Barca vs. Real
-
- Llegenda del Barça
Részemről az utolsó OFF:
Én jelenleg nem vagyok egyesületnél, habár sokan mondták, hogy próbáljam meg. Meg is tettem. Hááát...
Azthittem, hogy menynire zsír lesz, jár szépen mindenki edzésre, komolyan veszi és élvezi ezt a egészet. A nagy lófalloszt! Mindenki szívja a cigit, issza a piát, és néha betéved edzésre. És ezek a játékosok játszanak a hétvégi bajnokikon...
Persze vannak kivételek, van olyan egyesült Debrecenben (1), ahol komolyan veszik, és tényleg ebből akarnak majd megélni. Persze azért náluk is vannak dolgok amik a foci előtt állnak. Így nem lehet...Én azt mondom, hogy a magyar profi labdarugás most sem tart sokkal jobb irányba. Van egy-két tehetséges játékosunk, mit pl a Liverpoolba igazolt Németh, vagy Gera, Priskin stb. Majd meglátjuk mire lesznek ők elegek. De az biztos, hogy a magyar foci most is óriási gödörben van. Még most sem az számít, hogy ki a nagyon jó, hanem az, hogy kinek van több pénze...
Haverokkal, az örömért én is focizok természetesen, és mit mindenki, én is élek-halok érte. Az ilyen embereknek nem kell szégyelni azt, hogy magyarok, arra pedig egyenesen büszkének kell lenni, hogy fociznak. Ez egy csodálatos dolog, amit sajnos beszennyez a profi oldala...
Én jelenleg nem vagyok egyesületnél, habár sokan mondták, hogy próbáljam meg. Meg is tettem. Hááát...

Persze vannak kivételek, van olyan egyesült Debrecenben (1), ahol komolyan veszik, és tényleg ebből akarnak majd megélni. Persze azért náluk is vannak dolgok amik a foci előtt állnak. Így nem lehet...Én azt mondom, hogy a magyar profi labdarugás most sem tart sokkal jobb irányba. Van egy-két tehetséges játékosunk, mit pl a Liverpoolba igazolt Németh, vagy Gera, Priskin stb. Majd meglátjuk mire lesznek ők elegek. De az biztos, hogy a magyar foci most is óriási gödörben van. Még most sem az számít, hogy ki a nagyon jó, hanem az, hogy kinek van több pénze...
Haverokkal, az örömért én is focizok természetesen, és mit mindenki, én is élek-halok érte. Az ilyen embereknek nem kell szégyelni azt, hogy magyarok, arra pedig egyenesen büszkének kell lenni, hogy fociznak. Ez egy csodálatos dolog, amit sajnos beszennyez a profi oldala...
- Mihu
- Director del Fútbol
Öööö....most én hozzászólva mint 17 éves és focista megye 1-ben...annyira azért ne legyünk optimisták....mármint hogy bescsületesen jár edzésre és hajtja a szíve mint az állat...14 évesen még lehet hogy igen de amint elérik a 16-17-18 éves kort....buli, pia, cigi haverok, csajok....ezek mind előtérbe kerülnek...az én csapattársaim a szombat reggeli meccsre...hát kis túlzással a buliból jönnek...volt már olyan hogy a vasárnapi idegenbeli ifi meccsre a diszkóból vettük fel a csapattársamat...aztán meg a 30. percben jött a varázs szó hogy: Mester...csere lesz!!!Amíg nem lesz 7-8 Sándor Károly akadémia szintű intézmény az országban addig ne is várjunk javulást a magyar focitól mert így utánpótlásunk sincs....és láccik hogy van értelme a dolognak mert gondoljunk csak a tegnapi nap szenzációjára: Németh és Simon a Liverpool-ban....na ők vajon hol nevelkedtek...háááát peeersze hogy a Sándor Károly-on....ha jól tudom akkor Filkor is aki az Interben jáccik....aztán ott van ugye Hrepka, Kanta, és a fele MTK akik per pillanat a magyar foci jövőjét jelentik mert nagy és Európában már valamit felmutató klubbokban játszanak vagy érdeklődnek értük....jól mondta Várhídi hogy a válogatott játékosokat legalább 1 évig nem engedné itthon játszatni hanem csak és kizárólag külföldön...sajnos a légiósokból fogunk megélni mert a magyar bajnokságban szereplő játékosok egyszerűen nem ütik a szintet....Külföldön meg teljesen adottak a profi feltételek....Én úgy tennék mint a Székesfehérvári hokisok hogy idén nem a magyar bajnokságban indulnak hanem a jóval erősebb oszták ligában....én is elküldeném az összes magyar csapatot egy másik ligába szerepelni...de persze ez nem olyan egyszerű illetve kicsit túlzás és nincs is rá pénz....

