Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Saviola
Júdás 2, az áruló

2026.02.13. 10:54:35

Idén még nem írtam, nem is terveztem, mert sajnos az elfogultságom és az indulataim gyakran gátolják a kulturált megnyilvánulás minden formáját, de a tegnapi után muszáj kicsit kiírjam magamból a feszültséget, mert még máshol csattan, ahol nem kéne.

Tehát.

Az első félidei teljesítmény védhetetlen. Nem kell a pályára fogni, nem kell az időjárására fogni, ilyen taktikával, ilyen felfogással egy Spanyol Kupa elődöntőre nem lehet kimenni. Mindenkit totálisan a szintje alatt teljesített és félelmetes, hogy J. Garcia is rövid idő alatt a 2. ilyen bohóc gólt hozza össze. A védelmünk egy nem létező fogalom, mindkét oldalt csak az nem veri meg, aki nem akarja. Koundé tegnap kivételesen felfelé lógott ki, de egyébként az egész szezonban egy ipari hulladék a teljesítménye. Balderől inkább nem is írok, mert az ember azt sem tudja, milyen rendezvényen van. Védekezni nem tud, cserébe támadni sem. Cuba mellől hiányzik egy vezér, EG pedig nem az. Arának kéne annak lennie, de, aki ilyen gyenge lelki világgal rendelkezik, az sosem lesz vezér. (Itt nem őt akarom ekézni, mert valszeg a teher felét nem bírnám el, amit ezek a játékosok cipelnek, egyszerűen így látom. Aki ennyire érzékeny és magára vesz mindent, nem tud vezér lenni élsportban, ennyi.)

Középpályánk szintén zacskó, De Jong ismét full alibi, Casadó nem kezdő szint, Fermín erőlködött, de semmi.

Támadóknál pedig a szokásos, Olmonak 1 jó meccsére jut 10 szr, FT-ből pedig ismét kijött, hogy köze nincs az elithez, cserecsatárnak is max. elégséges, a 100 éves Lewáról nem is beszélve. Yamal pedig. Próbálkozik, szerintem sokkal kevesebb a sztár allűr, de lehet pont ezért, sokkal kevesebb a jó megoldás is.

Összességében az van, ami eddig is, csak a jó eredmények elfedték a valóságot. A keret gyenge, vékony és alkalmatlan arra a focira, amit Flick szeretne. A ligában még elkaristolunk vele, de attól félek kevés lesz. Ha a real gyenge is, a klasszisaik (és a játékvezetés) hozzák nekik a pontokat, nálunk pedig egyik sem érvényesül. A tegnapi vereség és a kiesés (mert erősen kétlem, hogy ebből felállunk) kihatással lesz a bajnokságra, jönni fognak a pontvesztések.

Nemzetközi szinten pedig vár ránk pár mocskos nagy pofon, azt évekig el lehet engedni.

Reménykedtem, hogy meg tudjuk ismételni a tavalyi szezont, de - most - én nem látok több kupát ebben a szezonban.

A 2. félidőhöz annyit, hogy jól kezdtünk, ha megadják a gólt, szerintem még egyet lövünk, s lett volna esély a visszavágón, de nem adták. Abban már inkább bele sem megyek, hogy 7 perc kellett ahhoz, hogy találjanak olyan vonalat, ami alapján les volt. Meg abba sem, hogy a Balde elleni szabálytalanságért De Jong pirosat kapott a szuperkupa döntőn, gondolom ezt is percekig vizsgálta a VAR. Lényegében nem ezen múlt, hanem az első félidei értékelhetetlen produktumon.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
drobika
Entrenador del Barça

2026.02.13. 10:52:57

Stabilan menni a BL-ért? Ez most tényleg komoly?
Ezzel a védelemmel, és ezzel a taktikával? Megjegyzem nincs az a védelem sehol, aki ezt az elképzelést megvalósítja.
Mondtam, elég nagy a szőnyeg, ami alá lehet seperni. Minél később lesz kimondva a klubnál, hogy kell tudni másként is játszani, alkalmazkodni egy eredményhez, ellenfélhez, annál nagyobb lesz a gáz. Továbbra is tartom, aki tud olyan csapatot mondani, aki ilyen feltolt védelemmel, 20 méter széles sávban játszatja az összes játékosát, mindenféle állás esetén az írja le a csapat nevét.
Fizikai törvényszerűség egy ilyen állás levédekezés képtelensége. Már persze, ha az ellenfél elég potens és nem impotens.
fanbarca
Entrenador del Barça

