Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.03.02. 13:05:19

Troym írta:
2026.03.02. 10:11:37
Chino írta:
2026.03.02. 01:36:02
Szerintem a védelem minősége nem megfelelő.

Nem írtam 30 milliós balszélsőt és csere Pedrit sem emlékeim szerint, nekem megfelel, ha Olmot összepakolják egészségügyileg és valamelyik fiatal saját nevelésű játékos lesz cserebalszélső, de megtanulhatja Roony is.

Most mondok 4 nevet: Bastoni, Grimaldo, Senesi és Vlahovic összesen is 80-100 millió (utóbbi kettő ingyen van) Lewa, Chris és GM helyett. Szerintem beleférne bértömegre is. Ha meg nem fér bele 3-4 játékos helyett 3-4 játékos és 80-100 millió transzferkeret, akkor nem értem miért polemizálnak Alvarezről, aki egymaga is 100 millió?
Ezzel a 4 névvel lenne versenyhelyzet a védelemben Baldénak és a középhátvédeknek is, plusz Grimaldo adott meccseken lehet a balszélső is.

Ez a védelem nagygenerálra szorul, még hazai szinten is komoly kockázatot rejt, nemzetközileg meg alkalmatlan, muszáj 2-3 embert is lecserélni, akár a kezdőnek gondolt embereket is.
Legelőször is, Te két belső védőről beszéltél. Én erre írtam, hogy totál felesleges egy második belső védő, mert vannak sokkal fontosabb posztok, mint balszélső, csere bh stb.. A center posztról te magad is azt írtad, hogy muszáj valamit kezdeni, mert nagyon gyenge (ha jól emlékszem), ha ehhez még hozzáveszem, hogy Lewy szinte biztos, hogy megy, máris csak egy Ferranunk van, aki baromi hullámzó, első számúnak talán nem is megfelelő, sérülés/rotálás/csere esetén pedig nem is lenne más játékos.
A balszélső pedig kulcspozíció. Láttuk, hogy idén is mennyire kellett Rashford. Ha ő nincs, biztos vagyok benne, hogy nincs BL 8 és a bajnokságban sem vezetnénk. Azért ne vicceljünk már, hogy arra építünk, hogy kulcspozícióba majd felhozunk valami fiatalt vagy a 19 éves Roonyt átneveljük, aki egyelőre még tehetség és a saját posztján sem biztos, hogy elég vagy a 16 éves Tavarest/18 éves első, félig Atletic szezonos Kluivert lesz a megoldás. Én nagyon kedvelem, követem a Masiát, de erre nem lehet építeni. Az, hogy most így állunk és 1-2 évente feljön egy ffiatal egy random pozícióba is kivételes, de egy komoly csapat nem számol ezzel.
Amellett Raphi idén 30 éves lesz, még ha nem is sérül le (amire kicsi az esély), amennyit melózik 100%, hogy nem bír egy 60 meccses szezont, főleg egy VB után.
Szerintem az se véletlen, hogy mind Flick, mind Deco lenyilatkozta nyáron, hogy balszélső a prioritás, olyan játékosokat is kergettünk, plusz szinte biztos Rashford maradása, szóval alapból 30 millió kiadás (ha sikerül megegyezni most csak 10).
Vlahoviccsal pedig kb. viccelünk. Több mint 20 milliót keres jelenleg (ha ebből le is ad, ingyen érkezőként nem fog nagyságrendekkel kevesebbet keresni) és még egy Juvéban sem stabil játékos, jelenleg is 26 évesen a Fiorentinás, illetve első/első két Juventusos szezonjából él. Arról nem is beszélek, hogy decemberben combközelítő szakadást szenvedett, amiből áprilisra térhet vissza. Annál még az is jobb, ha marad Lewy csökkentett fizetéssel.
Pedri helyére pedig kell valaki. Mindig kiemeled, hogy a védelem a bajnokságban elmegy, de komolyabb szintre kevés. Ha Olmót belekényszerítjük egy számára alapvetően idegen pozícióba, ami talán a legfontosabb és legerősebb nálunk, nem hiszem, hogy minőségibb lenne mint a védelem. A Villarreal ellen a szemünket kiverte, hogy mit jelent, ha Olmo vagy Pedri játszik. És ez védekezésben is kulcs, talán fontoisabb, minthogy ki a belső védő.
Plusz azt is figyelembe kell venni, hogy az FFP-vel, hogyan lehet játszani.

