Újraalkották a legendás képet!
Making history together pic.twitter.com/zIRPjawsLO
— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 12, 2026
Az már rég tiszta, hogy nem hosszabbít, a vezetéssel is összebalhéztak, meg ha jól tudom csak egy egyéves szerződést kínáltak ha maradni akar, de azzal is húzták a szájukat. Sokszor felmerült a neve velünk kapcsolatban télen, szinte napi szinten, az utóbbi kb. két hétben nem nagyon hallani róla, bár alapból elhallgattak a hírek mostanra az igazolások körül. Elvileg Flickkel is felvette a kapcsolatot és mindenkivel szemben minket favorizál. Biztos gyorsan beilleszkedne és 2-3 évig nagyon hasznos játékos lenne.
Tegnap olvastam a Bayern hivatalos facebook oldalán, hogy bejelentkezett érte az Atletico. Nem tudom Simeone milyen projektet tud(na) elé rakni.
Goretzka a napokban bejelentette, hogy nyárig mindenképp marad a Bayernben, nyártól viszont elválnak az útjaik, nem fog hosszabbítani, szóval esély az bőven lehet rá. Kétlem, hogy Flick ne akarná a csapatban tudni.
Mondjuk Goretzka szerintem pont rendelkezik a Touré féle skillekkel, még ha nem is teljesen. És ő ingyen megszerezhető. Szerintem is mindenképp egy hasonló kéne.
Én annyit azért nem, de tény, hogy nem top5 mondjuk a helyén. Ha máshol játszana ilyen teljesítménnyel biztosan feljönne párszor, hogy " jó lenne megszerezni". Amellett, hogy sok játékost szerintem kevesen látnak rendszeresen játszani, így nem tűnik fel, hogy bőven vannak gyengébb meccseik/periódusaik. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy ő a no. ide ne lehetne lecserélni másra, nem is tartozik a kedvenceimhez a csapatból, de sok pozícióban, sok embert is inkább "váltanák" le. Nagyon sokat fejlődött szerintem a labdabiztossága, illetve azt a feladatot is hatékonyabban tudja ellátni, hogy hátul felveszi a labdát és kezdi építeni a támadást. Lehet, hogy azért tűnik fel kevésbé, mert pl. ezekben Pedri klasszisokkal jobb, de utóbbi szerintem kérdés ezeket tekintve kérdés nélkül a legjobb a világon. Nem tudnék mondani olyan játékost, aki komplexen labdabiztosságban, játékintelligenciában, higgadtságban megközelítené, még Vitinha sem.bence0330 írta: ↑2026.01.30. 10:12:03El tudnék képzeln olyan 10-15 jobb játékost ide a helyén (az egyikre akár még esély is lehet a nyáron Goretzka személyében), de mivel jelenleg erre nem nagyon van/volt az években keret, és voltak lényegesen nagyobb gondok máshol, DJ jelenleg jó játékos, még ha nem is az igazi. Jól kontrolláljuk vele a középpályát, az igazi nagy plusszokat viszont nem adja hozzá védekezésben pl, ő fioman fogalmazva sem az a pivot, aki behúzza a sorompót, hogy "itt nem jössz át". Labda nélkül nem erős, labdával nagyon.
De azért korrekt társa Pedrinek. Reméljük, jövőre Bernal jobb lesz, és kiszorítja, vagy jön esetleg Goretzka 1-2 évre.
Nem egy meccs a FdJ "bírálat" alapja (részemről legalábbis), hanem sok éve látott nemzetközi rangadók sora alapján, emiatt lényegtelen, hogy épp a héten nem játszott a piros lapja miatt.