- rytuu
- Jugador del Barça
Tamás! Valószínűleg van igazság abban, amit írtál. Ha túlzott realitásérzékkel rendelkeznénk, akkor mi is ugyanezt mondanánk. Persze ehhez kell egy adag pesszimizmus is, ami (nem csodálom és elismerem), tényeken, tapasztalatokon alapszik.
De! Kissé sértően általánosítottál és így egyúttal sértően szóltál hozzá a fórumozók többségéhez. Gondolok itt azokra az egyénekre, akik nem csak rajongók vagy szimpatizánsok (klubtól függetlenül), hanem űzik is a futballt egyben. Nehogymár azt mondd, h le kell tagadnia és szégyellnie kell magát egy focistának, ha magyar és magyar csapatban, Mo.-on játszik! Fociztál életedben? Mondjuk egy csapatban vagy egy bajnokságban vhol (nem csupán hobbiszinten)? És azt mondod, h letagadnád? Vagy csak erre a korra, erre a mai világra érted? Mert ez eléggé elszomorító lenne. Ők nem tehetnek arról, h ilyen világba születtek bele és arról sem, h úgy hajtja a szívük őket a futball iránti szeretetért és a focilabda után, mint ahogy Téged, ki tudja hány éve..!!!
Erről ők nem tehetnek! És igenis legyen vki büszke arra, h még mindig tiszta szívvel küzd és hajt a pályán, akár megye III-ban is!!
Ha azt mondod, h inkább tagadd le, h focizol, akkor nem tudom mi történhetett veled, de sztem ne is írj többet focista fórumra, mert ezzel csak hátrafelé lépünk, és főleg nem előre!!!
De! Kissé sértően általánosítottál és így egyúttal sértően szóltál hozzá a fórumozók többségéhez. Gondolok itt azokra az egyénekre, akik nem csak rajongók vagy szimpatizánsok (klubtól függetlenül), hanem űzik is a futballt egyben. Nehogymár azt mondd, h le kell tagadnia és szégyellnie kell magát egy focistának, ha magyar és magyar csapatban, Mo.-on játszik! Fociztál életedben? Mondjuk egy csapatban vagy egy bajnokságban vhol (nem csupán hobbiszinten)? És azt mondod, h letagadnád? Vagy csak erre a korra, erre a mai világra érted? Mert ez eléggé elszomorító lenne. Ők nem tehetnek arról, h ilyen világba születtek bele és arról sem, h úgy hajtja a szívük őket a futball iránti szeretetért és a focilabda után, mint ahogy Téged, ki tudja hány éve..!!!
Erről ők nem tehetnek! És igenis legyen vki büszke arra, h még mindig tiszta szívvel küzd és hajt a pályán, akár megye III-ban is!!
Ha azt mondod, h inkább tagadd le, h focizol, akkor nem tudom mi történhetett veled, de sztem ne is írj többet focista fórumra, mert ezzel csak hátrafelé lépünk, és főleg nem előre!!!
- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Tamás: Az, hogy a futballban több pénz van, mint a vívásban-és mint a többi sportban-arról(sajnos) nem a mai játékosok tehetnek. Ha te egy cég igazgatója vagy, nyílván szívesebben adod a pénzed erre a jelenlegi, borzalom magyar futballra, mint vívásra...
Ez a sportágak közti különbség.
Ez a sportágak közti különbség.
Rivaldo-A Legnagyobb.
- ozsimiki
- Adminisztrátor
Tamás!
Vívás dologban igazad van,szégyen,hogy nincs nekik pénzük! Pedig rengeteg mindent elértek,amivel a MAGYAR Nemzetnek vívtak ki megbecsülést!
DE: "igenis szégyellnivaló a mai magyarfoci, és minden hivatásos résztvevője, egy fekély a magyar sport testén. Mostanában csak szégyent és gyalázatot hozott a magyar sportra"
azért akkor is túlzás amit ezzel állítasz! Nehogymár lesemmiz egy pl 14éves gyereket,aki lelkiismeretesen jár edzésre,és komolyan gondolja,hogy focista akar lenni,ezért igazolt játékosa egy csapatnak,stb...stb... Nehogymár Ők legyenek a hibásak azért,mert más sportágnak nem jut elegendő zsé....
Azt még megértem,hogy a felnőtt focistáinkat szidod
egyet is értek vele! De a szépen dolgozó gyerekeket nehogymár egybe vedd a milliomos semmittevő felnőttekkel