Bastoni pedig kb. a lehetetlen kategória. Szép lenne, ha úgy dobálhatnánk a pénzt, mint Bartomeu alatt, de nagyon nem ez a helyzet. A Pool mellett olyan klubokkal kellene felvenni a versenyt mint aa Real, de a Bayernt is sokszor szóba hozták vele (Upemaco maradását is úgy kellett kikönyörögni egy 60 %-os fizetésemeléssel). De ha csak az angolok a kihívóink, így hogy "elvesztették" Guehit, simán all int nyomhatnak, mert, ha valakiknek, akkor nekik kell egy cb, főleg hogy Konaté maradása, is kérdéses egyelőre a többi posztot pedig az utóbbi két évben feltöltöték. Vagy alapoznak a kezdőben a 35 éves van Dijkra, úgy hogy még cseréjük sincs. És azért nincs még teljesen eldöntve, hogy az Inter el akarja adni. Ősszel például még azt nyilatkozták, hogy kizárt hogy menjen.
Schlotterbeckre pedig a Real hajt komolyan, de ő is minimum 50 millió, fizetésben pedig harcolni a Reallal lehetetlen. Hacsak nem nagyon akar idejönni, minőségben pedig nem tudom mennyit tudna adni. Valóban kellene egy belső védő, ha ilyen 50-60 milliós árban sikerülne akár megérhetné, de csak ha tényleg komoly előrelépést jelent, plusz Flick ragaszkodik egy ballábashoz. Ha ez nem sikerül Senesinél nem hiszem hogy van jobb megoldás.

Nálam jelenleg valahogy így nézne ki a nyár: Rashford (ez szinte biztos, hogy így lesz) - Senesi (ha belefér egy lényegesen jobb, akkor az) - Marmoush (ha van lehetőség jobb megoldásra akkor azt választani) - Goretzka- ha marad valami egy csere bh.
Ez még csak persze február/március, 100+1 dolog történhet, illetve itt a VB, ami megkavar mindent. Mindig tűnnek fel új nevek, vagy kiemelkedő tornát játszva egyeseknek megugrik az áruk vagy éppen fordítva, sérülés történik stb. Például lehet, hogy Senesi megy egy nagy VB-t az argentinokkal, aztán az egyik legkapósabb lesz. Nem törvényszerű, egy hipotézis, de esélyesek a végső győzelemre is, ha ebből kiveszi a részét vagy csak kezdőként/stabil csereként végigmegy velük sok minden változik, kismillió példa van erre. Még évente egy BL során is.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2026.03.02. 10:11:37

Chino írta:
Szerintem a védelem minősége nem megfelelő.

Nem írtam 30 milliós balszélsőt és csere Pedrit sem emlékeim szerint, nekem megfelel, ha Olmot összepakolják egészségügyileg és valamelyik fiatal saját nevelésű játékos lesz cserebalszélső, de megtanulhatja Roony is.

Most mondok 4 nevet: Bastoni, Grimaldo, Senesi és Vlahovic összesen is 80-100 millió (utóbbi kettő ingyen van) Lewa, Chris és GM helyett. Szerintem beleférne bértömegre is. Ha meg nem fér bele 3-4 játékos helyett 3-4 játékos és 80-100 millió transzferkeret, akkor nem értem miért polemizálnak Alvarezről, aki egymaga is 100 millió?
Ezzel a 4 névvel lenne versenyhelyzet a védelemben Baldénak és a középhátvédeknek is, plusz Grimaldo adott meccseken lehet a balszélső is.

Ez a védelem nagygenerálra szorul, még hazai szinten is komoly kockázatot rejt, nemzetközileg meg alkalmatlan, muszáj 2-3 embert is lecserélni, akár a kezdőnek gondolt embereket is.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

