni. úgy fordult le a védőnkről (akiket azért legtöbbször faképnél hagyott ez a 120 kilós debla), mintha ott sem lettek volna.
ne vegyétek nagyképűségnek, de amit ezek tegnap a védelemben műveltek, arra Vito bátyátok is képes lenne. minimum. (ez persze nem komoly. vagy igen)

az szintén megérne egy misét, hogy az állítólag jól teljesítő, külföldi zsugásaink miért nyújtanak ilyen nulla szintet. azt az ollózást, amit Gera csinált, azt Európában nagyon kevesen tudják, ez tény. Hajnalnak is volt 1-2 szép megmozdulása, de ott van Juhász, Tőzsér, Huszti(?) is.

szóval tényleg ott vagyunk, Ciprus, Málta szintjén. én is amondó vagyok, hogy a beleölt súlyos lóvéknak fel kell mutatni egy stoptáblát és valami külföldi managment-tel újra építkezni az alapoktól. mert abban azért egyetérthetünk, hogy Lotharral sokkal másabb volt minden. lehet, hogy szakmailag nem sokat tett hozzá (bár kérdem én, hpgy egy 1 hetes összetartáson mi a fenét lehet megtanítani... :roll: ), de a stáb profi volt, az eredmények azért jobban jöttek.
antiimperialista
Director del Fútbol

2007.06.07. 11:42:27

sasi1 írta:...
bajusztörp tényleg szánalmas, mint ahogy a fociban "tevékenykedő" vezetők túlnyomó része is... Ettől függetlenül mindig érdekelni fog a válogatott, ez van... Nem szeretek szenvedni, nem azért nézem. Az, hogy a vége már jó ideje szinte csak szenvedés, hát, szükséges rossz.
sasi1
Entrenador del Barça

2007.06.07. 11:23:03

antiimperialista írta: Attól még, hogy te egy olyan generáció tagjaként nőttél fel, akiket (mivel a honi gyenge) csak a külföldi foci érdekel, attól még figyelembe vehetnéd, hogy vannak olyanok, akiknek saját hazájuk válogatottja fontos.
Az is értelmes, aki hülyézi azt, aki nézi válogatott meccseit. Miért, mit nézzek? Az örményeket? Máltát? Verjem ki a brazilokra meg az argentinokra? Nézem én a focinagyhatalmak válogatottjait is, de mivel magyar vagyok, igazán csak a magyar válogatott érdekel.

A válogatottról meg csak annyit, hogy erre már én sem tudok mit írni. Reménytelen... Ettől függetlenül ugyanúgy szurkolni fogok a következő meccsen is. Nyugodtan röhögjetek ki...
Nem. Itt senki nem hülyézte azt aki nézte a meccset. Csak annyit írtunk, hogy nem értem........ talán szeret szenvedni. Abban teljesen egyet értek veled, hogy a Barátok Közt az egy még nagyobb szemét..... minősíthetetlen.
Nézd..... nekem 9-10 évvel ezelőtt bérletem volt az Üllői Útra....
Minden megtakarított pénzem arra ment el, hogy a csapatot lássam.
Aztán egyszer fehérváron egy (számunkra szurkolóknak) csalódást keltő döntetlen a gázszerFC ellen , utána lementem a játékoskijáróhoz, és.... verszáccsi ing, aranynyaklánc, cigi :!: , nevetgélés........
KIJÓZANODTAM (pedig akkor még nagyon fiatal voltam).
Ezek az emberek nem érdemlik meg, hogy nézzük őket.
1 forintot nem érdemelnek meg, és amiket Várhidi Péter nyilatkozik....
Nevetséges, és szánalmas, persze nem kell csodálkozni: kéz kezet mos.
most már lassan 20 éve nem beszélhetünk magyar lebdarúgásrol, és még mindíg ugyan azok az emberek keringenek ott fent.... Persze nekik megéri, csak nem nagyon tudom elképzelni ezt más országokban (nyugatra)
és én is magyar vagyok, de nem HÜLYE.
Én azért nézek focit, hogy szórakozzak, és nem, hogy szenvedjek.
antiimperialista
Director del Fútbol

2007.06.07. 10:55:11

Shandor írta:Mivel ez a mi válogatottunk, nem a spanyol, portugál, cseh stb, ezért igenis nézem. Mert magyar vagyok.
Barca meccset is ugyanúgy néztem, mielőtt pl anno Antics átvette az irányítást, pedig egy Barcától az semmi volt, amit akkor nyújtottak. Most nem várok sokat a magyaroktól, egy-két szép jelenet (ami meg is volt), nekem elég. Itt a fejekben van a legnagyobb probléma, amiről nem a játékosok tehetnek, hanem akik felnevelték őket.

