A nap fénypontja!
Lamine Yamal is a beautiful overkick Goal but can we talked about Dani Olmo trivela assist first,OMG ❤️❤️Visca Barca |Arsenal| |Man U| |Raphinha| pic.twitter.com/Ir815qgLyJ
— y-BOB 1 (@7DayzFnS) January 25, 2026
Legelőször is, Te két belső védőről beszéltél. Én erre írtam, hogy totál felesleges egy második belső védő, mert vannak sokkal fontosabb posztok, mint balszélső, csere bh stb.. A center posztról te magad is azt írtad, hogy muszáj valamit kezdeni, mert nagyon gyenge (ha jól emlékszem), ha ehhez még hozzáveszem, hogy Lewy szinte biztos, hogy megy, máris csak egy Ferranunk van, aki baromi hullámzó, első számúnak talán nem is megfelelő, sérülés/rotálás/csere esetén pedig nem is lenne más játékos.Troym írta: ↑2026.03.02. 10:11:37Szerintem a védelem minősége nem megfelelő.
Nem írtam 30 milliós balszélsőt és csere Pedrit sem emlékeim szerint, nekem megfelel, ha Olmot összepakolják egészségügyileg és valamelyik fiatal saját nevelésű játékos lesz cserebalszélső, de megtanulhatja Roony is.
Most mondok 4 nevet: Bastoni, Grimaldo, Senesi és Vlahovic összesen is 80-100 millió (utóbbi kettő ingyen van) Lewa, Chris és GM helyett. Szerintem beleférne bértömegre is. Ha meg nem fér bele 3-4 játékos helyett 3-4 játékos és 80-100 millió transzferkeret, akkor nem értem miért polemizálnak Alvarezről, aki egymaga is 100 millió?
Ezzel a 4 névvel lenne versenyhelyzet a védelemben Baldénak és a középhátvédeknek is, plusz Grimaldo adott meccseken lehet a balszélső is.
Ez a védelem nagygenerálra szorul, még hazai szinten is komoly kockázatot rejt, nemzetközileg meg alkalmatlan, muszáj 2-3 embert is lecserélni, akár a kezdőnek gondolt embereket is.
Szerintem a védelem minősége nem megfelelő.
Azért EG-t vettem ide, mert itt az elvről volt szó, hogy miért ilyenkor kerül be (vagy be kerül-e egyáltalán) és egy játékos minőségét sem azon lehet lemérni, hogy válogatott-e vagy sem, ezért hozott fel Bence is (nem argentin) példákat.Troym írta: ↑2026.03.01. 18:43:24- Miért spanyol játékosokat sorolsz Senesi kapcsán? Senesi argentín. Vagy EG miatt? Vagy mit hasonlítunk össze Senesi és Vivian esetén? Senesit Scaloni nem hívja be, mondjuk szerintem a spanyol válogatottba se kerülne be. Ha EG a téma, nekem logikus, hogy többen előtte vannak, nem elég jó védekezésben, 3-4 játékos szerintem előtte van a sorban. EG nekem olyan, mint anno Bartra, nem rossz, de ráépítve nem lesz elit védekezésünk.Chino írta: ↑2026.03.01. 18:06:31Az Al-Nassr-ban játszó, illetve idén katasztrófa 31 éves Laporte inkább az? De akár egy Dani Viviant is említhetném vagy éppen inkább behívót kapó Raul Asencio jobb?
Sokakban a kezdeti két éve maradt meg, amikor ráadásul nagyon fiatal volt, és befolyásolják a véleményt. Ha 2 évvel ezelőtt, a gironai éve után hoztuk volna bőven más lenne a megítélése.
És alapból sem az fogja markánsan befolyásolni a kapott gólokat, hogy hozunk egy új belső védőt. Tavaly mindössze egy góllal kaptunk kevesebbet a Bl alapszakaszban egy hasonló minőségű (söt, talán gyengébb) sorsolással és a bajnokságban is ezt az átlagot hoztuk, Inigo viszont úgy van visszasírva, mintha vele idén nem lenne semmi baj. Pedig Koundé is űrfocit tolt.
- Nem egy védőt kell venni, hanem kettő khv-et, így kezdtem több hsz-el ezelőtt. Ezért venném meg Bastonit a kezdőbe és Senesi miattam jöhet a cserepadra és egy Bastoni, Araujo, Cubarsi, Senesi négyes talán már jobb lenne. (EG meg egyszerre jhv,vkp, khv ki tudja hol kell számolni vele)
- Inigo a tavaly ittlévő védőinknél jobb volt az első fél évben, de összességében nem elit ő sem.