Troym írta:
2026.03.01. 18:43:24
Chino írta:
2026.03.01. 18:06:31
Az Al-Nassr-ban játszó, illetve idén katasztrófa 31 éves Laporte inkább az? De akár egy Dani Viviant is említhetném vagy éppen inkább behívót kapó Raul Asencio jobb?
Sokakban a kezdeti két éve maradt meg, amikor ráadásul nagyon fiatal volt, és befolyásolják a véleményt. Ha 2 évvel ezelőtt, a gironai éve után hoztuk volna bőven más lenne a megítélése.
És alapból sem az fogja markánsan befolyásolni a kapott gólokat, hogy hozunk egy új belső védőt. Tavaly mindössze egy góllal kaptunk kevesebbet a Bl alapszakaszban egy hasonló minőségű (söt, talán gyengébb) sorsolással és a bajnokságban is ezt az átlagot hoztuk, Inigo viszont úgy van visszasírva, mintha vele idén nem lenne semmi baj. Pedig Koundé is űrfocit tolt.
- Miért spanyol játékosokat sorolsz Senesi kapcsán? Senesi argentín. Vagy EG miatt? Vagy mit hasonlítunk össze Senesi és Vivian esetén? Senesit Scaloni nem hívja be, mondjuk szerintem a spanyol válogatottba se kerülne be. Ha EG a téma, nekem logikus, hogy többen előtte vannak, nem elég jó védekezésben, 3-4 játékos szerintem előtte van a sorban. EG nekem olyan, mint anno Bartra, nem rossz, de ráépítve nem lesz elit védekezésünk.
- Nem egy védőt kell venni, hanem kettő khv-et, így kezdtem több hsz-el ezelőtt. Ezért venném meg Bastonit a kezdőbe és Senesi miattam jöhet a cserepadra és egy Bastoni, Araujo, Cubarsi, Senesi négyes talán már jobb lenne. (EG meg egyszerre jhv,vkp, khv ki tudja hol kell számolni vele)
- Inigo a tavaly ittlévő védőinknél jobb volt az első fél évben, de összességében nem elit ő sem.
Azért EG-t vettem ide, mert itt az elvről volt szó, hogy miért ilyenkor kerül be (vagy be kerül-e egyáltalán) és egy játékos minőségét sem azon lehet lemérni, hogy válogatott-e vagy sem, ezért hozott fel Bence is (nem argentin) példákat.
Hozzunk két kh-t? Ha majd egy City/Pool/PSG leszünk talán. Jönne egy Bastoni 80-90 millióért (ahány topcsapat vadászik védőkre simán benne van ennyi) nem kevés fizetésért még egy védő mellé, aztán jusson pénz egy balszélsőre (30 millió), egy centerre, egy csere balhátvédre plusz valakire Pedri pótlásaként. És emellett az FFP se izgasson minket. Mert ezek mind fontosabbak mint még egy belső védő.
Nem hiszem, hogy Cubarsi olyan gyenge lenne, hogy ne férne be akár a kezdőbe. Ő például spanyol válogatott, sőt már kezdőstátuszt is kezdi felvenni. Szakmailag is komolyan elismert. Emellett itt van Araujo, aki képességeit tekintve top védő és könnyen lehet, hogy fejben sikerül összerázódnia, akkor pedig van egy elit játékos.

Nézzük már meg a Poolt, van egy Konaté-van Dijk-Joe Gomez triójuk és annyi, Bayernnek Tah, Upamecano, és Kim. Előbbi ráadásul borzasztóan túé van értékelve, az idei teljesítménye sem az elitet képviseli. Ahogy páldául Huijsen kezdeti pár meccse óta egy alsó-középszinten mozog mellette pedig nincs normális védőjük.
Ha van egy Joan Garciánk a kapuban azzal már simán rendben van a gólszám. Elég megnézni, hogy vele milyen a védekezés. Megsúgom magasan mi kapjuk a legkevesebb gólt a bajnokságban is. Ha még egy Pedrit és/vagy egy Raphinhát is beleveszünk a képletbe már egész más a történet.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2026.03.01. 18:43:24

Chino írta:
Az Al-Nassr-ban játszó, illetve idén katasztrófa 31 éves Laporte inkább az? De akár egy Dani Viviant is említhetném vagy éppen inkább behívót kapó Raul Asencio jobb?
Sokakban a kezdeti két éve maradt meg, amikor ráadásul nagyon fiatal volt, és befolyásolják a véleményt. Ha 2 évvel ezelőtt, a gironai éve után hoztuk volna bőven más lenne a megítélése.
És alapból sem az fogja markánsan befolyásolni a kapott gólokat, hogy hozunk egy új belső védőt. Tavaly mindössze egy góllal kaptunk kevesebbet a Bl alapszakaszban egy hasonló minőségű (söt, talán gyengébb) sorsolással és a bajnokságban is ezt az átlagot hoztuk, Inigo viszont úgy van visszasírva, mintha vele idén nem lenne semmi baj. Pedig Koundé is űrfocit tolt.
- Miért spanyol játékosokat sorolsz Senesi kapcsán? Senesi argentín. Vagy EG miatt? Vagy mit hasonlítunk össze Senesi és Vivian esetén? Senesit Scaloni nem hívja be, mondjuk szerintem a spanyol válogatottba se kerülne be. Ha EG a téma, nekem logikus, hogy többen előtte vannak, nem elég jó védekezésben, 3-4 játékos szerintem előtte van a sorban. EG nekem olyan, mint anno Bartra, nem rossz, de ráépítve nem lesz elit védekezésünk.
- Nem egy védőt kell venni, hanem kettő khv-et, így kezdtem több hsz-el ezelőtt. Ezért venném meg Bastonit a kezdőbe és Senesi miattam jöhet a cserepadra és egy Bastoni, Araujo, Cubarsi, Senesi négyes talán már jobb lenne. (EG meg egyszerre jhv,vkp, khv ki tudja hol kell számolni vele)
- Inigo a tavaly ittlévő védőinknél jobb volt az első fél évben, de összességében nem elit ő sem.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