Vívás dologban igazad van,szégyen,hogy nincs nekik pénzük! Pedig rengeteg mindent elértek,amivel a MAGYAR Nemzetnek vívtak ki megbecsülést!
DE: "igenis szégyellnivaló a mai magyarfoci, és minden hivatásos résztvevője, egy fekély a magyar sport testén. Mostanában csak szégyent és gyalázatot hozott a magyar sportra"
azért akkor is túlzás amit ezzel állítasz! Nehogymár lesemmiz egy pl 14éves gyereket,aki lelkiismeretesen jár edzésre,és komolyan gondolja,hogy focista akar lenni,ezért igazolt játékosa egy csapatnak,stb...stb... Nehogymár Ők legyenek a hibásak azért,mert más sportágnak nem jut elegendő zsé....
Azt még megértem,hogy a felnőtt focistáinkat szidod

"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
-
- Az Eurobarca Anonymusa
Miért, szerinted hogyan kéne hozzáállni a magyarfocinak nevezett gyalázathoz. 20 éve a múltunkból, az Aranycsapatból, a '62-es és '66-os VB-csapat sikereiből élünk. Ott volt Cardiff. Az ukránok Sevcsenkóval érkeztek, mi pedig Buzánszky Jenő bácsival. Buzánszky korának egyik legkiválóbbja volt, 50 évvel ezelőtt.sergi1989 írta:varga úr! ezzel focista dologal arra nem válaszoltál hogy csak az érthet a focihoz aki felnőtt? és sztm meg az ilyen hozzá allás is az oka hogy ilyen focink ,de ez nem tartozik ide!
És ozsimiki: igenis szégyellnivaló a mai magyarfoci, és minden hivatásos résztvevője, egy fekély a magyar sport testén. Mostanában csak szégyent és gyalázatot hozott a magyar sportra, amikor lassan már nem találunk olyan gyenge ellenfelet, aki ellen egy döntetlenre jók lennénk. És az a 16-17 éves focistának nevezett egyén nulla teljesítménnyel él, mint Marci Hevesen, aki meg teszi a dolgát a minimálbért ha megkapja. A vívók meg könyörögnek egy kis pénzért, mert nem tudnak a Világkupa versenyekre elmenni, ami pedig a jövő évi olimpia miatt kulcsfontosságú. Érted ozsimiki: Nagy Tímeának kuncsorognia kell egy kis pénzért, hogy elmehessen egy VK-ra, ahonnan jó eredménnyel tér haza, miközben az ezredrangú, semmirekellő magyarfocistának meg még a hátsóját is kinyalják. Aztán most döntsd el, ki tett többet a nemzetért, a magyar sportért.
- ozsimiki
- Adminisztrátor
Varga Tomi:
Szerintem meg egyáltalán nem kellene szégyelnie egy mondjuk most 15-16 éves gyereknek,hogy teszem azt 6-7 éves kora óta focizik csapatban
Ők nem egyenlőek azokkal akikből elég sok futkározik az első osztálynak nevezett vmiben
Továbbmegyek: mi lenne ha egyáltalán nem akarna egy gyerek sem (a felnőttek játékát látván) kiskorától focizni,ha nem lebegne a szeme előtt,hogy egyszer még lehet belőle vki...szerintem egyáltalán nem kell szégyenkezni emiatt! Sőőőt..nélkülük nemhogy pár éven belül,de 10-20-30 éven belül sem másznánk ki a gödörből...
Szerintem meg egyáltalán nem kellene szégyelnie egy mondjuk most 15-16 éves gyereknek,hogy teszem azt 6-7 éves kora óta focizik csapatban

Továbbmegyek: mi lenne ha egyáltalán nem akarna egy gyerek sem (a felnőttek játékát látván) kiskorától focizni,ha nem lebegne a szeme előtt,hogy egyszer még lehet belőle vki...szerintem egyáltalán nem kell szégyenkezni emiatt! Sőőőt..nélkülük nemhogy pár éven belül,de 10-20-30 éven belül sem másznánk ki a gödörből...

