Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Na pont ez az a pont ahol igenis össze lehet vetni Dinhoval. Mind2jüknek csak néhány jó meccse volt. Azt írtad, hogy Deconak 1 sem volt, hát, hogy csak megcáfoljalakvarga tamás írta:lionelmessi19: köszönöm, h rangidősnek sólítottál, ez szívemet melengeti.
Decoról még egyszer. Tavaly összesen 5 gólt lőtt, első BArca-szezonjában pedig 7-szer volt eredményes a bajnokságban. Deco igenis tud gólt lőni, ezt már a Portóban is bizonyította. És az idei szezonban - sajnos - messze nem azt nyújtja, mint amit tavaly és előtte megszoktunk tőle, és valahol el is várunk tőle. Lehet valaki rossz passzban, egymás után 1-2 rossz meccse, de hogy ezt huzamosan bemutassa - na, ez már elfogadhatatlan. Lehet, hogy elfogult vagyok Decóval - negatívan - de én nem emlékszek olyan meccsére, amikor kimagaslór nyújtott, vezére volt a csapatnak, és a középpályát uralta. Olyan meccsekre viszont sokra emlékszem, amikor kedvetlenül, öntelten és arrogánsan játszott. Amikor elvesztette a labdát, aztán megállt, és nézte a fejleményeket. Ott van pl. a liverpool elleni hazai meccs: 25-30 percig a csapat egyik legjobbja volt, aztán úgy eltűnt, hogy még Columbo sem találta volna meg.
Ezek alapján - sztem - mehet, ha viszont marad, akkor az idei teljesítményéhez képest 300%-ot kell javulnia - minimum. Kvalitásait, játéktudását, zsenialitását nem vitatom, de ebből az idén semmit sem láttunk a Barcában.
Ronaldinho a legjobb játékosunk. De az egyáltalán nem mérvadó, h kinek mennyi pontot köszönhetünk. Mondjuk ha pl. Deco gólpasszait és a góljait elvennénk, akkor könnyen lehet, h nem első helyen állnánk a bajnokságban, a bl-ből pedig szégyen szemre már a csoportkörben búcsúztunk volna.varga tamás írta:Zozzy már ne is haragudj, de nagyon elképesztő az, amit leírtál Ronaldinhóval kapcsolatban. R10 igenis a csapat legjobb játékosa 2003-as idejövetele óta, és amit tett a klubért az felbecsülhetetlen. Dinho és Deco nem ugyanaz a kategória. A múltkor olvastam egy cikket - a honlapon is megjelent -, hogy R10-nek 22 pontot köszönhetünk. Csendben megkérdezném: Deconak mennyit? Ne bajlódj a válasszal, megmondom: a Levante elleni egyet. Ezek után a két játékost egy kalap alá venni - dőreség és ostobaság. Azt én is elismerem, hogy R10 nem villog úgy, mint tavaly vagy tavalyelőtt, de még így is sokkal többet tett a csapat idei teljesítményéért, mint a portugál. Ezt elvitatni nem lehet.
Gondolom, hogy az első bekeztést nem kifejezetten rám értetted de azért azt elmondom, hogy én mielőtt bármit is leírok átgondolom a dolgokat és a végső véleményem írom le. Sztem már túl kellene lépned azon hogy mindíg az igazad villogtatod, mégha sokmindenben igazad is van.varga tamás írta:Elolvasva a mai hsz-kat, azt kell látnom, hogy nagyon sokan egy véleményen vannak velem. Én már tegnap este ugyanezeket írtam, csak annyi különbséggel, hogy először nagyon kemény hangnemben, másodszor egy kicsit kulturáltabban. Viszont tegnap voltak, akik nekem estek, lehurrogtak stb.
Sajnos a csapatunk idei szererplése hagy némi kívánnivalót maga után. Taktikailag nullák vagyunk. A küzdenitudás is alkalmanként hiányzik a csapatból, és egyes játékosokból - én főleg Deco idei teljesítményét kevesellem. És, most ne jöjjetek, h tegnap hajtott, meg hasonlók, ez egy meccs volt, de volt legalább 12 olyan, amikor csak testileg volt a pályán.