2026.02.13. 09:40:43

Szerintem túlzó ez a nagy csalódottság most.
Nincs értelme leírni a csapatot, volt egy nagyon rossz meccs, ahol balszerencsénk is volt.
Játék alapján ez inkább olyan 2-0-s meccs volt, ami egyáltalán nem ennyire katasztrófa. Van, hogy az ilyen 2-2 lesz, van, hogy 4-0.

Lehet tudni, hogy Flick-kel erre kel számítani, ennek a játéknak köszönhető, hogy tavaly szinte mindent vittünk és idén is esélyesebb vagyunk a La Liga-ban, mint a Real.
Kéne ide egy rendes hatos, mert évek óta nincsen, aki ütközni is tudna, meg labdaügyes is. Emellett szerintem Baldé is elég szertelen, ahogy kell egy védő is még, meg egy csatár hosszútávra.
Nem ahhoz, hogy versenyben legyünk a ligáért, hanem hogy stabilan tudjunk BL-ért menni.
més que un club
drobika
Entrenador del Barça

2026.02.13. 09:29:49

Szerintem itt nem taktikai hiba van. Rendszerhiba van. System ERROR.
Semmi mást nem tudunk játszani, csak ezt. Megmondta az edző.
Mindenki döntse el, ez mire lesz elég. Leginkább a klubvezetésnek kell megtennie, hogy kell e egy csapatnak alkalmazkodnia tudni különböző játékhelyzetekhez.
Ha a körfűrész levágja az egyik ujjad, mert nincs fent a lánc kesztyű, ideje elgondolkodni, hogy érdemes e felvenni. Ha továbbra sem akarod, mehet a többi új is.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2026.02.13. 09:23:09

Ez edzői hiba volt, túl sokat képzelt a középpályánkról. Valóban, kirúgtak minket a pályáról, sokszor büntetlenül, de erre lehetett számítani! A második gól után vissza kellett volna állni, kicsit összeszedni magunkat. Persze, egy begyakorolt játékon nehéz változtatni, ez is igaz. Ezért hiba volt ez a játék ezekkel a játékosokkal, akik nem nem bírják ezt a játékstílust (Cassado, Olmo, Ferran különösen, de Lewyt es de Jongot is megették) Azt volt biztató, ahogy Yamal ebben kilátástalan helyzetben is hozta a lehetőségeket, Fermin is tetszett, sajnos, elhibázta a lehetőségeket. Araujo sebessége is feltűnően jó volt, dehát neki meg a labdakihozatalkor vannak gondjai. A rendszert kéne állítani a lehetőségekhez, mert mindenki ugyanazt játsza ellenünk, minden előre látható. Még lehet reménykedni, hogy idén többet játszhat Bernal, ő hozhatna stabilitást a labdakihozatalba meg kontrák ellen.
Flick hibázott, előfordul. Nekünk nincs pénzünk évek óta erős játékost igazolni, a többi BL riválissal ellentétben. Ez jön ki. Remélem, a BL-ben már okosabban állunk fel, különben alaposan felavatják a Camp Nou-t.
Troym
Llegenda del Barça

2026.02.13. 09:10:03

Nagyon sajnálom a tegnapi vereséget, mert továbbra is azt gondolom a reális szezonvégi cél a BL negyeddöntő, bajnoki ezüst és király kupa győzelem lehetett volna, ebből utóbbi gyakorlatilag elúszott, a BL-ben a védelemnek 0 esélye lesz párharcot lehozni 5-6 kapott gól alatt, a RM meg 1 pontra az első helytől a ligában.

