2007.03.07. 21:11:24
Kiestünk - ez sajnos borítékolható volt az első meccs után. A visszavágón nyertünk - nem a liverpool verte meg saját magát. A két meccs alapján a pool teljesen megérdemelten jutott tovább. A 180 percből 35 percet játszottunk értékelhetően, a többi egy nagy nulla volt: gyalázatos, és a barcához méltatlan. Ki kell, hogy mondjuk: a visszavágón ugyanazt a gyatra, szenvedős, életkedvet elvevő, fejetlen támadójátékot produkáltuk, mint a sevilla ellen a kihagyott 11-es után.
És elegem van a vezérkarból, meg Rijkaard bácsiból, hogy minden szép, minden jó, semmi probléma, kiválóan küzdöttünk, nagyszerűen játszottunk. Mert ez mind porhintés, hazugság, és a szurkolók hülyénak nézése. De a szurkoló nem hülye, nem vak, nem süket: lát, hall és érez. Látja a szenvedést, az alibizést, a semmirekellő támadójátékot, az eredmény tartását, a nulla támadójátékot. Találunk egy gólt, aztán véget ér a Barca-játékosok és edzők számára a mérkőzés. Ja, hogy a maradék időben elvernek minket, hát ez van - de mi továbbra is királyok vagyunk, körülöttünk forog a világ. Pedig, nem. Én egy jókora büntetést akasztanék a játékosok fejébe, a lézengőket pedig a kispadra ültetném. Kezdeném Oleguerrel, folytatnám Decóval, Giulyvel. Mert az nem járja, hogy Deco nulla teljesítménnyel kirobbanthatatlan a kezdőből. Eladhat a meccsen tucatnyi labdát, és nincs következménye. Ő az a játékos, aki tavalyhoz képest hatalmasat esett: nulla küzdőképesség, labdaszerzése gyalázatos, elvesztett labda után nem megy. Ennyi zsetonért neki fel kéne szántania a pályát, ketté kéne harapnia az ellenfelet - ja, és néha gólokat kéne rúgnia, mert az a két dugó, amit összebarkácsolt, az elfogadhatatlan - ennyit még én is tudnék lőni.
A következő lépésben Rijkaardnak meg kéne köszönni az eddigi munkát, és qumma gyorsan edző után kéne nézni - amíg a bajnokság el nem úszott. Mert ha ilyen játékkal folytajuk az idényt, akkor annak csúfos vége lesz. Valaki azt írta korábban, hogy aki Rijkaard menesztését követeli, az nem részese az elmúlt 3 év sikereinek - hát, ezt kikérem magamnak, ilyen vélemény leírásához senkinek sincs joga. Nekem ez a véleményem, két hónapja, két hete is ez volt. A mór megtette a magáét, a mór mehet.
És Rijkaard vigye magával Txiki Beguiristaint, ezt az akaratgyenge, erélytelen babát, aki nem is tudom, tett-e valamit az elmúlt 4 évben valamit ezért a klubért, azonkívül, hogy csupa hülyeséget nyilatkozott.
Meg ez a Ferran Soriano nevű ökörborjú is elmehet zabot hegyezni, aki ül a milliókon, számolgatja a pénzt, de játékost - minőségi játékost, mert Guddyt ne tekintsük annak, még kiegészítő embernek is gyenge - nem hajlandó igazolni, meg azt nyilatkozza, hogy a Barca nem nyúl mélyen a zsebébe. Miért nem? Mert ilyen vadbarmok vezetik a klubot. A gigantomániás Laportának is, nem a stadion befogadóképeeségét kellene növelnie, hanem az erre szánt pénzből megvenni pl. CRonaldót.
Na, megint jó hosszú lettem. De, továbbra is Hajrá Barca! Szombaton meg kell verni a realt, bármi áron, bármilyen játékkal.