"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Hát néha fogjuk a fejünket az biztos, de azért az rtl-es vb-s brigádon senki nem tesz túlviszont rajtuk jókat lehet röhögni! kellenek ők oda!
Nah akkor minden okJa hogy te úgy értetted....csak mert mi itt beszéltünk arról hogy mi volt a ti előző meccseiteken....szóval rosszkor és nem egyértelműen írtad be a hozzászólásodat....Így már érthető....úgy értettem hogy az előző meccseitek közül egyiken sem volt meg nem adott 11-es....Racingot írtam? Sorry...Recrére gondoltam....a kettőt mindig összekeverem....
Real Madrid
- Mihu
- Director del Fútbol
Ja hogy te úgy értetted....csak mert mi itt beszéltünk arról hogy mi volt a ti előző meccseiteken....szóval rosszkor és nem egyértelműen írtad be a hozzászólásodat....Így már érthető....úgy értettem hogy az előző meccseitek közül egyiken sem volt meg nem adott 11-es....Racingot írtam? Sorry...Recrére gondoltam....a kettőt mindig összekeverem....oborzill írta:Sztem te értelmezted félre ami mondtam,ugyanis én a Real és a Barca tegnapi meccsére mondtam amit mondtam, de ha már felvetetted az elmúlt három meccset, arra válaszoltam hogy szerintem megérdemelt volt a Real siker, az Espanyol ellen szerencse is kellett. Hogy nem adtak meg nekik egy 11-est, megmondom őszintén , hogy már nem tudom, nem emlékszem, de a Racing meccset nem tudom miért hozod példának, két eléggé kérdőjeles 11est is adtak nekik, amivel 2-1re kikaptunk.

-
- Llegenda del Barça
viszont rajtuk jókat lehet röhögni! kellenek ők oda!oborzill írta:Szerintem az hogy ki mennyit tud a fociról, nem feltétlenül korfüggő, lásd Mészöly Kálmán, Zombori és még néhányan, akiket "szakértőként" szoktak behivni a sport tv-hez.