De még milyen jól játszik, és érdekes, hogy akkor merül fel valakiben a bírálata, mikor egy meccsen nem is játszott. Persze vannak gyengébb meccsei, de mostanában igazán példamutatóan hajtott, rengeteget volt nála a labda, és ritka erénye, hogy a középpályásaink közül a leginkább támadó szellemben focizik, soha nem a vissza passzokat keresi, hanem a labda előre juttatását tekinti fő szempontnak. Rá nem lehet az oldalpassz jelzőt ragasztani. Ha többször jutna el a tizenhatoson belülre támadások esetén, és mondjuk jóval gyakrabban tudna gólt szerezni, akkor első számú középpályásunk lenne. De hát a gólszerzés a senki által nem vitatott képességű Pedrinek sem tartozik az erényei közé.
Igyekszem úgy fogalmazni, hogy ne legyek sértő. Előre bocsájtom nem kedvencem a csapatból különösebben. Nagyon rosszul látod az ő játékát minden tekintetben.Az ő játéka nem túl látványos, de zongorázni lehet a különbséget, ha hiányzik Pedri mellől. Ők egy nagyon összeszokott, jó párost alkotnak, tökéletesen kiegészítik egymást. Lehet kevésbé kedvelni, nekem is van ilyen játékos a keretben, de azt állítani, hogy a leggyengébb láncszem, még szurkolóként is nagyon rossz meglátás.Peter írta: ↑2026.01.29. 22:35:23
Szerződése alapján a székházban ez nem úgy tűnik, hogy felmerült volna, de amennyire örültem amikor leigazoltuk, most pontosan annyira örülnék, ha nem is nálunk játszana.
Lehet, hogy a Ligában elpasszolgat, de bármilyen topcsapat ellen szerintem ő a csapat leggyengébb láncszeme, az ellenfelek számára a középpálya "biztos átjárója" és a huzatos, szellős középpálya garanciája.
Amennyi pénzébe került eddig és kerül még a szerződése végéig a klubnak, abból bizony könnyen telne (telt volna) akár egy legerősebb láncszemre is helyette.
Talán az egyetlen játékosunk (Araújo mellett?), aki Flick alatt nem volt képes egy lépcsőfoknyi szintet sem lépni felfelé.
Unalmas, kiszámítható játékot játszik, időnként és alkalomszerűen egy-egy jónak mondható meglátással.
Ez pedig bármilyen átlagos, középszerű középpályásról is elmondható.
Arról nem is szólva, hogy Pedri játékát egy méltó társ jelenléte méginkább élesebbé tehetné.
Szerződése alapján a székházban ez nem úgy tűnik, hogy felmerült volna, de amennyire örültem amikor leigazoltuk, most pontosan annyira örülnék, ha nem is nálunk játszana.Troym írta: ↑2026.01.29. 20:37:11És el kell gondolkodni FdJ szerepén, mert lehet ő sem kéne kezdjen topcsapatok ellen, eléggé ki szoktak jönni a gyengeségei. Nem életbiztosítás hátrafelé, de támadásban is közepes. Nem fő feladata a góllövés és a gólpasszok, de azért árulkodó a 63 BL meccsén 0 gól, 3 gólpassz, ez nem túl izmos. (Pedri 39 BL meccsen 1+8 pl)
Azért Pedri előrébb is játszik, mintha Busi statjait hasonlítanád Xaviéhoz.Troym írta: ↑2026.01.29. 20:37:11És el kell gondolkodni FdJ szerepén, mert lehet ő sem kéne kezdjen topcsapatok ellen, eléggé ki szoktak jönni a gyengeségei. Nem életbiztosítás hátrafelé, de támadásban is közepes. Nem fő feladata a góllövés és a gólpasszok, de azért árulkodó a 63 BL meccsén 0 gól, 3 gólpassz, ez nem túl izmos. (Pedri 39 BL meccsen 1+8 pl)
Nagyon kellemes meglepetés, hogy sikerült bejutni a legjobb nyolc közé. Főleg, ahogy négy vagy öt forduló után kinézett. Valamint még az első félidő végén szerda este.
