A nap fénypontja!
Lamine Yamal is a beautiful overkick Goal but can we talked about Dani Olmo trivela assist first,OMG ❤️❤️Visca Barca |Arsenal| |Man U| |Raphinha| pic.twitter.com/Ir815qgLyJ
— y-BOB 1 (@7DayzFnS) January 25, 2026
Talán egy dolgot tennék hozzá: igen, ők az életükért játszottak - mi meg szerintem nem. Egyfelől, ahogy írod is, heti kettőben toljuk kulcshiányzókkal, szűk kerettel több fronton, így akaratlanul is belefuthatunk pár meccsbe, amire egyszerűen nem tudunk felpörögni - én éreztem valami ilyesmit a csapaton. Nem annyira fáradtságot éreztem, hanem azt, hogy annyira nem érdekelt minket a dolog most, szerintem valahol azt is éreztük, hogy ez a kupa, tavaly megnyertük, ha valahol, akkor itt belefér a vereség. Nem mondom, hogy nem győzni mentünk ki, csak hogy nem igazán hajtottunk úgy, ahogy szoktunk. És így nagy kontraszt lett a vért ivott csapat ellen.Alcantara írta: ↑2026.02.13. 17:01:42A relalitást nézve: Múlt héten az Atma ugyanígy bealázta kupameccsen a Betist. Pár nap múlva otthon kikapott tőle gyenge játékkal. Meggyőződésem, hogy azt a meccset feladták, mert a kupadöntőre nyomulnak, más esélyük az idén nincs. Maximális taktikai húzások emellett, alaposan kielemezte a játékunkat. Nekik fontos a kupa. Mi szerda -szombat ritmusban mindent fontosnak tartunk, ezért nem tartalékolunk.
A Bayern abban az évben kimagasló volt a többiekhez képest. A Chelseat is 7-1-re verte (igaz őket még oda-visszavágón a 1/8 döntőben). Egyedül a döntőben nem volt gólzápor. Szóval nem a gép adta ki.Rdinho10 írta: ↑2026.02.13. 14:57:09Ha vezettunk ,ha nem,rugtak nekunk 4golt..Akkor nyerte meg tudtommal,amikor 1 meccses lebonyolitas volt a Covid miatt,de ja csont nelkul. Az a 8-2 szted normalis? 10bol 8szor nem lenne 8-2 meg azzal a kiegett csapatunkkal sem.
Azon meccsen kiadta nekik igen a gep…tavaly majdnem osszejott nekunk is,csak az Inter rugott nekunk 7golt.Akarhogy csurjuk-csavarjuk,ongyilkos taktika ez nagy csapatok ellen,de lassan mar a kicsik ellen is.Valami hibrid fele kene,csak egyenlore Flick nem enged es tartom,h tavaly maxra jaratta ezt a taktikat,innentol sztem csak lefele megyunk.(ne legyen igazam)kicsiket meg erobol behuzzuk,de mar ott is elmaradnak a sima golzaporos gyozelmek.
Komolyan érdekelne az a logika, amiben ez "fizikai képtelenség", úgy, hogy Flick már nyert ezzel BL-t (innentől kezdve nyilván nem lehet már képtelenség, ha megtörtént), és túl sokszor nem is próbálkozott hozzá. És tavaly is perceken múlott a továbbjutás, ahol már a legjobb 4 között voltunk. Aki az elődöntőben a 93. percben még továbbjutásra áll, annál lehet kritikákat megfogalmazni, hogy esetleg mit követett el a meccs végén, de hogy azon a ponton már nem fizikai képtelenség továbbjutni és megnyerni akár a sorozatot, az tuti.drobika írta: ↑2026.02.13. 13:34:09Semmilyen védő igazolással nem lehet ezt a taktikát végrehajtani. Nincs ilyen! Fizikailag képtelenség! Nem lehet ennyire fent játszani az utolsó ember is az ellenfél oldalának a felénél. Eleve 3 védős felfogásban. Olyan területek maradnak hátul, amik védhetetlenek maradnak! Hány embernek kell még elmondani?
Amennyiben az ellenfél játékosa(i) odaér(nek), akkor ez nem lehet fizikai képtelenség, hiszen ők is ugyanazon a pályán és ugyanabban a létszámban vannak jelen.drobika írta: ↑2026.02.13. 13:34:09Semmilyen védő igazolással nem lehet ezt a taktikát végrehajtani. Nincs ilyen! Fizikailag képtelenség! Nem lehet ennyire fent játszani az utolsó ember is az ellenfél oldalának a felénél. Eleve 3 védős felfogásban. Olyan területek maradnak hátul, amik védhetetlenek maradnak!