Troym írta:
2026.03.01. 09:09:29

EG nem válogatott szint, nem is volt az, szerintem az EB győzelem igazolja, hogy Fuente jobb szövetségi kapitány, mint Lucho (klubszinten LE jobb szintekkel) nekem az ő értékítélete a spanyol játékosokról kicsit hitelesebb LE azért simán betette a 16 éves Gavit is a csapatba 4 élvonalbeli meccs után, ami egy klubcsapatban nem fura, de válogatottban igen.
Senesi nem hiba, ha cserének vesszük, az a hiba, ha megszerezzük és azt gondoljuk javul majd a védekezés. (szerintem cca ugyanilyen lesz vele is)

Szerintem 1-es kapott gólátlag hazai bajnokságban nem jó, de nem is vészes, de a 2-es kapott gólátlag a BL-ben halálos, na utóbbi Senesivel sem fog javulni, mert 29 évesen 7-8 éve nem játszott nemzetközi meccset.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2026.03.01. 09:09:29

bence0330 írta:
2026.02.28. 23:04:15
Jelenleg Senesi statjai kb annyira kiemelik a mezőnyéből, mint Garciát tették, és az sem sült el rosszul, hiába nem teszik be a válogatottba.
Semmi hasonlóság közöttük. JG mellett azért emeltem szót még én is, mert kiemelkedően jó, fiatal játékosnak tűnt már az Espanyolban, hiába 1 élvonalbeli szezonja volt, de 22-23 éves egyszezonos kapusok nem szoktak válogatottba kerülni.
Chino írta:
2026.03.01. 03:49:41
Ez tényleg így van. Szerintem ez EG-n keresztül még inkább látszik. Anno Lucho beválogatta és játszott is rendszeresen, de la Fuente pedig inkább Laporte, Dani Vivian, Le Normand hármast tol. Sőt, még amikor az utóbbi és Huijsen le is sérült, akkor se ő kapott helyet. De tavaly is, amikor Inigo, majd Cubarsi kihullott Asencio került a keretbe.
Vagy akkor, ha Senesi nem oldja meg a problémát, akkor Laporte megtenné, csak mert válogatott?
EG nem válogatott szint, nem is volt az, szerintem az EB győzelem igazolja, hogy Fuente jobb szövetségi kapitány, mint Lucho (klubszinten LE jobb szintekkel) nekem az ő értékítélete a spanyol játékosokról kicsit hitelesebb LE azért simán betette a 16 éves Gavit is a csapatba 4 élvonalbeli meccs után, ami egy klubcsapatban nem fura, de válogatottban igen.
Senesi nem hiba, ha cserének vesszük, az a hiba, ha megszerezzük és azt gondoljuk javul majd a védekezés. (szerintem cca ugyanilyen lesz vele is)

Szerintem 1-es kapott gólátlag hazai bajnokságban nem jó, de nem is vészes, de a 2-es kapott gólátlag a BL-ben halálos, na utóbbi Senesivel sem fog javulni, mert 29 évesen 7-8 éve nem játszott nemzetközi meccset.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.03.01. 03:49:41

Peter írta:
2026.03.01. 02:33:25
Nekem is a 9-es poszt az, ami jelenleg a leginkább betöltetlennek tűnik.

Mégpedig azért, mert ez a csapat (ha tetszik, ez a keret) jelenleg akkor és úgy él igazán vagy működik legjobban, ha szalad a labda, lüktető és kellően intenzív a játék. Ehhez a játékhoz szükségszerű a magas fordulatszám, a hatékony presszing, a gyors középpálya és ezek igényelnék a minél eredményesebb befejezéseket természetesen gólokkal. Ez jelentősen segítené és megdobná a csapat versenyképességét.
Amikor "megnyugszik" a labda, csökken az intenzitás, halványul a kreativitás, miközben ezek következményeként nő az egyéni megoldások, villanások meccset eldöntő szerepe.

Amennyiben megfelelően működik a letámadás és kellően gyors, intenzív a játékunk, a középpálya megfelelően betölti a szerepét, akkor kevésbé kerül kiszolgáltatott helyzetekbe a közvetlen védelem.

Gólokat beton védelmű csapatok is kapnak, de az MSN idejében is mindhárom játékos góljaira és egyéni képességeire szükség volt ahhoz a bizonyos versenyképességhez.
Szóval Yamal és Raphi mellé, közé nagyon kellene az a bizonyos harmadik.
Ilyen szempontból inkább az utóbbi másfél hónap, ami kicsit kritikus, de ez is inkább Ferrannál. Azelőtt kiemelkedő volt ő is.
Viszont az MSN-nel azért nem hasonlítanám össze, mert ott a góllövés iszonyúan orrnehéz volt, a kp közel sem volt ilyen gólerős, a Xavi-Ini-Busquets középpálya pláne nem, illetve valahogy mindenki elő tud lépni, ha éppen a többiek nem tudnak kapuba találni.
Ferrannál nekem nem is annyira a góljai (helyesebben a hiányuk), ami aggaszt, sokkal inkább, hogy nehezen kerül helyzetbe is, ami a legnagyobb erőssége volt, még az első, jellemzően gyengébb szezonjaiban sem volt ezzel gond.
Én azért bízom benne, hogy