A tegnapi vereség meg nem egy összetevőből áll.
Egyaránt megjelent
- a taktikai hiba
- egyéni taktikai és főleg képességbeli hiányosságok
- többeknél régebb óta húzódó gyenge forma
Szerintem felesleges 1-1 játékos, vagy az edző emlegetése, tegnap csapatként és egyénenként is csődöt mondtunk kapustól a középcsatárig és edzőig.

A legrosszabb, hogy ilyen kudarcok hatása nem múlik el 10 perc alatt, így hiába gondolja bárki, hogy majd lesz pihent csapatunk más versenysorozatokra, kvázi 1 meccsel lesz kevesebb, de túloldalon meg igenis megtört a lendület, csodálnám, ha nem lenne gondunk hétfőn.
drobika
Entrenador del Barça

2026.02.13. 08:36:24

Szerintem igenis teljesen jogosak a felháborodások, amik a fórumon olvashatóak. Persze, ami normálisan van megfogalmazva, és szerintem azok is.
Az eredmény senkit sem lephet meg! Senkit! Csak az volt a kérdés, a Sevilla elleni meccs után is, hogy ki fogja majd megint teljesen lenullázni ezt a csapatjátékot, védekezést, amit nyugodtan lehet öngyilkosságnak nevezni. Persze sokan beszéltek mellé, mert a végén lett 4:2 egy spanyol középcsapat ellen a vége. Már nagyon rég óta az csak a kérdés, az a gólmennyiség, amit kapunk, azt elöl meg tudjuk e rúgni. Igen, ezzel a stílussal el lehet lenni a bajnokságban. Többnyire. A világon nincs még egy csapat, aki így játszik. Miért? Tegyük fel a kérdést. De ha valaki szerint van ilyen még egy, legyen szíves írja mér meg.
60-70 méteren van a legutolsó védőnk. Nálunk nincsenek csapatrészek, azok közti távolság. Mindenki egy 20 méter széles sávban van, az ellenfél 10 játékosa mellett. Így, ha labdát vesztünk, minjárt a kapusra vezethetik a labdát. Ennyi. Nem kell ehhez super edzőnek lenni, hogy lássuk, ez fenntarthatatlan. Már 2 fával mentek, amikor is ugyanúgy nyomtuk ugyanazt a feltolt eszetlen védekezést. Meg lett edzői szinten magyarázva. Ezt tudjuk játszani. Hát ez nagyon kevés lesz! Nem akarok egyetlen embert sem kiemelni, de egy példa azért mégis, mennyire nonszensz ez az egész. Balde megint balhátvédet és balszélsőt játszott. Hát persze, hogy mindenhol lemaradt visszafutásban, hát persze, hogy ott mentek el mindig. A világon nincs olyan játékos, aki ezt megoldja. Kedveltem Flicket, amit a Bayernnél csinált, de ott ezt egyetlen meccsen se tehette volna meg, mert repült volna a következő reggelen.
Ja, és ne hozzuk ide Pedri, meg Raphinha hiányát. Semmi közük ehhez. Súlyos rendszerhiba van itt. Ez a lényeg. Persze ott van még a nagy szőnyeg, ami alá lehet még söpörni. Nagyon örüljünk hogy nem 7-8 lett a vége nagyon!
Yokozuna
Entrenador del Barça

2026.02.13. 08:29:03

Rágódunk a meg nem adott gólon, de az első félidőben kaphattunk volna nyolc tíz gólt. Ha Araujo egy rosszul sikerült becsúszástól hónapokra lelki beteg lett, akkor most félek, hogy az egész csapat joggal esik depresszióba, élen a mostanában egyre többet bénázó kapusunkkal. Bár egy ilyen védelem mögött kapuban állni nem lehet könnyű feladat. És az pedig alapszabály, hogy nem adunk haza kapura tartó labdát.
Az Eric Cubarsi duóval átjáróház a védelem. Balde olyan balhátvéd, aki azt sem tudja, hogy bal oldalon kell játszania, hát még azt, hogy a védekezés a feladata. Gyakorlatilag össze vissza futkos a pályán, hátul minden emberről és labdáról lemarad, csereként sem használnám.
Egy ilyen védelem kihat az egész csapat teljesítményére. Még a kiváló Olmo, Fermin és Yamal is önmaguk árnyékai voltak. Nem beszélve Ferran teljesítményéről, ami hetek óta értékelhetetlen kategória. Ha Flick nem talál ki valamit, akkor a BL-ben is megsemmisülünk.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2026.02.13. 08:09:20

