2007.03.15. 17:41:42
Nekem azért furcsa ez a rengeteg kihágás/szabálysértés/bűncselekmény az NFL berkein belül, mert az NBA-ből nem hallani ennyit, holott a bőrszín szerinti megoszlás hasonló.
Ne értsetek félre, nem faji, hanem sokkal inkább társadalmi okokra vezetném vissza mindezt. Az USA-ban élő feketék sokkal szélsőségesebbek, mint a nálunk "honos" kisebbség, van nagyon sok értelmiségi, de rengeteg "sötét alak", hogy ezzel a képzavarral éljek. Nem hiába terjedtek el ezek a statisztikák, hogy kb minden 2-3-ik felnőtt fekete férfit elítéltek már.
Az egyetem pedig semmit nem változtat a gettókból csak a sport által kilépni tudó atléták értékrendjén, videlkedésén, mert az edzések okozta koszon kívül nem sok minden ragad rájuk. Mindenből átrugdossák őket, hiszen egy halom pénzt és elismerést hoznak az iskolának. Nem hiába nézettebb az USA-ban az NCAA, mint az NBA, és szerintem így lesz ez az amerikai focival is. Szóval abban ne is reménykedjünk, hogy majd az egyetemeken benő a fejük lágya.
Szóval ezért furcsa nekem, hogy az NBA-ből nem hallani ennyi kábcsival való visszaélést, tiltott lőfegyverviselést, ittas vezetést, stb, stb. Max azzal tudom magyarázni, hogy agresszívabb sport.
Ja, meg az is durva, hogy egy labdarúgót, egy atlétát, egy bírkózót, egy úszót stb. két évre elmeszelnek, ha pl nandrolont használ (csak mondtam egy szert), az NFL-ben meg kap két hónapot... Szóval teljesen más világ, enélkül gyakrolatilag nem is tudnának lemászni a pályáról...