Annak ellenére, hogy a kp rendben volt, azért láttuk mit tud hozni egy Pedri stabilitásban, csapatvédekezésben, még ha nem is 100%-os.
Amúgy Comesana nyilatkozatán jót röhögtem, aki nem látta a meccset simán gondolhatta, hogy egy végletekig kiélezett, szoros 2:1 lett az eredmény
bence0330 írta:
Troym írta:
2026.02.28. 22:53:41
Érdekes, mert én meg azt szűrtem le sokadjára, hogy vegyünk 2 elfogadható védőt és a gólok így is, úgy is jönnek majd, csak maximum nem a 9-esnek hívott játékostól, hanem Yamaltól, Fermintől, Olmotól, Raphinhától, viszont le kell tudni zárni hátul az átjutást.

Kounde szerintem kell ide, ahogy Araujo is, Cubarsi is, mondjuk nem feltétlen alapkezdőként utóbbi kettő, de a bhv poszt még mindig a gyenge pont, ahogy EG sem lehet a kezdő vkp és khv egyszerre (nekem ő még mindig csereszint) Pont feljött a Senesi téma, szerintem vele egy centivel nem jutunk előrébb, nehezen hiszem, hogy ha a 38 éves Otamendi miatt nem argentín válogatott, akkor nálunk ő lesz a megoldás...
Ne becsüld le azt a nagyon gyakori, számomra egészen groteszk válogatottbeli jelenséget, amikor főleg a védelmi vonalban-kapuban a formaváltozást meg aktualitásokat néha akár 3-4 évvel később követi le a szövetségi kapitány. Elég megnézni a spanyol válogatottat akár, de sok helyen jellemző, nem tudom, miért, ott valamiért gyakran alakul ki ez a bizalmi kapocs. Fejből tudok olyan játékost, aki már 1-2 éve a világ legjobbja volt a posztján, és még csere volt a válogatottjában.
Szóval ebből semmit nem vonnék le, mert különben azt is kijelenthetném, hogy a a bilbaói potyamester jobb, mint Raya meg Joan Garcia, és akkor minek hoznánk Joant, ha még egy potyakirályt sem tud megelőzni a sorban, sőt, keretbe sem tudott még kerülni. Mindketten 1,5-2 éve klasszisokkal jobb kapusok Simonnál. A kapitányt nem érdekli, benne bízik. A védősorban is van ilyen, és ez meghökkentően gyakori. A támadóknál gyorsabban forog a dolog.
Jelenleg Senesi statjai kb annyira kiemelik a mezőnyéből, mint Garciát tették, és az sem sült el rosszul, hiába nem teszik be a válogatottba.
Ez tényleg így van. Szerintem ez EG-n keresztül még inkább látszik. Anno Lucho beválogatta és játszott is rendszeresen, de la Fuente pedig inkább Laporte, Dani Vivian, Le Normand hármast tol. Sőt, még amikor az utóbbi és Huijsen le is sérült, akkor se ő kapott helyet. De tavaly is, amikor Inigo, majd Cubarsi kihullott Asencio került a keretbe.
Vagy akkor, ha Senesi nem oldja meg a problémát, akkor Laporte megtenné, csak mert válogatott?
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2026.03.01. 02:33:25

Nekem is a 9-es poszt az, ami jelenleg a leginkább betöltetlennek tűnik.

Mégpedig azért, mert ez a csapat (ha tetszik, ez a keret) jelenleg akkor és úgy él igazán vagy működik legjobban, ha szalad a labda, lüktető és kellően intenzív a játék. Ehhez a játékhoz szükségszerű a magas fordulatszám, a hatékony presszing, a gyors középpálya és ezek igényelnék a minél eredményesebb befejezéseket természetesen gólokkal. Ez jelentősen segítené és megdobná a csapat versenyképességét.
Amikor "megnyugszik" a labda, csökken az intenzitás, halványul a kreativitás, miközben ezek következményeként nő az egyéni megoldások, villanások meccset eldöntő szerepe.

Amennyiben megfelelően működik a letámadás és kellően gyors, intenzív a játékunk, a középpálya megfelelően betölti a szerepét, akkor kevésbé kerül kiszolgáltatott helyzetekbe a közvetlen védelem.

Gólokat beton védelmű csapatok is kapnak, de az MSN idejében is mindhárom játékos góljaira és egyéni képességeire szükség volt ahhoz a bizonyos versenyképességhez.
Szóval Yamal és Raphi mellé, közé nagyon kellene az a bizonyos harmadik.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

Troym írta:
Érdekes, mert én meg azt szűrtem le sokadjára, hogy vegyünk 2 elfogadható védőt és a gólok így is, úgy is jönnek majd, csak maximum nem a 9-esnek hívott játékostól, hanem Yamaltól, Fermintől, Olmotól, Raphinhától, viszont le kell tudni zárni hátul az átjutást.