- Miért spanyol játékosokat sorolsz Senesi kapcsán? Senesi argentín. Vagy EG miatt? Vagy mit hasonlítunk össze Senesi és Vivian esetén? Senesit Scaloni nem hívja be, mondjuk szerintem a spanyol válogatottba se kerülne be. Ha EG a téma, nekem logikus, hogy többen előtte vannak, nem elég jó védekezésben, 3-4 játékos szerintem előtte van a sorban. EG nekem olyan, mint anno Bartra, nem rossz, de ráépítve nem lesz elit védekezésünk.Chino írta: ↑2026.03.01. 18:06:31Az Al-Nassr-ban játszó, illetve idén katasztrófa 31 éves Laporte inkább az? De akár egy Dani Viviant is említhetném vagy éppen inkább behívót kapó Raul Asencio jobb?
Sokakban a kezdeti két éve maradt meg, amikor ráadásul nagyon fiatal volt, és befolyásolják a véleményt. Ha 2 évvel ezelőtt, a gironai éve után hoztuk volna bőven más lenne a megítélése.
És alapból sem az fogja markánsan befolyásolni a kapott gólokat, hogy hozunk egy új belső védőt. Tavaly mindössze egy góllal kaptunk kevesebbet a Bl alapszakaszban egy hasonló minőségű (söt, talán gyengébb) sorsolással és a bajnokságban is ezt az átlagot hoztuk, Inigo viszont úgy van visszasírva, mintha vele idén nem lenne semmi baj. Pedig Koundé is űrfocit tolt.
Az Al-Nassr-ban játszó, illetve idén katasztrófa 31 éves Laporte inkább az? De akár egy Dani Viviant is említhetném vagy éppen inkább behívót kapó Raul Asencio jobb?Troym írta: ↑2026.03.01. 09:09:29
EG nem válogatott szint, nem is volt az, szerintem az EB győzelem igazolja, hogy Fuente jobb szövetségi kapitány, mint Lucho (klubszinten LE jobb szintekkel) nekem az ő értékítélete a spanyol játékosokról kicsit hitelesebb LE azért simán betette a 16 éves Gavit is a csapatba 4 élvonalbeli meccs után, ami egy klubcsapatban nem fura, de válogatottban igen.
Senesi nem hiba, ha cserének vesszük, az a hiba, ha megszerezzük és azt gondoljuk javul majd a védekezés. (szerintem cca ugyanilyen lesz vele is)
Szerintem 1-es kapott gólátlag hazai bajnokságban nem jó, de nem is vészes, de a 2-es kapott gólátlag a BL-ben halálos, na utóbbi Senesivel sem fog javulni, mert 29 évesen 7-8 éve nem játszott nemzetközi meccset.
Semmi hasonlóság közöttük. JG mellett azért emeltem szót még én is, mert kiemelkedően jó, fiatal játékosnak tűnt már az Espanyolban, hiába 1 élvonalbeli szezonja volt, de 22-23 éves egyszezonos kapusok nem szoktak válogatottba kerülni.
EG nem válogatott szint, nem is volt az, szerintem az EB győzelem igazolja, hogy Fuente jobb szövetségi kapitány, mint Lucho (klubszinten LE jobb szintekkel) nekem az ő értékítélete a spanyol játékosokról kicsit hitelesebb LE azért simán betette a 16 éves Gavit is a csapatba 4 élvonalbeli meccs után, ami egy klubcsapatban nem fura, de válogatottban igen.Chino írta: ↑2026.03.01. 03:49:41Ez tényleg így van. Szerintem ez EG-n keresztül még inkább látszik. Anno Lucho beválogatta és játszott is rendszeresen, de la Fuente pedig inkább Laporte, Dani Vivian, Le Normand hármast tol. Sőt, még amikor az utóbbi és Huijsen le is sérült, akkor se ő kapott helyet. De tavaly is, amikor Inigo, majd Cubarsi kihullott Asencio került a keretbe.
Vagy akkor, ha Senesi nem oldja meg a problémát, akkor Laporte megtenné, csak mert válogatott?