Egészen pontosan ugyanígy gondolom én is, de leginkább azt, hogy ez "az egész csapat szintjén"-re vonatkozik elsősorban.FcBarcelona1 írta: ↑2026.02.13. 14:12:03Szerintem Fizikailag nem lett volna képtelenség levédekezni, vagy legalábbis jobban védekezni a tegnapitól, de az egész csapat szintjén.
össze vissza szaladgálnak, és azt sem tudják, hogy kit fogjanak, kire és mikor lépjenek oda
Ha vezettunk ,ha nem,rugtak nekunk 4golt..Akkor nyerte meg tudtommal,amikor 1 meccses lebonyolitas volt a Covid miatt,de ja csont nelkul. Az a 8-2 szted normalis? 10bol 8szor nem lenne 8-2 meg azzal a kiegett csapatunkkal sem.Sonoma írta: ↑2026.02.13. 13:05:47Tavaly már 4-2-re vezettünk otthon, mikor a végén kiengedve a presszingből rúgtak 2 gólt és lett 4-4.Rdinho10 írta: ↑2026.02.13. 12:11:16Tavaly is kaptunk toluk eleg sokat,csak tavaly tul lottuk oket(kb mindenkit).Ugyanugy nyeltuk a golokat Raphival ,Pedrivel egyutt.Amig Flick nem kepes egy kicsit engedni,ugyanez lesz egy helyzetet kihasznalni tudo ellenfel ellen.A Bayernes elso eveben ugyanaz volt mint tavaly a mienk,csak ott kiadta a gep vegig es sikerult mindenhol,mindenkit tul loniuk,nekunk az Inter ellen nem.
A visszavágón (az Atletico otthonában) gólt sem kaptunk és 1(!) kaput eltaláló lövést engedélyeztünk nekik. A presszing nem csodaszer az ellenfél kontráira, de jól csinálva megnehezíti az ellenfél gyors labdakihozatalát, plusz labdavesztésnél gólhelyzetet teremtve a csapatunknak.
A Bayernes eszmefuttatásodhoz csak annyit tennék hozzá, hogy akkor Flick 100% mutatóval (azaz az összes mérkőzését megnyerve) húzta be a BL-t, többek között minket 8-2-re megverve.
Persze csak kiadta a gép...
Akkor nincs mit izgulni nekünk se meg a többi nagycsapatnak. Egyszer úgyis kiadja a gép... csak győzzük kivárni.
Most direkt visszanéztem.
Tavaly már 4-2-re vezettünk otthon, mikor a végén kiengedve a presszingből rúgtak 2 gólt és lett 4-4.Rdinho10 írta: ↑2026.02.13. 12:11:16Tavaly is kaptunk toluk eleg sokat,csak tavaly tul lottuk oket(kb mindenkit).Ugyanugy nyeltuk a golokat Raphival ,Pedrivel egyutt.Amig Flick nem kepes egy kicsit engedni,ugyanez lesz egy helyzetet kihasznalni tudo ellenfel ellen.A Bayernes elso eveben ugyanaz volt mint tavaly a mienk,csak ott kiadta a gep vegig es sikerult mindenhol,mindenkit tul loniuk,nekunk az Inter ellen nem.
Pont azt írta a kolléga, hogy plusz védő igazolással. Ugyanezzel a taktikával, csak jobb állománnyal Flick nyert már BL-t, alighanem az elmúlt 10 év legdominásabb módján. Szóval az biztos, hogy a taktika alkalmas rá, hiszen már sikerült. Túl messze tavaly sem voltunk tőle, sőt, alighanem pont a taktika miatt kerültünk egyáltalán hozzá közel.drobika írta: ↑2026.02.13. 10:52:57Stabilan menni a BL-ért? Ez most tényleg komoly?
Ezzel a védelemmel, és ezzel a taktikával? Megjegyzem nincs az a védelem sehol, aki ezt az elképzelést megvalósítja.
Mondtam, elég nagy a szőnyeg, ami alá lehet seperni. Minél később lesz kimondva a klubnál, hogy kell tudni másként is játszani, alkalmazkodni egy eredményhez, ellenfélhez, annál nagyobb lesz a gáz. Továbbra is tartom, aki tud olyan csapatot mondani, aki ilyen feltolt védelemmel, 20 méter széles sávban játszatja az összes játékosát, mindenféle állás esetén az írja le a csapat nevét.
Fizikai törvényszerűség egy ilyen állás levédekezés képtelensége. Már persze, ha az ellenfél elég potens és nem impotens.