Az a gond, hogy az oda-visszavágós rendszerben nagyon kijönnek a különbségek.A Quarabag egy meccsen még meg is lephetné a PSG-t, minden fordulóban voltak ilyen eredmények, de ha ez sikerül is, a második meccsen simán korrigálnak. Szerintem ez még a Newcastle-re is igaz. Nagyon gyenge ez az idei Monaco, a St James' Park pedig a komolyabb csapatoknak is egy pokol, egy kisebb klubnak pedig hatványozottan, főleg a BL-ben. Idegenben egyedül a PSG elleni X-et tudják felmutatni, az érdemi részt otthon hozták. Ellenük inkább azért tartanám magunkat jóval esélyesebbnek, hogy egy szoros angliai túra után itthon lerendezzük az érdemi dolgokat. De igaz ez gyakorlatilag bárkire az egyenes kieséses szakaszban (vagy éppen előnnyel megyünk idegenbe).
Chino írta: ↑2026.01.29. 11:45:00
A PSG egy nagyon érdekes történet lesz. Eddig kb. lemásolták a tavalyi szezont. A BL-ben, bajnokságban, kupában gyengén szerepelnek, rájátszásba kerülnek, azután az egyik nagycsapatot kaphatják. Ha nincs az a tavalyi szezon szerintem most azt mondjuk, hogy simán foghatóak és kaphattunk volna rosszabbat. Az előző kiírásban sem tett volna senki egy lyukas garast arra ebben a fázisban, hogy döntőbe jutnak, pláne hogy így lemossák az ellenfelet. Habár a Pool ellen is jó adag szerencse kellett, és a Villa is megszorította őket. Minket is egy utolsó perces góllal sikertük megverni és nem dominálták szét a meccset.
Ugyanakkor bőven lehozhatják, amit tavaly és (szerintem) esélyesebbek is a továbbjutásra nálunk, de az oda-visszavágó talán nekünk kedvez, főleg, hogy először mi megyünk. Nekik nem jelent annyit a hazai pálya, mint számukra. De inkább reménykedjünk, hogy a Newcastle fog szembejönni, ők meg leboxolják a Chelsea-vel, ami azért nem lesz sétagalopp.
Ez az Olmo-Fermin duó komoly erősítés, csak kerüljék el őket és a csapatot (legalábbis a kulcsjátékosokat) a sérülések. Ezen sok minden fog múlni. Habár Cancelo nem játszhat, a többi sorozatban rotálhatja és pihentetheti a szélső védőket, így kevesebb az esély a sérülésre és arra hogy ki legyenek facsarva. Az, hogy hányan maradnak egészségesek szintén döntő faktor lehet. Főleg ez a Raphi-Pedri-Yamal-JG kvartett lesz kulcs. Ez simán dönthet a továbbjutásról bárki(ke)t is kapunk.
Én annyira nem vagyok biztos benne, hogy az Arsenal vagy a Bayern lesz a fő esélyes. Az ágyúsok nagyon egyben vannak, de előbbi egy egyenes kiesésben nem tudom mennyire lesz erős. Rossz kifejezés, hogy lúzer csapat, de valahogy azt érzem, hogy az ilyen "kötelező" dolgokat (alapszakasz) hozzák, de utána már nagy falat. Speciel a Poolt én esélyesebbnek tartom, főleg, hogy lassan kezdenek csapatként kinézni. A Bayern pedig (a tavalyit kivéve) keret és teljesítmény alapján mindig ott van előzetesen az 1.-2. hely egyikén, amit a csoportmeccseken, a kieséses szakasz első egy-két fordulójában bizonyítanak is, de utána mindig történik valami. Ez már hosszú évek óta így megy. Amolyaqn inverze a Reálnak. Én egy jobb ágon egy Poolt és/vagy Cityt/Chelseat inkább el tudok képzelni, hiába szerepeltek gyengébben a csoportkörben és PL-ben. (bár idén az Ágyúsok is elég hullámvölgyben vannak)
Cancelo nem játszhat az egyenes kieséses rendszerben sem?