Ilyen szempontból inkább az utóbbi másfél hónap, ami kicsit kritikus, de ez is inkább Ferrannál. Azelőtt kiemelkedő volt ő is.Peter írta: ↑2026.03.01. 02:33:25Nekem is a 9-es poszt az, ami jelenleg a leginkább betöltetlennek tűnik.
Mégpedig azért, mert ez a csapat (ha tetszik, ez a keret) jelenleg akkor és úgy él igazán vagy működik legjobban, ha szalad a labda, lüktető és kellően intenzív a játék. Ehhez a játékhoz szükségszerű a magas fordulatszám, a hatékony presszing, a gyors középpálya és ezek igényelnék a minél eredményesebb befejezéseket természetesen gólokkal. Ez jelentősen segítené és megdobná a csapat versenyképességét.
Amikor "megnyugszik" a labda, csökken az intenzitás, halványul a kreativitás, miközben ezek következményeként nő az egyéni megoldások, villanások meccset eldöntő szerepe.
Amennyiben megfelelően működik a letámadás és kellően gyors, intenzív a játékunk, a középpálya megfelelően betölti a szerepét, akkor kevésbé kerül kiszolgáltatott helyzetekbe a közvetlen védelem.
Gólokat beton védelmű csapatok is kapnak, de az MSN idejében is mindhárom játékos góljaira és egyéni képességeire szükség volt ahhoz a bizonyos versenyképességhez.
Szóval Yamal és Raphi mellé, közé nagyon kellene az a bizonyos harmadik.
Ez tényleg így van. Szerintem ez EG-n keresztül még inkább látszik. Anno Lucho beválogatta és játszott is rendszeresen, de la Fuente pedig inkább Laporte, Dani Vivian, Le Normand hármast tol. Sőt, még amikor az utóbbi és Huijsen le is sérült, akkor se ő kapott helyet. De tavaly is, amikor Inigo, majd Cubarsi kihullott Asencio került a keretbe.bence0330 írta: ↑2026.02.28. 23:04:15Ne becsüld le azt a nagyon gyakori, számomra egészen groteszk válogatottbeli jelenséget, amikor főleg a védelmi vonalban-kapuban a formaváltozást meg aktualitásokat néha akár 3-4 évvel később követi le a szövetségi kapitány. Elég megnézni a spanyol válogatottat akár, de sok helyen jellemző, nem tudom, miért, ott valamiért gyakran alakul ki ez a bizalmi kapocs. Fejből tudok olyan játékost, aki már 1-2 éve a világ legjobbja volt a posztján, és még csere volt a válogatottjában.Troym írta: ↑2026.02.28. 22:53:41Érdekes, mert én meg azt szűrtem le sokadjára, hogy vegyünk 2 elfogadható védőt és a gólok így is, úgy is jönnek majd, csak maximum nem a 9-esnek hívott játékostól, hanem Yamaltól, Fermintől, Olmotól, Raphinhától, viszont le kell tudni zárni hátul az átjutást.
Kounde szerintem kell ide, ahogy Araujo is, Cubarsi is, mondjuk nem feltétlen alapkezdőként utóbbi kettő, de a bhv poszt még mindig a gyenge pont, ahogy EG sem lehet a kezdő vkp és khv egyszerre (nekem ő még mindig csereszint) Pont feljött a Senesi téma, szerintem vele egy centivel nem jutunk előrébb, nehezen hiszem, hogy ha a 38 éves Otamendi miatt nem argentín válogatott, akkor nálunk ő lesz a megoldás...
Szóval ebből semmit nem vonnék le, mert különben azt is kijelenthetném, hogy a a bilbaói potyamester jobb, mint Raya meg Joan Garcia, és akkor minek hoznánk Joant, ha még egy potyakirályt sem tud megelőzni a sorban, sőt, keretbe sem tudott még kerülni. Mindketten 1,5-2 éve klasszisokkal jobb kapusok Simonnál. A kapitányt nem érdekli, benne bízik. A védősorban is van ilyen, és ez meghökkentően gyakori. A támadóknál gyorsabban forog a dolog.
Jelenleg Senesi statjai kb annyira kiemelik a mezőnyéből, mint Garciát tették, és az sem sült el rosszul, hiába nem teszik be a válogatottba.