Alcantara írta:
2026.02.13. 06:10:33
sansz írta:
2026.02.12. 23:47:55

[color=#000000]Látom páran Arát akartátok a csapatba. Én is, de hála az égnek,hogy nem jött ma. Vele ugyanígy kivéreztünk volna, most megint lehetne felmosni a padlóról.[/color]

Szóval leírsz egy véleményt és ítéletet úgy, hogy a 14. percben kikapcsoltad a tv-t? Gratulálok neked. Legalább megnézted volna utólag ki állt be csereként, mert Araujo is pályára lépett. Úgy írjon már valaki véleményt, hogy megnézi a meccset, talán ez a minimum.
Azért az Araujo részben van igazság...
Az első félidőbeli Atma letámadások során a labdajátéka biztos okozott volna gondot, és a bekapott 4 gól sem javította volna önbizalmát.
A második félidő volt való neki, amikor már kicsit visszaállt az ellenfél, lehetett nyugodtabban passzolgatni - sprintelni meg mindig is tudott.
Cseri
Entrenador del Barça

2026.02.13. 07:38:58

A tegnapit hagyjuk, az már a múlt. 4 gól sok(k) de azért 90 perc alatt otthon egy vért ivott Barcának nem megoldhatatlan,félidőnként 2 gól. Nem,a tegnapi meccsből nem következik,hogy reális esély van rá,de megpróbálni megkell.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
PR42
Jugador d'estrella

2026.02.13. 07:10:16

bence0330 írta:
2026.02.12. 23:16:26
Tényleg nem a vereség miatt, mert nem ezen múlott, de azóta megnéztem többször a vonalat, már képek is kerültek ki, Lewy bokájánál húzzák meg a vonalat, a cipője látványosan a túloldalon van, Cubarsi NEM volt lesen.

Tippre ott követték el a hibát, hogy a cipőtalp eléggé beleolvad a gyepbe, és a fehéren villogó bokára húzták emiatt.

Ritkán látni lesnél tévedést, de a tavalyi Bigfoot Lewy után most meg túl Small Foot Lewy miatt nem kaptunk meg egy gólt.

https://x.com/BarcaUniversal/status/202 ... 97/photo/2

Teljesen egyértelmű, látványos a tévedés, nem nagyon láttam még ilyet.
Ahogy élőbe is írtam, Lewy nem tényező.

A szabály szerint a labda és az utolsó védő számít. A gólvonaltól számítva távolságban a sorrend 1. Lewy lába ami nem számít, 2. Cubarsi, 3. védő (ez a lényeg), 4. labda (aztán Lewy másik lába de az szintén mindegy :D)

Sajnos ha ennyire centizgetnek akkor tényleg les, de egyébként ezt csak az szúrja ki aki nagyon motivált abban hogy elvegye a gólt. Cubarsi és a védő sarka között dőlt el.
Tényleg az a frusztráló benne hogy ha a javunkra kéne ítélni valamit azt általában vissza se nézik, nem hogy 10 percig szőrszálhasogatva elemezzék - esetleg akár a képet is torzítva ugye..

És ezt is csak egy szögből mutatták szóval fogalmam sincs hogy mennyire lenne igaz oldalról nézve azokon a virtuális képeken.