Kounde szerintem kell ide, ahogy Araujo is, Cubarsi is, mondjuk nem feltétlen alapkezdőként utóbbi kettő, de a bhv poszt még mindig a gyenge pont, ahogy EG sem lehet a kezdő vkp és khv egyszerre (nekem ő még mindig csereszint) Pont feljött a Senesi téma, szerintem vele egy centivel nem jutunk előrébb, nehezen hiszem, hogy ha a 38 éves Otamendi miatt nem argentín válogatott, akkor nálunk ő lesz a megoldás...
Ne becsüld le azt a nagyon gyakori, számomra egészen groteszk válogatottbeli jelenséget, amikor főleg a védelmi vonalban-kapuban a formaváltozást meg aktualitásokat néha akár 3-4 évvel később követi le a szövetségi kapitány. Elég megnézni a spanyol válogatottat akár, de sok helyen jellemző, nem tudom, miért, ott valamiért gyakran alakul ki ez a bizalmi kapocs. Fejből tudok olyan játékost, aki már 1-2 éve a világ legjobbja volt a posztján, és még csere volt a válogatottjában.
Szóval ebből semmit nem vonnék le, mert különben azt is kijelenthetném, hogy a a bilbaói potyamester jobb, mint Raya meg Joan Garcia, és akkor minek hoznánk Joant, ha még egy potyakirályt sem tud megelőzni a sorban, sőt, keretbe sem tudott még kerülni. Mindketten 1,5-2 éve klasszisokkal jobb kapusok Simonnál. A kapitányt nem érdekli, benne bízik. A védősorban is van ilyen, és ez meghökkentően gyakori. A támadóknál gyorsabban forog a dolog.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

FcBarcelona1 írta:
2026.02.28. 18:28:06
Nekem fontosabb, mint a kh, úgy néz ki a bajnokságban elég ez a védelem is, a BL 1 játékos igazolással nem kerül közelebb, de néha rossz nézni, mintha csatár nélkül játszanánk.

Kounde szerintem kell ide, ahogy Araujo is, Cubarsi is, mondjuk nem feltétlen alapkezdőként utóbbi kettő, de a bhv poszt még mindig a gyenge pont, ahogy EG sem lehet a kezdő vkp és khv egyszerre (nekem ő még mindig csereszint) Pont feljött a Senesi téma, szerintem vele egy centivel nem jutunk előrébb, nehezen hiszem, hogy ha a 38 éves Otamendi miatt nem argentín válogatott, akkor nálunk ő lesz a megoldás, de elfogadom ha hozzuk cserének, csak akkor jöjjön egy Bastoni féle top khv is.

Meg kell oldani a védelmi gondokat és ha ennek az az ára, hogy nézzük a Ferran - Vlahovic duó szerencsétlenkedését és fejenként 17-17 gólját, szerintem arra kéne menni, mert Yamal szerintem hozni fogja a 20-25 gólos szezonokat.
Peter
Director del Fútbol

2026.02.28. 20:32:50

Alcantara írta:
2026.02.28. 18:19:02
Nagyszerű meccset játszottunk. Yamal brutális volt ma délután. Ferminátor elképesztő sokat dolgozott, visszatámadásban top volt, mellette két gólpassz. Koundè is remek meccset játszott elől -hátul. Most jön a szezon legfontosabb szakasza, biztató a javulás.
Ha tudja hozni a tudását és a képességek szerinti játékát viszonylag folyamatosan a Pedri-Fermin-Olmo-Bernal kvartett (bármilyen kombóban is legyenek éppen a pályán), akkor az kellő alapja lesz egy szépreményű tavasznak.
Yamal, Raphi játékára is ez láthatóan pozitív hatással van és bennük bőven bennük van a van még hova és rugalmasan táguló az a felső plafon.
Amennyiben ehhez csak egy közepes szintű eredményességi javulás jönne még hozzá Lewától (ennyi azért még benne kéne legyen), akkor elérhető lesz a "túl szép, hogy igaz legyen".

Fermín gólpassza szerintem azért volt fajsúlyos, mert labdaszerzés után zsigerből tolta..... :D
bence0330 írta:
2026.02.28. 19:48:49
akiknek a hiányát veszi észre az ember, a holland szerencsére nem ez
Osztom a véleményt, teljesen így van. A holland nélkül gyengébbek, rosszabbak nem vagyunk, de helyette mással bőven benne van, hogy csak jobbak lehetünk.....
bence0330

2026.02.28. 19:48:49

Yamal vs Villarreal győzelem

Fermín és Pedri hoztak még klasszis teljesítményt, de Koundé is alakult, bár most nem sok melója volt hátul annyira, amivel inkább küszködik idén.