Ne becsüld le azt a nagyon gyakori, számomra egészen groteszk válogatottbeli jelenséget, amikor főleg a védelmi vonalban-kapuban a formaváltozást meg aktualitásokat néha akár 3-4 évvel később követi le a szövetségi kapitány. Elég megnézni a spanyol válogatottat akár, de sok helyen jellemző, nem tudom, miért, ott valamiért gyakran alakul ki ez a bizalmi kapocs. Fejből tudok olyan játékost, aki már 1-2 éve a világ legjobbja volt a posztján, és még csere volt a válogatottjában.Troym írta: ↑2026.02.28. 22:53:41Érdekes, mert én meg azt szűrtem le sokadjára, hogy vegyünk 2 elfogadható védőt és a gólok így is, úgy is jönnek majd, csak maximum nem a 9-esnek hívott játékostól, hanem Yamaltól, Fermintől, Olmotól, Raphinhától, viszont le kell tudni zárni hátul az átjutást.
Kounde szerintem kell ide, ahogy Araujo is, Cubarsi is, mondjuk nem feltétlen alapkezdőként utóbbi kettő, de a bhv poszt még mindig a gyenge pont, ahogy EG sem lehet a kezdő vkp és khv egyszerre (nekem ő még mindig csereszint) Pont feljött a Senesi téma, szerintem vele egy centivel nem jutunk előrébb, nehezen hiszem, hogy ha a 38 éves Otamendi miatt nem argentín válogatott, akkor nálunk ő lesz a megoldás...
Érdekes, mert én meg azt szűrtem le sokadjára, hogy vegyünk 2 elfogadható védőt és a gólok így is, úgy is jönnek majd, csak maximum nem a 9-esnek hívott játékostól, hanem Yamaltól, Fermintől, Olmotól, Raphinhától, viszont le kell tudni zárni hátul az átjutást.FcBarcelona1 írta: ↑2026.02.28. 18:28:06Nekem fontosabb, mint a kh, úgy néz ki a bajnokságban elég ez a védelem is, a BL 1 játékos igazolással nem kerül közelebb, de néha rossz nézni, mintha csatár nélkül játszanánk.
Ha tudja hozni a tudását és a képességek szerinti játékát viszonylag folyamatosan a Pedri-Fermin-Olmo-Bernal kvartett (bármilyen kombóban is legyenek éppen a pályán), akkor az kellő alapja lesz egy szépreményű tavasznak.
Osztom a véleményt, teljesen így van. A holland nélkül gyengébbek, rosszabbak nem vagyunk, de helyette mással bőven benne van, hogy csak jobbak lehetünk.....

Most jött velem szembe egy statisztika:AC Milan Baresival a védelemben 34 meccsen szerzett 36 góllal és 15 kapottal lett bajnok annak idején.FcBarcelona1 írta: ↑2026.02.23. 18:23:18A Barca az utóbbi 45 meccsének mindegyikén lőtt gólt a bajnokságban. Ez rekord a Top 5 bajnokságot figyelembe véve.
Egyébként saját 1942-44-es rekordját döntötte meg, amikor 44 meccsen szerzett gólt egyhuzamban.
Egy újabb szám, ami alátámasztja, miért alighanem Barca-drukkernek a legjobb lenni 1,5 éve, legalábbis a heti szintű szórakoztatás szempontjából, de még kupákban is ha jól sejtem, miénk a 2. hely ezen időszak alatt, persze nem néztem most utána. Még a rosszabb meccseink sem rosszak, más csapatok rosszabb meccseihez képest.FcBarcelona1 írta: ↑2026.02.23. 18:23:18A Barca az utóbbi 45 meccsének mindegyikén lőtt gólt a bajnokságban. Ez rekord a Top 5 bajnokságot figyelembe véve.
Egyébként saját 1942-44-es rekordját döntötte meg, amikor 44 meccsen szerzett gólt egyhuzamban.
Te tudod egyáltalán, hogy mire reagálsz ebben a hozzászólásban? A hétvégi bajnokiról 2 azaz kettő darab értékelés volt itt, az sem fanyalgó. Kérlek, ha nem tudod "milyen rendezvényen vagy" ne égesd magadat itt.menczel írta: ↑2026.02.23. 11:12:22Elképesztő látni a sok fanyalgást. Európa legatraktívabb támadófociját játsszuk, a legizgalmasabb meccseket, minimális erőforrással rendelkezve. Bárkit el tudunk gólzáporral el tudunk verni, de bele tudunk rohanni a tőrbe néha. De a 3-0 se elég, úgy néz ki.
Mindig van hova fejlődni, de tényleg nem értem azokat, akik csak a félig üres poharat látják. Szerintem remek meccs volt, jól szórakoztam.