OFF: Én sokkal kevésbé értem, miért nézik az emberek a barátok köztet.. Sok értéket nem hordoz.
Ott a pont. BK, vazze...
antiimperialista
Director del Fútbol

2007.06.07. 10:53:45

Drigo írta:Öcsém jön be tegnap mondja, 3-1 a norvégoknak és még félidő sincs, mondom ne viccelj már, miért nem hiszed el h 3-at katunk, mondom de azt igen, de hogy rúgjúnk akár egyet is, az lehetetlen :lol:
Szerintem ez [auto_cenzúra] nem vicces. Attól még, hogy te egy olyan generáció tagjaként nőttél fel, akiket (mivel a honi gyenge) csak a külföldi foci érdekel, attól még figyelembe vehetnéd, hogy vannak olyanok, akiknek saját hazájuk válogatottja fontos.
Az is értelmes, aki hülyézi azt, aki nézi válogatott meccseit. Miért, mit nézzek? Az örményeket? Máltát? Verjem ki a brazilokra meg az argentinokra? Nézem én a focinagyhatalmak válogatottjait is, de mivel magyar vagyok, igazán csak a magyar válogatott érdekel.

A válogatottról meg csak annyit, hogy erre már én sem tudok mit írni. Reménytelen... Ettől függetlenül ugyanúgy szurkolni fogok a következő meccsen is. Nyugodtan röhögjetek ki...
Shandor
Jugador d'estrella

2007.06.07. 10:32:13

sasi1 írta:....... én meg azt nem értem, hogy még vannak emberek, akik magyar válogatott meccset néznek.....
Mivel ez a mi válogatottunk, nem a spanyol, portugál, cseh stb, ezért igenis nézem. Mert magyar vagyok.
Barca meccset is ugyanúgy néztem, mielőtt pl anno Antics átvette az irányítást, pedig egy Barcától az semmi volt, amit akkor nyújtottak. Most nem várok sokat a magyaroktól, egy-két szép jelenet (ami meg is volt), nekem elég. Itt a fejekben van a legnagyobb probléma, amiről nem a játékosok tehetnek, hanem akik felnevelték őket.

OFF: Én sokkal kevésbé értem, miért nézik az emberek a barátok köztet.. Sok értéket nem hordoz.
noname
Llegenda del Barça

2007.06.07. 09:40:02

Game90 írta:Mi már középcsapat sem vagyunk :roll: Kéne indítani egy másik selejtezőcsoportot, ahol ilyen ellenfelek lennének: Málta, San Marino, Liechtenstein, Azerbajdzsán, Feröer-szigetek, Ciprus. Talán óriási csatában meglenne az első hely.
Ha lenne egy ilyen csoport, akkor szinte biztos h Ciprus jutna tovább.
Ideje lenne sok változtatásnak.A baj a klubcsapatoknál van:nem veszik elég komolyan a focit és nincs senki,aki befektetne egy klubcsapatba. Csak meg kell nézni a románok példáját.Nehány éve a válogatottjuk katasztrófa volt, a klubcsapataik pedig még a magyaroknál is gyengébbek.Most sokkal komolyabban veszik a játékosok a focit, vannak komoly befektetők és már olyan csapataik vannak, amik európában is megállják a helyüket(Bukarestből a Dinamo,Rapid,Steaua, ezenkívül a Kolozsvári CFR is erős és még vannak példák)Ha a magyar fociban is hasonlóan nagy változások lennének, talán ki lehetne mászni a gödörből.
A Fifa egy szégyen
Atesz
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2007.06.07. 08:51:56

Csatlakozom, ha lenen S2-m még akkor se néztem volna, inkább nézem a hangyák háborúját, vagy az adásszünetete, mint azokat...

Nekem van, de inkább Barátok köztet néztem, aztán meg második világháborút a National Geographicon. :) 8)
Kép
Drigo
Eurobarca Staff

2007.06.07. 08:34:46

sasi1 írta:....... én meg azt nem értem, hogy még vannak emberek, akik magyar válogatott meccset néznek.....
Csatlakozom, ha lenen S2-m még akkor se néztem volna, inkább nézem a hangyák háborúját, vagy az adásszünetete, mint azokat...