Ronaldinhót pedig hagyjuk békén, nélküle az idén nem lennénk sehol. Ő érinthetetlen, idő és támogatás kell neki, egy kis fegyelmezéssel körítve. FORCA BARCA! Találkozunk szerdán 21 órakor a sport2-n, a getafe elleni kupameccsen.
Én most nem rájuk gondoltamlionelmessi19 írta:Ha Albelda, Abidal és mondjuk Andrade olcsónak számít... akkor lehet.
Ha Albelda, Abidal és mondjuk Andrade olcsónak számít... akkor lehet.Game90 írta:Csak a hiányposztokra is inkább olcsóbb emberekkel erősítenéneklionelmessi19 írta:A Klub álláspontja egyértelmű: Ha hangoztatják is hogy spórolnak, attól még tiszta nekik is, h venni kell egy szélső, egy középső védőt, és egy vkp-t is. Talán csatárposztra is igazolnak vkit, és ennyi sztem elég is. Ennél nagyobb vérfrissítést nem akarok.![]()
Csak a hiányposztokra is inkább olcsóbb emberekkel erősítenéneklionelmessi19 írta:A Klub álláspontja egyértelmű: Ha hangoztatják is hogy spórolnak, attól még tiszta nekik is, h venni kell egy szélső, egy középső védőt, és egy vkp-t is. Talán csatárposztra is igazolnak vkit, és ennyi sztem elég is. Ennél nagyobb vérfrissítést nem akarok.
Igen, ezt fejtegettem már régebben is...grecki írta:1. Valahogy behúzzuk a bajnoki címet, marad Rijkaard, nincs vérfrissítés és pár év eredménytelenség következik, vagy
2. Elbukjuk az elsőséget, kirúgják Rijkaardot és egy új csapatépítés szemtanúi lehetünk.
Bizony Isten, kb először fordul elő velem, hogy nem a Barca elsőségének örülnék jobban...![]()
Ha ez az ára az újboli felemelkedésünknek, ám legyen, szépen csillog az az ezüstérem is.
Új csapat, új koncepció kell, hogy az elkövetkezendő pár évben is ott lehessünk az élvonalban (mind nemzetközi, mind hazai színtéren)...
A megoldás szerintem egyszerű. Nekem a legfeltünőbb különbséget a mai, illetve a tavalyi Barca között a lendület, és az erő közti különbség jelenti. Ezt a szezont ott csesztük el, mikor nem alapoztunk megfelelően. Tudom, sokan elbagatellizálják ezt a dolgot, de könyörgöm: A mi focink eredményessége a rettentő jó erőnlétben, a robbanékonyságban, a frisseségben rejlik. Ez hiányzik idén, mivel nincs mögötte elég munka, amivel ezek a tényezők megszerezhetőek! A csapat -tetszik vagy sem- félkész állaotban kezdte a bajnokságot. Ezt erősíti a tény, miszerint több alkalommal is erőfejlesztő edzéseket rkellett tartani évközben...röhej. Az is igaz, hogy két extraklasszisunk hosszú sérülése is visszavetett minket. De legfontosabbnak mégis azt tartom, hogy bemutatóztunk edzés, és felkészülés helyett. Ha nem tanulunk ebből, akkor vehetünk akárkit. Alapozás nélkül az európai csúcsfutball követelményeinek nem lehet megfeleni! Pedig a csapat szenzációs. "-3 ember kellene csak, és NORMÁLIS NYÁRI MUNKA, megfelelő arányban ötvözve a pihenéssel, ezáltal a keret csúcsra járatása. Ez a megoldás.Vito írta:az okokkal egyetértek, teljesen ugyanezen a véleményen vagyok, ami a kérdés jelen pillanatban: a megoldás.