Botrány játékvezetés akár helyes akár helytelen az ítélet. Ilyet nem lehet hogy ennyi ideig áll a játék.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.02.13. 07:04:34

A meccsről, bíráskodásról nem írnék, azokat kaptuk amiket a szezonban eddig is láthattunk. Nemrég írtam a győzelmi sorozatnál, hogy én nem látom olyan jónak a játékunkat, a győzelmek ellenére sem. Most kijöttek a hiányosságok. Simeone kritikáknál (részben jogosak) is úgy gondoltam, hogy ez az Atletico kezd alakulni, igaz a bajnokság már az elején elment nekik. Alemanyval és az új tulajdonossal komoly riválisunk lesznek. Azért az utóbbi 3 évben elköltöttek majdnem 500 milliót játékosokra.
Nagyon jó és szimpatikus a csapatunk, de már bőven ráférne az erősítés, 5 éve véreztetik a keretet, többször linkeltem, hogy az utóbbi 5 év átigazolási mérlege pozitív a Barcanal.
Így nem hibáztatnám sem Flicket sem a játékosokat.
Nem a tegnapi teljesítményből (gyenge volt) kiindulva, szerintem látszik, hogy hol van a csapat plafonja, főleg 1-2 kulcsjátékos nélkül. Szerintem Flick focija sokszor kiemeli az erősségeinket, néha látvanyosan a gyengeségeinket, az előbbiből szerencsére több van.
Nyáron kicsit alakítani kell a csapaton, mert ami a bajnokságban a La Liga 90%-a ellen elég, az a komolyabb erőt képviselő klubok ellen már kevésnek bizonyulhat.
Nehéz lesz a szezon hátralévő része, az is előfordulhat, hogy idén nem nyerünk semmit, ettől függetlenül remélem töretlen lesz a bizalom Flick felé, és megteremtik a lehetőséget az igazolásokra. Nyáron azon is el kell gondolkodni, hogy kik távozzanak, valószínűleg nehéz döntéseket kell majd hozni, de valószínűleg csak eladások mellett jöhetnek majd az igazolasok
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.13. 06:10:33

sansz írta:
No, én nagyon vártam a meccset, pedig benne volt,hogy kikapunk, mert szerintem az Atmának most jobban kellett a továbbjutás, Simeone nem fog kupa nélkül lelépni... Ettől függetlenül azért azt vártam,hogy nyerünk, de most annyira kilátástalan volt a meccs, hogy a második gól után kikapcsoltam és asszem jól döntöttem.

Nagyon rossz napunk volt, a pálya katasztrófa és gisztustalan,hogy ezt megtehették. Ne mondja senki,hogy ők is ezen játszanak...tök más nekik,hogy napok óta így gyakorolnak.

Pár dologra reflektálnék: a rossz forma, az atma élethalál felfogása, a pech és még pár tényező mind ellenünk volt. Olyat nem is láttam még viszont,hogy a szünet után ne javultunk volna. Nagyon szét voltunk esve, nem is a mély védekezés, hát zsinórban passzolgatnak teljesen üres embernek a 16osunk környékén hárman miközben mi hatan megvagyunk. Csak senki sincs emberen.

[color=#000000]Látom páran Arát akartátok a csapatba. Én is, de hála az égnek,hogy nem jött ma. Vele ugyanígy kivéreztünk volna, most megint lehetne felmosni a padlóról.[/color]

Ahogy más is mondta, egyetértek,hogy nem kellett volna ropiért eladni a szélső és belső védőket, pl mi Gézánkat...hogy aztán trükközve vegyünk drága bénákat.

Ma elvérzett a védelmünk és a középpályánk is, de továbbra is a legégetőbb bajunk a Ferran-Lewa páros, de Rashfordot is ide tenném. Nagyon kéne olyan támadó,aki gólerős, nem csak 3 lépésről tud bepattani róla a labda,hanem,ha épp nem is jön annyi labda, akkor is meg tudja oldani néha egyedül. Erre Lewa teljesen alkalmatlan, de kb Ferran is.
Pont az ilyen meccsen kellett volna egy ilyen csatár aki a "semmiből" kiegyenlít és máris más lett volna a meccs.

Külön kiemelném Fermint is, nem titok,hogy annyira taszító nekem,mint Lewa, de ténylegesen is 4 nagyon gyatra meccsére jut egy igazán jó. Remélem ki fog szorulni a kezdőből...

Összességében szerettem volna a kupát, de túl sok volt a fontos meccs, remélem most nem omlunk össze és legalább a bajnokságban kitartunk.