Öcsém jön be tegnap mondja, 3-1 a norvégoknak és még félidő sincs, mondom ne viccelj már, miért nem hiszed el h 3-at katunk, mondom de azt igen, de hogy rúgjúnk akár egyet is, az lehetetlen :lol:
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
sasi1
Entrenador del Barça

2007.06.07. 07:59:58

Shandor írta:Én nem értem, miért van itt mindenki ennyire elkenődve. Most őszintén: mit vártatok?
....... én meg azt nem értem, hogy még vannak emberek, akik magyar válogatott meccset néznek.....
Shandor
Jugador d'estrella

2007.06.07. 01:51:43

Én nem értem, miért van itt mindenki ennyire elkenődve. Most őszintén: mit vártatok?

Az 1. félidőre azt mondja az ember, hogy okés. Csakhogy kaptunk egy amatőr gólt - a rutinus Végh Zotya nem tud szólni valamelyik nyikhaj gyereknek, h "Figy! Van itt egy norvég előttem, takarítsd már el kérlek" (ha már a játékos nem éri fel ésszel). Én tényleg elégedett voltam az első félidő után: mertek cselezni, volt 2 helyzet (plusz Juhász 'vállalása'). Mindkettő szép akció volt. Lényegében partiban voltak.
Hogy a 2. félidőben mi történt, nem tudom, mert az nem volt szerencsém látni.. Biztos elfáradtak (fejben+fizikálisan is).

Egyébként az eredmény engem régóta nem érdekel.. Kijutni úgysem fogunk, akkor meg nem mindegy melyik kalap?!
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2007.06.07. 00:08:16

Várhidi Péter - Index.hu-ról, nyilatkozat:

Lám-lám, a kapitány is hasonlóan látta a meccset, mint mi. "Jobban futballoztunk, mint Görögország ellen, de sajnos gólt nem tudtunk szerezni" - nyilatkozta a mérkőzés után az mlsz-hu-nak Várhidi Péter. Ą"A hazaiak első gólja után voltak helyzeteink, de Carew-t nem tudtuk kikapcsolni, és ez döntőnek bizonyult. Az első félidő végén és a második elején több lehetőségünk is volt, mégis mi kaptunk gólt. Ez a találat sorsdöntőnek is bizonyult, mert villámgyorsan jött a harmadik norvég gól, holott addig úgy tűnt, fel tudjuk venni a versenyt a házigazdákkal" - mondta a válogatott élén három év türelmi időt kérő szakember.

"Igyekeztünk ellenfelünk jobboldalára játszani, mert ott éreztem megfoghatóbbnak a csapatot, és ennek eredményeként sikerült is időnként létszámfölénybe kerülnünk a középpályán, de sajnos a tizenhatoshoz érve már semmi sem jött össze nekünk. Az eredmény ellenére ebből a meccsből is sokat tanulhatunk, a mai magyar válogatott fiatal csapat, a játékosok még sokat fejlődhetnek. Ma nem tudtunk a kellő határozottsággal védekezni, Pedersennel, Iversennel és Carew-val fizikálisan nem tudtuk felvenni a harcot, és ez döntőnek bizonyult" - mondta Várhidi.

Belga - Huszonkét férfi, dalszöveg:

Igazából az időpont nem volt annyira jó, a fiúk ilyenkor aludni szoktak,
meg a nap is pont rossz szögben sütött a pályára.
Az első gólnál a Tibit elfektették egy testcsellel,
aztán a Gullit a kapus Gabesz mellett laposan a hálóba guritotta a labdát.
A második gólról egyáltalán nem mi tehettünk, a partjelző intett valamit,
mi meg minndannyian félreértettük.
A meleg is egy kicsit megnyomta a fiúkat,a hátvéd Gabesz kicsit frontérzékeny.
A 3. gólról sajnos kicsit lemaradtam, mert éppen akkor ápoltak.
A 4. gólnál éppen a Gabeszt cserélték be, és nem sikerült felvennie a ritmust.
Az 5. gól előtt lett volna egy helyzetünk, de csak a félpályáig sikerült eljutnunk.
A szünetben az edző Gabesz bá mondta, hogy figyeljünk a szélekre,
úgyhogy mindannyian kihúzodtunk, aztán középen maradt egy hatalmas üres terület.
Ez jelentette igazán a meccs fordulópontját.
Ezután az ellenféltől kiállítottak két játékost, ettől megzavarodtak a fiúk.
A Gabesz utolérte volna a Gullitot, csak megbotlott egy vakondtúrásban,
A Gullit kitette szélre a Kannavárónak, aki már várta a labdát,
a Gabesz meg üres területre futott ahol meg már nem volt senki,
onnan meg már a Gullit elfutott, de addigra már gól lett.
A 7. gól olyan gyors volt, hogy nem is láttuk, majd a videóról kielemezzük.
Aztán gyors 3 góltól megzavarodtunk egy kicsit, egyszerűen kihagytak a fiúk és gyorsan bekaptunk még kettőt.
A 13-nál a szabadrugásnál már úgy tünt, hogy mellé fölé megy a labda,
de egy arra szálló sirály tarkóján megpattant és beesett a kapuba.
Igazából fejben elfáradtunk, de jó tapasztalat volt, amit a jövőben tudunk hasznosítani.

