Fabregas: Távozok, ha Wenger megy!
2007-06-06 15:35:46
Francesc Fabregas nem kis pánikot keltett az Emirates szurkolótáborában, amikor kijelentette, hogy ha Wenger megy, akkor ő is!
A spanyol válogatott játékos 8 évre szóló szerződést írt alá a klubnál még tavaly, de szerinte ez már most meginoghat, ha nem sikerül hosszabbítania a francia edzőnek a klubbal. Fabregas szerint Dein távozása és a Barca-Henry-pletykák is kockáztathatják az Arsenalnál eltöltendő éveket.
Miközben a spanyol válogatottal edzett, ezt a nyilatkozatot adta le:
"A jövőm az Arsenalnál teljesen Arsene Wengerhez van kötve. Ha ő megy, akkor 90% százalék, hogy én is távozok. Az Arsenal teljesen megváltozna Arsene Wenger nélkül. Ha elmenne sose érne el a klub ilyen eredményeket.."
Fabregas kitért a pár hónappal ezelőtt aláírt kontraktusra is:
"Amikor aláírtam nyolc évre biztonságot éreztem a klubnál és úgy gondoltam, ez az ideális klub a számomra. Most viszont kétségeim támadtak, mert eddig nem hosszabbított az edző és a szezon végén lejár a szerződése. Dein elment és nem tudom mit fog tenni Thierry. Ezek már olyan tények, amik befolyásolhatják a jövőmet."
"Sosem titkoltam, hogy egyszer haza szeretnék térni és a Barcában játszani újra, de most olyan kiváló játékosok játszanak a posztomon, mint Iniesta és Xavi."
Henry tavaly visszautasított egy Barcelonától érkező ajánlatot, de a spanyol címvédő idén is nyilvánosan harcol az üzlet létrejöttéért.
"Azt hiszem a Barcelona egy olyan csapat, amit elsőre vissza lehet utasítani, de másodjára már nem -mondta Fabregas-. Tudom, hogy Titi szereti a Barcát, és csak azért nem távozott, mert Arsenalt imádja. Titi karrierje utolsó szakaszába érkezett és megpróbál megnyerni mindent, amit lehetséges és a Barcelona egy trófea-nyerő csapat."
Még egy rossz hír az Arsenal számára, hogy Gilberto kénytelen lesz kihagyni a szezon elejét, mert Carlos Dunga felkérte a brazil válogatott irányítására az Amerika-kupán. A kupa július végén ér véget, ez azt jelenti, hogy nem játszik majd augusztusban, ami a Bajnokok Ligája selejtezőket és a Premier League nyitófordulóját érinti.
-topfoci.hu
Jipiájé