Szóval leírsz egy véleményt és ítéletet úgy, hogy a 14. percben kikapcsoltad a tv-t? Gratulálok neked. Legalább megnézted volna utólag ki állt be csereként, mert Araujo is pályára lépett. Úgy írjon már valaki véleményt, hogy megnézi a meccset, talán ez a minimum.
Okoska
Capitá del Barça

2026.02.13. 05:33:38

Mindenki leírta már a csapatról a véleményemet. Én annyit tennék hozzá, hogy az első gólnál éreztem, ez elúszott.
Azt sem értettem, hogy mikor látszott, nem működik a lestaktika, miért kell mégjobban felmenni?
Meccsek óta azzal szpunk, hogy a második vonalból indul be valaki.

Én még azért megjegyezném emellé, hogy a bíró is hasonló színvonalon teljesített. Hát én még ennyi alattomos taposást, talpalást elengedni, lap nélkül megúszni nem láttam. Mikor Baldéba szálltak bele, mikor a labda már ott sem volt... De Johng kisebbért kapott pirosat. És ez az elvett gól... kabaré. Én még mindig nem értem mit láttak lesnek, mit magyaráznak bele, de mindegy. Aztán még 8 percig varoznak. Kezdék összekapni magukat, erre ez... vicc volt. A bíráskodás szégyene.
baas11
Entrenador del Barça

2026.02.13. 00:31:07

Egy [auto_cenzúra] csúszós pályán valami katasztrófa meccset játszottunk egy elhibázott kezdovel / Cassado Olmo bal szélen ??? ott 0 ) es nagyon sok gyenge egyéni teljesítménnyel, hibával …
Joan García , Eric García, Baldet megettek, De Jong eltűnt, Cassado mint valami rendszerhiba , Yamal eladott labdák sora, Fermin homaly 2 gól maradt benne , Olmo a vonal mellett zeró , Ferran Lewa meg többiek mozogtak egy jót ahogy itt szoktuk mondani !
Ki hagytam valakit ??
Ja igen Kounde, az egyetlen aki értékelhető volt es Cubarsi !

Ez nyilván elúszott ….de Flick biztos gatyába rázza őket ezúttal is emiatt nincs kétségem !

Viszont jön BL kiesés szakasza vagyis el kell hagyni az országot , es ezek azert eleg baljós visszatérő jelek a mai mintával egyutt …

Sevilla - totál homaly
Madrid 1x - vereség
London - eselyunk nem volt
Brugge - futottunk az x ert
Sociedad - hasonló bénultság
Madrid 2x - esélyünk nem volt
+ PSG hazai bukó - jobbak voltak
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
sansz
Entrenador del Barça

No, én nagyon vártam a meccset, pedig benne volt,hogy kikapunk, mert szerintem az Atmának most jobban kellett a továbbjutás, Simeone nem fog kupa nélkül lelépni... Ettől függetlenül azért azt vártam,hogy nyerünk, de most annyira kilátástalan volt a meccs, hogy a második gól után kikapcsoltam és asszem jól döntöttem.

Nagyon rossz napunk volt, a pálya katasztrófa és gisztustalan,hogy ezt megtehették. Ne mondja senki,hogy ők is ezen játszanak...tök más nekik,hogy napok óta így gyakorolnak.

Pár dologra reflektálnék: a rossz forma, az atma élethalál felfogása, a pech és még pár tényező mind ellenünk volt. Olyat nem is láttam még viszont,hogy a szünet után ne javultunk volna. Nagyon szét voltunk esve, nem is a mély védekezés, hát zsinórban passzolgatnak teljesen üres embernek a 16osunk környékén hárman miközben mi hatan megvagyunk. Csak senki sincs emberen.

Látom páran Arát akartátok a csapatba. Én is, de hála az égnek,hogy nem jött ma. Vele ugyanígy kivéreztünk volna, most megint lehetne felmosni a padlóról.

Ahogy más is mondta, egyetértek,hogy nem kellett volna ropiért eladni a szélső és belső védőket, pl mi Gézánkat...hogy aztán trükközve vegyünk drága bénákat.