Ami ijesztő, az Ferrán és Raphinha formája. Utóbbi még valamennyire hasznos kb, de messze van a korábbi életveszélyes énjétől, és ez kezdi idegesíteni is, Ferrán meg teljes mélyrepülésben. 1-1 önbizalomszerző gól kellett volna nekik. A kupa nem érdekel, nélkülük mondjuk mindenképp esélytelen a dolog, de a BL meccsig össze kéne szedniük magukat.

Bernal is remekül pótolta De Jongot. Eddig minden meccset megnyertünk idén, ahol a holland hiányzott. Vannak azok a nem túl látványos játékosok, akiknek a hiányát veszi észre az ember, a holland szerencsére nem ez, nem ezen fog múlni a játékunk szerintem. Ebben persze Bernal formajavulásának nagy szerepe van, nagyon jó ütemben vezette szerintem vissza Flick, tél elején még olyan rosszul nézett ki, hogy én simán kiraktam volna kölcsönbe, de onnantól kezdve hétről hétre drasztikus ugrásokban javult szerencsére. :)

Joan Garcia megint jól élt a játékkal.

A védelmünk nagyon-nagyon tetszett, mindenki koncentrált, jó ütemben füleltünk le kiugratásokat, a letámadás is működött, lesre állítás, minden. Nyilván egy apró rövidzárlat volt, de 1 kapott gól egy Villarreal ellen teljesen korrekt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.02.28. 18:28:06

Megvan Yamal első mesterhármasa. (Megválaszolta a kritikusait, aki szerint még nincs mesterhármasa. 18 évesen :) )
Jó meccs volt, a Villarreal nem nagyon tette oda magát.
Lewy a beállása után jobban tetszett, mint Ferran játéka, sokkal többet mozgott (38 évesen), és jobban tette le a labdát. Nyáron nagyon kellene egy jó csatár. Nekem fontosabb, mint a kh, úgy néz ki a bajnokságban elég ez a védelem is, a BL 1 játékos igazolással nem kerül közelebb, de néha rossz nézni, mintha csatár nélkül játszanánk.
Pedri remélem már egészséges marad, klasszis volt a gólpassza, és Lewy gólja előtti passza, tényleg nagyon hiányzott. Fermin 2 gólpassza és a mezőnymunkája is dícséretet érdemel, ahogy Kounde és Garcia robotolása is.
Egyedül Balde játéka nem tetszett, 2 szinttel volt a múltkori Cancelo játék alatt.
Rdinho10
Entrenador del Barça

2026.02.28. 18:24:37

Na ez szep volt =D> Yamal patika volt,Pedri varazslo,zseni.
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.28. 18:19:02

Nagyszerű meccset játszottunk. Yamal brutális volt ma délután. Ferminátor elképesztő sokat dolgozott, visszatámadásban top volt, mellette két gólpassz. Koundè is remek meccset játszott elől -hátul. Most jön a szezon legfontosabb szakasza, biztató a javulás.
soadroli
Llegenda del Barça

2026.02.28. 15:02:09

Joan Garcia, Kounde, Cubarsi, Eric, Balde; Bernal, Olmo, Fermín; Raphinha, Ferran, Lamine
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.02.24. 20:29:14

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... iesto.html
A CTA hivatalosan is elismerte, hogy a Girona-Barca meccsen érvényteleníteni kellett volna a Girona második gólját.
“This infraction should be punished with a foul and a yellow card. VAR should have intervened as it was an obvious, clear, and manifest error.”
Cseri
Entrenador del Barça

2026.02.23. 19:47:54

FcBarcelona1 írta:
2026.02.23. 18:23:18
A Barca az utóbbi 45 meccsének mindegyikén lőtt gólt a bajnokságban. Ez rekord a Top 5 bajnokságot figyelembe véve.
Egyébként saját 1942-44-es rekordját döntötte meg, amikor 44 meccsen szerzett gólt egyhuzamban.
Most jött velem szembe egy statisztika:AC Milan Baresival a védelemben 34 meccsen szerzett 36 góllal és 15 kapottal lett bajnok annak idején. :) Bocs az offért.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330

2026.02.23. 19:15:57

FcBarcelona1 írta:
A Barca az utóbbi 45 meccsének mindegyikén lőtt gólt a bajnokságban. Ez rekord a Top 5 bajnokságot figyelembe véve.
Egyébként saját 1942-44-es rekordját döntötte meg, amikor 44 meccsen szerzett gólt egyhuzamban.
Egy újabb szám, ami alátámasztja, miért alighanem Barca-drukkernek a legjobb lenni 1,5 éve, legalábbis a heti szintű szórakoztatás szempontjából, de még kupákban is ha jól sejtem, miénk a 2. hely ezen időszak alatt, persze nem néztem most utána. Még a rosszabb meccseink sem rosszak, más csapatok rosszabb meccseihez képest.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.23. 16:52:47

menczel írta:
2026.02.23. 11:12:22
Elképesztő látni a sok fanyalgást. Európa legatraktívabb támadófociját játsszuk, a legizgalmasabb meccseket, minimális erőforrással rendelkezve. Bárkit el tudunk gólzáporral el tudunk verni, de bele tudunk rohanni a tőrbe néha. De a 3-0 se elég, úgy néz ki.

