Gondolom "szerencsétlen" dél-koreai srácot világéletében basztatták a nagy amerikai okostojások, ezért x idő után elpattanhatott nála a húr. Természetesen a tette megbocsáthatatlan és halála sajnálatot nem kelt az emberekben, sőt, ezentúl valószínű nem csak a csadoros arab lányokat, hanem a ázsiaiakat is inzultus fogja érni.
Bowling for Columbine c filmet én is láttam, állítólag tele van kamu [auto_cenzúra] hírekkel és hazugságokkal, ettől függetlenül nekem tetszett. (Frey Tamás amerikai verziója...

)
Az a jelenet viszont szöget ütött a fejemben, hogy az istenhátamögötti texasi kisváros bankjában a frissen megkötött bankszámlanyitás után a jövőbeli ügyfél egy 20 kilós mordájjal lett gazdagabb, amivel azonnal akár egy újabb vérengzés vehette volna kezdetét.
Az erőszak erőszakot szül. Nem tudom, melyik okos forma kiáltotta először ezeket a szavakat a nagyvilág felé, de nem mondott hülyeséget.
Tegnap volt a CNN-en egy ezzel foglalkozó riport. Statisztikák szerint a világon 600 millió lőfegyver van a "civil" lakosság kezében, ebből 200 millió!!!! az USA-ban!!!! Vagyis az amerikai lakosok (a 3 éves Janie és a 90 éves Robert bácsi is beletartozik) kétharmadának van lőfegyvere. Ez egyszerűen felfoghatatlan. Éppen ezért lesz egyre több és több, mert mindenki parázik: ha neki van, akkor használhatja is, nekem is kell...
Amcsiban, ha bemászol egy kertbe pl cseresznyét lopni, akkor a tulajnak joga van kérdés nélkül hátbalőni egy sörétessel, és még a kis közössége közkedvelt figurája is lez (kis túlzással)...
Amíg Amerika Amerika, addig ilyenek mindig is lesznek...SAJNOS!