Ma elvérzett a védelmünk és a középpályánk is, de továbbra is a legégetőbb bajunk a Ferran-Lewa páros, de Rashfordot is ide tenném. Nagyon kéne olyan támadó,aki gólerős, nem csak 3 lépésről tud bepattani róla a labda,hanem,ha épp nem is jön annyi labda, akkor is meg tudja oldani néha egyedül. Erre Lewa teljesen alkalmatlan, de kb Ferran is.
Pont az ilyen meccsen kellett volna egy ilyen csatár aki a "semmiből" kiegyenlít és máris más lett volna a meccs.

Külön kiemelném Fermint is, nem titok,hogy annyira taszító nekem,mint Lewa, de ténylegesen is 4 nagyon gyatra meccsére jut egy igazán jó. Remélem ki fog szorulni a kezdőből...

Összességében szerettem volna a kupát, de túl sok volt a fontos meccs, remélem most nem omlunk össze és legalább a bajnokságban kitartunk.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2026.02.12. 23:21:31

Andris írta:
2026.02.12. 23:06:28
maximálisan egyetértek, kivéve azt, hogy ez ijesztő vagy meglepő lenne... :) mostanában kicsit több meccset nézek, és a nagy lebőgések meg leolvadások konkrétan mindennaposak máshol is, legyen szó akár a poolról, akár a cityről, de voltak csúnya katasztrófák a bayernnél vmeg a psg-nél is idén... szóval szerintem nem láttunk semmi szokatlant, még ha rossz is volt nézni.

90 perc alatt rúgtak négyet, akkor mi is tudunk 90 alatt négyet.
igen, ez igaz, hogy más top klubok is bele tudnak szaladni a késbe, de azért Flicknek ez a szintű kockázatvállalása és káosz focija minket ennek talán még jobban kitesz, mint mondjuk egy kontrollt jobban szerető edző csapatát. aztán h most ez baj-e vagy nem, azt nem tudom, mára már elfogadtam, hogy ez a Flick foci része, szerencsére azért bőven kárpótol máskor az ilyenek miatt. meg abban sincs kétségem, hogy szétvideózza majd a meccset, aztán az ingerküszöbén belül próbál vmit változtatgatni. a sajtóban viszont gondolom jön majd a "hiányzott az intenzitás" című előadás :D
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.02.12. 23:16:26

Tényleg nem a vereség miatt, mert nem ezen múlott, de azóta megnéztem többször a vonalat, már képek is kerültek ki, Lewy bokájánál húzzák meg a vonalat, a cipője látványosan a túloldalon van, Cubarsi NEM volt lesen.

Tippre ott követték el a hibát, hogy a cipőtalp eléggé beleolvad a gyepbe, és a fehéren villogó bokára húzták emiatt.

Ritkán látni lesnél tévedést, de a tavalyi Bigfoot Lewy után most meg túl Small Foot Lewy miatt nem kaptunk meg egy gólt.

https://x.com/BarcaUniversal/status/202 ... 97/photo/2

Teljesen egyértelmű, látványos a tévedés, nem nagyon láttam még ilyet.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Mascherano14
Entrenador del Barça

2026.02.12. 23:08:48

Tulajdonképpen megúsztuk lehetett volna ez több is. A kozeppalya bukott meg, nem tudtuk felhozni a labdát és nem tudtuk megallitani az inditasokat. Nagyon hiányzott Pedri. De leginkább az akarat, bosszantó volt nézni a kocogasokat.
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.12. 23:08:19

Azt kaptuk amit érdemeltünk ma. Továbblèpni, nyerni kell a hétvégén.
Andris
Adminisztrátor

2026.02.12. 23:06:28

Zozzy 5 írta:
2026.02.12. 22:58:32
Simeone-Flick 4-0, ez ma csúnya pofon volt a Flick-ballnak.