PUYOL-XAVI-INIESTA
Szerintem az hogy ki mennyit tud a fociról, nem feltétlenül korfüggő, lásd Mészöly Kálmán, Zombori és még néhányan, akiket "szakértőként" szoktak behivni a sport tv-hez.
Real Madrid
-
- Az Eurobarca Anonymusa
Természetesen a kettő nem ugyanaz, a játék öröméért én is rúgom a bőrt, de nem focizok. Én sergi hsz-t úgy értelmeztem, hogy 14 éve versenyszerűen, edzésszerűen műveli e nemes sportágat. A játék öröméért focizókra nem kívántam célozni. Ha megbántottalak volna, sorry.Zozzy 5 írta:Varga Tamás, azért a magyar profi focistákat ne vedd már egy kalap alá azokkal akik a játék öröméjért játszanak nagyon jókat. Az, hogy jelenleg itt tartunk azoknak az embereknek köszönhető, akik jól meggazdagodtak a magyar foci teljes kizsigereléséből.
-
- Llegenda del Barça
Varga Tamás, azért a magyar profi focistákat ne vedd már egy kalap alá azokkal akik a játék öröméjért játszanak nagyon jókat. Az, hogy jelenleg itt tartunk azoknak az embereknek köszönhető, akik jól meggazdagodtak a magyar foci teljes kizsigereléséből.
-
- Az Eurobarca Anonymusa
Tudod, van egy olyan magyar mondás, hogy akinek nem inge, ne vegye magára. Lehet, hogy Te normálisan is hozzá tudsz szólni, de akkor Te vagy a törpe minoritás.Madrid írta:Nem tudom hogy én mikor beszéltem itt alpári stílusban ha tusz légyszi idézz már be nekem. Engem abszolút nem érdekel hogy hogy kapálóztok még lófejűztök sajnos ez még a madridistán is meg vanEz így igaz. De az alpári stílust tartsd meg a saját honlapotokra. Itt felháborodottan kikeltek ellenünk, ha az edzőtöket kapálónak tituláljuk, de azt természetesnek kell venni, hogy ti Ronaldinhót kapafogúnak meg hasonlónak tituláljátok. Szánalmas vagy, az egész margit bagázzsal együtt. És ha helyretesznek azt viseld el, vagy tűnj el innen. Nem kötelező itt rontanod a levegőt, megvagyunk mi anélkül is.És nem értem miért lennék szánalmas??? Mert mertem írni a TI oldalatokra??? Erre kérek magyarázatot kedves vargatamás
-
- Az Eurobarca Anonymusa
A sergi 1989 'fedőnévből' én arra következtettem, hogy most vagy 18 éves. Tehát egy kicsit tapasztalatlanabb vagy a nálad idősebb kollégáknál. És az, hogy Te itt, kis hazánkban 14 éve focizol, azzal nem kellene felvágni, én inkább letagadnám, mintsem ezzel példálóznék. Az, hogy valaki Mo-on kergeti a labdát, és a futballra emlékeztető nyugdíjas tevékenységet folytat, az - már ne is haragudj - de inkább szégyellnivaló, mintsem büszkeségre okot adó dolog. A magyarfocista kb. egy szinten van a szváziföldi kosárlabdázóval, vagy az ugandai súlyemelővel.sergi1989 írta:magyarul ha gyerek vagy nem érthetsz focihozvarga tamás írta:Az a baj, hogy az ideírogató madridisták 99%-a gyerek, aki annyit ért a futballhoz, mint én a kriketthez. Ebből kifolyólag véleményük - vagyis gyalázkodásuk, színvonaltalan hsz-uk, öntelt megnyilvánulásaik - teljes mértékben irreleváns (a gyengébb margitisták kedvéért lényegtelen). Sajnos nincs kiforrott véleményük, a múltat nem ismerik, meccseket alig láttak, kultúráltan pedig nem tudnak viselkedni. És különben is: ők itt vendégek, ha parancsolgatni akarnak, akkor menjenek a margitistára. Ott osszák az észt, ne zavarják a köreinket!![]()
teljesen mind1 hogy 14 éve focizom, azért mert te felnőtt vagy ,és idegen eredetü szavakat használsz máris jobban értesz hozzá!igazad lehet..
Sztem te értelmezted félre ami mondtam,ugyanis én a Real és a Barca tegnapi meccsére mondtam amit mondtam, de ha már felvetetted az elmúlt három meccset, arra válaszoltam hogy szerintem megérdemelt volt a Real siker, az Espanyol ellen szerencse is kellett. Hogy nem adtak meg nekik egy 11-est, megmondom őszintén , hogy már nem tudom, nem emlékszem, de a Racing meccset nem tudom miért hozod példának, két eléggé kérdőjeles 11est is adtak nekik, amivel 2-1re kikaptunk.oborzill írta:
A semmiről folyik a vita. Egyik meccsen sem emlékszem meg nem adott tizenegyesre, és mind a két csapat megérdemelten, több helyzetet kialakitva nyert, ahogy az várható volt.
Hát akkor te valószínűleg nem láttad a Real elmúlt 3 meccsét...

Real Madrid
- Mihu
- Director del Fútbol
Teljesen félreértelmezed azt amit írtam....én csak azt mondtam hogy az Espanyolnak se meg a Racingnak se adtak meg egy 11-est ellenetek ami döntően befolyásolta volna az eredményt....oborzill írta:Miért, szerinted nem volt megérdemelt az utóbbi 3 győzelem?Hát akkor te valószínűleg nem láttad a Real elmúlt 3 meccsét...

Miért, szerinted nem volt megérdemelt az utóbbi 3 győzelem?Hát akkor te valószínűleg nem láttad a Real elmúlt 3 meccsét...
Real Madrid
- Mihu
- Director del Fútbol
Hát akkor te valószínűleg nem láttad a Real elmúlt 3 meccsét...oborzill írta:A semmiről folyik a vita. Egyik meccsen sem emlékszem meg nem adott tizenegyesre, és mind a két csapat megérdemelten, több helyzetet kialakitva nyert, ahogy az várható volt.

A semmiről folyik a vita. Egyik meccsen sem emlékszem meg nem adott tizenegyesre, és mind a két csapat megérdemelten, több helyzetet kialakitva nyert, ahogy az várható volt.
Real Madrid
-
- Entrenador del Barça
olyan jó ez a állandó kötekedés...amugy én sem tudom h miről beszélCharlie írta:Szerintem Madrid kolléga maga se tudja, hogy melyik eset volt, csak olvasta ezt az idézetet, és gondolta beír egy okosat.
C.

- Charlie
- Öreg Harcos
Szerintem Madrid kolléga maga se tudja, hogy melyik eset volt, csak olvasta ezt az idézetet, és gondolta beír egy okosat.
C.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello