visca el barca írta:
unioba valo belépés után vétózták a magyar terméekekt?
alap 

mért ne féltenék amik van nekük. ha a 18.sz.-ban élnénk azt mondanam neked ez a védovamos politika. (amugy nem hinném h a nulla sz@r magyar bor nagy vetelytarsa lett volna a francia boroknak.
hogy mért ok kaptak velunk szemben? jo kérdés...du. ha lesz egy kis idom irok neked egy valaszt kérdésedre.
(azzal meghogy ukrajnaba mennék e meccset nézni mellétrafáltál 

sok sok helyen voltam már kulfoldon meccsen, de az élet ugy hozta h nyugatra - Ausztria kivételével sohs nem jutottam még el.... amugy voltam már törököknél, horvátoknál, szlovéniában, lengyelországban, sőt ha hiszed ha nem még a letteknél is... amugy halkan megjegyzem sztem a lengyel érvek tobbet nyomtak a latba mint a ukrán ---- ha mi kapjuk akkor se magyarország , hanem horvátország miatt...
hosszabb okfejtésem du.  

abban tévedsz csak, hogy nem velem kell vitatkoznod.
alapvető dolgokban nem értünk egyet, mert szerintem a magyar bor igenis jó, mert MAGYAR és, mert a franciák "félnek" tőle. meghát a borok királya még mindig az aszu.
valamint én nem szívesen mennék olyan országba, amelyikben a határtól 20 km-re megszűnik az út, odefelé ötször kirabolnak ésatöbbi. úgyhogy.
magyarként úgy gondolom, hogy a magyar pályázat volt messze a legjobb ezzel ellnetétben úgy néz ki, hogy eleve elrendeltetett volt, hogy mi nem nyerhetünk.
ilyen esemény után nem tudok sem nevetős, sem kacsintós szmájlit tenni, mert szomorú vagyok. 
és akármilyen kisesszét írsz, arról engem már senki sem fog meggyőzni az életemben, hogy a franciák nem ott tesznek keresztbe nekünk, ahol csak tudnak.