Chelsea meccs feeling volt, ahogy semmit sem tudunk kezdeni az agresszív emberorientált presszingjükkel. build up fázisunk kilátástalan volt, labdát nem tudtuk fent tartani, ők meg mágnestáblán előre megrajzolt gólokat rúgtak egymás után a feltolt védelmünk ellen, amíg nálunk egy emberként esett össze mindenki fejben. Koundénak piros pont, még talán ő volt a leginkább észnél, ami nagy dolog egy ilyen meccsen, főleg az utóbbi időben mutatott formáját nézve.

lesz mit videózni Hansinak. persze Pedrivel meg Raphinával más lett volna, a szokásos igazság most is él, de azért ijesztő, hogy milyen mélyen tud lenni a Flick csapat padlója egy top csapat ellen, ha megtalálják ellenünk a jó meccstervet és taktikát. persze ha meg jól mennek a dolgok, akkor a plafon is magasan van, ez igaz.
maximálisan egyetértek, kivéve azt, hogy ez ijesztő vagy meglepő lenne... :) mostanában kicsit több meccset nézek, és a nagy lebőgések meg leolvadások konkrétan mindennaposak máshol is, legyen szó akár a poolról, akár a cityről, de voltak csúnya katasztrófák a bayernnél vmeg a psg-nél is idén... szóval szerintem nem láttunk semmi szokatlant, még ha rossz is volt nézni.

90 perc alatt rúgtak négyet, akkor mi is tudunk 90 alatt négyet.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.02.12. 23:06:20

Egy ilyen szintű meccsen hányzik Pedri nyugalma és Rapha vezérszerepe, nem először vagyunk fejetlen csirkék nélkülük. No meg maga a focijuk se ártana.
A pályán lévő, főleg 50-70 milliós játékosok közül amúgy legalább egynél elvárnék valami ilyesmi vezérszerepet, amikor nagyon kell.

A játék minden elemében felülmúltak minket, elöl, hátul, fejben, fizikálisan, morálisan (pedig utóbbi szerencsére nagyon ritka). Flicknek köze nem volt a mai meccshez kb, Simeone magasan fölé nőtt, meg önmagát is gáncsolta azzal, hogy az első intő jeleknél nem rendelte vissza a csapatot.

Araujót azonnal rakjuk a gálakezdőbe, legalábbis ha rajta már nem múlik.

Nekem amúgy nagyon nem tetszett ez az Olmo féle balszélső megoldás, ő kellett volna Pedri helyére. De mondjuk ez apróság, nem ezen múlott.

Remélem a visszavágót B sorral próbáljuk meg, hátha a harapós fiatalok csodát tesznek legalább annyira, hogy be lehessen cserélni a nagyokat mondjuk 2 gólos hátrányban.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2026.02.12. 22:58:32

Simeone-Flick 4-0, ez ma csúnya pofon volt a Flick-ballnak.

Chelsea meccs feeling volt, ahogy semmit sem tudunk kezdeni az agresszív emberorientált presszingjükkel. build up fázisunk kilátástalan volt, labdát nem tudtuk fent tartani, ők meg mágnestáblán előre megrajzolt gólokat rúgtak egymás után a feltolt védelmünk ellen, amíg nálunk egy emberként esett össze mindenki fejben. Koundénak piros pont, még talán ő volt a leginkább észnél, ami nagy dolog egy ilyen meccsen, főleg az utóbbi időben mutatott formáját nézve.

lesz mit videózni Hansinak. persze Pedrivel meg Raphinával más lett volna, a szokásos igazság most is él, de azért ijesztő, hogy milyen mélyen tud lenni a Flick csapat padlója egy top csapat ellen, ha megtalálják ellenünk a jó meccstervet és taktikát. persze ha meg jól mennek a dolgok, akkor a plafon is magasan van, ez igaz.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2026.02.12. 20:33:37

Lookman es Simeone kulcsember lesz, nem szabad hagyni futkosni őket. Eshat nagy kérdés, Alvarez felebred-e.
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.12. 20:19:38

Lehetőséghez képest nem rossz kezdő, ez volt az előzetes papírforma. Nehéz meccs lesz. Melyik arcát mutatja az Atma az talány vagy éppen mennyit engedünk nekik. Döntetlen elég lenne első meccsnek. Nekik egyetlen lehetőség kupát nyerni a szezonban, nekünk van még más opció is.
Válasz küldése