No comment ...
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2007.06.06. 23:05:18

Komáim!
Azt mondta Garas Dezső a "Régi idők focija" című klasszikusban,
hogy:"-Kéne egy csapat!"
Ezt az óhajtást halljuk már évek óta és semmi nem történik.
Azzal láthatóan semmit sem érünk, hogy idegenlégiósaink már
vannak dögivel szinte Európa akármelyik részében.
A mi focink valamilyen "Bermuda-háromszög"!
Még a tehetség is elvész benne.
A moszkvai ifjúsági eb-győzelem és a Videoton UEFA-kupa ezüstérme
óta semmi sincs az asztalon.
A magyar foci korifeusai sem tudják, hogy mi a baj, de ha élvonalbeli
módszerekkel kisérleteznénk, az sem biztos, hogy beválna.
Tanácstalanság a köbön, egymásra mutogatás, fúrás, faragás.
Sok bába közt elvész a gyerek.
Közben pedig milliók költődnek el a semmire.
Jegyzi ezeket ide Krojf komátok.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.06.06. 22:19:32

ozsimiki írta:Ismét bejött amire számítani lehetett,bevallom én "csak" 3-0ra tippeltem :? :evil: Amúgy tudni kell rólam,hogy optimista vagyok,de ez jelen helyzetben csupa realitás :? :cry:

Index kééész van :lol:

U.i.grecki,sorry félreértettelek,azt hittem,a "nagyok" meccsére fogadtál,nem pedig az utánpótláséra :oops:
Végülis az első félidőben még viszonylag partiban is voltunk... Aztán, teljes káó. És a norvégok sincsenek ott a világ élvonalában, mégis kaptunk egy négyest.

Az pedig régen rossz, ha a 100 kiló izom Carew egy méter alatt kettőt ver a mi nagy hátvédreménységünkre... Márpedig ez történt a harmadik előtt...

Semmi baj Miki... Még csodálkoztam is rajta, hogy miért ennyire meglepő... Így viszont mégiscsak jobban zavar, hogy kikapott Andreev... :evil:
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.06.06. 22:03:23

Ismét bejött amire számítani lehetett,bevallom én "csak" 3-0ra tippeltem :? :evil: Amúgy tudni kell rólam,hogy optimista vagyok,de ez jelen helyzetben csupa realitás :? :cry:

Index kééész van :lol:

U.i.grecki,sorry félreértettelek,azt hittem,a "nagyok" meccsére fogadtál,nem pedig az utánpótláséra :oops:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
PCsabi
aka Game90

2007.06.06. 21:46:02

Mi már középcsapat sem vagyunk :roll: Kéne indítani egy másik selejtezőcsoportot, ahol ilyen ellenfelek lennének: Málta, San Marino, Liechtenstein, Azerbajdzsán, Feröer-szigetek, Ciprus. Talán óriási csatában meglenne az első hely.

VP: - Úgy vélem, jobban játszottunk, mint a görögök ellen, de egyszerűen nem tudtunk gólt rúgni - mondta a szakember. - Nem tudtuk megfogni John Carewt, olyan fizikai adottságai vannak, amelyekkel nem tudunk mit kezdeni, és nem használtuk ki a helyzeteinket. A szünetben többek között arra kértem a fiúkat, hogy próbáljuk meg a bal oldalon kihasználni a norvég jobbhátvéd gyengeségét, Gerát "eltoltuk" a szél irányába. Ez működött is, Buzsáky és Tóth összeszedték a lepattanókat, Hajnal és Gera jól kombinált, fölényben voltunk, de aztán a két gyorsan bekapott gól mindent eldöntött, bosszantó hibákat követtünk el. - Ez a gárda 2-3 év múlva is együtt tud játszani. Addigra fejlődhetnek egyénileg és csapatként is. Ez a norvég válogatott egy kész csapat, olyan játékosaik vannak, akikkel jelenleg nem tudjuk felvenni a versenyt, de érzem a jövőt a mieinkben.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
noname
Llegenda del Barça

2007.06.06. 21:39:06

Egyre lejjebb és lejjebb.Szerencsére nem láttam a meccset. Érdekel most mi lesz a kifogás, vagy ebből a vereségből is csak tanulni kell. :evil:
Lassan már San Marino is komoly vetélytárs lesz. :cry:
A Fifa egy szégyen
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2007.06.06. 20:56:22

Nem láttam a meccset,de valami ilyemi arányú vereségre számítottam... :oops:
PCsabi
aka Game90

2007.06.06. 20:52:56

Norvégia - Magyaro. 4-0.

Norvégia Máltát is 4-0-ra verte :roll: VP interjút :!:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.06.06. 20:52:26

Dagoth ur írta:4-0 és még nincs vége....
Azt persze gondolhattuk,hogy ebből vereség lesz a vége,na de hogy ilyen súlyos :? Sajna egyre lejjebb azon a bizonyos lejtőn...
Én már egy Málta elleni hazai vereségen sem lepődnék meg,sajna ez a szomorú valóság
De, igen. Végünk van, mint a botnak. A magyar labdarúgás egy nagy halom trágya, amelyen túl sok kakas kapirgál, és túl sokat talál. A magyarfoci intézményes kereteit meg KELL szüntetni. A klinikai halál állapotában van, le kell venni a gépről, és hagyni kell eltávozni - a vezetőkkel együtt.
Dagoth ur
Jugador d'estrella

2007.06.06. 20:48:39

4-0 és még nincs vége....
Azt persze gondolhattuk,hogy ebből vereség lesz a vége,na de hogy ilyen súlyos :? Sajna egyre lejjebb azon a bizonyos lejtőn...
Én már egy Málta elleni hazai vereségen sem lepődnék meg,sajna ez a szomorú valóság
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.06.06. 20:47:56

Szánalom...

4-0... :cry: Most nézem az Indexen, nagyon készen van :D
Boixos
Llegenda del Barça

2007.06.06. 20:39:14

Tamás, oké, csak nem akartam, h nagyon sza.rrágónak tűnjön a duma...
mindenesetre ez olyan bugi, mintha mondjuk egy csapatnyi orvos sorra küldené a ravatalozóba a betegeket, mégis hatszámjegyű pénzeket szakítanának, mindezt nulla felelősséggel.

az index közvetítésén be viszont be lehet sz.rni. :lol: :lol: :lol:
Riise ugrott rá Riisére, és még neki állt feljebb!
PUYOL-XAVI-INIESTA
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.06.06. 20:34:39

Csak azt nem értem, hogy megint mit akart VP ezzel a cserével. Berak egy 150 centis törpét a két méteres norvég mamutfenyők mellé? Úgy látom tanult mestertől (Rijkaardtól) :roll: :evil:

Szánalom.
Remélem nem indulunk a következő világbajnoki selejtezőn, mert megeshet velünk az a szégyen is, hogy Luxemburgnak sem tudunk gólt lőni...

Kezdődik a horvát-orosz derbi, telt ház a Maksimirban... Ott legalább lesz játék...
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.06.06. 20:33:23

Boixos írta:Fiatalok!
nem kell ezt a sz.ar magyarfocit nézni, vannak annál sokkal hasznosabb és fontosabb dolgok is! például ápoljátok a családi kapcsolataitokat!
sokkal jobban jártok, mint azzal, h ha ezeken a szerencsétlen, ámde azért milliomos fa.szokon idegesítitek magatokat!

[szerk.] bocsánat, nem milliomos,viszont ebből a sz.ar semmiből nagyon kellemesen megélő fa.szokon... stb.
De, igenis milliomosok. Mellettem való lépcsőházban lakik/ott Horváth András, a Sopron labdarúgója. A legújabb Audival jár, de emberileg nulla. Tizenévesen együtt fociztam vele a grundon, ma pedig alig akar megismerni.
Válasz küldése