Mindig van hova fejlődni, de tényleg nem értem azokat, akik csak a félig üres poharat látják. Szerintem remek meccs volt, jól szórakoztam.
Te tudod egyáltalán, hogy mire reagálsz ebben a hozzászólásban? A hétvégi bajnokiról 2 azaz kettő darab értékelés volt itt, az sem fanyalgó. Kérlek, ha nem tudod "milyen rendezvényen vagy" ne égesd magadat itt.
drobika
Entrenador del Barça

2026.02.23. 11:40:37

Hoztuk a meccset. Szórakoztató módon, kötelezően, mert a betlit nemigen lehetett volna magyarázni. Az ellenfél is partner volt. Elsők vagyunk ismét, ez a lényeg. A meccsből sok érdemit levonni nem kell. Nem ez a mérce, elnézést a kisebbik valenciai csapattól. Bár becsületükre legyen mondva 1-2 esetben bravúr kellett a kapusunktól.
menczel
Entrenador del Barça

2026.02.23. 11:12:22

Elképesztő látni a sok fanyalgást. Európa legatraktívabb támadófociját játsszuk, a legizgalmasabb meccseket, minimális erőforrással rendelkezve. Bárkit el tudunk gólzáporral el tudunk verni, de bele tudunk rohanni a tőrbe néha. De a 3-0 se elég, úgy néz ki.

Mindig van hova fejlődni, de tényleg nem értem azokat, akik csak a félig üres poharat látják. Szerintem remek meccs volt, jól szórakoztam.
Deluigi
Director del Fútbol

2026.02.23. 07:32:15

bence0330 írta:
2026.02.22. 22:51:24
Nem tudom, ki kapta az MVP címet, de nálam sima Cancelo lett volna.
O lett valoban...
bence0330

2026.02.22. 22:51:24

Nagyon jól játszottunk, csak tényleg a támadóink helyzetkihasználása mostanság siralmas. De ez azért nem mindig marad így. És mekkora fegyvertény, hogy még így is jött a 3-0.

Rapha elég jó volt, de a kapu előtt most hiányzik belőle az extra, de azért peche is volt, nagyokat fogott a kapus ellene. Védőmunkája még magához képest is kiváló volt. Yamalnál nem tudom, mit gondoljak, nekem nagyon sok néha, amit csinál, és azt érzem, hogy a benne lévő tudás felét elszórakozza meccsenként azzal, hogy konstansan lehetetlen helyzeteket akar megoldani, mert hébe-hóba sikerül. Persze még így se rossz, pedig ez egy kifejezetten rossz meccse volt a maga szintjéhez képest. Viszont nagyon szépen hajtott, egyre több meccsen lehet ezt látni tőle, ami ekkora sztárnál nagyon, de nagyon nem magától értetődő. Ramadant is idén úgy tűnik, hamarabb megoldotta, mint tavaly, ezzel együtt pláne le a kalappal, hogy ennyire ment.

Lewyről már hónapok óta említést sem érdemes tenni (Ferránról meg hetek óta, de ott legalább inkább csak formáról beszélünk, Lewynek minden éve ilyen ívet ír le), bár ma lehet, hogy pont fejelt volna egy gólt, ha a brazil észreveszi, hogy ott jön mögötte, és nem fejeli el előle rossz helyzetben.

Bernalnak nagyon örülök, remélem hosszútávon is fel fog tűnni a kapu előtt, az elég nagy plusz. Azért a posztján hagyományosan betöltendő feladatokat tekintve biztatónak, de még picit elveszettnek érzem, nincs olyan igazi jelenléte még, mondjuk ez pont a rutinnal és a korral tud javulni. DJ idén hasznosabb a kapu előtt.

Nem tudom, ki kapta az MVP címet, de nálam sima Cancelo lett volna, az az első félidő főleg abszolút top volt, tipikusan azt adta, ami a támadók rossz napja esetén nagy plusz, teljesen átvette elöl az irányítást, se a cseleivel nem bírtak, se a labdáival, se semmivel. És még hátra is hasznos volt mellette, néha egész látványos megoldásokkal. Ez már a tavalyelőtti önmaga volt. Szerintem sok meccs lesz, ahol ő jelenti majd a különbséget előrefelé.

Remélhetőleg a helyzetkihasználás javulni fog majd, ez most amúgy jól nézett ki energiában, hozzáállásban, mindenben, kivéve a kapu előtti pontatlanságokat.
Válasz küldése